X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja na filke. Wczoraj padlam jak motylek :)
    A dzis znow trza w drogę ruszać. Zawsze jak chlop wróci to kupa latania po sklepach. Zaraz ruszamy nowe drzewka oglądać na działkę bo Panu sie te nie podobają co sa. Wczoraj wyrwal czereśnie :(

Gaduaaa mysle ze za wcześnie sikanca strzelilas ale rozumiem tą niecierpliwość ;)
    A ja czuje ze jak na złość owu nie bede miec w tym cyklu. Susza jakas panuje u mnie :( jedynie zalewa mnie z podniety w trakcie <3 <3

Gaduaaa, Nats, Lago lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Nats Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no tak i na dodatek jest genetyczny.. więc ryzyko zawsze większe..
    No niby tak, ale czerniak wcześnie wykryty praktycznie w 100 % jest wyleczalny :)
    Podobno trzeba tez na znamiona w ciazy uwazac,bo przez hormony coś się może porobić niedobrego.

Czesc Lago :))

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nie chodzę na solarium.. na słońce używam filtrów +50 ...

Juz Ci z tym sloncem nie chcialam nic pisac, zeby sie nie wymadrzac, ale widze ze filtry stosujesz. Ja Wam cos powiem dziewczyny, jak stara przemadrzala baba. Uwielbiam byc opalona i uwielbiam cimniejszy kolor skory, no generalnie nie trawie bialosci, ALE odkad zauwazylam na sobie jak skora starzeje sie od slonca, to zupelnie przeszlam latem na kremy brazujace. Jak slonce to tylko filtry jak Gaduaaa i nie lezenie plackiem tylko ruch.

Gadi, zajmij sie robota to zapomnisz o testach, hahhahha

Nats popieam, jak cos niepokoi to ciach!

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No niby tak, ale czerniak wcześnie wykryty praktycznie w 100 % jest wyleczalny :)
    Podobno trzeba tez na znamiona w ciazy uwazac,bo przez hormony coś się może porobić niedobrego.

Czesc Lago :))
    jezu nie strasz !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Juz Ci z tym sloncem nie chcialam nic pisac, zeby sie nie wymadrzac, ale widze ze filtry stosujesz. Ja Wam cos powiem dziewczyny, jak stara przemadrzala baba. Uwielbiam byc opalona i uwielbiam cimniejszy kolor skory, no generalnie nie trawie bialosci, ALE odkad zauwazylam na sobie jak skora starzeje sie od slonca, to zupelnie przeszlam latem na kremy brazujace. Jak slonce to tylko filtry jak Gaduaaa i nie lezenie plackiem tylko ruch.

Gadi, zajmij sie robota to zapomnisz o testach, hahhahha

Nats popieam, jak cos niepokoi to ciach!
    teraz stosuje... wcześniej nie stosowałam.. a na solare jak chodziłam to jeszcze te brązery przyśpieszające opalanie brałam... wrrr jaki człowiek głupi za młodu

• Nats Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Witam i ja na filke. Wczoraj padlam jak motylek :)
    A dzis znow trza w drogę ruszać. Zawsze jak chlop wróci to kupa latania po sklepach. Zaraz ruszamy nowe drzewka oglądać na działkę bo Panu sie te nie podobają co sa. Wczoraj wyrwal czereśnie :(

Gaduaaa mysle ze za wcześnie sikanca strzelilas ale rozumiem tą niecierpliwość ;)
    A ja czuje ze jak na złość owu nie bede miec w tym cyklu. Susza jakas panuje u mnie :( jedynie zalewa mnie z podniety w trakcie <3 <3

Kochana to jest susza przed wielką falą plodnego gluta :D
    Zobaczysz za parę dni się rozkreci :)
    Organizm po antykach się musi ogarnąć.
    I proszę tu nie krakac o braku owu! :)

Gizmo lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Witam i ja na filke.

Myslalam, ze na FIFKE! hahahah CZesc ciotka. Tylko o sobie nie zapomnij w tym szale zakupowo. Nowy ciuch czy cus:P

Gaduaaa, Gizmo lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jezu nie strasz !
    Sorry kochana już nic nie mowie.
    Znamiona, pieprzyki to taka moja obsesja :P
    Po tej akcji z usuwaniem ciągle na 50 jadę i smaruję się co godzine.
    Jak się okazało, ze moją pieprzyki sa niegroźne to az się poplakalam z radości. Normalnie jakby drugą szansę dostala :)

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    teraz stosuje... wcześniej nie stosowałam.. a na solare jak chodziłam to jeszcze te brązery przyśpieszające opalanie brałam... wrrr jaki człowiek głupi za młodu

a Tobie tez skora smierdziala po solarce? Ja pamietam ten smrodek, fuuuuus. Pamietam jak moja mama mnie przestrzegala, a ja zawsze mowilam ze przesadza. Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a Tobie tez skora smierdziala po solarce? Ja pamietam ten smrodek, fuuuuus. Pamietam jak moja mama mnie przestrzegala, a ja zawsze mowilam ze przesadza. Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem
    oj tak... śmierdziała.. spalenizną normalnie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Sorry kochana już nic nie mowie.
    Znamiona, pieprzyki to taka moja obsesja :P
    Po tej akcji z usuwaniem ciągle na 50 jadę i smaruję się co godzine.
    Jak się okazało, ze moją pieprzyki sa niegroźne to az się poplakalam z radości. Normalnie jakby drugą szansę dostala :)
    chyba przyśpieszę wizytę u dermatologa....

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babki pytanie techniczne mam. Czy podczas brania dupka moge dostac @, czy raczej wystepuje ona po tych 10 dniach brania i leku i drugie, czy podczas brania dupka mozna miec bole @ ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 09:09

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    chyba przyśpieszę wizytę u dermatologa....

No no, bo jak jestes w CIONZY, a laski wroza z wykresu ze mozliwe, to niewiadomo jak to pozniej ze znieczuleniem moze byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 08:55

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Babki pytanie techniczne mam. Czy podczas brania dupka mozge dostac @, czy raczej wystepuje ona po tych 10 dniach brania i leku i drugie, czy podczas brania dupka mozna miec boe @ ?
    ja nigdy nie brałam dupka to Ci nie powiem.. ale generalnie logicznie myśląc dupek to progesteron więc nie pozwala na @.. dopiero po spadku progesteronu dostajemy @
    chyba że się mylę..

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    No no, bo jak jestes w CIONZY, a jaski wroza z wykresu ze mozliwe, to niewiadomo jak to pozniej ze znieczuleniem moze byc
    heheh jo ja i ciąża... hahaha good joke ! :D

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    heheh jo ja i ciąża... hahaha good joke ! :D

Oj dobra, dobra na pewno jakies tam objawy masz i o tym myslisz tak jak ja. Chyba mamy podobny dzien po ovu, bo ja 8-10. Staram sie czyms zajac zeby o tym nie myslec, ale co gdzies mnie tam dzgnie to zaraz wlacza mi sie CIONZA. Wczoraj to nawet musialam sie po pysku wytrzaskac zeby sie otrzasnac, hahahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 08:59

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Oj dobra, dobra na pewno jakies tam objawy masz i o tym myslisz tak jak ja. Chyba mamy podobny dzien po ovu, bo ja 8-10. Staram sie czyms zajac zeby o tym nie myslec, ale co gdzies mnie tam dzgnie to zaraz wlacza mi sie CIONZA. Wczoraj to nawet musialam sie po pysku wytrzaskac zeby sie otrzasnac, hahahahah
    ja to się zdenerwowałam.. bo...
    gdzieś tam jakiś cień mi śmignął na tym tescie.. nie wiem czy to urojenie czy nie ale aż poleciałam na kibel bo się zdenerwowałam.. jakbym się wytraszyła że się jednak udało... dziwna reakcja

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja to się zdenerwowałam.. bo...
    gdzieś tam jakiś cień mi śmignął na tym tescie.. nie wiem czy to urojenie czy nie ale aż poleciałam na kibel bo się zdenerwowałam.. jakbym się wytraszyła że się jednak udało... dziwna reakcja

ja raz tak na poczatku mialam! Identyko! Stalam w lazienkce i az mi sie rece zatrzesly, co teraz bedzie.....ale szybko pzreszlo, bo przeciez robimy wszystko zeby w tej ciazy byc. Ty chociaz wiesz co Cie czeka, a dla mnie to jedna niewiadomo, heh. Wtedy tez uswiadomilam sobie, jak duza role gra tu psychika i ja np bardzo sie boje czy u nas nie bedzie nieplodnosci idiopatycznej. No trudno jeszcze jest inseminacja:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ja raz tak na poczatku mialam! Identyko! Stalam w lazienkce i az mi sie rece zatrzesly, co teraz bedzie.....ale szybko pzreszlo, bo przeciez robimy wszystko zeby w tej ciazy byc. Ty chociaz wiesz co Cie czeka, a dla mnie to jedna niewiadomo, heh. Wtedy tez uswiadomilam sobie, jak duza role gra tu psychika i ja np bardzo sie boje czy u nas nie bedzie nieplodnosci idiopatycznej. No trudno jeszcze jest inseminacja:)
    wiesz co.. ja właśnie wiem co mnie czeka.. dlatego się podwójnie boje....

rok czasu dojrzewałam do decyzji o 3 dziecku... przeszłam wszelakie badania.. odwiedziłam chyba z 4 specjalistów...

a kiedy doszło już do pierwszych starań i pierwszego strzalu to pół nocy nie spałam z nerwów zadając sobie pytanie "co ja zrobiłam?" ale potem jakoś powolutku chęci we mnie wzrastły aż teraz kiedy to się faktycznie stało realne się wystraszyłam.. jak sobie pomyślę o porodzie.. i o tych wszystkich minusach to mi sie odechciewa :) ale jest i druga strona medalu.. uśmiech dziecka.. jego pieknę oczy.. smułki i zapach ulewania.. pierwsze kroczki, karmienie piersią ! same cudowności

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz co.. ja właśnie wiem co mnie czeka.. dlatego się podwójnie boje....

rok czasu dojrzewałam do decyzji o 3 dziecku... przeszłam wszelakie badania.. odwiedziłam chyba z 4 specjalistów...

a kiedy doszło już do pierwszych starań i pierwszego strzalu to pół nocy nie spałam z nerwów zadając sobie pytanie "co ja zrobiłam?" ale potem jakoś powolutku chęci we mnie wzrastły aż teraz kiedy to się faktycznie stało realne się wystraszyłam.. jak sobie pomyślę o porodzie.. i o tych wszystkich minusach to mi sie odechciewa :) ale jest i druga strona medalu.. uśmiech dziecka.. jego pieknę oczy.. smułki i zapach ulewania.. pierwsze kroczki, karmienie piersią ! same cudowności

Bardzo lubie takie dojrzale podejscie do macierzynstwa. My na razie stawiamy na jedno, ale ja staremu mowie, ze tylko krowa nie zmienia zdania. Jak widze, jak on bawi sie z dziecmi to kto wie. Znalam tez osobe, ktora mowila ze bol porodowy tak strasznie pamieta, ze nigdy nie zdecyduje sie na kolejne dziecko. ZAwsze wydawalo mi sie to dziwne z punktu widzenia kobiety....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 09:34

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ