Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha dobre z tym włosem 😀😀 Majka jak znajdzie to się chwilę bawi ale zaraz też chce sie pozbyć 😀
-
Karolina, przybijam piątkę ze spaniem 😵😵😵
U nas już było tak pięknie, zasypiał sam w łóżeczku na noc i na drzemkę, w nocy przebudzal się ze dwa razy i albo sam zasypiał albo napił się wody i zasypiał, drzemki +/- o podobnej porze tak po 1,5h..🥺💙
A od dwóch tygodni szlag wszystko trafił 😱 każdego dnia drzemka o innej porze mimo tej samej pory wstawania i podobnego rytmu dnia, nie licząc faktu że podejść do tych drzemek było pierdyliard, jednego dnia w ogóle nie zrobił sobie drzemki i byłam już przerażona, że rezygnuje z drzemki... na spanie nocne znowu potrzebuje żeby obok siedzieć dopóki nie zaśnie, w nocy kilka pobudek, nawet co godzinę, kilka dni z rzędu przerwy w spaniu po 2-3h gdzie widać że chce spać, rzuca się po łóżku, łóżeczku ale nie może zasnąć, w końcu zasypia o 5/6rano.. dramat 🤯
Dopiero wczorajsza noc i dzisiejsza drzemka były względne i mam nadzieję, że to oznacza powrót do normalności, a nie jakiś wyjątek od reguły 😵😵😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 18:25
-
Dziewczyny, łączę się w bólu w słabym spaniu. Chociaż w w temacie spania to nic nie przebije mojego Julka. Chłopak skończył miesiąc temu 2,5 roku, a dobra noc dla mnie oznacza że pójdzie spać bliżej 21(a nie 22:00-22:30),i przebudzi się (obowiązkowo na pomizianie matki) 2-3(a nie 5-6)razy😥. Już serio nie pamiętam co to znaczy dobra noc 😢.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, w temacie 'znowu potrzebuje, żeby być obok' to my nie doszliśmy nawet do etapu zasypiania bez nas 🤣🤣 ale wiem, wiem, to trudne jak się traci coś co się wypracowało i rozumiem Cię, że jest Ci ciężko, bo miałaś już luksus, a tu nagle regres. U nas już nawet moja mama traci cierpliwość do usypiania Mati na drzemki (a to złota kobieta), latem spędzały ten czas na dworze, a teraz pogoda coraz gorsza... zastanawiam się, czy w przyszłym tygodniu po prostu nie zostawić jej w żłobku na drzemkę, wiem, że to będzie niefair wobec tych biednych cioć, ale może tam zdarzy się cud i Matylda pójdzie spać z dziećmi. Muszę spróbować, najwyżej całą grupa nie zaśnie, bo Matyldziak zrobi imprezę i rozwali im cały plan dnia 🤭 bez kitu, nie mam już pomysłu
Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
emdar wrote:Dziewczyny, łączę się w bólu w słabym spaniu. Chociaż w w temacie spania to nic nie przebije mojego Julka. Chłopak skończył miesiąc temu 2,5 roku, a dobra noc dla mnie oznacza że pójdzie spać bliżej 21(a nie 22:00-22:30),i przebudzi się (obowiązkowo na pomizianie matki) 2-3(a nie 5-6)razy😥. Już serio nie pamiętam co to znaczy dobra noc 😢.
KarolinaMaria ja bym zrobiła eksperyment z tym spaniem w żłobku. 😈KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Emdar, to oczywiste, że "Julek tak ma i musisz się z tym pogodzić bo co masz zrobić", ale ja jestem dla Ciebie pełna podziwu, czci, zrozumienia, gotowa Cię wyściskać, ojojać i oklaskać na stojąco, bo chęci chęciami, konieczność pogodzenia się z faktem jedno, miłość matki do dziecka drugie, ale ja się pytam jak żyć, w sensie jak fizycznie to przetrwać? 😵
Mnie te dwa tygodnie tak fizycznie przeorały, tak wyssały energię, że psychicznie to ja chodziłam jak tykająca bomba, wszystko mnie frustrowało, do niczego nie miałam chęci, ogólnie dramat.. ale tak jak napisałam, to trwało dwa tygodnie a dzisiaj już było w miarę..
A Ty tak funkcjonujesz 2,5 roku 🤯🤯🤯 serio, jesteś moją Superhero 💪💪💪🏆🏆🏆emdar, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Karolina, to u nas o dziwo na drzemki zasypia idealnie ( sam, beze mnie). W żłobku to podobno pierwszy zasypia i ostatni wstaje; no ale nie dziwne, skoro nie dospi w nocy to w dzień musi się podładować ( w weekendy to w dzień potrafi spać i 2,5h nawet).
A u Was zawsze drzemki były takie ciężkie? A nie myślałas żeby może spróbować jej nie kłaść już w dzień na spanie? Dałaby radę bez zamęczenia Was na dobre?(Julek nie daje rady, sprawdzilam bo myślałam że może zabranie spania spowoduje lepszy sen nocny).42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Annia wrote:Emdar, a Julek Cię budzi swoimi pobudkami? Nie dałoby rady przytulić go/dać mu rękę i spać dalej? Czy on chce się bawić?
KarolinaMaria ja bym zrobiła eksperyment z tym spaniem w żłobku. 😈
Karolina,też bym poszła na żywioł. Ciotki w żłobku to jakieś super moce mają 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 19:15
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, dziękuję kochana ❤️. Ale tak jak piszesz,no co mam zrobić 😔. Tylko przeczekać mi pozostało. Dlatego m.in. do regularnej pracy wracam tak późno jak się da, bo wiem że jakbym wróciła rok temu to bym kogoś chyba zamordowała 🤣. A tak to zawsze mogłam się wyspać w dzien trochę.
Annia, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Emdar, to oczywiste, że "Julek tak ma i musisz się z tym pogodzić bo co masz zrobić", ale ja jestem dla Ciebie pełna podziwu, czci, zrozumienia, gotowa Cię wyściskać, ojojać i oklaskać na stojąco, bo chęci chęciami, konieczność pogodzenia się z faktem jedno, miłość matki do dziecka drugie, ale ja się pytam jak żyć, w sensie jak fizycznie to przetrwać? 😵
Mnie te dwa tygodnie tak fizycznie przeorały, tak wyssały energię, że psychicznie to ja chodziłam jak tykająca bomba, wszystko mnie frustrowało, do niczego nie miałam chęci, ogólnie dramat.. ale tak jak napisałam, to trwało dwa tygodnie a dzisiaj już było w miarę..
A Ty tak funkcjonujesz 2,5 roku 🤯🤯🤯 serio, jesteś moją Superhero 💪💪💪🏆🏆🏆
Jak Mikołaj nie spał, to ja po pracy wracałam i miałam ochotę leżeć na podłodze i zdychać. O żadnym rodzeństwie wtedy nie było mowy. 🤣 Emdar, uważam, że tobie jakiś medal się należy! Od Prezydenta najlepiej!Lalia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Miałam wizytę, Gabi waży ponad 2kg już, wszystko ok, tylko cały czas była ułożona główką w dół, a teraz jest obrócona główką do góry ☹️
Inga28, Ounai, Lalia, emdar, Annia, Suszarka, Ewa88 , MoTyLeK🦋, dmg111, asias86, edka85, Clover lubią tę wiadomość
-
Ja Cię Emdar rozumiem, bo mój Gustaw tez tak się budzi i tez mieliśmy okres że prawie codziennie miał przerwę po 2h 🙄 teraz tez budzi się kilka razy w nocy, ja potem mam problem zasnąć i finalnie bywam flakiem w ciągu dnia
U mas zdarzyły się już noce, że przespał całą noc. Ale to kropla w morzu… wiec łącze się w bólu! I przytulam ❤️emdar lubi tę wiadomość
-
Wiecie, rozmawiałam z Domi, u niej Kacper też ma bunt drzemkowo -nocny i ja właśnie bym się skłaniała ku temu, co zasugerowała Inga, że może między tym 18 a 24 miesiącem faktycznie jest jakiś skok?
A że to już nie jest intensywnie rozwijający się przez pierwszy rok życia niemowlaczek, tylko poważny, niezależny, samodzielny, walczący o swoją autonomię prawie dwuletni człowiek (🤣) to może stąd u jednych to jest bliżej 1,5 roku, a u drugich bliżej 2 lat.
Ja żeby przetrwać te dwa tygodnie, to sobie powtarzałam że jak ten traumatyczny okres minie (wierzyłam że minie! Nie dopuszczałam że tak zostanie 🙈) to albo Olek przemówi językami ludzi i aniołów 😂 albo zacznie skakać, bo do dwóch lat się pojawia ta umiejętność 😂Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulu, czytam ten Twój post nad moim ze wzruszeniem i ściśniętym sercem i myślę "Sis, mam tak samo jak Ty!🥺💙" 😂
U nas z tym dosypianiem jest identycznie 😵 tylko u nas te 2-3h albo ja się z nim gnieżdże w łóżeczku (wiem, nienormalna jestem ✌️), albo go bierzemy do nas do łóżka co też jest hardcore bo on siada, kładzie się, kręci, przytula, kładzie w drugą stronę, znowu siada, znowu się przytula, bierze poduszkę, przytula itd., albo czasami biorę go do salonu (najczęściej to jest drugi etap wojaży w łóżeczku/naszym łóżku) tam się kręci po kanapie, zasypia a ja go przenoszę do łóżka i idę spać dalej, co oczywiście nie zawsze się udaje skoro jest 5/6 rano a ja od 2/3h jestem "na nogach" 🤦🤣
Ja ze skakaniem to się boję sprawdzać czy potrafi, bo jak raz się okaże że potrafi to będzie skakać wszędzie i ze wszystkiego 🙈
Więc bardziej liczę, że jednak tymi językami przemówi 🤣🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 20:16
Zulugula lubi tę wiadomość