karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiti wrote:Farfalla92 , wenka- czujecie inaczej karmienia piersią? Były u was jakieś objawy wskazujące na ciążę?08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
Wenka wrote:Halo, co tam u Was słychać?
Niereanimuj jak sytuacja?
Ja byłam w zeszłym tygodniu na prenatalnych, zapomniałam się pochwalić.
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.2.2024 - Wizyta
Melduje się po wizycie u gina. Okazuje się że owulacja była w tym cyklu. To cieszy
Córka ma prawie 7 mies., kp, testy owulacyjne były pozytywne. Aczkolwiek lekarz zauważyl, że przy kp nie każdy cykl musi być owulacyjny.
Farfalla92 gratulacje 💚💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 21:52
-
edka85 wrote:Teddy, mi też przy dwójce dzieci rodzina męża groziła palcem, żebyśmy przypadkiem nie kombinowali coś więcej, bo to nie te czasy, aby iść w wielodzietnosc. A my pokiwalismy ze zrozumieniem głową, a i tak zrobiliśmy swoje. No i cóż - muszą oni żyć z tą naszą decyzją08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.2.2024 - Wizyta
Farfalla92 widzę że rodziłas w lipcu 23 czyli miesiąc przede mną A od kiedy zaczęliście starania o 3? Chyba szybko poszło
-
Vilka wrote:Melduje się po wizycie u gina. Okazuje się że owulacja była w tym cyklu. To cieszy
Córka ma prawie 7 mies., kp, testy owulacyjne były pozytywne. Aczkolwiek lekarz zauważyl, że przy kp nie każdy cykl musi być owulacyjny.
Farfalla92 gratulacje 💚💚Vilka lubi tę wiadomość
-
Impatient a nie chcesz spr u gina czy masz owu?
-
Vilka wrote:Farfalla92 widzę że rodziłas w lipcu 23 czyli miesiąc przede mną A od kiedy zaczęliście starania o 3? Chyba szybko poszło
A Wy już się staracie?08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.2.2024 - Wizyta
farfalla92 wrote:Zaczęliśmy starania w grudniu 2023, synek z lipca miał wtedy 4 miesiące. Potem dostałam okres,...a kilka dni później okazało się, że było to 'plamienie implantacyjne' i jednak jestem w ciąży Także udało się od razu, 4,5 miesiąca po porodzie, kiedy byłam full KP, karmiłam w zasadzie non stop. Zresztą ciągle karmię, ale już się musiałam wspomóc MM, bo podaż mleka zdecydowanie mniejsza w ciąży. Okres po porodzie wrócił mi po 2 miesiącach, tak samo jak po pierwszym porodzie. Taka moja natura.
A Wy już się staracie?
Nie,.jeszcze nie, pierwsza córa daje nam trochę popalić. Ale w tym roku na pewno zaczniemy, kiedy dokładnie nie wiem. To wy szybko się zdecydowaliście, taka mała różnica wieku Ale rozumiem że nie boicie się wyzwań -
Vilka wrote:Impatient a nie chcesz spr u gina czy masz owu?
-
Vilka wrote:Nie,.jeszcze nie, pierwsza córa daje nam trochę popalić. Ale w tym roku na pewno zaczniemy, kiedy dokładnie nie wiem. To wy szybko się zdecydowaliście, taka mała różnica wieku Ale rozumiem że nie boicie się wyzwań
Vilka lubi tę wiadomość
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.2.2024 - Wizyta
farfalla92 wrote:Szybko, ale z nastawieniem, że przy full KP tak szybko nie pójdzie. Statystycznie mieliśmy 2% szans, że uda się
Hehe, no i fajnie, widocznie tak miało być. Ja lubię zdać się na los i wychodzę z założenia "let it be".
Mam nadzieję tylko, że nie będziemy musieli się długo starać jak już się zdecydujemy. O pierwsze dziecko staraliśmy się 9 miesięcy, ale jak się okazało miałam problem z tarczyca i gdy zaczęłam brać leki na niedoczynność to od razu zaskoczyło.farfalla92 lubi tę wiadomość
-
Farfalla gratuluję 😁
Impatient wrote:Dziewczyny na 60% już wierzę tamtemu wynikowi testu, bo objawy miałam trochę owulacyjne (choć już sama nie pamiętam po trzech latach jak to jest 🤣) a dziś test wyszedł już negatywny (kreska testowa bledsza niż kontrolna). Możliwe więc w sumie że test się nie mylił. Dam Wam znać czy z tego był okres albo 🤰, choć na 🤰 jeszcze nie liczę, bo by się za szybko udało.
U mnie nadal bez @. -
Miałam dać znać jak się rozwiąże sprawa to daję. Słuchajcie faktycznie test wykrył pierwszą owulację, nie był zafałszowany, dostałam okresu. Ps. Czy pierwszy okres po porodzie może być bardziej skąpy? Od czterech godzin widzę po kilka kropelek krwi, do tego jaśniejszej
-
Impatient -tak, może być słabszy.
U mnie coś ruszyło na testach owu. Dziś tak z doskoku sobie zrobiłam z ciekawości i wprawdzie jest nadal negatywny, ale ta kreska testowa jest już dosyć wyraźna. Chyba jajniki powoli biorą się do pracy.Namisa lubi tę wiadomość
-
Edka oo to nieźle, może coś faktycznie rusza 🤞
U mnie dalej nic, ale mierze już z 2 miesiące temperaturę i wpadlam w rytm wiec w razie czego wyłapie 😁 W tym momencie to będzie dla mnie bardziej wiadomość w celu zapobiegania niż planowania ciąży, ale i tak chciałabym już te swojw cykle spowrotem 😆 -
No u mnie wygląda na to, że wczoraj był pik, bo dziś już negatywny test. Zresztą robiłam też wczoraj (poza tym standardowym paskowym testem owu) jeszcze cyfrowy test clearblue (został mi jeden po tamtych staraniach na naszym wątku z października 😁) i pokazała się uśmiechnięta buźka od ucha do ucha. Tak więc ewidentnie zbliżająca się owu. Pomierzę jeszcze tempke i zobaczę, czy jest skok. Cykl ten traktuję jako obserwacyjny przed pierwszą @. Faza lutealna zapewne będzie krótka (jak to zwykle w tych początkowych cyklach). Seksow nie było w czasie owu, więc teoretycznie nie ma mowy o🤰. No właśnie - teoretycznie, bo cztery dni przed tą owu było jednak 🐝 . Wtedy jeszcze nie miałam pojęcia, że za 3 dni wysikam pik na teście. I stąd się zastanawiam - czy w takiej sytuacji jest jakieś prawdopodobieństwo pojawienia się ciąży? Czy w ogóle tyle dni przed owu to możliwe??? 😮
Namisa lubi tę wiadomość
-
Edka o wow, ale wstrzeliłaś się z testowaniem 😁 Miałaś jakieś objawy owulacyjne że cię naszło czy czysty przypadek? Powiem tak - szansa jakas jest. Pytanie czy sluz był sprzyjający, bo jeśli tak to plemniki mogły sobie poczekać na komórkę jajowa te kilka dni - legendy mówią że nawet do 7, choć to już dla mnie trochę naciągane 😆
edka85 lubi tę wiadomość
-
W niedzielę coś mnie tknęło, bo zaczął mnie tak znajomo pobolewac jajnik. Jednak bez przekonania zrobiłam test, uznając że zapewne organizm robi mnie w bambuko. A tu patrzę dwie kreski prawie takiego samego natężenia. No i dlatego zaczęłam codziennie monitorować sytuację. Nawet skok tempki zauważyłam, gdyż wczoraj było 36,15 a dziś już 36,51. I pomyśleć, że jeszcze w sobotę (gdy były seksy) nie miałam o tym bladego pojęcia 😛 Ale to nadal 4 dni przed owu, więc raczej nic się z tego nie wykluje 😅 Wiem, że chodzą legendy na temat zajścia w ciążę nawet kilka dni przed owu, jednak nie oszukujmy się - to jakieś graniczne przypadki. Ileż tu na forum jest dziewczyn, które robią to w dzień owu, a i tak widzą biel wizira na teście. Wbrew pozorom wcale nie tak łatwo zajsc w ciążę 😁
Namisa lubi tę wiadomość