X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już laski :)

Posok gratulacje! :) teraz rozsyłaj zarazki dla nas tutaj

Gaduaaa ciutek brakuje do ideału ale bzykaj ile a na pewno ostro pojedziecie skoro zgoda nastała :D

Lago ja też się bd wybierała do gina i chcę żeby mi coś przepisał też Clo zapewne bo już sama nie wiem ale niech chociaż zbada konkretnie jak już kasy tyle wyciąga a nie jak moja gina :/

No i Witam nową koleżankę :)

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    słyszałyście o stosunku lh do fsh po którym można wywynioskować pcso lub niewydolność przysadki?

Coś tam obiło mi się o gały a Ty wiesz coś o tym więcej?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Coś tam obiło mi się o gały a Ty wiesz coś o tym więcej?

no wiesz co własnie laska na wątku obok pisała o tym stosunku
    że wynik LH dzielisz przez FSH i Ci wychodzi ten stosunek to poniżej 0,6 jest niedomaganie przysadki a powyżej 1,5 pcso....
    i że najlepszy wynik jest najbliższy 1.0

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi no to może po następnych badaniach się i u mnie okaże co i jak już się boje :/
    bo ostatnio robiłam jakoś w 11dc badania i dziewczyny mi mówią żeby nie brać ich pod uwagę bo gina mi kazała zrobić od 3 do 5 dc te badania teraz więc sama nie wiem czy nie brać tamtych wgl pod uwagę czy niektóre co robiłam to można bez względu na dzień w którym się je wykonało. ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa a LH i FSH można robić bez względu na dzień cyklu?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gaduaaa a LH i FSH można robić bez względu na dzień cyklu?
    no własnie nie... między 3 a 5 jest zalecane... ja robiłam w 6dc bo tak akurat wyszło... ale ten Twój 11dc to przesada ;)

mi wyszedł stosunek 0,87... więc jeszcze nie jest źle

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie nie... między 3 a 5 jest zalecane... ja robiłam w 6dc bo tak akurat wyszło... ale ten Twój 11dc to przesada ;)

mi wyszedł stosunek 0,87... więc jeszcze nie jest źle

No widzisz ja robiłam całym pakietem hormony więc niektóre są pewnie zaliczone a inne muszę powtórzyć ;) czyli jak na razie nie bd się martwić dopiero jak powtórzę, ale dobrze wiedzieć o tym przyda się :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No widzisz ja robiłam całym pakietem hormony więc niektóre są pewnie zaliczone a inne muszę powtórzyć ;) czyli jak na razie nie bd się martwić dopiero jak powtórzę, ale dobrze wiedzieć o tym przyda się :)
    będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wydrukowałam sobie cennik wszystkich hormonów w szpitalu miejskim i masakra ile mnie to wyniesie jesli mam zrobić to co gina mi kazała chyba zrezygnuję z niektórych. A tak poza tym to skoro źle zrobiłam te LH i FSH to powinna kazać mi to powtórzyć tak ale nie :/ inne zleciła

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok gratulejszyn :P krecha widoczna z daleka

Gadi jak to dobrze, że już dobrze miedzy Wami :D. A zapomniałam się wczoraj zapytac jak po wizycie u lekarza? Co pwiedzial na ten powiekszony wezeł na szyi?

aaa i witam nową koleżankę :) Mam nadzieje że zostaniesz z Nami dluzej Margerit@ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:13

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Posok gratulejszyn :P krecha widoczna z daleka

Gadi jak to dobrze, że już dobrze miedzy Wami :D. A zapomniałam się wczoraj zapytac jak po wizycie u lekarza? Co pwiedzial na ten powiekszony wezeł na szyi?

aaa i witam nową koleżankę :) Mam nadzieje że zostaniesz z Nami dluzej Margerit@ :)
    oh ho ho.. no stwierdzili mi limfodenopatie ... i zrobili mega dużo kolejnych badań z krwi.. nawet na gruźlicę, boleriozę... przecwciała na tarczyce sprawdzą no i multum multum 9 fiolek razem pobrali.. aż miałam ciemno przed oczyma...

no i... mam czekać na wizytę na usg... i prawdopodobnie TK z kontrastem... na samym końcu biopsja... i myślą o skierowaniu mnie do hematologa... ale nie wiem czy umówią mnie czy co.. zobaczymy... podejrzewają że to od tarczycy... lub EBV ale nie wyklukczają innych chorób w tym tych najpowazniejszych

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wieści Gadi. Chociaż na sam początek, ze tyle krwi pod kątem różnych chorób chca zbadać. Moze trafilas w koncu na konkretnego lekarza :)
    Pomalutku zawsze czegos sie dowiesz, zawsze cos lekarz wykluczy. Jak dla mnie super :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    To dobre wieści Gadi. Chociaż na sam początek, ze tyle krwi pod kątem różnych chorób chca zbadać. Moze trafilas w koncu na konkretnego lekarza :)
    Pomalutku zawsze czegos sie dowiesz, zawsze cos lekarz wykluczy. Jak dla mnie super :)
    no to prawda, ważne że nie czekają z założonymi rękami...
    zmacali mnie do bólu... w każdym możliwym miejscu... wyczuli dużo powiększonych.. zobaczymy eh.. oby nie było tego najgorszego

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago masz wyniki?

• Caro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Lago masz wyniki?

Gaduaaa, nosz piszecie o tym lh/fsh że naprawdę zrobię to w przyszłym cyklu. Ciekawe..

Posok niech rośnie sobie betka, niech rośnie, tłuściutkich kresek i zadowalające bety Ci życzę <3 <3

I witam nową koleżankę :-D Coś wyczytałam o sterydach. To są jakieś konkretne sterydy działające na konkretny układ? Jakieś nazwy kojarzysz coś? Bo zaciekawił mnie ten temat :-)

Posok82 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Gaduaaa nie wiem czy coś przeinaczyłam, ale do gina idę na w piątek i wtedy dostanę Dupka. Chyba, że mu się coś odwidzi hehe :-P Zaprawdę powiadam, że nie wyjdę z gabinetu bez Dupaki! B-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Aha! Gaduaaa nie wiem czy coś przeinaczyłam, ale do gina idę na w piątek i wtedy dostanę Dupka. Chyba, że mu się coś odwidzi hehe :-P Zaprawdę powiadam, że nie wyjdę z gabinetu bez Dupaki! B-)
    to pewnie ja źle przeczytałam ^_^

• Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Lago masz wyniki?

mam i jestem zla jak pies...... kurwa!

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie zespałam :O cały czas leje od rana i mnie tak zmuliło w koncu. Ale z drugiej strony przydał się sen bo dziś 1.58 na pkp Dudi przyjezdza :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago opowiadaj, wynotowywuj wszystkie wyniki i normy

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ