Grudniowe, świąteczne testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie jeśli któraś z was sprawdza szyjkę, mam 26 dc szyjka wysoko twarda i zamknięta czy jest szansa ze to ciąża czy jeszcze mozne opaść w dół i się otworzyć i nadejść okres ? Badam dopiero w tym cyklu wczesniejtylko temperaturaPatryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
alis132 wrote:Zaczynam nowy cykl odpuszczam clo i pregnyl... przytulam 20kg pora zrzucić i wyluzować może samo przyjdzie
-
przedszkolanka:) wrote:Niespełniona w czwartek miałam mega wysoko,zamkniętą a na następny dzień od razu opadła i @ więc ja tam się już nie sugeruje.
Dzięki... czyli w zasadzie wszystko się może wydarzyćPatryk ur. 17.01.2011
Aniołek [*] 6-7 tc- 15.10.2015
Lilianka [*] 11 tc- 11.09.2018
Graves Basedow -Nadczynność tarczycy/niedoczynność / PAI1 4G heterozygota / MTHFR 677C-T homozygota / ANA1 graniczny / ANA2 graniczny, typ świecenia: ziarnisty -
Anhydra dlatego właśnie na spokojnie tego pierwszego nie biorę na poważnie chociaż sama nie wien,mówię o implantacji ponieważ jak wcześniej pisałam słabo widoczny cień miałam 1 lub 2dni przed plamieniem ,przyjęłam że to właśnie ta implantacja byla,teraz skoro cień widać to też czekam na te plamienie ale jak mówiłam tylko do poniedziałku,bo i tak będę robiła testCórka 2015
-
NiespełnionaMama wrote:Mam pytanie jeśli któraś z was sprawdza szyjkę, mam 26 dc szyjka wysoko twarda i zamknięta czy jest szansa ze to ciąża czy jeszcze mozne opaść w dół i się otworzyć i nadejść okres ? Badam dopiero w tym cyklu wczesniejtylko temperaturaCórka 2015
-
BumBum23 wrote:Anhydra dlatego właśnie na spokojnie tego pierwszego nie biorę na poważnie chociaż sama nie wien,mówię o implantacji ponieważ jak wcześniej pisałam słabo widoczny cień miałam 1 lub 2dni przed plamieniem ,przyjęłam że to właśnie ta implantacja byla,teraz skoro cień widać to też czekam na te plamienie ale jak mówiłam tylko do poniedziałku,bo i tak będę robiła test
Nie wiem jakich testów używasz, ale jeżeli bobo to radziłabym sięgnąć po test innej firmy. Bobo często dają takie fałszywie pozytywne cienie nawet przy becie <0.1 (wiem to na własnym przykladzie).
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:Nie ma możliwości aby widoczny cień był kreską ciążowa 7 dni po owulacji. Poza tym, jeżeli założyć, że była to niemożliwe szybka implantacja- to obecnie powinna wychodzić kreska niemalże bordowa (a już na pewno nie budzące wątpliwosci). Po trzecie- tak na logikę- czekasz na implantację, jak to możliwe, aby test (ten 1 grudnia) był pozytywny przed implantacją? Skąd to beta hcg by miało się wziąć?
Bo już nie kumam Twojego toku myślenia...
Tez to kilka razy rozkminialam i nie ma w tym ani sensu, ani logikiAnhydra lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Bardzo dokucza mi dzisiaj lewy jajnik. Ostatnio przy usg lekarz mówił ze jest w nim bardzo dużo pecherzykow. Obawiam się, ze rośnie tam również dominujący do owu i stad bol ... a u mnie do owulacji jeszcze sporo czasu, wiec szczerze się martwię, jak mam to pod względem bólu i normalnego funkcjonowania ogarnąć02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
przedszkolanka:) wrote:Alis rozumiem.
Najmlodsza ja wlasnie tez wczoraj i dzisiaj czuje a to dopiero 9dc
U mnie już 14 dc, ale mysle, ze owu będzie dopiero ok 20
Mnie ten bol nie cieszy niestety, bardziej martwi. Nie miewam bólu jajnikow tak daleko od owulacji02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
przedszkolanka:) wrote:Alis rozumiem.
Najmlodsza ja wlasnie tez wczoraj i dzisiaj czuje a to dopiero 9dc
A jak tam owulaki, ciemnieją? Ciekawe o ile wcześniej będziesz mieć owu z clo. Jak zaszłaś z Polą to też miałaś długie cykle? Clo przyspieszyło wtedy?
Ja też zakręcona, dużo wszystkiego przed świętami27 lat
9cs -
Anhydra wrote:Nie wiem jakich testów używasz, ale jeżeli bobo to radziłabym sięgnąć po test innej firmy. Bobo często dają takie fałszywie pozytywne cienie nawet przy becie <0.1 (wiem to na własnym przykladzie).
Anhydra, a Ty jak się czujesz? Już prawie 7 tydzień27 lat
9cs -
Anhydra wrote:Nie wiem jakich testów używasz, ale jeżeli bobo to radziłabym sięgnąć po test innej firmy. Bobo często dają takie fałszywie pozytywne cienie nawet przy becie <0.1 (wiem to na własnym przykladzie).
Takie płytkowe z allegro, wtedy również były te.
Jutro chyba sikne teraz mam normalny pink 10Córka 2015 -
IzaW dzisiaj jaśniejszy niż wczoraj,ale teraz tak mi ten lewy dokucza i zalalo mnie rozciagliwym,że masakra;o
Ja zawsze mialam dlugie..z Pola na clo mialam owu w 19dc więc bez szału,ale wazne że skutecznie
Wiecie co? Idę meza wykorzystac! Jak mnie owu az tak zaskoczy to pozniej bede żałować że mi się nie chcialo :pAnhydra, Izaw lubią tę wiadomość
-
Izaw wrote:Anhydra, a Ty jak się czujesz? Już prawie 7 tydzień
Szczerze...to okropnie- mdłości caluśki dzień... mam nadzieje, że nie na darmo się męczę i że bo bobo rozwija się prawidłowo.
Co do Clo to mi owulkę przyspieszyło- miałam w 15 dc, a przeważnie w 24-26 dc.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Mojej siostrze pomógł imbir, chyba startą odrobinę dodawała do herbaty. Pamiętam, że to był lek-cud. Na pewno rozwija się dobrze. I i tak zazdrościmy Ci tych mdłości
Anhydra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero