Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też chce wiedzieć z wyprzedzeniem kiedy wypadnie owulacja. Raczej go to nie interesuje tak jak moje wizyty w toalecie z testem ciążowym. Za każdym razem kręci się blisko łazienki żeby się dowiedzieć ale oczywiście nie daje po sobie poznać w innych sytuacjach. Na pytanie co jak się nie uda odpowiedział że bierze to pod uwagę bo już jesteśmy starzy i zużyci więc wcale by się nie zdziwil. Świetne podejście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 23:42
Adry lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Multiwitamina wrote:Cześć dziewczyny. Miłego Wam dnia. Ja dziś odcięta od neta i bardzo ciężki dzień. Najciezszy. Ale jutro już do domku hehePrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Witam się z Wami lekko przeziębiona. Mała sprzedała mi wirusa. Gardło = ogień i papier ścierny i ten duszący kaszel. U nas dziś całkowicie nieprzespana noc bo mała miała mega katar i kaszel i ciągle się budziła z płaczem. Teraz odsypia. Taka piękna pogoda, a my chorujemy. Muszę wziąć opiekę bo babcia też chora i się dzieckiem nie zajmie. Muszę ogarnąć dom, a narazie leżę i nie mam siły.
U mnie dziś temperatura nadal w górze. Brzuch od wczoraj nie boli. Piersi też spokój. Czekam na @. Ten cykl należy do dłuższych bo później była owu. Najgorsze, że czasami się łapię na głupiej nadzieji, że może się udało, a potem sprowadzam siebie na ziemię bo nie mam objawów ciążowych. Byłam raz w ciąży i przeczuwałam to przed terminem okresu, a teraz czuję, że to nie to. To tylko dłuższy cykl. Już chyba bym wolała dostać @ i mieć z głowy. -
Mój mąż dziś do mnie że mam inne piersi. Że są jedrniejsze pełniejsze i wogole ekstra. Nie wiem co o tym myśleć. Nie wydaje mi się żebym tak szybko zaszła w ciążę. 15 kwietnia mam dość @. O ile można powiedzieć to przy nie regularnych miesiączkach. Mam mieszane myśli.9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
Adry wrote:Kurcze ja już nie pamiętam jak to u mnie było. Ale chyba od początku ciąży były takie większe i pełniejsze. Ale samymi piersiami nie ma co się sugerować. Trzeba poczekać do 15 i wtedy może zrobić test jeśli@ nie przyjdzie
Tak zrobię poczekam do poniedziałku. Nie mogę się nakręcić bo rozczarowanie jest najgorsze.Adry lubi tę wiadomość
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Adry, zwykle miałam cykle 29 dni, ale zdarzały się takie 31 dni. Nawet pierwszy cykl starań miał chyba z 34dni i nic. Wg. teorii, że fazę lutealną mam 14-dniową to powinien przyjść dopiero pojutrze. Chyba owu mi się opóźniła bo wtedy też byłam lekko podziębiona i miałam katar. A wykres faktycznie ładny. W zeszłym miesiącu był dosyć kanciasty. No ale co z tego jak tempka spada dopiero w dzień okresu.
-
Ja żeby nie myśleć sprzątam (mimo, że się średnio czuję z moim gardłem). Dziś w końcu umyłam balkon i można z niego korzystać. No i jak to w domu: kurze, prasowanko, dwa prania i w końcu padłam. Na szczęście mąż poodkurzał i pomył podłogi.
Gdyby się okazało że z ciążą wypaliło to SZOK bo nie czuję żadnych objawów ciążowych. Intuicja krzyczy, że nic z tego.Adry lubi tę wiadomość
-
Boję się że popadne jeszcze w ciąże urojoną. Co prawda po z mym lubym i docinka o piersiach przyjaciółka ostatnio do mnie że promienieje że w ciąży jestem. A ja się tylko ubawiłam ze śmiechu.
hmm, będe mieć ciężko żeby wytrzymać do poniedziałku no powiedzmy że do niedzieli. A o jakiej porze dnia się robi test? Ma to jakieś znaczenie?9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Adry, Multiwitamina dzięki za kciuki. Nie liczę na happy end ale i tak dzięki.
Najpewniejszy objaw ciąży to ponoć ból piersi, a mnie nie bolą. Tak zwykle mam przed samym okresem.
W pierwszej ciąży miałam powiększone, obolałe piersi i było mocno widać żyły. Miałam też plamienie implantacyjne i senność i zmęczenie. I to zanim się dowiedziałam. Teraz nic z tych rzeczy.
No ale cieszę się, że wykres ładnie wyszedł. To też dobra wróżba na przyszłość chyba... -
No mnie już nadzieja odeszła. Pojawiło się plamienie. Powiedziałam Mojemu D a On zamiast jakieś zmartwienie to zero odzewu a później że jak tak będę chciała to nic z tego nie będzie. I tylko mi się przykro zrobiło... Zły piątek 13.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Multiwitamina wrote:Mój mąż tak samo reaguje
A za każdym razem kiedy nie mam owula hi dla niego jest proste rozwiazanie- hormon stresu. Bo ja się denerwuje i sobie wszystko blokuje...medyk od 7bolesci
Przykro ze@ , ale nowy cykl- Nowa nadzieja !
Idę spać. Branoc
Należy Ci się odpoczynek po ciężkim dniu. Dobranoc;)9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Taka_Babka wrote:No mnie już nadzieja odeszła. Pojawiło się plamienie. Powiedziałam Mojemu D a On zamiast jakieś zmartwienie to zero odzewu a później że jak tak będę chciała to nic z tego nie będzie. I tylko mi się przykro zrobiło... Zły piątek 13.
-
Multiwitamina wrote:I jak te plamienia?
Mnie wczoraj scielo z nóg, a dziś spać nie mogę już...eh
Adry dobrze to zobrazowałaś
No nie ma nic. Jakby to chwilowe było.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Multiwitamina wrote:Hymmm to nie wróży źle;) trzymam kciuki i nie puszczam.
Nie sądzę żeby coś z tego było. Bolą mniej jak nie po prawej to po lewej stronie jajniki. W ogóle dziwne bóle podbrzusza. Skłaniam się ku @ pierwszej na bromku i objawach @. Ale czekam cierpliwie do niedzieli/ poniedziałku.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Dzień dobry Taka_Babka - będzie co ma być. Nie męcz siebie rozmyślaniami bo się dobijesz Najlepiej by było się nie wsłuchiwać w siebie przed terminem okresy tylko czekać. Gdyby to było takie łatwe. Ja miałam kilka cykli, że miałam objawy iście ciążowe, łącznie z mdłościami i nic z tego nie wyszło. A gdy zaszłam za pierwszym razem to czekałam na okres i miałam wtedy tyle na głowie że test zrobiłam jak mi się okres z 5 lub 6 dni spóźniał.
U mnie dziś temperatura lekko w dół więc myślę, że @ jutro i to by znowu oznaczało 14 dni fazy lutealnej tak jak ostatnio.
Żałuję, że nic nie wychodzi, ale 27 mam tą histeroskopię i na tym się skupiam.Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Plan na dziś jest taki: dokształcanie, prace domowe, obiad, wyjazd decathlon i basen.
Jutro będzie gorzej gdyż będę sama w domu do 18 wiec zajęcie sobie głowy będzie ciężkie ale planuję iść na siłkę.
Mam nadzieję że to choć w małym stopniu odciągnie moje myśli.Multiwitamina, Adry, Lavende86 lubią tę wiadomość
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Multiwitamina wrote:Szybko szybko właśnie wyjeżdżam;) miłego wieczorku dziewczyny
Szybkiej i bezpiecznej drogiMultiwitamina lubi tę wiadomość
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Adry wrote:Ja nie odżywiam się aż tak racjonalnie jak bym chciała, więc czasem wspomagam się suplementami.
Ja biorę poza kwasem foliowym, ziołami o. Sroki, czystek + leki na hormony.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Właśnie zjadłam kolację. Intensywny dzień ale fajny
Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość
9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Dziewczyny głowy do góry. Ja zaszłam w ciążę kiedy się poddałam i przestałam starać. Nie miałam pojęcia o ciąży bo miałam "okres", potem cały czas lekko plamiłam i nadal plemię, i to mnie skłoniło do wizyty u lekarza a tam bijące głośno serduszko! Objawów prócz tego plamienia i czasami bólu jak na okres to nie mam żadnych. No i zmęczenie, ale walczę z tarczycą, więc zmęczenie mi nie obce.
czekamynadzidzie, Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb