Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kiniusia270 wrote:Oinai "Krew Pępowinowa to Standard"
zleciłam mężowi podjęcie decyzji bo ostatnimi tygodniami moja decyzyjność spadla... Badaliśmy już ten temat w marcu ale wtedy stwierdziliśmy że szkoda prawie 9 tys. skoro nie wiadomo czy się to przyda i wtedy wypełniłam formularz loterii
a teraz jak mamy zapłacić 816 zł za ten sam pakiet to już dało sporo do myslenia. Wiem, że czesto nie wykorzystuje się tych komórek u dziecka od którego były pobrane ale planujemy jeszcze pozniej 1-2 dzieci i odpukac może mogłyby się przydać...
Dmg nie musisz z tego korzystać. Masz po prostu do tego prawo. Moja położna np prowadzi szkołę rodzenia i wszystkie nagrania są dostępne online cały czas więc ja np nie oglądam nagrań o zmianie pieluchy bo to moje drugie dziecko, ale np o formalnościach do załatwienia już tak, bo teraz większość załatwia się profilem zaufanym. Dowiedziałam się też że mogę do becikowego złożyć pit za 2018 rok co znaczy że będzie mi się należeć, a byłam pewna że niekiniusia270 lubi tę wiadomość
-
Hej.Mam pytanie.Czy miał ktoś problem z odklejaniem się kosmówki???
Ja w sobotę byłam na pogotowiu i odkleja mi się kosmowka,dokładnie pow.ze jest rozwarstwienie.Mam duphaston brac 3 x dziennie po 1tabletce.Okazalo się też że ciąża jest młodsza wynik to Beta Hcg 3117.wychodzi 6sty tydzień ciąży...Jest maleńki zarodek 0.16cm...bes serduszka[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Baśka 89 wrote:Hej.Mam pytanie.Czy miał ktoś problem z odklejaniem się kosmówki???
Ja w sobotę byłam na pogotowiu i odkleja mi się kosmowka,dokładnie pow.ze jest rozwarstwienie.Mam duphaston brac 3 x dziennie po 1tabletce.Okazalo się też że ciąża jest młodsza wynik to Beta Hcg 3117.wychodzi 6sty tydzień ciąży...Jest maleńki zarodek 0.16cm...bes serduszka
A co Ci powiedział lekarz? Masz krwiaka? Jakie masz zalecenia? Przy odklejajacej się kosmówce trzeba brać duphaston i dużo odpoczywać, zero dźwignia, długiego chodzenia itd. Niestety jest ryzyko poronienia i trzeba po prostu czekać. Na tak wczesnym etapie ciąży nic więcej nie da się zrobić. U mnie krwiaka stwierdzono na początku 9 tyg, teraz jestem w 13 tyg. Na USG w 11 tyg było widać poprawę, ale dalej leżę i biorę leki. Kiedy masz wizytę u lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 19:45
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Nie mówiła że mam krwiaka...powiedziała tylko że jest rozwarstwienie.Ostatnia miesiączkę miałam 9.05 czyli 8tc wychodzi a ciąża ma 6tygodni...Martwi mnie wielkość zarodka i w ogóle mam czarne myśli.Odpoczywam dużo daleko nie chodzę tyle co do sklepu za rogiem...Do piekarni, spożywczaka.Nie dźwigam i non stop leze[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Ja znalazlam jakaś ponoć super położną, jutro będę dzwonić czy mnie wezmie pod piecze
U siebie w przychodni też cos tam mam wpisane ale kto to wie , musiałabym zadzwonic i poczytać co to za osoba, bym miała blisko jakby okazała się spoko.
Aa i jutro dzwonie do przyszpitalnej szkoly rodzenia, oby im się nie zmieniły plany z rozpoczęciem we wrześniu i żeby mnie zapisały 🙏💙 11.2020
💗 11.2023 -
Anet.kaa wrote:Domi!!!! Moje gratulacje syneńka!!! 💙💙💙💙
Ale z niego wstydniś, tak jak moja małaZgięty też tak siedzi jak Polka, doktorek wczoraj się śmiał że jak stara babulinka
Jaką reakcja męża?
Ze tez im tak wygodnie w takich pozycjach 😂
Jeszcze nie męża co prawda xD na początku nie dowierzal a potem sie cieszył się, chodził po domu i gadal ze sa jajeczka xD i ze kupi mu korki i będzie z nim grał w pile 😛
Za to mój tato zapowiedział że bedzie go brał na ryby i uczył łowić xD także na brak zajawek maly nie będzie miał co narzekać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 20:43
dmg111, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, znów ja, wariuje 😭 właśnie wyczytałam, ze w trzy tyg. Po zapłodnieniu powinien być już widoczny pęcherzyk w macicy, u mnie byłoby to już teraz, no ale jak przy becie 370?!
Obawiam się, ze lakarka nie chciała mnie straszyć i dlatego powiedziała ze jest ok...Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Anet.kaa wrote:Kicku, baw się dobrze! Takie wyjścia są super, ja po ostatnich jestem nadal naładowana dobrą energią
Siwtny pomysł, że przerzucilas obowiązki wieczorne związane z córeczką na męża, to super czas aby obydwoje przywykli do nowej rutyny, a jak urodzi się Synek Ty będziesz mieć spokójną głowę, że Córcia będzie dopieszczona
Było super!
A co do rytuałów wieczornych też jestem zadowolona z takiego obrotu sprawydmg111, Inaa89, Ounai lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Baśka 89 wrote:Hej.Mam pytanie.Czy miał ktoś problem z odklejaniem się kosmówki???
Ja w sobotę byłam na pogotowiu i odkleja mi się kosmowka,dokładnie pow.ze jest rozwarstwienie.Mam duphaston brac 3 x dziennie po 1tabletce.Okazalo się też że ciąża jest młodsza wynik to Beta Hcg 3117.wychodzi 6sty tydzień ciąży...Jest maleńki zarodek 0.16cm...bes serduszka
Poczytaj sobie
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Na serduszko jest jeszcze czas. Może owulacja byla tydzien pozniej, wtedy by się mniej wiecej zgadzalo. A sprawdzalas przyrost bety? Co do rozwarstwienia to nie wiem. Ale zdecydowanie musisz się oszczedzac, powodzenia Ci życzęBaśka 89 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
AsiaKK wrote:Dziewczyny, znów ja, wariuje 😭 właśnie wyczytałam, ze w trzy tyg. Po zapłodnieniu powinien być już widoczny pęcherzyk w macicy, u mnie byłoby to już teraz, no ale jak przy becie 370?!
Obawiam się, ze lakarka nie chciała mnie straszyć i dlatego powiedziała ze jest ok...AsiaKK lubi tę wiadomość
-
AsiaKK wrote:Dziewczyny, znów ja, wariuje 😭 właśnie wyczytałam, ze w trzy tyg. Po zapłodnieniu powinien być już widoczny pęcherzyk w macicy, u mnie byłoby to już teraz, no ale jak przy becie 370?!
Obawiam się, ze lakarka nie chciała mnie straszyć i dlatego powiedziała ze jest ok...
Kobieto nie czytaj tyle internetu, tylko zrób na spokojnie ten przyrost po 48 h i będziesz widziala czy prawidlowo przyrasta a to jest najważniejsze. Każda ciąża jest inna, więc nie czytaj tyle i nie porównuj bo niepotrzebnie się tylko nakręcasz i fundujesz dodatkowy stres. Myśl pozytywnie i sprawdzaj bete.Anet.kaa, Sylwucha, AsiaKK lubią tę wiadomość
-
Obawiam się, ze lakarka nie chciała mnie straszyć i dlatego powiedziała ze jest ok...doomi03 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Padłam.
Baba wystawiła łóżeczko Chicco Next to me.
Nie napisała że w zestawie są pasy, po ilu dzieciach jesy łóżeczko, kiedy kupione a cena była bardzo niska, podejrzanie niska.
W związku z tym postanowiłam ją o to zapytać, już zdarzyło mi się być pewną, że coś jest w zestawie, kupić coś A tam psikuś- nie było napisane więc nie ma.
Wyobraźcie sobie że ona odpisała mi "Wszystko jest napisane w Google o tych łóżeczkach , proszę sprawdzić A nie zadawać głupie pytania nastepnym razem" 😳😳😳😳😳
Odpisałam, że chyba ktoś tu ma Baby blues'a i pożyczyłam jej jutro miłego dnia, bo dzisiejszy chyba taki nie był.
No co za ludzie...Edyciak, Annia lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Padłam.
Baba wystawiła łóżeczko Chicco Next to me.
Nie napisała że w zestawie są pasy, po ilu dzieciach jesy łóżeczko, kiedy kupione a cena była bardzo niska, podejrzanie niska.
W związku z tym postanowiłam ją o to zapytać, już zdarzyło mi się być pewną, że coś jest w zestawie, kupić coś A tam psikuś- nie było napisane więc nie ma.
Wyobraźcie sobie że ona odpisała mi "Wszystko jest napisane w Google o tych łóżeczkach , proszę sprawdzić A nie zadawać głupie pytania nastepnym razem" 😳😳😳😳😳
Odpisałam, że chyba ktoś tu ma Baby blues'a i pożyczyłam jej jutro miłego dnia, bo dzisiejszy chyba taki nie był.
No co za ludzie...
Ktoś mało świadomy pewnie kupi.... strasznie mnie to wkurza jak ogłoszenia są nieprecyzyjne. Sama szukam jakiegoś mini łóżeczka na pierwsze miesiące i wkurza mnie jak nie jest napisane jaki materac, czy ma zdejmowany pokrowiec itd. 🙄'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualny