X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gaduaaa Ty umiesz tę szyjkę badać? Bo ja nigdy nie wiem jak wyczuć otwartą od zamkniętej :/ Mam z tym problem bo u mnie to tak ciężko jest ją wgl wyczuć że dla mnie to jest zawsze wysoko
    Ja powiem Wam szczerze, ze nie jestem pewna gdzie ta szyjka jest. Kiedyś probowalam grzebać, ale niewiele mi z tego przyszło. Szyjka jest tam głęboko przy końcu samym? Bo ja tam prawie nie dosiegam.

Karolina2787, Lago, zapachmalin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahaha nie wiem... z pierwszym zrobiłam test z dobre 2 tyg po terminie @ :) a z drugim z dwa dni po @

to siedz na tylku i czekaj cierpliwie no! Toc za wczesnie testujesz! Ja tam jeszcze mam nadzieje, ze przelamiesz nasza zla passe:P

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    bo musisz ją często badać żeby ją zrozumieć...
    a z tym czy jest otwarta czy zamknięta to i ja mam problem bo podobno te które rodziły to mają niedomkniętą... ja czuje że @ idzie to ona jest nisko i cała taka jak gąbka łącznie ze ściankami w koło...
    Taka gabke przed nalpa to też mam w środku :D śmieszne uczucie to jest.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no i jakie masz ciśnienie dziś ?

75/130 ale to przed kawa, pielegniarka kazala mi mierzyc kilka razy dziennie, wiec teraz bede nosila sprzet ze soba, hahahaha. W sumie to nie wiem czy cisnienie powinno sie mierzyc z ranca czy dopiero po jakiejs aktywnosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Prolaktynka tez u mnie za wysoko. W ogole boje sie, ze mam te jajniki polictyczne, bo przy długich cyklach to się podejrzewa. Także z zajściem w ciaze u mnie może łatwo nie być.
    Ja się właśnie zastanawiam czy od Nowego cyklu ten inofem włączyć czy ziola Sroki.

Szczerze Ci powiem że też mam podejrzenia co do PCOS bo ginka mi od razu ten inofolic kazała zakupić a jego się właśnie przy tym bierze. Tylko zamieniłam na inofem to wiadomo dlaczego. Ja na następnych 5 cykli bd piła inofem bo kracja trwa min. pół roku więc jak już zaczęłam to tak szybko nie poddam się no chyba że wcześniej groszek przerwie co bym oczywiście bardzo chciała :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja powiem Wam szczerze, ze nie jestem pewna gdzie ta szyjka jest. Kiedyś probowalam grzebać, ale niewiele mi z tego przyszło. Szyjka jest tam głęboko przy końcu samym? Bo ja tam prawie nie dosiegam.
    kurcze Gizmo kiedyś wrzucała takie obrazki fajne dzięki którym mozna ja zlokalizowac łatwo...

właśnie gdzie Gizmo? wali w chuuuu

Nats... szyjka to jak wsadzisz palucha to na wprost czujesz... nie są to scianki te po boku tylko to co na wprost.. i zawsze się bada w pozycji sotojącej z nogą opartą czy o wanne czy kibelek czy łóżko.. bo na leząco nie dośięgniesz.. i ważne żey zawsze w jednej pozycji...

Nats, Gizmo lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale zeby to mierzenie szyjki bylo miarodajne, to chyba trzeba zawsze o tej samej porze co? Czy sie myle? Ja tam zeby cos z niej odczytac to musialabym cala lape wsadzic, a najlepiej to obejrzec bo na czuja nie potrafie......No nie idzie mi to sprawdzanie, heh

Karolina2787, Nats lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

To ja mam tak samo :/ muszę kucać nad kibelkiem tak na narciarza żebym mogła ją wyczuć jest tak wysoko no i jak dla mnie to cały czas zamknięta i miękka. Trudne to dla mnie zadanie

Nats, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    to siedz na tylku i czekaj cierpliwie no! Toc za wczesnie testujesz! Ja tam jeszcze mam nadzieje, ze przelamiesz nasza zla passe:P
    gdzie tam.. już by wyszło.. laską wychodzi normalnie w przed @ to czemu mi miałoby nie wyjść ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Dziewczyny, ale zeby to mierzenie szyjki bylo miarodajne, to chyba trzeba zawsze o tej samej porze co? Czy sie myle? Ja tam zeby cos z niej odczytac to musialabym cala lape wsadzic, a najlepiej to obejrzec bo na czuja nie potrafie......No nie idzie mi to sprawdzanie, heh
    godzinowo nie trzeba się pilnować ale najlpiej np wieczorem po kąpieli :)

Nats lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    kurcze Gizmo kiedyś wrzucała takie obrazki fajne dzięki którym mozna ja zlokalizowac łatwo...

No olala nas....czekaj, czekaj, jeszcze przyjdzie w laske, hahahahahhahahhahah.
    Gizmo jak tu wpadnie to w trojpaku od razu!

Nats, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:

Tak dobrze mówisz :) zawsze o tej samej porze bo wędruje w ciągu dnia. Ja muszę się przebić przez te wszystkie ścianki i dopiero ją odnajduję ale nigdy na stojaka jej nie wyczułam czy tam z nogą w górze jak pisze Gaduaaa ja muszę w pozycji kucającej :D serio

Lago, Nats lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    75/130 ale to przed kawa, pielegniarka kazala mi mierzyc kilka razy dziennie, wiec teraz bede nosila sprzet ze soba, hahahaha. W sumie to nie wiem czy cisnienie powinno sie mierzyc z ranca czy dopiero po jakiejs aktywnosci
    ciśnienie się mierzy od rana przed kawą.. po kawie.. bardzo często trzeba mierzyć w zasadzie żeby wyciągnąć wnioski.. w ogóle to bym zaprponowała Ci założenie Holtera... wtedy byłoby wiadomo

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Tak dobrze mówisz :) zawsze o tej samej porze bo wędruje w ciągu dnia. Ja muszę się przebić przez te wszystkie ścianki i dopiero ją odnajduję ale nigdy na stojaka jej nie wyczułam czy tam z nogą w górze jak pisze Gaduaaa ja muszę w pozycji kucającej :D serio
    widzisz pewnie każda musi odnaleźć swoją pozycję :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    widzisz pewnie każda musi odnaleźć swoją pozycję :)

Wtedy i tylko wtedy mogę ją wyczuć masakra jakaś ale z otwartością to już wgl dla mnie czarna magia :D

• Nats Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Nats... szyjka to jak wsadzisz palucha to na wprost czujesz... nie są to scianki te po boku tylko to co na wprost.. i zawsze się bada w pozycji sotojącej z nogą opartą czy o wanne czy kibelek czy łóżko.. bo na leząco nie dośięgniesz.. i ważne żey zawsze w jednej pozycji...
    Tylko jak wsadzam blisko to tak jakbym 2 otwory miała tzn takie zagłębienia. A jak daleko to czuję twardy mięsień :D omg wychodzi, ze albo mam 2 szyjki, albo w ogóle :D haha :D
    I jeszcze mam coś takiego bardzo unerwionego. Jak dotykam to przyjemnie. To może być ta szyjka?

Lago lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ciśnienie się mierzy od rana przed kawą.. po kawie.. bardzo często trzeba mierzyć w zasadzie żeby wyciągnąć wnioski.. w ogóle to bym zaprponowała Ci założenie Holtera... wtedy byłoby wiadomo

COOOO????? A co to jest???? Ja pierdziele, chyba sobie daruje ta ciaze, bo przez nia coraz wiecej dziwnych rzeczy sie dowiaduje, ze moga mi dolegac....

• Lago Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    I jeszcze mam coś takiego bardzo unerwionego. Jak dotykam to przyjemnie. To może być ta szyjka?

hahahahahah Nats chyba punkt G sobie wymacalas:PPPPP

Karolina2787, Nats, zapachmalin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hahahahahah Nats chyba punkt G sobie wymacalas:PPPPP

:D hehe mmmmm..... :D

• Nats Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Szczerze Ci powiem że też mam podejrzenia co do PCOS bo ginka mi od razu ten inofolic kazała zakupić a jego się właśnie przy tym bierze. Tylko zamieniłam na inofem to wiadomo dlaczego. Ja na następnych 5 cykli bd piła inofem bo kracja trwa min. pół roku więc jak już zaczęłam to tak szybko nie poddam się no chyba że wcześniej groszek przerwie co bym oczywiście bardzo chciała :)
    Mam nadzieję jednak, ze to nie to, bo podobno to dziadostwo jest. Ale z drugiej strony wiadomo co dolega i można leczenie wdrozyc. Tylko, ze ja oprócz tych cykli to nie mam innych objawów PCO takich jak nadwaga czy nadmierne owłosienie.

3500 g 54 cm <3
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ