Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka przykro mi ze nie tym razem, ale w takim razie może będzie zakończenie roku z przytupem! W końcu tak jak mówiłaś - do końca roku zachodzisz w ciążę! 😁🤞🍀

Vilka super ze jest serducho! 🥰 A za dalsze kp niezmiennie podziwiam, mam nadzieje ze z czasem bedzie lepiej! Ja jednak jestem zdeterminowana żeby odstawić przed ciążą. Gabryś co prawda w nocy śpi już ładnie od dłuższego czasu i zdarzają się tylko jakies pojedyncze zawirowania z dluzszym wiszeniem nocnym gdy mi szaleją hormony w trakcie cyklu. Ale boję się że właśnie ciaza by tak na niego zadziałała - a każda taka słabsza noc to dla mnie teraz jak tydzień niespania w pierwszych miesiacach z noworodkiem, chyba już nie mam tyle sil i musze sie zresetowac 😆

Sunday super że się udało oduczyć zasypiania przy piersi i to tak fajnie wpłynęło na nocki 💪 Gabryś nie zasypial prawie nigdy przy piersi na noc - karmiłam go w łóżku, ale odkładałam do dostawki początkowo, Potem on się sam odwracał, jeszcze troche pokrecil i zasypial obok. No ale na kazdej nocnej pobudce go karmilam i wtedy faktycznie zayspial przy cycu. Potem sobie stopniowo redukowalismy - troche ja inicjowalam, troche on, stanelo na tym ze juz teraz sie prawie nie budzi - czasem raz kolo północy jak akurat wchodze do pokoju, czasem dopiero rano. A odnosnie tej próchnicy przez nocne kp to mega polecam profil na insta "bez_dentysty", stomatolog i mama 3xkp, dużo o tym pisze co ma faktycznie wpływ na próchnice i dementuje jakoby nocne kp ja powodowały. Dla mnie jej profil był mega game changerem w kwestii pielęgnacji zębów. Zawsze tak intuicyjnie uważalam że natura by się nie mogła az tak pomylić żeby mleko matki i dlugie kp (dawniej totalnie standardowe) jednoczesnie szkodziło zdrowiu dziecka i przyczyniało się do bakteryjnych chorób zakaźnych. No nigdy mi się to nie kleiło ale informacje z tego profilu mnie w tym mocno utwierdzily.

A u mnie aktualnie chyba dni płodne w +40dniu cyklu 🫣 Zdaje mi się że wczoraj była owulacja bo prawy jajnik mnie tak cisnął cały dzień że masakra. No ale przekonamy się za kilka dni jak będzie z tempką.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała ją odstawić ale nie umiem jej nie dać cycka jak ona płacze o niego... :(

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm 169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka cudny bobek 😍 Rośnijcie zdrowo! Wiem jak ciężko odstawić dziecko, które tak mocno płacze za cycem. Ściskam Cię mocno i podziwiam za karmienie w ciąży. Bez względu na to co postanowisz jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka ❤️ Ja wytrzymałam do początków drugiego trymestru i nie dałam rady dłużej, ze względu na negatywne emocje. Sutki bolały okropnie, ale tylko w okolicach owulki, później wcale. A większy brzuch nie przeszkadzałby mi przy kp. Synek po odstawieniu zasypiał na moim brzuchu prawie do samego końca ciąży 😆

Sunday super, że udało się zmienić sposób zasypiania, ja nie umiałam wprowadzić takiej zmiany. Musiałam całkowicie odstawić kp, bo powolne redukowanie nie działało na mojego ssaka. Córka póki co nie wygląda żeby miała być cyckoholikiem.

Vilka lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 19.12.2023
‹‹ 390 391 392 393 394
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ