Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Gaduaaa jaki spadek?
    Ja też nie czułam, mój Gin też nie czuł i się jakoś udało :P
    Nie ma chyba na to reguły.
    Zresztą u mnie na wykresie też jakieś dziwne spadki się zdarzyły. Na temperaturę dużo rzeczy wpływa. Czasem coś się może pokrecic. Najważniejsze, ze jest powyżej podstawowej :)

A tak w ogole to dzień dobry wszystkim.
    Próbuje w siebie wmusic śniadanie :)

Caro czekasz już w labo, żeby krew upuscic?

Już upuściłam :-) Wyniki ok 15:30, bo wcześniej nie mam kiedy.

Gaduaaa, będzie uwierzę, ewentualnie jak będzie za 9 miesięcy ;-)

Lago, pogoda okrutna, nie ma co... :-/

Gaduaaa, Lago, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Lago Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no to razem z Lago czas rozpocząc dietę ;) hehe

tonacy brzytwy sie chwyta....chocbym miala trawe zrec przez pol roku, to sie poswiece zeby tylko zaskoczyc, heh. A podaje dzis do mojego eko i zobacze co tam maja bezglut, bo jak na sama kasze wskocze, to mi sie szybko znudzi...

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    tonacy brzytwy sie chwyta....chocbym miala trawe zrec przez pol roku, to sie poswiece zeby tylko zaskoczyc, heh. A podaje dzis do mojego eko i zobacze co tam maja bezglut, bo jak na sama kasze wskocze, to mi sie szybko znudzi...
    ale i ziemniaczki można, i makarony bezglutenowe są... mąk od koloru do wyboru, gryczana, kokosowa, kukurydziana, ryżowa... mleko ryżowe nawet, jakbyś chciała przy okazji z nabiału zrezygnować ;) także jest w czym wybierać i wcale nie jest źle...
    ja nawet chipsy gluten gree znalazłam i wafelki czekoladowe też haha

Lago, Gizmo lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale i ziemniaczki można, i makarony bezglutenowe są... mąk od koloru do wyboru, gryczana, kokosowa, kukurydziana, ryżowa... mleko ryżowe nawet, jakbyś chciała przy okazji z nabiału zrezygnować ;) także jest w czym wybierać i wcale nie jest źle...
    ja nawet chipsy gluten gree znalazłam i wafelki czekoladowe też haha

nom najgorszy zawsze jest pierwszy tydzien, zeby sie przestawic...pozniej juz leci. Ja przy okazji chcialabym zrzucic troche, bo mam opone a to nie jest zdrowe, wiec ziemniaki tez sio:). No dobra....sprobuje. Gizmo a Ty?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich rzeczy to u mnie w domu aby ryz i maka kukurydziana na stanie dzis jest :D mysle ze ta dieta nie jest wcale taka okrutna i idzie sie do wszystkiego przyzwyczaić. Najpierw to ja musze teorie przestudiować, skrupulatnie sie wszystkiego wywiedziec i dopiero przejdę do działania :D

Lago lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podstawie tej stronki http://www.sztukaodzywiania.pl/aktualnosci/257-10-objawow-nietolerancji-glutenu
    w nocy wyczailam swoje objawy :D najlepiej żebym nic nie jadła bo po wszystkim wzdeta jestem. Gastroenterolog mi tlumaczyl ze to moje wrzodziejace zapalenie jelita grubego jest powodem. I problemy z wyproznianiem. A tu się okazuje ze to gluten jest sprawca. Tak jak wcześniej pisałam bole glowy wiecznie, no i stawy. Hmmm...trza się dalej zaglebiac i drążyć temat :D :P

Lago lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Dobrze ze chociaż w cycki idzie :D a zachcianki masz juz jakieś??
    Właściwie to nie za bardzo. Tylko odrzucilo mnie od mięsa, ale za to mam ochotę na owoce i takie suche rzeczy. Wcinam ciągle wafle kukurydziane :)

Caro to trzymam kciuki za piękna bete :)

Gizmo lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Właściwie to nie za bardzo. Tylko odrzucilo mnie od mięsa, ale za to mam ochotę na owoce i takie suche rzeczy. Wcinam ciągle wafle kukurydziane :)

Caro to trzymam kciuki za piękna bete :)
    Fazę na owoce to miałam w ciąży z obiema córkami :) pamiętam,jak w maju zachciało mi się śliwek wegierek a tu lipa bo nigdzie ich nie bylo o tej porze roku. Z Ali ciągle pomarancze jadlam. Kilogramami je pochlanialam codziennie :D

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siedzę w brzoskwinkach.. nektarynkach i truskawkach....

eeee... dziwnie się czuje.. jakbym zaraz miała @ dostać... i jakoś momentami mi mdło...
    już chodzę z tamponami w torbie bo mam wrażenienie że zaraz chlupnie.. czyli normalka...

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi aby nie pchaj tamponow za wczasu!!! Wkladke Se zaaplikuj w majty :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Jak u Was dzionek mija? Ostatnio rzadko tu jestem na dłużej ale myślę że mi to wybaczycie. Powód oczywiście cholerny ząb dziś idę do dentysty i mam nadzieję że pozbędę się dziada na dobre. Teraz też siedzę i ciągle boli :( nic się nie chce i jeść nie można, oby tylko znów mnie nie olali jak poprzednio w weekend.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć u mnie straszny dzień - zapi....l w robocie dopiero teraz miałam czas żeby zajrzeć na forum. A sutki mam wrażliwe aż bolące jak nigdy...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski olalyscie mojego paznokcia!

Pekla mi plytka, ale tak wzdluz i strasznie haczy. Myslalam, ze mi sam zaroscie ale juz kilka miesiecy tak mam, ze rosnie i od razu sie rozdziela. Jakis specyfik na to? ktos cos?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Ej laski olalyscie mojego paznokcia!

Pekla mi plytka, ale tak wzdluz i strasznie haczy. Myslalam, ze mi sam zaroscie ale juz kilka miesiecy tak mam, ze rosnie i od razu sie rozdziela. Jakis specyfik na to? ktos cos?
    Jest odżywka eveline 8w 1 ale uważaj bo ma formaldehyd w sobie.. Musisz najpierw obczaić czy ci nie zaszkodzi dużo ludzi ma.alergie kontaktowa na to heh i proponuję cynk zacząć łykac

• Lago Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Jest odżywka eveline 8w 1 ale uważaj bo ma formaldehyd w sobie.. Musisz najpierw obczaić czy ci nie zaszkodzi dużo ludzi ma.alergie kontaktowa na to heh i proponuję cynk zacząć łykac

a moge staremu Salfazin podkradac? nie urosna mi od tego wlosy na klacie?

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a moge staremu Salfazin podkradac? nie urosna mi od tego wlosy na klacie?

salfazin hormonów męskich nie zawiera ;) ale uważaj bo może oprócz włosów na klacie to coś się pojawi między nogami :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęście trwało krótko... Beta 35.. :-(

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Lago Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    salfazin hormonów męskich nie zawiera ;) ale uważaj bo może oprócz włosów na klacie to coś się pojawi między nogami :P

w sensie ze siusiak???????????

• Lago Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

Jezus Caro nie wierze!!!!!

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

nie wierze, przykro mi, robiłaś w tym samym labie co poprzednio?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ