Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Dziękuje dziewczyny, ale ja chyba już nie mam co liczyć że się uda :( Po prostu nie jest mi to pisane. Ostatni cykl będziemy próbować, a potem na jakiś czas odpuszczamy. Musimy nauczyć się żyć na nowo. Mamy już jednego skarba i to nam musi wystarczyć.
    To wszystko nie ma sensu :(

Margaretka a Wy z mezem jestescie przebadani? U nas tez juz powinno kliknac, bo wszystko wyglada ok, a nie klika. Jestescie jeszcze mlodzi, macie czas. Jesli wyniki badan sa ok, to mysle ze jak odpuscisz to bedzie niespodzianka. Bez termometrow, sluzow i forum. Tego Ci zycze:)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Margaretka a Wy z mezem jestescie przebadani? U nas tez juz powinno kliknac, bo wszystko wyglada ok, a nie klika. Jestescie jeszcze mlodzi, macie czas. Jesli wyniki badan sa ok, to mysle ze jak odpuscisz to bedzie niespodzianka. Bez termometrow, sluzow i forum. Tego Ci zycze:)

Ja jestem przebadana, mój nie, i trudno go do tego zmusić. Jesteśmy młodzi, ale czas ucieka. Jeszcze 7 lat temu nie było problemów z poczęciem, więc sądzę że wiek ma tutaj dużą rolę. A Wy ile się staracie?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja jestem przebadana, mój nie, i trudno go do tego zmusić. Jesteśmy młodzi, ale czas ucieka. Jeszcze 7 lat temu nie było problemów z poczęciem, więc sądzę że wiek ma tutaj dużą rolę. A Wy ile się staracie?
    ja mam dwójke dzieci i przy drugim starania trwały 7 miesięcy.. i nie miałam wtedy Hashi..(podobno) a teraz zobacz.. od września zeszłego roku i nic.... 9 miesiąc..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja mam dwójke dzieci i przy drugim starania trwały 7 miesięcy.. i nie miałam wtedy Hashi..(podobno) a teraz zobacz.. od września zeszłego roku i nic.... 9 miesiąc..

Moim zdaniem czas nie jest dla nas sprzymierzeńcem. Żałuje tylko że nie staraliśmy się o drugie dziecko wcześniej :( Może wtedy nie byłoby takich problemów. Ale niestety czasu już nie cofniemy...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Moim zdaniem czas nie jest dla nas sprzymierzeńcem. Żałuje tylko że nie staraliśmy się o drugie dziecko wcześniej :( Może wtedy nie byłoby takich problemów. Ale niestety czasu już nie cofniemy...
    a ja myślę że i tak jeszcze wszystko przed Wami :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:

U nas w czerwcu bedzie rok, ale dopiero jakos w styczniu oboje sie przebadalismy. Porozmawiaj z mezem na powaznie, ze przeciez takie badanie to nic wielkiego. 18 miesiecy to moim zdaniem bardzo dlugo i ewidentnie cos nawala. Teraz czynnik meski jest bardzo czesto powodem problemow. Moze okazac sie, ze wystarczy meza troche podleczyc i zadziala. Faktycznie szkoda czasu na czekanie ze "moze sie uda". Czekac mozna jak obie strony sa przebadane i nie ma zadnych przeslanek do nieplodnosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja ! Działa ! :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Alleluja ! Działa ! :P
    noooo w końcu ! oby już na tym poprzestali :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja myślę że i tak jeszcze wszystko przed Wami :)

Chciałabym żeby tak było...

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    U nas w czerwcu bedzie rok, ale dopiero jakos w styczniu oboje sie przebadalismy. Porozmawiaj z mezem na powaznie, ze przeciez takie badanie to nic wielkiego. 18 miesiecy to moim zdaniem bardzo dlugo i ewidentnie cos nawala. Teraz czynnik meski jest bardzo czesto powodem problemow. Moze okazac sie, ze wystarczy meza troche podleczyc i zadziala. Faktycznie szkoda czasu na czekanie ze "moze sie uda". Czekac mozna jak obie strony sa przebadane i nie ma zadnych przeslanek do nieplodnosci.

Można powiedzieć że już się zgodził, teraz potrzebujemy pieniędzy i wolnego w pracy (u męża). Dzwoniłam w zeszłym miesiącu do kliniki żeby się zapytać czy trzeba termin wcześniej ustalać, ale na nasze szczęście nie. Więc jak M będzie miał wolne to pojedziemy. Po odebraniu wyników będziemy myśleć co dalej...

• Nats Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza,
    Widzę, ze Ci temp odbiła :)
    Super! :)

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam sssanie na coś słodkiego.. najlepiej czekolada z nadzieniem truskawkowym.. albo milka jogurtowa !! aaaa

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Można powiedzieć że już się zgodził, teraz potrzebujemy pieniędzy i wolnego w pracy (u męża). Dzwoniłam w zeszłym miesiącu do kliniki żeby się zapytać czy trzeba termin wcześniej ustalać, ale na nasze szczęście nie. Więc jak M będzie miał wolne to pojedziemy. Po odebraniu wyników będziemy myśleć co dalej...

i super! Nie wiem jak to jest u Was,ale czytalam ze kliniki nieplodnosci zdzieraja na takich badaniach. Moze poszukaj w szpitalach prywatnych albo po prostu lekarzy, ktorzy takie badanie robia. My robilismy wlasnie u takiego lekarza, to zwykly gin ale nalezy do stowarzyszenia andrologow i konsultuje swoje diagnozy z klinika nieplodnosci w Krakowie. Kosztowalo nas to tylko 150 zeta no i moglismy pojechac do niego juz ze sloiczkiem wiec nie bylo spiny, ze trzeba w obcym pokoiku oddac nasienie, a to moze zniechecac facetow. Trzymam kciuki:)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Zołza,
    Widzę, ze Ci temp odbiła :)
    Super! :)
    Natsik :*
    Ostatnio miałam to samo i był chlust! :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się od Was uzaleznilam... bo rano co 3min sprawdzalam czy dziala haha

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale mam sssanie na coś słodkiego.. najlepiej czekolada z nadzieniem truskawkowym.. albo milka jogurtowa !! aaaa

mnie wczoraj ssalo na cieple paczki z nadzieniem kukulka, ale chlop mnie przegadal i kupilismy zwykle lody w sklepie, fuj nie dobre byly. A paczki znow od rana za mna chodza.....

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    mnie wczoraj ssalo na cieple paczki z nadzieniem kukulka, ale chlop mnie przegadal i kupilismy zwykle lody w sklepie, fuj nie dobre byly. A paczki znow od rana za mna chodza.....
    jadłam wczoraj z dżemem pączka.. ale był u mnie w Gdyni gorący pączek.... i uwielbiałam jeść gorące pączki z róznym nadzienie, adwokat, toffi, czekolada, budyń... mmmmmmmmmm

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    i super! Nie wiem jak to jest u Was,ale czytalam ze kliniki nieplodnosci zdzieraja na takich badaniach. Moze poszukaj w szpitalach prywatnych albo po prostu lekarzy, ktorzy takie badanie robia. My robilismy wlasnie u takiego lekarza, to zwykly gin ale nalezy do stowarzyszenia andrologow i konsultuje swoje diagnozy z klinika nieplodnosci w Krakowie. Kosztowalo nas to tylko 150 zeta no i moglismy pojechac do niego juz ze sloiczkiem wiec nie bylo spiny, ze trzeba w obcym pokoiku oddac nasienie, a to moze zniechecac facetow. Trzymam kciuki:)

My będziemy robić w klinice w Krakowie i będzie nas to kosztować 130zł więc nie jest tak źle, tylko w tym momencie jesteśmy strasznie spłukani :/ A do Krakowa też musimy dojechać, a auto niestety na wodę nie jest ;)

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jadłam wczoraj z dżemem pączka.. ale był u mnie w Gdyni gorący pączek.... i uwielbiałam jeść gorące pączki z róznym nadzienie, adwokat, toffi, czekolada, budyń... mmmmmmmmmm

niech zgadne.... Stara Paczkarnia???

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    My będziemy robić w klinice w Krakowie i będzie nas to kosztować 130zł więc nie jest tak źle, tylko w tym momencie jesteśmy strasznie spłukani :/ A do Krakowa też musimy dojechać, a auto niestety na wodę nie jest ;)

no niestety, po obliczeniu wszystkich kosztow towarzyszacych w stylu dojazdy,suplementy,dodatkowe badania to trzepie po kieszeni ostro, z Zus co miesiac z nas zdziera, masakra jakas to jest....

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ