"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lago wrote:jutro pokaze, bo juz ciemno jest i zdjecie nie wyjdzie
Tyskie Se sączę i odpoczywam
Sily zbieram na gratulacje dla Was za owulki, za pozytywne testy
Natsik, Caro przepraszam za brak komentarzy na Wasze posty
Poprostu napeawde nie miałam sily ani się cieszyć z pozytywnych wiadomości ani smucić z tego ze do Caro @przylazla, ze Natsik rozumek sie umiejsza
Zrobiłam błąd ze nie odzywałam,sie tu kilka dni. Przy Was byloby mi i lżej i z odrobina chociaż humoru podchodzić do wielu problemów.
Jutro znów ogory robię ale forum nie odpuszczę. ObiecujeNats lubi tę wiadomość
-
Gizmo wrote:Jutro znów ogory robię ale forum nie odpuszczę. Obiecuje
no ja mysle!!! tez bede kisic bo przez te deszcze takie ciule wielkie urosly ze nie wiem co z nimi zrobic wiec tylko kiszenie. Z mojej marchewki kiszonej wyszlo wielkie smierdzace gowno.....doslownie sie ukisila czyli zasmiardla, ale nie poddaje sie i znow sprobuje. No i ta cukinie nie do okielznania.......chyba leczo jutro zrobie. Jak wstane rano to moze pojade na rynek po jagody i mam zamiar upiec sernik z jagodami, zobaczymy co z tego wyjdzie -
E tam Gizmo tutaj zawsze można coś napisać
Ja tez często gęsto pisze Wam pierdy z życia codziennego. Nie wiem czy do końca to Was interesuje, ale pisze żeby się wyzalic albo pochwalic. Wasze wypociny tez lubie czytac i mimo, ze czasem nie komentuje to staram sie być na biezacoo Waszych kwiatkach, mezach, zakupach i innych takich i smutno czasem jak się ktoś nie odzywa kilka dni. Wiadomo, ze kazda ma swoje sprawy na głowie, ale zawsze im nas tutaj więcej to weselej
w kupie sila jak to mowia
zreszta ktos ten zajebisty wątek musi tworzyć w końcu
Lago czekamy na foty
A teraz idę coś zjeść, bo mi w brzuchu burczy
Gizmo lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Gizmo wrote:Mi Tii kazal cukinie robic w tej zalewie od ogorow po warminsku. Nie wiem kto to bedzie jadl.
Lagus plosie o przepis na leczo z cukinii.
no ja tez chce zaprawic cukinie, ale moj stary troche panikuje. On troche taki pizdus jest, bo sie naczytal ze mozna sie struc wekami, ktore zle sa zrobione i twierdzi ze cukinia nie ma wystarczajaco kwasu zeby dalo sie ja bezpiecznie wekowac. Ale jak zrobisz zalewe octowa to powinno byc ok. A leczo to ja robie zwyczajnie, najpierw obsmazam kielbe (najlepiej polska bo ma smak wedzonki) i do gara, pozniej na tej samej patelni cebule i do gara, pozniej cukinie tez na tej samej patelni i do gara...na koniec do gara dodaje pokrojone pomidory. Jak mam papryke to tez obsmazam, ale teraz papryka czerwona po 12 zeta (chyba ochujeli!!!) no i gotuje, sol pieprz lisc laurowy i duzo papryki w proszku. NA koniec zaciagam maka troche.. chyba kazdy tak robi co? -
Ta zalewa warmińska to
2l wody
1/2 litra octu 10%
3szklanki cukru
1/4 szklanki soli
Zagotować, zalewać gorącą zalewa i wekowac 4minuty.
Musze dopytać czy tez do cukinii walić chrzan, gorcyce, marchew, cebule i koper,ziele angielskieale to nie ogory wiec chyba chodzi o sama zalewe.
Ogory pierwszy raz takie robiłam i dla mnie bomba bo juz sloik sama zjadłam w ciagu 5min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 22:52
Lago lubi tę wiadomość
-
Lago wrote:leczo/?????? nie!!!!! to do zarcia na biezaco jest, albo do mrozenia na zime, hahahhahahahahhaah w wereczki plastikowe i sru do zamrazarki! Papryke jesienia tez mroze, pieczona
-
Gizmo wrote:Ja właśnie bule i danio wciagam.
hahahha a ja jogurt grecki z zurawina miodem i platkami owsianymistary zezarl cale musli jak zwykle wiec szybko musialam sobie cos ukrecic. A lazewa na cukinie tez powinna dzialac. A masz cukinie na dzialce?
-
Gizmo wrote:Ale jakby taki wrzątek w sloik wpierdzielil, zakrecil i do góry dupa to by sie tez zawekowalo. Ja tak bigos robię. Gorący i myk w sloik. Z braku czasu na gotowanie wtedy sloj pyk i obiad gotowy
tak tak, tylo ze moze byc za malo kwasu z pomidorow czyli konserwantu. Chyba bezpieczniej robic ja tak samo jak ogory -
Gizmo wrote:Kuźwa cukini Ci u mnie dostatek. Tii nasial tego mnogo
hahahahhhaa ja tez kiedys popelnilam ten blad....teraz mam tylko 3 rosliny a wystarcza na 2 domyNo wlasnie cukinia jest ciulowa, bo trzeba jesc na biezaco.....a kwiaty robilas nadziewane serkiem?
-
Gizmo wrote:No nic jeszcze z niej nie robiłam. Czytałam ze taka młoda do 20cm mozna jesc na surowo. Placki aby z niej robiłam ciagle. No i wyczytalam ze kwiaty to smażone sa super
no ja zbieram takie male, bo kiedys chcialam miec wieksze i takie maczugi urosly, ze jedna na 3 dni starczala i skora twarda byla. Na surowo tez jem, daje do salatek, akwiaty nadziewasz serkiem ricotta albo mascarpone (w lidlu do kupienia) i smazysz...pycha!!!! A i spgahetti z niej robie.....obieraczka do wazyw robie wstazki, jakis sos do tego i zamiast makaronu (albo pol makaronu reszta cukini)