X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już laski :)

Posok gratulacje! :) teraz rozsyłaj zarazki dla nas tutaj

Gaduaaa ciutek brakuje do ideału ale bzykaj ile a na pewno ostro pojedziecie skoro zgoda nastała :D

Lago ja też się bd wybierała do gina i chcę żeby mi coś przepisał też Clo zapewne bo już sama nie wiem ale niech chociaż zbada konkretnie jak już kasy tyle wyciąga a nie jak moja gina :/

No i Witam nową koleżankę :)

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    słyszałyście o stosunku lh do fsh po którym można wywynioskować pcso lub niewydolność przysadki?

Coś tam obiło mi się o gały a Ty wiesz coś o tym więcej?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Coś tam obiło mi się o gały a Ty wiesz coś o tym więcej?

no wiesz co własnie laska na wątku obok pisała o tym stosunku
    że wynik LH dzielisz przez FSH i Ci wychodzi ten stosunek to poniżej 0,6 jest niedomaganie przysadki a powyżej 1,5 pcso....
    i że najlepszy wynik jest najbliższy 1.0

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi no to może po następnych badaniach się i u mnie okaże co i jak już się boje :/
    bo ostatnio robiłam jakoś w 11dc badania i dziewczyny mi mówią żeby nie brać ich pod uwagę bo gina mi kazała zrobić od 3 do 5 dc te badania teraz więc sama nie wiem czy nie brać tamtych wgl pod uwagę czy niektóre co robiłam to można bez względu na dzień w którym się je wykonało. ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa a LH i FSH można robić bez względu na dzień cyklu?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gaduaaa a LH i FSH można robić bez względu na dzień cyklu?
    no własnie nie... między 3 a 5 jest zalecane... ja robiłam w 6dc bo tak akurat wyszło... ale ten Twój 11dc to przesada ;)

mi wyszedł stosunek 0,87... więc jeszcze nie jest źle

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie nie... między 3 a 5 jest zalecane... ja robiłam w 6dc bo tak akurat wyszło... ale ten Twój 11dc to przesada ;)

mi wyszedł stosunek 0,87... więc jeszcze nie jest źle

No widzisz ja robiłam całym pakietem hormony więc niektóre są pewnie zaliczone a inne muszę powtórzyć ;) czyli jak na razie nie bd się martwić dopiero jak powtórzę, ale dobrze wiedzieć o tym przyda się :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No widzisz ja robiłam całym pakietem hormony więc niektóre są pewnie zaliczone a inne muszę powtórzyć ;) czyli jak na razie nie bd się martwić dopiero jak powtórzę, ale dobrze wiedzieć o tym przyda się :)
    będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wydrukowałam sobie cennik wszystkich hormonów w szpitalu miejskim i masakra ile mnie to wyniesie jesli mam zrobić to co gina mi kazała chyba zrezygnuję z niektórych. A tak poza tym to skoro źle zrobiłam te LH i FSH to powinna kazać mi to powtórzyć tak ale nie :/ inne zleciła

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok gratulejszyn :P krecha widoczna z daleka

Gadi jak to dobrze, że już dobrze miedzy Wami :D. A zapomniałam się wczoraj zapytac jak po wizycie u lekarza? Co pwiedzial na ten powiekszony wezeł na szyi?

aaa i witam nową koleżankę :) Mam nadzieje że zostaniesz z Nami dluzej Margerit@ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 18:13

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Posok gratulejszyn :P krecha widoczna z daleka

Gadi jak to dobrze, że już dobrze miedzy Wami :D. A zapomniałam się wczoraj zapytac jak po wizycie u lekarza? Co pwiedzial na ten powiekszony wezeł na szyi?

aaa i witam nową koleżankę :) Mam nadzieje że zostaniesz z Nami dluzej Margerit@ :)
    oh ho ho.. no stwierdzili mi limfodenopatie ... i zrobili mega dużo kolejnych badań z krwi.. nawet na gruźlicę, boleriozę... przecwciała na tarczyce sprawdzą no i multum multum 9 fiolek razem pobrali.. aż miałam ciemno przed oczyma...

no i... mam czekać na wizytę na usg... i prawdopodobnie TK z kontrastem... na samym końcu biopsja... i myślą o skierowaniu mnie do hematologa... ale nie wiem czy umówią mnie czy co.. zobaczymy... podejrzewają że to od tarczycy... lub EBV ale nie wyklukczają innych chorób w tym tych najpowazniejszych

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wieści Gadi. Chociaż na sam początek, ze tyle krwi pod kątem różnych chorób chca zbadać. Moze trafilas w koncu na konkretnego lekarza :)
    Pomalutku zawsze czegos sie dowiesz, zawsze cos lekarz wykluczy. Jak dla mnie super :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    To dobre wieści Gadi. Chociaż na sam początek, ze tyle krwi pod kątem różnych chorób chca zbadać. Moze trafilas w koncu na konkretnego lekarza :)
    Pomalutku zawsze czegos sie dowiesz, zawsze cos lekarz wykluczy. Jak dla mnie super :)
    no to prawda, ważne że nie czekają z założonymi rękami...
    zmacali mnie do bólu... w każdym możliwym miejscu... wyczuli dużo powiększonych.. zobaczymy eh.. oby nie było tego najgorszego

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago masz wyniki?

• Caro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Lago masz wyniki?

Gaduaaa, nosz piszecie o tym lh/fsh że naprawdę zrobię to w przyszłym cyklu. Ciekawe..

Posok niech rośnie sobie betka, niech rośnie, tłuściutkich kresek i zadowalające bety Ci życzę <3 <3

I witam nową koleżankę :-D Coś wyczytałam o sterydach. To są jakieś konkretne sterydy działające na konkretny układ? Jakieś nazwy kojarzysz coś? Bo zaciekawił mnie ten temat :-)

Posok82 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Gaduaaa nie wiem czy coś przeinaczyłam, ale do gina idę na w piątek i wtedy dostanę Dupka. Chyba, że mu się coś odwidzi hehe :-P Zaprawdę powiadam, że nie wyjdę z gabinetu bez Dupaki! B-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Aha! Gaduaaa nie wiem czy coś przeinaczyłam, ale do gina idę na w piątek i wtedy dostanę Dupka. Chyba, że mu się coś odwidzi hehe :-P Zaprawdę powiadam, że nie wyjdę z gabinetu bez Dupaki! B-)
    to pewnie ja źle przeczytałam ^_^

• Lago Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Lago masz wyniki?

mam i jestem zla jak pies...... kurwa!

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie zespałam :O cały czas leje od rana i mnie tak zmuliło w koncu. Ale z drugiej strony przydał się sen bo dziś 1.58 na pkp Dudi przyjezdza :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago opowiadaj, wynotowywuj wszystkie wyniki i normy

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ