X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zerówki bylam skarbnikiem w klasie. Wszystkie imprezy klasowe ogarnialam praktycznie sama. No czasem mi dwie matki pomagaly z transportem czy zakupami. Ostatnio wychowawczyni do mnie zadzwoniła ze chyba czas sale wynająć na pożegnanie dzieci z nią. Powiedzialam ze ja nie bede decydowac za rodzicow i niech sprawę obgada na zebraniu. Rodzice sie nie zgodzili a Pani piana zaczela pluć. Wczoraj na basenie dogadala sie z "życzliwymi mamusiami" i dupe mi obsmarowala ze trojka klasowa sie nie angażuje. Jedna matka do mnie napisala na fb żeby kasę dać to ona sie zajmie pożegnaniem dla Pani. Kasę oddalam z całym zeszytem rachunków, rozliczenie z ostatnich 3lat. A Pani mi pięknie w oczy mówi ze ja się tak angazowalam i pitu pitu a potem dzieciom na lekcji znow opowiada pierdoly nt trojki klasowej. Padly słowa ze jestem nieporadna życiowo i ze najlepiej by było żebym, skończyła kilka fakultetów jak Pani i dopiero sięgnę jej poziomu.

Czuje ze jeszcze nie koniec zadymy bedzie.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hej wszystkim :)
    Ja jeszcze w łóżku jestem. Na szczęście mam dzisiaj wolne to sobie trochę odpocznę.
    Caro - gratuluję mieszkania nowego. Jesteś twrda babka skoro bromek Cię nie rusza :D oby tylko ładnie prolatyne zbil.
    Malinka - mam nadzieję, ze z mężem będzie już lepiej i, że wszystko sie tam ładnie zrosnie.
    Lago ile płacisz za dupka?

A tak w ogole to mam straszna ochotę na galarete z octem i jajkiem :D
    mam nadzieję że ogółem nie masz cięzkiej pracy żeby się nie przeforsować :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Od zerówki bylam skarbnikiem w klasie. Wszystkie imprezy klasowe ogarnialam praktycznie sama. No czasem mi dwie matki pomagaly z transportem czy zakupami. Ostatnio wychowawczyni do mnie zadzwoniła ze chyba czas sale wynająć na pożegnanie dzieci z nią. Powiedzialam ze ja nie bede decydowac za rodzicow i niech sprawę obgada na zebraniu. Rodzice sie nie zgodzili a Pani piana zaczela pluć. Wczoraj na basenie dogadala sie z "życzliwymi mamusiami" i dupe mi obsmarowala ze trojka klasowa sie nie angażuje. Jedna matka do mnie napisala na fb żeby kasę dać to ona sie zajmie pożegnaniem dla Pani. Kasę oddalam z całym zeszytem rachunków, rozliczenie z ostatnich 3lat. A Pani mi pięknie w oczy mówi ze ja się tak angazowalam i pitu pitu a potem dzieciom na lekcji znow opowiada pierdoly nt trojki klasowej. Padly słowa ze jestem nieporadna życiowo i ze najlepiej by było żebym, skończyła kilka fakultetów jak Pani i dopiero sięgnę jej poziomu.

no wiesz Ty co.... jak tak można? co w ogóle mają do tego dzieci?! ej... jesli ktoś tu potrzebuje dokształcenia to na pewno Pani.. i to nie tylko z zakresu psychologii... Matko.. że takcy głupcy się sieją po tym świecie...
    ja bym ja chyba zjadła na śniadanie ! wrr nie lubię takich pustaków !

• Nats Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Nie wiem Natsik, bo ja wykupywalam jeszcze inne recepty i suplementy. Ale to grosze chyba kosztuje
    Bo ja ostatnio za dwa opakowania ponad 9 dych placilam i jakoś dużo mi się to wydaje. Teraz chyba się trochę przejdę po aptekach i porownam ceny.

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mam nadzieję że ogółem nie masz cięzkiej pracy żeby się nie przeforsować :)
    Ogólnie to nie mam. Pracuje w sklepie z ciuchami. Najgorzej tylko, ze mamy zmiany po 12 h i to trochę jest męczące. Ale myślę, ze tak z miesiąc jeszcze i pójdę na zwolnienie, bo ciężko tak cały dzień stać.

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    do INVICTA? moja znajoma się tam leczy.. przeszła jedno in vitro i teraz będzie drugie podjeście robić...u niej w miare wszytsko okey ale okazało się że plemniki męża są "poszarpane" i leniwe..... i teraz będą wyłapywać te najlepsze i może w końcu się uda...
    wiesz co.. to nie jest głupie.. dla kogoś kto jeszcze nie ma dzieci to wspaniała sprawa.. na pewno bym skorzystała gdybym nie miała dzieci...

a z tym @ to nie wiem.. pewno przez dupka masz teraz takie cuda na kiju... cholera... ciężko powiedzieć jak Ci się to potoczy... a może już jesteś w ciąży babo ?

myslalam raczej o Gamecie, na razie podczytuje sobie opinie o obydwoch i dopiero zdecyduje. Tylko wiesz jaki jest problem z klinikami? Raz, ze zdzieraja mase kasy, bo wszystko jest tam drozsze, a dwa czesto napieraja na In Vitro. E sensie wiem, ze wizytya drozsza, bo to w koncu specjalista a nie zwykly gin, ale badania w ich labach potrafia niezle dac po kieszeni. Ja nie lubie cwaniactwa i nie chce sie z lekarzami klucic, ze in vitro to ostatnia deska ratunku, a nasze wyniki sa dobre, szczegolnie malza. No nic zrobie to badania AMH tylko nie wiem po co, chyba tylko po to zeby kase wydac, a tak byloby juz na jedna wizyte. W ciazy raczej nie jestem Gadi bo plamie, chociaz brzuch nie boli wcale a to bardzo dziwne.....no to sie wyzalilam:)

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

o ja pier.....tak to wlasnie w naszym cebulowym kraju jest. Czlowiek sie angazuje, pomaga, traci czas, a jak komus sie nie spodoba to kopa w dupe i byle tylko dojebac jak najbardziej. Nie lam sie Gismo, glupia dziwka ta nauczycielka.....

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    myslalam raczej o Gamecie, na razie podczytuje sobie opinie o obydwoch i dopiero zdecyduje. Tylko wiesz jaki jest problem z klinikami? Raz, ze zdzieraja mase kasy, bo wszystko jest tam drozsze, a dwa czesto napieraja na In Vitro. E sensie wiem, ze wizytya drozsza, bo to w koncu specjalista a nie zwykly gin, ale badania w ich labach potrafia niezle dac po kieszeni. Ja nie lubie cwaniactwa i nie chce sie z lekarzami klucic, ze in vitro to ostatnia deska ratunku, a nasze wyniki sa dobre, szczegolnie malza. No nic zrobie to badania AMH tylko nie wiem po co, chyba tylko po to zeby kase wydac, a tak byloby juz na jedna wizyte. W ciazy raczej nie jestem Gadi bo plamie, chociaz brzuch nie boli wcale a to bardzo dziwne.....no to sie wyzalilam:)
    wiesz na pewno masz rację z tymi klinikami, ale jeśli przechodzi Ci przez myśl in vitro no to wiesz.. musisz zakasać rękawy, zacisnąć zęby i tam iść i ogarnąć sprawę... i to też nie ma co czekać niewiadomo ile...
    ta kumpela też była po HSG bo ciągle szukali winy u niej i dopiero tam w tej klinice ogarnęli sprawę... fakt ze kosztowało to ich dużo.. bo chyba ponad 10tys łącznie z podejściem do in vitro i wszytskimi badaniami i wizytami , mieli taki pakiet jakiś... więc nie są to małe pieniądze.. ale jak zsumujesz swoje wszytskie wizyty u ginów.. leki, monitoringi testyc ciążowe i ciągłe badania hormonów itd... to wyjdzie Ci bagatela ta sama kwota albo i wyższa...

no a to plamienie to masz jakie? żywej krwi? dużo tego? to nie koniecznie musi być na @ ... chyba bym zatestowała.. to różnie bywa... czasami te najbardziej spitolone cykle są najbardziej owocne

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ogólnie to nie mam. Pracuje w sklepie z ciuchami. Najgorzej tylko, ze mamy zmiany po 12 h i to trochę jest męczące. Ale myślę, ze tak z miesiąc jeszcze i pójdę na zwolnienie, bo ciężko tak cały dzień stać.
    oj tak, a zbliża się lato... i jest ciężko w ciąży latem... więc faktycznie pomyśl o zwolnieniu bo 12h to zdecydowanie za dużo...

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Bo ja ostatnio za dwa opakowania ponad 9 dych placilam i jakoś dużo mi się to wydaje. Teraz chyba się trochę przejdę po aptekach i porownam ceny.

za Duphaston???????? kurde Nats to chyba nie mozliwe

https://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=duphaston

• Nats Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago - w ciazy są czasem plamienia w terminie miesiączki :D
    Ja na Twoim miejscu jak się nie rozkreci do jutra malpa to sikalabym na test. A zawsze masz tak, że okres Ci się plamienien zaczyna?

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    za Duphaston???????? kurde Nats to chyba nie mozliwe

https://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=duphaston
    Nie no poważnie. A te 2 opakowania stracza mi tylko na jakieś 2 tygodnie, więc teraz jak dostane receptę to szukam jakieś innej apteki. Wychodzi na to, ze muszę tego dupka brać do min 12 tygodnia.

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz na pewno masz rację z tymi klinikami, ale jeśli przechodzi Ci przez myśl in vitro no to wiesz.. musisz zakasać rękawy, zacisnąć zęby i tam iść i ogarnąć sprawę... i to też nie ma co czekać niewiadomo ile...
    ta kumpela też była po HSG bo ciągle szukali winy u niej i dopiero tam w tej klinice ogarnęli sprawę... fakt ze kosztowało to ich dużo.. bo chyba ponad 10tys łącznie z podejściem do in vitro i wszytskimi badaniami i wizytami , mieli taki pakiet jakiś... więc nie są to małe pieniądze.. ale jak zsumujesz swoje wszytskie wizyty u ginów.. leki, monitoringi testyc ciążowe i ciągłe badania hormonów itd... to wyjdzie Ci bagatela ta sama kwota albo i wyższa...

no a to plamienie to masz jakie? żywej krwi? dużo tego? to nie koniecznie musi być na @ ... chyba bym zatestowała.. to różnie bywa... czasami te najbardziej spitolone cykle są najbardziej owocne

no postanowilam, ze w lipcu jedziemy. Ja chce najpierw inseminacje, tylko boje sie, ze jak bede naciskala, to specjalne wyselekcjonuja plemniory-inwalidy i takie mi dadza, zeby sie nie udalo, hahahhahaaha No ja jazdy takie mam. Wszedzie spiski wesze:)
    A plamienia troszeczke i dziwne. Glownie brazowe,ale ze 2 razy zdazylo sie troszke krwi. Czekam do piatku

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    no postanowilam, ze w lipcu jedziemy. Ja chce najpierw inseminacje, tylko boje sie, ze jak bede naciskala, to specjalne wyselekcjonuja plemniory-inwalidy i takie mi dadza, zeby sie nie udalo, hahahhahaaha No ja jazdy takie mam. Wszedzie spiski wesze:)
    A plamienia troszeczke i dziwne. Glownie brazowe,ale ze 2 razy zdazylo sie troszke krwi. Czekam do piatku
    szalona... hahahaha
    powinnas z PiSem współpracować ;) wyluuuuzuj !!

długo chcesz czekać.. ja myślę że jeśli jest coś na rzeczy i masz plamienia to chyba coś z tym trzeba robić.. żebyś potem sobie w brodę nie pluła

Nats lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Lago - w ciazy są czasem plamienia w terminie miesiączki :D
    Ja na Twoim miejscu jak się nie rozkreci do jutra malpa to sikalabym na test. A zawsze masz tak, że okres Ci się plamienien zaczyna?

wiem wiem kochana, ale plamienia chyba ciemne raczej powinny byc co? ZAwsze bylo tak, ze albo chlup! albo jednego dnia plamienia i nastepnego chlup! Dobra nie nakrecajcie mnie, hahahahah

Nats, na pewno U Ciebie jest jakas Apteka sieciowa, moze Gemini? W sieciowkach naogol jest najtaniej wiec szukaj, bo 45 zeta to zdzierstwo

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    szalona... hahahaha
    powinnas z PiSem współpracować ;) wyluuuuzuj !!

długo chcesz czekać.. ja myślę że jeśli jest coś na rzeczy i masz plamienia to chyba coś z tym trzeba robić.. żebyś potem sobie w brodę nie pluła

Zglosze sie na asystentke Macierewicza, hahahahahhaah
    Ej no wez mnie nie strasz....przeciez zawsze kaza czekac do terminu @ czyli u mnie piatek. No to co mam zrobic jak juz sie kawy ochlalam? A te plamienia to nie na zagniezdzenie sa? No bo co? Moglo sie zagniezdzic bezobjawowo a teraz sobie plami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:41

• Nats Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    wiem wiem kochana, ale plamienia chyba ciemne raczej powinny byc co? ZAwsze bylo tak, ze albo chlup! albo jednego dnia plamienia i nastepnego chlup! Dobra nie nakrecajcie mnie, hahahahah

Nats, na pewno U Ciebie jest jakas Apteka sieciowa, moze Gemini? W sieciowkach naogol jest najtaniej wiec szukaj, bo 45 zeta to zdzierstwo
    Nie wiem czy ciemne czy nie, ale skoro bierzesz dupka to nie powinnaś plamic przed malpa, bo plamienia się biorą z niedoboru Progesteronu najczęściej. Także jak dla mnie to tutaj mocno grochem pachnie :D także z tymi klinikami Proszę trochę się wstrzymać :)

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Nie wiem czy ciemne czy nie, ale skoro bierzesz dupka to nie powinnaś plamic przed malpa, bo plamienia się biorą z niedoboru Progesteronu najczęściej. Także jak dla mnie to tutaj mocno grochem pachnie :D także z tymi klinikami Proszę trochę się wstrzymać :)

hahahahahha toc czekam do konca lipca:) Jeszcze jeden cykl naturalny, dam im szanse....

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Zglosze sie na asystentke Macierewicza, hahahahahhaah
    Ej no wez mnie nie strasz....przeciez zawsze kaza czekac do terminu @ czyli u mnie piatek. No to co mam zrobic jak juz sie kawy ochlalam? A te plamienia to nie na zagniezdzenie sa? No bo co? Moglo sie zagniezdzic bezobjawowo a teraz sobie plami?
    cholerka to wie... hahaha
    ale jutro rano może testuj z porannego? 10tką ?

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra....jak nie chlusnie dzis to sprawdze o co chodzi

ide z czarnym na spacer, moze jak sie poruszam to chlusnie, hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:57

Gaduaaa, Nats, Marteczka93 lubią tę wiadomość

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ