X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Kurczę złapałam chyba zapalenie pęcherza :(
    I teraz nie wiem czy <3 podczas kuracji nie będzie szkodziło..
    Ale bez seksu bobasa się nie zrobi :P
    Znam ten ból...
    Furagin, witamina C, zurawina i dużo wody :D
    Zapalenie cewki moczowej to inaczej choroba miesiąca miodowego :D

Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Karola, HSG mozesz na NFZ zrobic. Jasne, ze trzeba wszystkiego po kolei, ale jesli masz normalne owulacje, to chyba CLO nie jest wskazane. Moze sie na tym nie znam, ale ja tez bede robila HSG. To jest o tyle dobre, ze jak masz jakies drobne zrosty, to sie przepchaja.

Wiem ale jednak mam stracha a poza tym chcę najpierw wykorzystać inne możliwości dopiero w ostateczności pójść na ten zabieg. Co do owulacji to w jednym cyklu nie miałam wgl

Lago lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Szkoda :) no to czekamy na ciążowe 2 kreski.

Heheheheh ;-) Kiedyś napewno :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:15

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cycki zaczynają boleć.... u mnie objaw małpowy @ na 4 dni przed @...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    cycki zaczynają boleć.... u mnie objaw małpowy @ na 4 dni przed @...

Na dzidzię objawy tak jak na @ są więc nie kracz kochana bo jeszcze nic nie wiadomo :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Na dzidzię objawy tak jak na @ są więc nie kracz kochana bo jeszcze nic nie wiadomo :)
    Ja już znam ten ból... Co miesiąc to dziadostwo się tak zaczyna.. Właśnie wtedy zaczynam tracić nadzieję hehe nawet kresek urojonych nie ma hahaha

• Nats Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa zgadzam się z Karola. Póki nie ma @ jest nadzieja. Proszę nie krakac tutaj :)

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ja już znam ten ból... Co miesiąc to dziadostwo się tak zaczyna.. Właśnie wtedy zaczynam tracić nadzieję hehe nawet kresek urojonych nie ma hahaha

A ja Ci powiem ciekawostkę i proszę powiedz co Ty o tym myślisz :) Zawsze 7 dni przed @ mam objawy właśnie w postaci bólu piersi, potem dochodzi trądzik i wiem że @ będzie po tych cyckach zawsze. Od kiedy pamiętam mam tak ale o dziwo we wcześniejszym cyklu i jak dotąd tylko w nim nie miałam żadnych objawów. Zero żeby mnie cycki bolały nic a @ przyszła tak czy siak :/ nawet mnie nie ostrzegła to dopiero wkurzające :/ ciekawa jestem jak będzie w tym cyklu oby mnie ostrzegła bo długi weekend mam zaplanowany a nie chciałabym niespodzianek

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik a Ty jednak będziesz kupowała ten inofem czy raczej czekasz po wizycie?

• Nats Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Natsik a Ty jednak będziesz kupowała ten inofem czy raczej czekasz po wizycie?
    Wiesz co chyba poczekam na wizytę. Do wtorku nie ma jakoś dużo czasu. Trzeba bo brać od pierwszego dnia cyklu czy jak? :)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wiesz co chyba poczekam na wizytę. Do wtorku nie ma jakoś dużo czasu. Trzeba bo brać od pierwszego dnia cyklu czy jak? :)

Ja zaczęłam od drugiego bo tak paczka przyszła ;) w sumie niektóre dziewczyny biorą od 1dc do owulki tylko a ja od początku (można powiedzieć) do końca. Jedne piją po 1 saszetce dziennie ja po dwie bo tak zaleciła ginka (inofolic) więc ja tam nie patrzę piję po dwie dziennie rano i wieczorem po jednej. Teraz też bd zamawiała na nowy cykl nawet już aptekę tańszą znalazłam znaczy się jeszcze tańszą niż tamta wcześniejsza :) a Ty chcesz 30 czy 60 od razu walnąć?

• Nats Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja zaczęłam od drugiego bo tak paczka przyszła ;) w sumie niektóre dziewczyny biorą od 1dc do owulki tylko a ja od początku (można powiedzieć) do końca. Jedne piją po 1 saszetce dziennie ja po dwie bo tak zaleciła ginka (inofolic) więc ja tam nie patrzę piję po dwie dziennie rano i wieczorem po jednej. Teraz też bd zamawiała na nowy cykl nawet już aptekę tańszą znalazłam znaczy się jeszcze tańszą niż tamta wcześniejsza :) a Ty chcesz 30 czy 60 od razu walnąć?

Jak coś to się do Ciebie zglosze w sprawie tej apteki :)
    A Ty bierzesz 30 czy 60?
    Trochę zielona w tym temacie jestem :)

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny/kobiety :P
    Wczoraj mega awantura byla z moim i foch caly dzien. Ale dzis od rana go przyparlam, zjopalam jeszcze raz i tym sposobem trzy razy dzis dzidzisie we mnie wpuscil :P
    W ogóle od wczoraj mam mega bole jajników, aż przeszywa do pleców, kluje jak miliony szpilek. Moze faktycznie owu byla albo bedzie. Temp jak narazie mi się moja bardzo podoba.
    Styrana jestem znow po dzialce( to jedno z zaleceń O.Sroki hehe)
    I piffko Se pije. No tak mi się chciało do grilla ale przecie ja za fajera musze siedziec. Wiec teraz mam filke relaxu z Wareczka :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Jak coś to się do Ciebie zglosze w sprawie tej apteki :)
    A Ty bierzesz 30 czy 60?
    Trochę zielona w tym temacie jestem :)

A proszę bardzo Słonko :) Ja zakupiłam od razu 60 saszetek bo na cały miesiąc mam jak piję po 2 dziennie a te 30 to tylko na pól miecha starczą więc jak dla mnie nie wystarczająco a nawet jakbyś chciała krócej brać to jak zamówisz 60 saszetek to masz na dwa cykle jeśli krócej czy mniej będziesz piła także moim zdaniem lepiej się opłaca 60 od razu zakupić :) Kochana ja u nas w Ol w aptece pytałam ile 60 kosztują a babka do mnie że około 130 zł na to ja łoooo to już bym miała z neta dwa opakowania prawie z przesyłką. Bo zapłaciłam 70zł wraz z przesyłką ostatnio ale wykminiłam kilka zł tańszą jeszcze ;) a co każdy grosz się liczy hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 19:34

Nats lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Wczoraj mega awantura byla z moim i foch caly dzien. Ale dzis od rana go przyparlam, zjopalam jeszcze raz i tym sposobem trzy razy dzis dzidzisie we mnie wpuscil :P
    W ogóle od wczoraj mam mega bole jajników, aż przeszywa do pleców, kluje jak miliony szpilek. Moze faktycznie owu byla albo bedzie. Temp jak narazie mi się moja bardzo podoba.
    I piffko Se pije. No tak mi się chciało do grilla ale przecie ja za fajera musze siedziec. Wiec teraz mam filke relaxu z Wareczka :)

Hehe :D Szalona! I tak 3maj kochana za lejce hehe oby konik nie był zbytnio narowisty i nie uciekł hihi ;) To teraz musi wyjść grochu jak nic. Po za tym zdrówko kochana :D Sroka prawdę Ci powie a raczej przepowie hehe

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A ja Ci powiem ciekawostkę i proszę powiedz co Ty o tym myślisz :) Zawsze 7 dni przed @ mam objawy właśnie w postaci bólu piersi, potem dochodzi trądzik i wiem że @ będzie po tych cyckach zawsze. Od kiedy pamiętam mam tak ale o dziwo we wcześniejszym cyklu i jak dotąd tylko w nim nie miałam żadnych objawów. Zero żeby mnie cycki bolały nic a @ przyszła tak czy siak :/ nawet mnie nie ostrzegła to dopiero wkurzające :/ ciekawa jestem jak będzie w tym cyklu oby mnie ostrzegła bo długi weekend mam zaplanowany a nie chciałabym niespodzianek
    też raz miałam taki cykl :) hehe wiem wiem..
    ale nie wiem czemu moje urojenia prysły.. do wczoraj mialam.. ale ja dziś zobaczyłam na teśce śnieżną biel i zero cienia to nawet kreski sobie nie uroiłam haha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    hihihi no i goodiii :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    też raz miałam taki cykl :) hehe wiem wiem..
    ale nie wiem czemu moje urojenia prysły.. do wczoraj mialam.. ale ja dziś zobaczyłam na teśce śnieżną biel i zero cienia to nawet kreski sobie nie uroiłam haha

Słońce a może to za wcześnie jeszcze na testa i dlatego jest ujemny trzeba mieć nadzieję a może cyculki się przygotowują do karmienia po malutku i dlatego pobolewają ;)

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wyjdzie z tego ciunża. Kiedys dziewczyny mówiły ze jak tak jajcory bola tzn ze nie pękają i jaja nie uwalniają. Poza tym jak śluzu plodnego nie obserwuje u siebie. Powódź mam w gaciach ale to z podniety. Dzis to juz calkiem czuje sie nie doje...na. :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie wiem czy wyjdzie z tego ciunża. Kiedys dziewczyny mówiły ze jak tak jajcory bola tzn ze nie pękają i jaja nie uwalniają. Poza tym jak śluzu plodnego nie obserwuje u siebie. Powódź mam w gaciach ale to z podniety. Dzis to juz calkiem czuje sie nie doje...na. :D
    ja własnie słyszałam odwrotnie.. że jak boli to owu jest...

Gizmo lubi tę wiadomość

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ