Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta!
    Ladybag- współczuje jazdy komunikacją. Zimą zimno a latem- zapachy całego świata nie mówiąc o jęczeniu ludzi za krzywdy całego świata.
    Izolda- nie zawsze problem tylko tkwi w nas, więc warto zbadać wszystkich i wszystko:)
    Yoselyn82- cieszymy się pięknym wzrostem :D

W sobotę wybieram się do endo i mam taki strach jak przed tym, że wywalę orła na ślubie. Moja małżowina dzielnie mnie wspiera i pociesza choć ja nadal jak ciepłe kluchy pociągam nosem za każdym razem jak ktoś pyta" a kiedy u Was w końcu będzie"

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja Was podczytuję codziennie, jakoś natchnienia nie mam do pisania a dziś do mnie przylazła ta nieszczęsna @ :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się Śnieżka z Tobą- warto i zbadać męża tymbardziej że czas oczekiwania na zabieg mógłby być ewentualnym czasem leczenia męża bo jak zapewne już wiesz to minimum 3 miesiące
    U mnie jest podobnie właśnie mimo że to ja mam problem lekarz i mojego zbadał

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

ja za chwilę jadę do endokrynologa z wynikami i się martwię żeby się znowu jakiś konował nie trafił co mi powie, ze TSH 3,2 to w normie i leków nie da ;(
    Do tego prolaktyna to mi nieźle namieszała, bo okres miałam ledwo jeden dzień i to skąpy.

Yoselyn82 Serdeczne Gratulacje!!!! Beta pięknie rośnie :)

kurcze.. jak tu się pogrubia czcionkę? Myślałam, że tak jak w html, ale widzę że nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 10:15

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J co się stało? Jeśli chcesz powiedz może będzie Ci lżej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. kochana chodzi o Wasz związek prawda? O Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:37

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J co się dzieje kochana <3???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:06

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mogę Ci w jakikolwiek sposób pomóc choćby rozmowa to daj znać

Caro lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J Kochana.. widzę, że dzieje się coś złego.. jeżeli chcesz możesz śmiało Nam się wyżalić. Możesz tu, możesz na FB. Wysłuchamy jak nikt inny. Gdybym była na chodzie to bym się z Tobą na dobrą kawę umówiła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:20

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a to prolaktyna odpowiada za skapy okres ? Moja jest w normie bynajmniej tak pokazują wyniki a okres to ja mam 3 dniowy i ilość taka jak kot naplakal jednak po męczą mnie plamienia do nawet 10 dc

Judka23 lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przywitałam się dzisiaj, ojj ojj.
    Hej Dziewuszki :*

Ona jeżeli chodzi o to siemie to Małż robi "miksturę" z ok. 2 łyżek siemienia. Zalewa to szklanką wody. Czasem wrzątkiem w szklance, czasem zagotowuje wodę ok 2 min w garnku. Odstawia do wystygnięcia, trochę syropu i bon appetit! ;-)

myszkaka jak endo będzie kompetentny to napewno da Ci jakieś leki na zbicie. Koniecznie daj znać po wizycie!

Sniezka spokojne. Ważne że działasz i weź tam zawalcz o konkretne info od endo. Będzie dobrze :* A kiedy ślubujesz? Ja miałam stracha że się popłacze no i tak się stało heheh ;-) Nie mogłam wypowiedzieć przysiegi bo ryczałam jak głupia :-P

Yoselyn jak po wizycie???? :*

Barbia Kochana co tam u Ciebie? Bo głupiej@ to nie lubimy... Nie lubimy. Tulaski :*

magdzia jak noga??

ladybag ale masz meksyk z tą komunikacją. O Dzizass.. A ten edno to jakiś taki gburowaty co? Nie lubię takich lekarzy. Fe!

Samara no taki gin to zdarza się raz na jakiś czas :-) Dobrze że też masz takiego z którego jesteś zadowolna. To się chwali! Huhu! Stasinek coraz bliżej! :-)

Gaduuua :*

magdzia26 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro a dziękuję już lepiej nawet mogę w miarę normalnie chodzić bo mniej boli więc myślę że idzie w dobra stronę wszystko :)

Caro lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Judka23 Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mnie wam tu dziewczyny tego napisać na otwartym forum.

• ladybag Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Myszka a to prolaktyna odpowiada za skapy okres ? Moja jest w normie bynajmniej tak pokazują wyniki a okres to ja mam 3 dniowy i ilość taka jak kot naplakal jednak po męczą mnie plamienia do nawet 10 dc

Prolaktyna hamuje owulacje i w ogóle wszystko co zwiazane z okresem :/

Caro nawet na mnie nie spojrzał :/ Babeczka z kolejki stwierdziła, że skoro wynik ok to nad czym ma się pochylać - no niby tak, ale czułam się tam jak intruz w tym gabinecie :/
    Siedział sobie w skórzanej kurtce pierra cardina - nie ważne, że ciepło i duszno - okularki przeciwsłoneczne na głowie.. jakby był na jakimś spotkaniu w ogrudku przy piwku, a nie w gabinecie w pracy :P a już tam..
    Ale przynajmniej co by tak na niego nie burczeć to oprócz tsh dal mi do zbadania wit. D :) więc chcoiaż tyle trzeb go pochwalić :P

J to może w pamiętniku napisz? Później skasujesz?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag no to faktycznie tej gbur. Siedzieć w kurtce w gabinecie? Jaa pierdziele.. Brak profesjonalizmu totalny. No ale chociaż coś tam dał heh. Najważniejsze że wyniki ok :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:

Czytałam, że przy hiperprolaktynemi okresy są coraz bardziej skąpe aż mogą zniknąć całkiem, a mi wyszło że ją mam. Jeśli masz PRL w normie to nie sądzę, żeby wpływała. Ja nigdy nie miałam obfitych miesiączek, ale ostatnio to krwawienie trwa 1-1,5 dnia, a później plamienie tylko.

Caro, wizyta u endo chyba udana. Dostałam euthyrox 25 1 tabl rano 30 min przed śniadaniem, bromergon całą tabletkę, ale najpierw żeby się powoli przyzwyczajać to przez 2-3 dni 1/4 tylko wieczorem, pózniej przez 2 dni 1/4 rano i 1/4 wieczorem i po tym już 1/2 rano i 1/2 wieczorem cały czas.
    Od 18dc luteinę 2 tabl 2 razy dziennie.
    Mam zrobić usg tarczycy i za 6 tygodni powtórzyć tsh i prolaktynę.
    Jak przez dwa najbliższe cykle nie zajdę to wtedy badanie nasienia jeszcze.
    Mimo, że aktualnie mam okres zrobił mi usg i się okazało ze mam 2 niepęknięte pęcherzyki w prawym jajniku. Miałam monitoring w lutym i teraz wyszło, że ten pęcherzyć 21mm co wtedy znalazła nadal sobie siedzi w jajniku i jest teraz drugi 20mm. Ej, czy z tego nie może być bliźniaków? Czy te pęcherzyki się wchłoną?

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    ladybag no to faktycznie tej gbur. Siedzieć w kurtce w gabinecie? Jaa pierdziele.. Brak profesjonalizmu totalny. No ale chociaż coś tam dał heh. Najważniejsze że wyniki ok :-)

Za m-c znow do niego ide bo ta moja nadal na zwolnieniu :/ Obawiam się, że tam u niej jakaś cięższa choroba i może juz nie wrócić albo wroci na krotko jak teraz i znow jej nie bedzie :/

myszkaka no to mała dawka, znaczy nie jest z Toba zle - głowa do góry :)
    Fajnie, że pomyślał, żeby organizm stopniowo do bromergonu przyzwyczajać - to sie chwali :)

no to teraz brać grzecznie leki i bedzie poprawa za niedługo :)

myszkaka lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro- już ślubowałam lipiec 2016 . Jedynie co zrobiłam, to usilnie chciałam wcisnąć obrączkę małżowinie na lewą rękę :D
    Co do endo- wydaje mi się, że dobrze trafiłam. Na pierwszej wizycie Pani doktor wszystko wytłumaczyła, opowiedziała ba! wszystko zapisała na kartce zaznaczając mazakiem co kiedy, gdzie abym nie zapomniała. I o dziwo idąc z wynikami na wizytę czekam 4 dni a nie parę miesięcy jak gdzie indziej.

Ladybag- niestety, nie każdy lekarz jest z powołania... Po prostu oprócz wyglądu nie miał nic do zaoferowania ;p

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo no jestem....
    no i prawdopodobnie chłopak !!!! kurde... no ale liczyłam się z tym..
    Ogólnie jestem zajebiście zła na to usg i na to podejście w szpitalu...
    Usg tandetne.. jak dla mnie gówno widać za przeproszeniem.. takie usg to mi robili w 2008 roku jak Fabiana nosiłam...
    Pytam się o kość nosową... no jest.. jaka długa? Ona nie zmierzy... Pytam o szyjkę... no jest... wygląda okey.. ale nie zmierzy ... i nic więcej nie powie... nie znam żadnych wymiarów.. na słowo mam im wierzyć że jest okey !!!
    Waży uwaga... 400-450g.. około.. no to kuźwa trochę rozbieżność..
    Ręce mi opadły....
    Jadę do Dublina za może 3 tyg... to jest chore w tej Irl...
    mówię im że w głowie mi się często kręci.. i takie tam... może mam anemie?
    to przyjdź za 6tyg na badania krwi ! kurwa!!!!!!!!! 6 tyg

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi kochana współczuję że musiała tyle czekać a nie dowiedziałaś się konkretów. Co za podejście do pacjentki wgl wszystko kuźwa na oko? Albo tak albo tak, tyle lub tyle albo coś około tego a to za 6 tygodni to już wgl jakaś masakra!!! Łaaa... szlak trafić może o wcale nie dziwię się że jesteś zła ale nie nerwuj się już postaraj się uspokoić dla grocha. Oczywiście gratuluję synka kolejnego ;-) niech zdrowo rośnie.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ