Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nikomu nie zabraniam latać na betę. Wyraziłam tylko swoje zdanie (i zdanie 3 lekarzy, z którymi rozmawiałam pokazując im wyniki - ledwo na nie zerknęli tak na marginesie). Też miałam wielkie nadzieje w tej becie. Poszłam na nią głównie przez forum bo widziałam, że wszyscy tak robią.
Czytałam historię laski, której beta w jakimś momencie zaczęła spadać i była załamana, a z ciążą było wszystko ok.
Po prostu teraz wiem, że ten pierwszy okres to wielka niewiadoma i wszystko może się stać. Nic i nikt nam nie powie jaki będzie efekt. Lekarka powiedziała mi, że nie jest w stanie mi powiedzieć jak to się zakończy. My zawsze chcemy odpowiedzi na już. To zrozumiałe. Niestety lepiej chyba po prostu poczekać jak sytuacja się rozwinie.Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Adry - mam właśnie plan zobaczyć jak będzie jutro. Ona to potrafi czasem wyzdrowieć cudownie w jedną noc. My odciagamy katar odkurzaczem jak dużo ma i psikam otrivinem dla dzieci. Dobrze hamuje potok kataru, ale niestety nie można z nim przesadzać. Tylko 2 razy dziennie. Jak na noc jej psikne to super oddycha w nocy. A z czasem to u nas różnie. Czasem ma katar 3 dni i koniec a teraz już jutro tydzień stuknie...
-
Adry wrote:A na którą masz zabieg? Długo będziesz w szpitalu?
Nawet nie wiem co będą robić bo słyszałam od koleżanki, że oni tam akurat nie są tak za zabiegami od razu (zwłaszcza u młodych osób) i próbują to jakimiś tabletkami najpierw pogonić. Była tam laska którą faszerowali już ponoć drugi dzień i nie chcieli jej zabiegu zrobić, a prosiła ich. Nie wiem jak do tego podejdą... Nic nie wiem w sumie.
-
Lavende86 wrote:Tak... tylko że ryzyko tego, że coś stanie się na późniejszym etapie jest nieporównywalnie mniejsze z tym w pierwszym trymestrze.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
malutka_mycha wrote:Haha to tak jak mój. Pamiętam jak kilka razy razem prysznic braliśmy, no mordega. On dawał letnia, ja gorąca i tak w kółko.
Teraz mam mega problem żeby nie brać takich gorących prysznicow , a zimą idziea zimą to tylko to i grzance mnie ratowaly
wkłada się do kontaktu, włącza i on się robi ciepły!
można na nim siedzieć, przykryć się nim. Genialna rzecz
nawet wkładam go sobie pod kołderkę przed prysznicem i potem jak wychodzę to mam cieplutko w łóżeczku
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
malutka_mycha wrote:To ja tak z termoforem kombinuje. Zagrzewam sobie wcześniej i jak wchodzę do łóżka to mam ciepło
termoforem to mój najlepszy przyjaciel
a kocyk zajmuje więkoszsc łózka, więc potem każde miejsce na którym się położę jest cudownie zagrzane!
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
O ja to ja mam tak samo ze stopami, a w pakiecie jeszcczze dłonie i nosPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
malutka_mycha wrote:Lavende bo dobrzy lekarze wyjeżdżają na zachód a u nas zostają ciulki. Wiadomo, uogolniam ale gdybym ufala swojemu lekarzowi ( a póki wszystko było ok to go uwielbiam) to nadal byłabym w czarnej dupie. Więc też ślepo wierzyć komuś nie można, bo to nie był lekarz z przypadku tylko chodziłam do niego od lat. Ale się okazało że przy byle problemie wymieka i zwala winę na unormowana tarczyca. Jak sobie o nim pomyślę to aż się cała trzęse.
I na pewno nie jestem odosobniony przypadkiem jeżeli chodzi o zawód na swoim lekarzy. Często tutaj piszą że zmieniają lekarzy na przestrzeni lat bo nic nie potrafią zaradzić.
Na pewno wiele kobiet dalej by byla bezdzietna gdyby liczyła tylko na lekarzy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lavende86 wrote:Ja nikomu nie zabraniam latać na betę. Wyraziłam tylko swoje zdanie (i zdanie 3 lekarzy, z którymi rozmawiałam pokazując im wyniki - ledwo na nie zerknęli tak na marginesie). Też miałam wielkie nadzieje w tej becie. Poszłam na nią głównie przez forum bo widziałam, że wszyscy tak robią.
Czytałam historię laski, której beta w jakimś momencie zaczęła spadać i była załamana, a z ciążą było wszystko ok.
Po prostu teraz wiem, że ten pierwszy okres to wielka niewiadoma i wszystko może się stać. Nic i nikt nam nie powie jaki będzie efekt. Lekarka powiedziała mi, że nie jest w stanie mi powiedzieć jak to się zakończy. My zawsze chcemy odpowiedzi na już. To zrozumiałe. Niestety lepiej chyba po prostu poczekać jak sytuacja się rozwinie.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No Adry az glupio narzekac :pPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
4 dni zostaly!!!
kaczuszka już przy końcu!
mam nadzieję ze z moim szczęściem nie odwołają tej wizyty z powodu choroby pani doktor albo jakiejś innej dziwnej katastrofy
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:Ty to jesteś w ogole twarda babka, nie dość że ciężka historia z poronieniami, nie dość że bliźniaki wcześniaki, starasz się o kolejne i jeszcze znajdujesz czas żeby coś na forum napisać w tym całym rozgardiaszu, a ja na noc nieprzespaną narzekam
Wiesz czasem sama sie dziwie ze w tym wszystkim daje rade.. ale najważniejsze jest wsparcie i zrozumienie to daje siłę .. czasami tak marze aby zajsc w ciążę i żeby była w koncu normalna ciaza bez zmartwien bez stesu, ale co trzeba miec nadzieje .. teraz sie dodatkowo wzmocnilam bo synki daja mi sile w tym wszystkim.. i to wielkie szczęście ze oni przezyli bo lekarze jednemu nie dawali szans a jednak dal rade pokazał ze sie mylili ze jest silny . Pozniej wam spróbuje wstawic jakieś zdj
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity