WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikomu nie zabraniam latać na betę. Wyraziłam tylko swoje zdanie (i zdanie 3 lekarzy, z którymi rozmawiałam pokazując im wyniki - ledwo na nie zerknęli tak na marginesie). Też miałam wielkie nadzieje w tej becie. Poszłam na nią głównie przez forum bo widziałam, że wszyscy tak robią.

Czytałam historię laski, której beta w jakimś momencie zaczęła spadać i była załamana, a z ciążą było wszystko ok.

Po prostu teraz wiem, że ten pierwszy okres to wielka niewiadoma i wszystko może się stać. Nic i nikt nam nie powie jaki będzie efekt. Lekarka powiedziała mi, że nie jest w stanie mi powiedzieć jak to się zakończy. My zawsze chcemy odpowiedzi na już. To zrozumiałe. Niestety lepiej chyba po prostu poczekać jak sytuacja się rozwinie.

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Bo kobitek nie mają?
    Bo kariera ważniejsza i pracują od świtu do nocy, a to ich chyba kastruje i nie czują już potrzeby :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - mam właśnie plan zobaczyć jak będzie jutro. Ona to potrafi czasem wyzdrowieć cudownie w jedną noc. My odciagamy katar odkurzaczem jak dużo ma i psikam otrivinem dla dzieci. Dobrze hamuje potok kataru, ale niestety nie można z nim przesadzać. Tylko 2 razy dziennie. Jak na noc jej psikne to super oddycha w nocy. A z czasem to u nas różnie. Czasem ma katar 3 dni i koniec a teraz już jutro tydzień stuknie... :-/

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam zamiar spakować się do szpitala. Ciekawe jest to, że nadal mam objawy. Mdłości i mulenie w brzuchu, a w nocy cycki tak bolały, że myślałam że eksplodują. Fun times :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A na którą masz zabieg? Długo będziesz w szpitalu?
    Nic nie mam zaplanowane. Mam się zgłosić ze skierowaniem kiedy chcę z tego co ten ostatni lekarz mówił. On to w ogóle jest dobry bo mówił, że do 3 tygodni mogę czekać jak chcę. Ja po tygodniu mam dosyć :-D Nawet nie wiem co będą robić bo słyszałam od koleżanki, że oni tam akurat nie są tak za zabiegami od razu (zwłaszcza u młodych osób) i próbują to jakimiś tabletkami najpierw pogonić. Była tam laska którą faszerowali już ponoć drugi dzień i nie chcieli jej zabiegu zrobić, a prosiła ich. Nie wiem jak do tego podejdą... Nic nie wiem w sumie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko mi jedno. Żeby tylko już coś szło do przodu w tym temacie i chciałabym być po wszystkim.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Tak... tylko że ryzyko tego, że coś stanie się na późniejszym etapie jest nieporównywalnie mniejsze z tym w pierwszym trymestrze.
    no to prawda, chyba najwięcej poronień jest własnie do 12tyg (jakoś tak, może do 13? kiedyś czytałam już nie pamietam). Ja wierzę, że dasz sobie radę z tym wszystkim, musisz teraz koniecznie odpocząć i potem dopiero cokolwiek zacząć myśleć o ile w ogole bedziesz jeszcze chciała ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 29 września 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Haha to tak jak mój. Pamiętam jak kilka razy razem prysznic braliśmy, no mordega. On dawał letnia, ja gorąca i tak w kółko.
    Teraz mam mega problem żeby nie brać takich gorących prysznicow , a zimą idzie :( a zimą to tylko to i grzance mnie ratowaly :(
    słuchajcie ja od męża dostałam najlepszy prezent ever: kocyk elektryczny! jestem totalnym zmarzluchem, w domu chodzę w kilku swetrach, wiecznie stopy i ręce zimne i od męża taki cudowny prezent dostałam! :) wkłada się do kontaktu, włącza i on się robi ciepły! :D można na nim siedzieć, przykryć się nim. Genialna rzecz :) nawet wkładam go sobie pod kołderkę przed prysznicem i potem jak wychodzę to mam cieplutko w łóżeczku :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak z termoforem kombinuje. Zagrzewam sobie wcześniej i jak wchodzę do łóżka to mam ciepło :) termoforem to mój najlepszy przyjaciel :)

f1d9680377.png

Wysłany: 29 września 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja tak z termoforem kombinuje. Zagrzewam sobie wcześniej i jak wchodzę do łóżka to mam ciepło :) termoforem to mój najlepszy przyjaciel :)
    tez tak robiłąm, ale termofor jest relatywnie mały -to ja w okolicy stopek go układałam :P a kocyk zajmuje więkoszsc łózka, więc potem każde miejsce na którym się położę jest cudownie zagrzane! :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko problem ze stopami bo mam zwezone tętnice więc krew mi słabiej do kończyn dopływa. Więc wystarcza. Ale ja nawet w lato mam zimne stopy, masakra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 23:43

f1d9680377.png

Wysłany: 29 września 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja to ja mam tak samo ze stopami, a w pakiecie jeszcczze dłonie i nos ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Lavende bo dobrzy lekarze wyjeżdżają na zachód a u nas zostają ciulki. Wiadomo, uogolniam ale gdybym ufala swojemu lekarzowi ( a póki wszystko było ok to go uwielbiam) to nadal byłabym w czarnej dupie. Więc też ślepo wierzyć komuś nie można, bo to nie był lekarz z przypadku tylko chodziłam do niego od lat. Ale się okazało że przy byle problemie wymieka i zwala winę na unormowana tarczyca. Jak sobie o nim pomyślę to aż się cała trzęse.

I na pewno nie jestem odosobniony przypadkiem jeżeli chodzi o zawód na swoim lekarzy. Często tutaj piszą że zmieniają lekarzy na przestrzeni lat bo nic nie potrafią zaradzić.
    Dokładnie ja już mialam 3 innych lekarzy bo tamci rozkladali rece zwalali ze pewnie genetyka.. genetyke robilismy z mezem u wszystko dobrze potrzebowalam zwyklych lekow przeciwzakrzepowych .. i wiele kobiet je bierze w ciazy ale niektórzy lekarze nie maja w ogole pojecia..
    Na pewno wiele kobiet dalej by byla bezdzietna gdyby liczyła tylko na lekarzy

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja nikomu nie zabraniam latać na betę. Wyraziłam tylko swoje zdanie (i zdanie 3 lekarzy, z którymi rozmawiałam pokazując im wyniki - ledwo na nie zerknęli tak na marginesie). Też miałam wielkie nadzieje w tej becie. Poszłam na nią głównie przez forum bo widziałam, że wszyscy tak robią.

Czytałam historię laski, której beta w jakimś momencie zaczęła spadać i była załamana, a z ciążą było wszystko ok.

Po prostu teraz wiem, że ten pierwszy okres to wielka niewiadoma i wszystko może się stać. Nic i nikt nam nie powie jaki będzie efekt. Lekarka powiedziała mi, że nie jest w stanie mi powiedzieć jak to się zakończy. My zawsze chcemy odpowiedzi na już. To zrozumiałe. Niestety lepiej chyba po prostu poczekać jak sytuacja się rozwinie.
    Dlatego tak jest bo lekarze zalecają głównie bete na początku gdy nie mozna jeszcze nic stwierdzic na usg później wiadomo ze lepiej isc na usg .. zaleca sie robić bete max 8 tc chyba ze cos sie dzieje .. umnie beta nigdy nie byla ksiazkowa zawsze sie za malo podwajala

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 30 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Adry az glupio narzekac :p

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 30 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dni zostaly!!! :) kaczuszka już przy końcu! :) mam nadzieję ze z moim szczęściem nie odwołają tej wizyty z powodu choroby pani doktor albo jakiejś innej dziwnej katastrofy ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze będzie, nic nie odwołają.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:48

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ty to jesteś w ogole twarda babka, nie dość że ciężka historia z poronieniami, nie dość że bliźniaki wcześniaki, starasz się o kolejne i jeszcze znajdujesz czas żeby coś na forum napisać w tym całym rozgardiaszu, a ja na noc nieprzespaną narzekam :P
    Adry - bardzo cie rozumiem, kazdy ma tak czasem , że musi cos ponarzekac , ja tez chwilami sie zloszcze na moich chlopakow ale to normalna reakcja . Zaraz przechodzi ..
    Wiesz czasem sama sie dziwie ze w tym wszystkim daje rade.. ale najważniejsze jest wsparcie i zrozumienie to daje siłę .. czasami tak marze aby zajsc w ciążę i żeby była w koncu normalna ciaza bez zmartwien bez stesu, ale co trzeba miec nadzieje .. teraz sie dodatkowo wzmocnilam bo synki daja mi sile w tym wszystkim.. i to wielkie szczęście ze oni przezyli bo lekarze jednemu nie dawali szans a jednak dal rade pokazał ze sie mylili ze jest silny . Pozniej wam spróbuje wstawic jakieś zdj

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie fajni chlopcy. Zawsze chcialam miec blizniaki. Az mi sie gęba cieszy :) :) Musisz miec z nimi wesolo :)

czarnulka24, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ