Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz mówił, że wszystko jest w porządku. Więc przyjęłam do wiadomości, że skoro P. Bóg nie pobłogosławił to trzeba się z tym pogodzić. Szkoda, że nie byłam tak dociekliwa jak wy tutaj
Na to forum trafiłam przez przypadek. Nie szukałam informacji, ale skoro już tu jestem, to znowu zawalczę.
W ub. roku zmieniłam pracę. Każą nam tam nosić przez cały dzień okulary ochronne. Po paru miesiącach stwierdziłam, że przez te okulary coraz gorzej widzę. W tym samym czasie zaczęła lecieć w TW reklama, że luteina poprawia wzrok, bo odbudowuje plamkę żółtą. Kupiłam tabletki. Po miesiącu stwierdziłam, że wzrok mi się poprawia. Kupiłam więc następną miesięczną kurację i zaczęłam szukać inf. na temat luteiny. I tak trafiłam tutaj. Zdążyłam kupić testy owulacyjne. Wyszedł b.d. w 15dc.
Dzisiaj jest 17dc a ja czytam i nadrabiam zaległości w lekturze.
-
Agnes, a ja myślę, że P. Bóg chce nas wszystkie do macierzyństwa przygotować, bo przecież bycie mamą wymaga cierpliwości i wielu wyrzeczeń. Stąd też każdego miesiąca gdy się nie uda, mówię sobie, że jeszcze nie ten czas, a Pan Bóg czuwa nad nami i ma dla nas plan - lepszy niż ten który ja bym chciała. Chociaż to tak bardzo boli, zaciskam zęby i uczę się pokory, nie mogę się załamywać...
Agnesa700 lubi tę wiadomość
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Agnes700 nic nie dzieje sie bez powodu/przez przypadek. Trafilas do nas w okreslonym celu i miejmy nadzieje, ze wszystkim nam sie uda.
Teraz juz przynajmniej wiesz lub bedziesz wiedziec jakie badania trzeba zrobic, co obserwowac u siebie, a przede wszystkim nie dac sie zbyc u lekarza. Oni sa po to, by nam pomoc, by szukac przyczyny do skutku.Agnesa700 lubi tę wiadomość
IMSI 26.06.2018
Beta 10dpt 157.7 12dpt 278.7 -
Castangusa kiedys przyjmowałam na wyregulowanie cyklu ale po miesiącu odstawiłam bo zle czułam się po nim, ale w tym cyklu jak go przyjmowałam poprawił mi progesteron bo mialam 11 a zawsze mam poniżej 1;/i miesiączka była słabsza. Niektórym kobietom pomógł ale czytałam ze może czasem rozregulować cykle , moze warto zapytać lekarza pierw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 11:16
-
Witamy nowe staraczki.
U mnie po wczorajszej wizycie niestety nie ma dla mnie dobrych wiadomości.
Tzn macica ładnie się oczysciła i z tym akurat jest w porządku.
Powiedział, że gdyby nie to tsh powiedziałby, że jestem młoda i jak raz zdarzy się taka cb to nie ma aż takich powodów do niepokoju bo zdarza się. Ale że względu na moje tsh 4,3 i ten progesteron który też zrobiłam na własną rękę 1,5 jest duże prawdopodobieństwo, że tak samo zakonczylby się też ten cykl. Zwłaszcza jak to określił, że tak ładnie zaskoczyłam od razu w 1cs. Także dla mojego dobra mamy się na razie wstrzymać dopóki tsh się nie unormuje i to jest teraz nasz priorytet.
Cozz.tak całkowicie nie zakazał ale powiedział że z takim tsh ciężko jest w ogóle zajść w ciążę a jak się uda to może dojść do poronienia albo i z dzieciątkiem może być coś nie tak.
Od dzisiaj łykam już euthyrox 25. Zaczynam od najmniejszej dawki żeby zobaczyć jak w ogóle reaguje mój organizm na to. Za miesiąc kazał przyjść do kontroli i w tym czasie mam powtórzyć tsh, (ja powtórzę to tsh już za 2 tyg), i mam zrobić ft3, ft4, tg, tpo żeby wykluczyć inne choroby tarczycy
pocieszyl mnie, że jeżeli to problem leży tylko w samym tsh to w większości udaje się bardzo szybko zbić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 13:14
-
Gigi wrote:Witamy nowe staraczki.
U mnie po wczorajszej wizycie niestety nie ma dla mnie dobrych wiadomości.
Tzn macica ładnie się oczysciła i z tym akurat jest w porządku.
Powiedział, że gdyby nie to tsh powiedziałby, że jestem młoda i jak raz zdarzy się taka cb to nie ma aż takich powodów do niepokoju bo zdarza się. Ale że względu na moje tsh 4,3 i ten progesteron który też zrobiłam na własną rękę 1,5 jest duże prawdopodobieństwo, że tak samo zakonczylby się też ten cykl. Zwłaszcza jak to określił, że tak ładnie zaskoczyłam od razu w 1cs. Także dla mojego dobra mamy się na razie wstrzymać dopóki tsh się nie unormuje i to jest teraz nasz priorytet.
Cozz.tak całkowicie nie zakazał ale powiedział że z takim tsh ciężko jest w ogóle zajść w ciążę a jak się uda to może dojść do poronienia albo i z dzieciątkiem może być coś nie tak.
Od dzisiaj łykam już euthyrox 25. Zaczynam od najmniejszej dawki żeby zobaczyć jak w ogóle reaguje mój organizm na to. Za miesiąc kazał przyjść do kontroli i w tym czasie mam powtórzyć tsh, (ja powtórzę to tsh już za 2 tyg), i mam zrobić ft3, ft4, tg, tpo żeby wykluczyć inne choroby tarczycy
pocieszyl mnie, że jeżeli to problem leży tylko w samym tsh to w większości udaje się bardzo szybko zbić.
Bądź dobrej myśli, tak jak wcześniej pisałam tsh udaje się szybko zbić -
Gigi, Mam koleżankę z najgorszą odmianą niedoczynności tarczycy - hashimoto i ma dwójkę dzieci - synek z pierwszego cyklu starań i córka po dwóch cyklach starań. Da się? da się?
Myślę, że dla dzisiejsze medycyny TSH to jest pikuś, dlatego nie martw się. Będąc na Twoim miejscu i mając pozostałe wyniki badań w normie, nie przestałabym starań, ale oczywiście to Twoja decyzja.
Cokolwiek zadecydujesz będziemy Cię wspierać :*Gigi lubi tę wiadomość
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Witaj Agnesa700
Gigi, na pewno szybko spadnie i będziesz się cieszyć fasolką ❤
Jeśli nie zaskoczy mnie @ to testuje 19.03.
Ale czarno to widzę, bo już boli mnie podbrzusze.. Moja twarz wygląda jak u nastolatki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 15:29
-
paaulik_ wrote:Witaj Agnesa700
Gigi, na pewno szybko spadnie i będziesz się cieszyć fasolką ❤
Jeśli nie zaskoczy mnie @ to testuje 19.03.
Ale czarno to widzę, bo już boli mnie podbrzusze.. Moja twarz wygląda jak u nastolatki
Paulik do 19.03 jeszcze daleko także trzymam kciuki :* -
Octavia_ wrote:Gigi przykro mi ale tak jak mówią dziewczyny i lekarz tsh na pewno uda się szybko obniżyć i fasolką pojawi się już wkrótce. Zaskoczyło w 1cs u ciebie także na pewno oprócz tego tsh wszystko będzie w porządku
Octavia_ lubi tę wiadomość