X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nadal czekam na przespana noc. Standard to 2-4 pobudki. Jest dobrze jak tylko do cycka i spi dalej a nie z placzem i meczy cycka, wtedy tak tego nie odczuwam. Plus taki ze spi te 10-12h, wiec ja mam te 8-10h snu, chociaz przerywanego… w dzien spi w wozku na spacerze, w domu u mojej mamy nie chce spac wcale a na brak drzemki nie jest gotowa (a ja chyba jeszcze bardziej) 😕

🔸28 lat

Wysłany: 27 września 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, niestety Mati jak Julek potrzebuje tej drzemki, pada ze zmęczenia, ale nie potrafi zasnąć. W weekend spróbuję jej nie kłaść, czasem jak dłużej pośpimy to wystarczy 20 minut drzemki i akumulatory naładowane. Może da radę bez. Sama już nie wiem 🤷‍♀️

🦄 2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tu czekam az mój syn zacznie przesypiać całą noc a wy co mi tutaj mówicie przepraszam 😂

KarolinaMaria, Suszarka, Lalia, Clover lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Dziewczyny ja tu czekam az mój syn zacznie przesypiać całą noc a wy co mi tutaj mówicie przepraszam 😂
    Spoko, Marra tylko 8 miesięcy miała takich ciężkich z 8 pobudkami. Od dawna budzi się raz albo w ogóle. Choć jej brat to był raczej jak Julek więc ona nam wynagradza

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowaliśmy, że idziemy do doradcy w sprawie kredytu i sprawdzamy czy ta działka nie ma jakiś ukrytych wad i kruczków

Suszarka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, ja się tu nie raz przekonałam, że "przespana noc" to pojęcie względne 😂 i dla każdej znaczy co innego 😂

U nas był taki piękny czas, kiedy wkładaliśmy Olcia wieczorem do łóżeczka, włączaliśmy szumy, zostawialiśmy bidon z wodą i wychodziliśmy z pokoju, on zasypiał w kilka minut między 20 a 20:30, w nocy ze dwa razy jęknął i albo sam sobie włączył te szumy i się napił i zasypiał, albo ja przyszłam, dałam mu bidon do rączki, włączyłam szumy i szłam spać dalej o tak sobie spaliśmy do 7-7:30 🤣🤣🤣 i dla mnie TO były przespane noce 🤣🤣🤣 oj tęskno mi, tęskno!

Suszarka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też regres snu... Na drzemkę jest jej bardzo trudno zasnąć, i wiem na pewno że Igi drzemka bardziej jest potrzebna mnie niż jej 😵 śpi w dzień króciutko zazwyczaj mniej niż godzinę, wstaje 7:30 idzie spać 21 🤷 dzisiaj ją wzięłam na długi spacer na nogach, myślałam że jak się zmęczy to pośpi. Marzenie ściętej głowy 🥱 w nocy różnie bywa, u nas problemem jest też to że ona nie chce spać w naszym łóżku, krzyczy że Igi tam śpi i pokazuje na swoje, a przy jakimś skrajnie trudnym przypadku to wiadomix że wolałabym ją wziąć do łóżka.

Za to Jagoda od tygodnia śpi...w swoim łóżeczku. Zaczęłam ją ubierać cieplej do snu, bo zauważyłam że w nocy ma chłodny kark. Zakładam body na ramiączkach, pajaca i śpiworek, usypiam ją i odkładam na brzuch. Odłożenie udaje się za pierwszym razem. Czasem się przebudzi RAZ po 30min, dolulamy i śpi dalej. Pobudka na karmienie jest dopiero koło 1:30 (zasypia przed 20). Potem koło 4, i wtedy już zostaje z nami w łóżku bo zazwyczaj mi się przysypia. Potem się budzi około 6:15, ale jeszvze ją jakoś przeciągam do 7. W porównaniu z tym co było to niebo a ziemia. Nie wiem czy sam fakt spania na brzuchu tak na nią wpływa, czy wreszcie odpowiedni ubiór i to że jest jej cieplutko, czy to że jak śpi sama w łóżeczku to nie rozbudza ją nasze przyjście spać, wiercenie się itd. Pewnie mix wszystkiego. Ale cieszę się, że jest trochę lepiej, osteopatę na razie odpuszczamy. W dzień nadal tragedia (dziś 3 drzemki po 20min).

Na fali wczorajszej 💩 w nocniku (trochę dziwnie to brzmi) zrobiłam eksperyment i puściłam Igę bez pieluszki. Od 17 do 19:30 zmoczyła 3 pary getrów, za każdym razem wołała ale za późno, jak już robiła. Raz zawołała MAMA SIKU i zrobiła na nocnik faktycznie. Ona kuma o co chodzi, ale wydaje mi się że fizycznie nie jest jeszcze gotowa, posikuje co 40-60min. Ponowimy próbę za jakiś czas.

Lalia, Ounai, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lubię tutaj wejść od czasu do czasu aby wesprzeć się sama na duchu i wiedzieć ze nie tylko ja tak mam 😁😂
    Z tymi drzemkami mieliśmy tak samo jakieś 2 tyg temu po powrocie z wakacji. Było wyginanie, rzucanie się, odsłanianie okien (zasłaniam na drzemkę bo inaczej ciężko mu zasnąć/wyciszyć się) nie mógł ewidentnie znaleźć swojego miejsca na łóżku. Moja teściowa jako ze jest ciocia w żłobku z 25 letnim doświadczeniem to podpytałam jak takich gagatkow usypiają bo my nie mieliśmy problemów aż właśnie do powrotu do Pl. Podobno dzieci się wyciszają jak leżą na pleckach i przejeżdża sie jednym/dwoma palcami lub u niektórych cała ręka powoli od szyji do pampersa. Nie powiem u nas było na początku ciężko bo nie chciał się w spokoju położyć wiec troszkę się silowalismy ale to zdało egzamin. Czasem aż mnie ręka boli bo ileż można jeździć po tych pleckach ale to jedyna rzecz która nam pomogła a tez już myślałam ze z drzemkami będzie koniec - a oczywiście w żłobku zasypiał normalnie w 3 min 🤯 wiec może taki patent u Was podziała - od razu mówię zeby się nie poddawać na starcie bo ja kilka dni walczyłam i pyklo 😁
    Co do mowy to u nas jest bardzo podobnie jak u Lalii. U neurologopedy byliśmy, wędzidełko na granicy do podcięcia ale niby ma ruszyć z mowa bo gadać gada tylko tych słów jest za mało, wiec ćwiczymy, czytamy, śpiewamy jeszcze pomyśle nad gordonkami bo tam tez dużo się dźwiękowo dzieje i ruchowo.
    U nas na tapecie tydzień w żłobku tydzień w domu i aktualnie jest ten gorszy tydzień bo mały ma zapalenie krtani.. jakies złote rady? Któraś to przechodziła? Jak jutro się nie polepszy to idę po receptę na antybiotyk niestety..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 21:43

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria moja córka w domu zasypia tylko albo na rękach albo wtulona we mnie i głaskana po plecach a w żłobku podobno zasypia bez problemu 🤔

U nas jeszcze nigdy nie było całej przespanej nocy, ale nie narzekam bo bywało już gorzej, albo ja już przyzwyczaiłam się do takich nocek i mojemu organizmowi to wystarczy.

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupuje któraś śpiworek dla 2 latka?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, my na pewno kupimy. Teraz mamy te letnie z motherhood, ale jak się zrobi zimniej to kupimy te grubsze. Olek tak się wierci, że kołdra czy kocyk jest bez szans, a śpiworek toleruje bez problemu więc będziemy korzystać 👍

Ewa88 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, mój starszak chyba właśnie zaczyna przygodę z tym zapaleniem krtani. Zaczęło się od chrypki. A u was jakie objawy?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Motylku A jak sprawa z Kornelka? Udało się zrobić jakieś badania i ustalić przyczynę tych epizodów o których wcześniej pisałaś?
    Trafiłaś w punkt 😎 dzięki za pamięć! Olali nas wtedy na oddziale, kazali czekać na rezonans, wyrąbali nas na kolejkę rezerwowa i kazali dygać sobie prywatnie do kardiologa, okulisty, ortopedy...

Ale, jak to ja, poruszyłam niebo i ziemię, czekałam miesiąc i udało nam się dostać prywatnie do Pani doktor neurolog, mega polecana, pracująca w 2 szpitalu na oddziale dla dzieci. No i dziś miałyśmy wizytę 💜 powiem Wam tak, zapłaciłam 250 zł, a to najlepiej wydane pieniądze na lekarzy w moim życiu. Pani doktor spojrzała na Kornele całościowo. Wyśmiała nasz tamten wypis z którego nic nie wynika. Wyśmiała eeg robione w czuwaniu u takiego dziecka. Powiedziała, że nie wykluczy mi padaczki bez rezonansu i eeg we śnie. Ale... Ze oczy Kornelii, te napady bezdechów, problemy z cukrami plus jeszcze kilka innych objawów bardziej jej wygląda na jakąś chorobę metaboliczna, niż na padaczkę cy jakieś zmiany w mózgu!
    Bardzo się przejęła tym odsyłaniem nas od do, stawianiem diagnoz zależnie od specjalizacji....
    Ale wracając. Dostałyśmy skierowanie na oddział w tym jej szpitalu (tam też pracuje moja mama). Normalnie terminy są na kwiecień przyszłego roku, ale mam w przyszłym tyg napisać jej sms, i w ciągu miesiąca położy nas na oddział na 3 dni i zrobi pełna diagnostykę wlacznie z okulista, diabetologiem, endokrynologiem, kardiologiem i neurologiem 💜

Także jest światełko w tunelu. Fajnie, że w końcu trafiłam na lekarza patrzącego całościowo na ten przypadek, a nie tylko na swoją specjalizacje :)

Co prawda od końca lipca nie było tego napadu, ale to też znowu my reagujemy jak tylko zaczyna płakać, wiedząc, że może zaraz stracić przytomność.

Także trzymajcie kciukasy, może do zimy postawia nam jakąś diagnozę i będziemy wiedzieć na czym stoimy 💪

Suszarka, dmg111, emdar, Wik89, Ounai, Annia, Lalia, Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba choć ma swoje humory i daje nam popalić to jeżeli chodzi o sen to chyba dziecko prawie idealne. Od 3 miesiąca śpi w łóżeczku, czasem jak się budzi to wystarczy go przytulić i idzie dalej spać albo wstaje o 6 i konie spania

emdar, Annia, Lalia lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Miałam wizytę, Gabi waży ponad 2kg już, wszystko ok, tylko cały czas była ułożona główką w dół, a teraz jest obrócona główką do góry ☹️
    Ma jeszcze czas by się obrócić :) mój Fifi urodziny w 39 t0d, a jeszcze z tydzień wcześniej był głową do góry. Nie wiem, jak on to robił 😂

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    O to chyba jakis zbiorowy bunt na spanie 🙈u nas także pogorszenie nocek. Drzemki póki co jakoś się jeszcze trzymają 😁
    Ja się wypisuje, u nas nocki (prócz chorób i szpitali) to złotko 🍾 polecam ja, motylek 😂

Annia, emdar, Lalia, Belie lubią tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie snu dzieci …My dzisiaj wróciliśmy z nad morza i właśnie mi dopiero córka zasnęła bo spała 1h w aucie od 13-14… jak ja się cieszę ze 4 latki już nie spia w przedszkolu…
    Dla mnie najgorszy koszmar to był właśnie cały poprzedni rok kiedy Ania już drzemki nie potrzebowała , w przedszkolu jednak zasypiała tylko na 40 minut i później codziennie do 22.30 rozpierducha 🤪 plus taki ze ona od ponad roku przesypia całe noce jeśli jest zdrowa. Ale w okolicy 2lat i 2miesięcy zrezygnowała z drzemek i w domu już nigdy nie spała. Kładliśmy na noc wtedy o 18.30 i spała do 6.30. Bartka jeszcze na świecie nie było i ach to najpiękniejsze czasy pod względem jej snu 😅😅
    Bartek budzi się średnio 3 razu w nocy i taka noc uważam za dobra… bo noce po 8 pobudek również mamy za sobą. Ale przyznam ze nigdy nie miał tak ze budzi się na jakieś 2h. Budzi się, trochę pocyca i spi dalej. Ja się aż tak nie wybudzam jako ze śpimy razem . Nie wiem jak długo to jeszcze potrwa. Za rok chciałabym żeby pojechał na noc z siostra do dziadków 🙈🙈
    Ja jestem chronicznie przemęczona ale jakoś pcham ten wózek do przodu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 22:41

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, mój Julek miał w zeszłym roku zapalenie krtani. Mieliśmy Nebudd i inhalacje z zimnej ( to ważne) soli morskiej. Spać w chłodzie, jak mi się w nocy raz rozkasłał tak na maksa, to go owinełam w kołdrę i siedzialam przy oknie otwartym. Zdrowia!!!

patrycja92, Lalia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio tak roznie - dosc czesto przesypia cale noce w swoim lozku, czasem ma noc z jedna krociutka pobudka np na picie, a czasem - choc juz rzadko - ma jeszcze takie okienka nocne dluzsze (wtedy jestem nastepnego dnia zombie, moj organizm sie juz odzwyczail). W porownaniu do tego, co bylo jeszcze pol roku temu, to jest duuuzo lepiej. Dwa tygodnie temu zeszlismy ze smoczka i to tez poprawilo sen nocny
    Ostatnio sobie probowalam przypomniec, kiedy Gucio mial pierwsza przespana noc i bylo to CHYBA jakos w kwietniu, czyli jak mial 1,5 roku

emdar, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Patrycja, mój Julek miał w zeszłym roku zapalenie krtani. Mieliśmy Nebudd i inhalacje z zimnej ( to ważne) soli morskiej. Spać w chłodzie, jak mi się w nocy raz rozkasłał tak na maksa, to go owinełam w kołdrę i siedzialam przy oknie otwartym. Zdrowia!!!

Ja piernicze! Co lekarz to opinia - mam z wykrzyknikiem napisane w zaleceniach ze zakaz inhalacji z soli morskiej 🤦‍♀️ Z tym zimnem nie wiedziałam ale przy ataku kaszlu chyba tak zastosuje bo już mi wymiotował trzy razy tak go dusiło 😔

Edka u nas zaczęło się od wysokiej goraczki prawie 40 stopni i kaszel taki jak u małego pieska szczekającego dosłownie.

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
‹‹ 5147 5148 5149 5150 5151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ