X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe, świąteczne testowanie
Odpowiedz

Grudniowe, świąteczne testowanie

Oceń ten wątek:
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    IzaW dzisiaj jaśniejszy niż wczoraj,ale teraz tak mi ten lewy dokucza i zalalo mnie rozciagliwym,że masakra;o

Ja zawsze mialam dlugie..z Pola na clo mialam owu w 19dc więc bez szału,ale wazne że skutecznie ;)
    Wiecie co? Idę meza wykorzystac! Jak mnie owu az tak zaskoczy to pozniej bede żałować że mi się nie chcialo :p

Haha to miłego! :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

27 lat
    9cs
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Szczerze...to okropnie- mdłości caluśki dzień... mam nadzieje, że nie na darmo się męczę i że bo bobo rozwija się prawidłowo.

Co do Clo to mi owulkę przyspieszyło- miałam w 15 dc, a przeważnie w 24-26 dc.

Ja niestety nie mam jeszcze doświadczenia, więc nie wiem co może Ci ulżyć :(

Bobo na pewno zdrowo rośnie, a ja mocno trzymam kciuki żeby szybko te mniej przyjemne objawy ustąpiły! :) może jakieś doświadczone mamy coś doradzą na dolegliwości :) jak się nie mylę to moja kuzynka używała jakichś opasek na nadgarstek?

27 lat
    9cs
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw wrote:
    Ja niestety nie mam jeszcze doświadczenia, więc nie wiem co może Ci ulżyć :(

Bobo na pewno zdrowo rośnie, a ja mocno trzymam kciuki żeby szybko te mniej przyjemne objawy ustąpiły! :) może jakieś doświadczone mamy coś doradzą na dolegliwości :) jak się nie mylę to moja kuzynka używała jakichś opasek na nadgarstek?

Te opaski to raczej autosugestia ;)
    Imbir niestety nie pomaga. Trochę lżej jest po pepsi ale tam jest tyle cukru i syfu, że wolę nie nadużywać :/

Przesyłam Wam zatem wirusy ciążowo-mdłosciowe:
    $%¥;/÷@34_7£₩¥/"-47/€÷$@&
    Tylko, żebyście mnie potem w myślach nie przeklinały! ;)

przedszkolanka:), Dorciax, RudaAnna, Izaw, NiespełnionaMama, Arashe, Beti82, Wik89, moyeu lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Lami Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecujemy, że przeklinać Ciebie nie będziemy,
    I zaraz wiruski od Ciebie złapiemy.
    W tym cyklu w ciążę wszystkie zajdziemy
    I po wakacjach na spacery z wózkami wyjdziemy.
    W tych wózkach płakać będą śliczne bobaski,
    A dla naszych uszu nie zawsze cudne będą te wrzaski.
    I choć zmęczone będziemy nie raz,
    To ten wspaniały cud czeka niebawem nas.

Przepraszam, nie mogłam się oprzeć. Dzisiaj nasłuchałam się tyle wierszyków o świętach, że dzwonią mi w uszach rymy :D

k878, Anhydra, przedszkolanka:), tęczova, RudaAnna, Izaw, NiespełnionaMama, Arashe, Sasanka5, makalotia, Agus92, Beti82, Lady_Dior, Wik89, Domi_tur lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Szczerze...to okropnie- mdłości caluśki dzień... mam nadzieje, że nie na darmo się męczę i że bo bobo rozwija się prawidłowo.

Co do Clo to mi owulkę przyspieszyło- miałam w 15 dc, a przeważnie w 24-26 dc.

Ja sobie wszędzie nosiłam kilka torebek z mięta albo gumę do żucia i to wąchałam. Najgorzej w samochodzie... imbir tez spoko ale w dużych ilościach mnie palił w gardło.

Anhydra lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • BumBum23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam ten test już dzisiaj i tak kreska jest już bardziej widoczna ale nadal nie taka jak kontrolna więc zaczynam się obawiać troszkę wracając do przeszłości gdy miałam ciążę pozamaciczna ...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eecf674050a0.jpg

XxMoniaXx, NiespełnionaMama, Lami, Nona, patuniek86, MałaMi90 lubią tę wiadomość

Córka 2015 <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BumBum piekna kreska :)
    To jutro beta ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra u mnie na mdłości nic nie pomagalo. Jedynie Ci powtorze po lekarzu-lekka dieta,zupy pomalu po lyżeczce .

Bun bum kreska piekna ;)

Anhydra lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • BumBum23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak jutro na tą betę idę bo niepokoi mnie nadal blada,myślałam że będą już dwie tousciutkie, dobrze że nabrała koloru.

Córka 2015 <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko jak sytuacja u Ciebie?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Przedszkolanko jak sytuacja u Ciebie?
    Wczoraj miałam mocny ból jajnika a po <3 mega bol podbrzusza. Stawiam na owu za tydzien ;)
    A u Ciebie jak? We wtorek wizyta i tez już odliczanie do owu?

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem teoretycznie po terminie @.
    Test dzisiaj standardowo biel :(
    Ogromny ból głowy mnie przerasta.

Powiem Wam że cały czas walczyłam dzielnie.
    Dzisiaj nie mam siły, jestem kolejny raz mega rozczarowana. To nie sprawiedliwe wszystko. Te leki, zabiegi nasze itp to bez sensu, nic nie działa...

Przepraszam że wrzuciłam na forum, ale jestem dzisiaj tak bardzo rozżalona że chyba się zakopie w kołdrę.

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo u mnie do owu jeszcze troche. Dzis dopiero 7 dpo. Gin we wt.
    Ale na nic nie licze. Biore leki na kregoslup ktore nie powinno sie brac planujac ciaze pisze w ulotke bo moga powodowac problem z plodnoscia.
    Biore naproksen. Nie mierze temp i obecnie mam troche te starania gdzies. Leki biore, ziolka pije i nic poza tym.
    Jeszcze mi sie maz rozlozyl a mial miec badanie nasienia przyszly tydzien. Wszystko do dupy. Juz mi sie nie chce meczyc głowy tymi staraniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 09:10

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BumBum23 wrote:
    Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam ten test już dzisiaj i tak kreska jest już bardziej widoczna ale nadal nie taka jak kontrolna więc zaczynam się obawiać troszkę wracając do przeszłości gdy miałam ciążę pozamaciczna ...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eecf674050a0.jpg

Ta kreska jest całkiem wyraźna. Który to dpo?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • maarti__ Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dziwny sen miałam :D a, ze mam zawsze sprawdzam w senniku to i dziś to zrobiłam :) Oto co znalazłam „Sen, w którym pojawia się krew miesięczna może więc oznaczać ciążę i pojawienie się na świecie dziecka.”
    Oby się sprawdziło :)
    BumBum23 widac kreseczkę! Jest faktycznie widoczna! Nie zamartwiaj się, będzie w porzadku :)

Nona lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, czasami możemy sobie pozwolić na bezsilność. To normalnie. Lepiej się tu wypisać, niż dusić w sobie. Zrób to, czego dzisiaj potrzebujesz. Ściskam.

BumBum, piękna kreseczka. Wszystko będzie dobrze :) Nie nakręcają się na zapas. Nie u każdej beta z krwi idzie równolegle do tej z moczu. A u Ciebie na pewno z krwi będzie piękna :)

Ja już 11dc, ale leci szybko w tej części, czemu później ten czas tak zwalnia? Wczoraj spotkałam się z koleżanką, która ma takie chłodne, bez emocji, podejście do życia. I jej mówię, jak sprawa wygląda, że się niecierpliwie. Ustawiła mnie do pionu, na początku się broniłam, ale ostatecznie, tego mi było trzeba, żeby ktoś mnie kopnął w dupę, że pierdzielę. Może starczy chociaż siły na ten miesiąc :) Wczoraj znowu popijał raz lewy, raz prawy jajnik, wierzę, że rosną oba :)

Anhydra, Iga66 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • NiespełnionaMama Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 27dc. Jutro chciałam testować ale ze nie kupiłam testu to chyba testuje we wtorek lub środę. Nie spodziewam się chyba dwóch kresek bo temperatura skacze. Wczoraj niska a dziś znów 37,00. :(

Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • NiespełnionaMama Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś śniło się ze mówię synowi ze będzie miał brata. Ostatnio jak śniło mi się w ciąży ze maleństwo zabiorą ode mnie siła to straciłam ciąże. Oby ten dzisiejszy sen był proroczy

maarti__ lubi tę wiadomość

Patryk ur. 17.01.2011
    Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
    Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018

Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, piękna poezja! :D

Kurczę, Wy czujecie jakies pikania, macie sluz, a u mnie jak zwykle nic... Ciekawe jaki owulak mi wyjdzie, dziś 10 dc.
    Mój luz i pozytywne nastawienie nadal trwa, ale boję się, że po owulacji znowu zeświruję :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja zrezygnowana odpuściłam kompletnie ten cykl. Obraziłam się na temperaturę i swierdziłam że mierzyć nie będę, a tu coś mnie jednak dzisiaj podkusiło i zmierzyłam. Pojawił się jakiś skok, więc może jeszcze nie wszystko stracone, ale i tak raczej się nie nakręcam, tak jest łatwiej przetrwać, bez nerwowego odliczania ;)

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ