Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jadę jutro robić tą nieszczesną krzywą cukrową 😐 To faktycznie tak okropne przeżycie?😎 Mąż mi kupił glukozę o smaku malinowym i jedzie ze mną w razie gdybym rzygała czy coś 🤣
-
Annia, czytałaś na FB naszego szpitala, że kobiety od 30 tc będą mogły skorzystać z jakiejś edukacji przedporodowej?
-
dmg111 wrote:Koleżanki mi mówiły, że darmowe są w Zabrzu i w Bytomiu jak coś 😉
W Zabrzu też jest płatna, 250 złAle na pewno się zdecyduję, bo chcę poznać szpital i położne. Liczę, że ruszą jesienią.
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnySylwucha wrote:Dziewczyny, jadę jutro robić tą nieszczesną krzywą cukrową 😐 To faktycznie tak okropne przeżycie?😎 Mąż mi kupił glukozę o smaku malinowym i jedzie ze mną w razie gdybym rzygała czy coś 🤣
Edyciak, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwucha wrote:Annia, czytałaś na FB naszego szpitala, że kobiety od 30 tc będą mogły skorzystać z jakiejś edukacji przedporodowej?
I te terminy w lipcu mi średnio pasowały bo się pokrywały z wizytami.
Co do krzywej ja się jej bardzo bałam bo to 1 trymestr był i nudności a dla mnie to w ogóle nie było traumatyczne przeżycie. No było trochę za słodkie, ale bez problemu w ciągu 5 minut to wypiłam i tyle. Nie było mi niedobrze, czy coś. A gdzie robisz?Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, jadę jutro robić tą nieszczesną krzywą cukrową 😐 To faktycznie tak okropne przeżycie?😎 Mąż mi kupił glukozę o smaku malinowym i jedzie ze mną w razie gdybym rzygała czy coś 🤣
mój nawet by o tym nie pomyślał. I skąd taką glukozę znalazłaś
? Ja byłam w 2 aptekach to nawet nie mieli cytrynowej... ale na szczęście w labie była. Dla mnie nie było to tragiczne przeżycie, faktycznie przez tą godzinę po wypiciu jest najgorzej, trochę jest niedobrze i spać się chce, ja później czułam się wypruta jakbym była po jakiejś imprezie, ale najgorzej nie było
do przeżycia.
Ja miałam weekend urodzinowy, zmieniłam kod na 3 z przodunie mogłam się napić nawet w swoje 30 urodziny, ale są rzeczy ważne i ważniejsze
Dziś pierwszy raz w tej ciąży zrobiło mi się niedobrze, trochę dziwne jak na końcówkę 2 trymestru. Ale to chyba przez to że mały jest coraz wyżej i uciska mi na żołądek.
Widziałam że pisałyście o bankowaniu krwi pępowinowej, my się nad tym zastanawialiśmy ale po spotkaniu z Panią z PBKM na szkole rodzenia jakoś nie jesteśmy do tego przekonani. Zostawiam to mojemu małżowi do decyzji...Sylwucha lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, jadę jutro robić tą nieszczesną krzywą cukrową 😐 To faktycznie tak okropne przeżycie?😎 Mąż mi kupił glukozę o smaku malinowym i jedzie ze mną w razie gdybym rzygała czy coś 🤣
Mnie to czeka za tydzień, już nie pamiętam jak to było 5 lat temu 🙈Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
A unas dobry soczek truskawkowy jest. Koleżanka 1 ciążę w Polsce przechodziła i mówi że tutaj w De to ze smakiem się to pije a tamto w Pl ledwo co wchodzi 😅 Nie miałam okazji spróbować polskiego ale nie żałuję 😅
Motylek wizytuje 28.06 znowu 4 tyg czekania dobrze że malucha już czuć 😏
Gratuluję udanych wizyt no i poznania co się kryje waszych brzuszkach. Widzę, że nadal duża przewaga płci męskiej. 💙💙💙SzalonaOna lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Annia wrote:Kłot, spóźnione sto lat.
Witamy w klubie z 3 z przodu.
Gdzie Piccolo dla nas wszystkich?
Kłot
dołączam się do życzeń! 🎂🎊🎈kłot lubi tę wiadomość
[/url]
Kłot, wszystkiego najlepszego! Niech dzidzia mamie wynagrodzi imprezę na trzeźwo
Ja też mam malinową, czeka na krzywą po porodzie - od razu mówię, nie schizujcie, Wy nie musicie robić. Ja muszę żeby sprawdzić czy cukrzyca minęła
Asia, co mam dodać. Idź jutro zrób ta betę i przestań schizowac. Każda ciąża jest inna. Ja miałam betę z 10x mniejsza niż z synem i nie nakręcałam się. Po pierwsze co ma być to będzie a po 2 urosła więc dla mnie to było wystarczające. Tak naprawdę całą ciążę można sobie znaleźć coś co Cię nakręci. A to beta mała, albo kreska na teście za słaba, to nie ma mdłości, to są za silne. Zarodek za mały, dzidzia za duża, za często kopie, za mało kopie. Brzuch boli, brzuch nie boli. Jak lekarz mówi, że jest ok to tak jest. Uwierz mi, że lekarz wie lepiej niż Google i obce baby na forach (wiecie Kochane, że to nie o Was, ale taka prawda, że obecnie za bardzo wierzymy obcym ludziom którzy mogą mówi brednie w necie a za mało swoim lekarzom). A jeśli nie ufasz temu lekarzowi to idź do innego i zostań u takiego któremu zaufasz. Czekamy jutro na Twoja betęSylwucha, kłot, Stokrotka027, Julik, Inaa89, Annia, Nikaa92 lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:W moim rejonie nawet wizyty patronazowe po porodzie odbywają się telefonicznie teraz, także nie sądzę, by do ciężarnych przychodziły do domu na edukację.
-
kłot wrote:ale szczęściara z Ciebie
mój nawet by o tym nie pomyślał. I skąd taką glukozę znalazłaś
? Ja byłam w 2 aptekach to nawet nie mieli cytrynowej... ale na szczęście w labie była. Dla mnie nie było to tragiczne przeżycie, faktycznie przez tą godzinę po wypiciu jest najgorzej, trochę jest niedobrze i spać się chce, ja później czułam się wypruta jakbym była po jakiejś imprezie, ale najgorzej nie było
do przeżycia.
Ja miałam weekend urodzinowy, zmieniłam kod na 3 z przodunie mogłam się napić nawet w swoje 30 urodziny, ale są rzeczy ważne i ważniejsze
Dziś pierwszy raz w tej ciąży zrobiło mi się niedobrze, trochę dziwne jak na końcówkę 2 trymestru. Ale to chyba przez to że mały jest coraz wyżej i uciska mi na żołądek.
Widziałam że pisałyście o bankowaniu krwi pępowinowej, my się nad tym zastanawialiśmy ale po spotkaniu z Panią z PBKM na szkole rodzenia jakoś nie jesteśmy do tego przekonani. Zostawiam to mojemu małżowi do decyzji...
Najlepsze życzenia urodzinowe 🎂 -
Annia wrote:Tak. Dlatego rozmawiałam dzisiaj z tą położną co była u mnie w domu i ona powiedziała, że nie ma potrzeby, żebym tam szła, jeśli nie jestem przekonana i że ona nie sądzi, że to jest niezbędne. Że w dwójkę omówimy sobie to samo u mnie w domu (ona pracuje w tym szpitalu). Ja jestem zadowolona z tego układu.
I te terminy w lipcu mi średnio pasowały bo się pokrywały z wizytami.
Co do krzywej ja się jej bardzo bałam bo to 1 trymestr był i nudności a dla mnie to w ogóle nie było traumatyczne przeżycie. No było trochę za słodkie, ale bez problemu w ciągu 5 minut to wypiłam i tyle. Nie było mi niedobrze, czy coś. A gdzie robisz?
Nigdy tam jeszcze nie robiłam żadnych badań. Ale jakoś wolę tam ogarnąć ta krzywą. Sama nie wiem dlaczego 😉Annia lubi tę wiadomość
-
Sylwia
kochanego masz tego MężaSylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
Dziękuję za życzenia i polwam Wam pysznego szampana bezalkoholowego 🍾😆
Parę osób doradzało mi żeby hartować sutki jeszcze przed karmieniem i dziś chwilkę pocieralam szorstka strona recznika a później zauważyłam na jednym lekkie pęknięcia naskórka bo mnie troszkę swędziało i zapiekłosmaruje lanolina już.... A co dopiero będzie przy karmieniu jak już teraz takie jaja
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Dziewczyny
Tą położna środowiskową powinno się wybrać do 21 t ciąży, złożyć deklarację, zgadza się?
A jak jestem już w 25 t to co teraz? 🙈🤷Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Sylwia
kochanego masz tego Mężakic83 lubi tę wiadomość