"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:Współczuję kochana to straszne stracić dzieciątko Przytulam mocno. Życzę Wam z całego serduszka by się w niedługim czasie udało szczęśliwie zagroszkować a skąd do nas klikasz jeśli można wiedzieć?
Dziękuję za przytulakiKarolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość
Alicjusz -
Alicjusz wrote:Jutro chyba mężuś bedzie robił babeczki
Takiej to dobrze. Ja dzisiaj sama musiałam robić
Taki mąż to skarb w domu Moj by chyba nie wiedział co do czego nawet z instrukcją na pudelkuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:32
Karolina2787, Margaretka89, zapachmalin, Alicjusz lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Karolina2787 wrote:Ej takiego smaka mi żeście narobiły że chyba się skuszę a to jest kopiec kreta w tym pudełku tam od tego doktorka tak?
Dokładnie. Wiem, że w polskim opakowaniu było kiedyś żeby zmoczyć ciasto letnią wodą, skropić zanim się banany ułoży, dawno poskiego nie miałam więc nie wiem czy nadal to pisze ale w niemieckim np nie ma o tym mowy a ja tak robię i jest dużo lepsze, banany wtedy ladnie oddają posmak.
A wgl w polskim opakowaniu te wiórki czekoladowe są osobno Nats? Bo u nas razem z tym dodatkiem do śmietany i mega brzydko wyglada jak się je miksuje. Trzeba szybko i na małych obrotach bo sie kruszą i nie widać ich wcale. Kiedyś wiem, że właśnie były osobno ale tak jak mówię dawno nie korzystałamKarolina2787 lubi tę wiadomość
-
Alicjusz wrote:Wrocław
My właśnie wybieraliśmy się na weekend majowy do Wrocławia, ale niestety wszystko już pozajmowane Więc chyba musimy inny kierunek obrać. A może Ty znasz jakiś pensjonat/motel/domki w okolicy gdzie mają jeszcze wolne pokoje?Alicjusz lubi tę wiadomość
-
Nats wrote:Hehe
Takiej to dobrze. Ja dzisiaj sama musiałam robić
Taki mąż to skarb w domu Moj by chyba nie wiedział co do czego nawet z instrukcją na pudelkuzapachmalin, Nats, Margaretka89 lubią tę wiadomość
Alicjusz -
nick nieaktualnyAlicjusz wrote:Dziękuję za przytulaki
Nie ma za co kochan jesteśmy tu po to by się wspierać nawzajem a to co przeszłaś jest bolesne dla nas wszystkich. Kibicuję Ci w tym cyklu
Malinko ja tego jeszcze nigdy nie robiłam a jak czytam że to z bananami to łooooo uwielbiam już
Nats mój ma nawet fartuch mastercheffa haha tak gotujezapachmalin, Nats, Margaretka89 lubią tę wiadomość
-
Margaretka89 wrote:My właśnie wybieraliśmy się na weekend majowy do Wrocławia, ale niestety wszystko już pozajmowane Więc chyba musimy inny kierunek obrać. A może Ty znasz jakiś pensjonat/motel/domki w okolicy gdzie mają jeszcze wolne pokoje?
Margaretka89 lubi tę wiadomość
Alicjusz -
Malinka,
Z tym ciastem, ze trzeba zamoczyc to nie wiedziałam. Może coś nie doczytałam
Ja wydrazylam środki i po prostu dałam banany.
Płatki czekoladowe były osobno dopiero jak się zmiksuje masa to się je dodaje i delikatnie miesza.Margaretka89, zapachmalin lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
nick nieaktualnyNats wrote:Malinka,
Z tym ciastem, ze trzeba zamoczyc to nie wiedziałam. Może coś nie doczytałam
Ja wydrazylam środki i po prostu dałam banany.
Płatki czekoladowe były osobno dopiero jak się zmiksuje masa to się je dodaje i delikatnie miesza.
Chyba pójdę po nutellę i bd łychą ze słoja wpierniczać bo nie mogę już z tymi waszymi smakołykamiMargaretka89, Nats, zapachmalin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:
Nats mój ma nawet fartuch mastercheffa haha tak gotuje
Mój też coś czasami zrobi, ale z cistami raczej nie próbuje. Uwielbiamy za to razem gotować. On najczęściej zajmuje się krojeniem i obieraniem, a ja dyryguje, ale zawsze mamy mega ubawKarolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm