X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    No to wyglada na to, ze zostalam sama do zagroszkowania.
    Caro jeszcze w Tobie nadzieja :D

I ja! :P
    Co prawda mało ostatnio się udzielam, ale was podczytuję :)

Wgl to byłam dzisiaj na solarium zaledwie 8 min tylko po to, by musnąć trochę opalenizny na wesela, które mnie lada moment czekają. A niestety pogoda nie dopisuje cos, więc trzeba było się ratować. No ale przedobrzyłam, bo teraz leżę i kwiczę z bólu, tak się spaliłam. Z dupska to mi para leci normalnie :P

Caro lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cale szczescie, ze nie tylko ja zostalam na polu walki :) Caro kociaki ida do oddania, nie ogarnelabym az takiego zwierzynca. Z kazdym dniem robia sie coraz ladniejsze,takie kluseczki. Gaduuuuuuu chodz na kawe :P

• Caro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka ahh! No ba! No to walczymy, a Dziewczyny podsyłają nam wirusy i huragany dla radości oczu :-D Ja właśnie wróciłam znad morza i mam ogólnie mam takie spalone plecy, że aż mi skóra schodzi, więc szybko muszę przejść ten "proces" bo też ode na wesele hihi :-P

Lago no rozumiem, rozumiem. Jeszcze małe kociaki to takie nieznośne kuleczki, więc nie ma się co dziwić :-)

Ogólnie nie mierzę w tym cyklu temperatury, bo stwierdziłam, że nie będę świrować podczas urlopu i wstawać specjalnie wcześniej. Dzisiaj 13dc, więc chyba owu zaraz się zjawi B-)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 widziałam, że zdecydowaliście się na IUI. Trzymam mocno kciuki!! <3 <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Caro ja oczywiście też zostaję z Wami ale nie chce mi się jakoś ostatnio uzupełniać tego wykresu także odpuszczam te całe mierzenie temperatur przynajmniej w tym cyklu.

Gadi kochana bardzo mi przykro i jednoczę się w bólu z Tobą <3

Malinko przykro mi że postanowiłaś odejść pomału wszystkie się wypalają smutne to :( jednak my tu będziemy i gdy postanowisz wrócić przywitamy Cię gorąco <3 3maj się kochana cieplutko :*

Co do mnie to czekam jeszcze na jeden wynik a mianowicie 17-OH Progesteron bo na niego ponoć trza czekać tydzień :/ reszta badań za miesiąc.

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane. Odbyliśmy z małżem ostatnio wiele długich rozmów i musimy ustabilizować sytuację finansową krótko mówiąc. Przez ostatnie dwa miesiące mieliśmy tylko 67% wypłaty, ponieważ tak wypłaca niemiecka kasa chorych. Dzisiaj lekarze zadecydują czy może w końcu wrócić do pracy choć obawiam się, że nadal nie jest dobrze. A kolano wygląda zupełnie inaczej niż kiedyś :( No i jeśli wróci do pracy to myślę, że potrzeba nam 2-3 miesięcy żeby wrócić na prostą i może wtedy wrócimy do tej rozmowy. Choć wydaje mi się, że jeśli nadal pozostanie na l4 to ja pójdę na cały etat do pracy a wtedy mały do żłobka a starania w kąt na ileś tam. Bo nie chciałabym zajść po 2 miesiącach pracy.

Pogoniło nas trochę życie, niestety. :(

Ale podczytuję Was. ;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, ze trochu się tutaj ruch zrobił ;)
    Gadu Trzymam się tam kochana. Wiem, ze Ci ciężko na pewno. Jak piszesz o swoim dziadku to odrazu moja babcia mi się przypomina jak leżała w szpitalu. Najgorsza jest ta bezradność. Człowiek chciałaby coś zrobić, jakoś pomóc, a masz kompletnie zwiazane ręce. Ale takie jest życie niestety. Są chwilę, które kompletnie powalaja na kolana, ale dzięki nim można bardziej docenić te dobre. Życzę Ci dużo siły. Twój dziadek na zawsze zostanie z Tobą we wspomnieniach i tego nikt nie zabierze, ani nie zniszczy.

Malinka Trochę smutno, że rezygnujecie ze staran. Mam nadzieję, ze niedługo sobie wszystko ulozycie i będziecie mogli wrócić do tematu. Fajnie, że podchodzisz do tego odpowiedzialnie i myślisz przyszlosciowo.:) Ale może nie usuwaj konta. Zawsze od czasu do czasu możesz tutaj zajrzeć i napisać co nowego u Ciebie. Pamiętaj też, ze zycie czasem potrafi zaskakiwać i nie wszystko da się zaplanować ;)

Karola, Lato, Caro, Marteczka Zobaczycie, ze zaraz wszystkie tutaj zagroszkujecie i wątek zmieni się w marudzenie bab z wielkimi brzucholami ciazowymi :D

Gaduaaa, Marteczka93, Caro lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, hejo Natsik suuuuuper, nie trzeba by nowego zakladac na fioletowej hyhyhy
    u mnie pecherzyki pekly, ale jakos mnie to nie cieszy bo zawsze pekaly wiec teraz najgorszy czas miesiaca czyli czekanie. Dobrze, ze jestem zawalona praca a i jeszcze gosci bede miala w przyszlym tygodniu wiec mysli zajete beda. Puki co swoj insynkt macierzynski wyrzywam na kotkach :D

Nats, Caro lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej :) wiecie co .. no miałam dziś trochę spraw do załatwienia ... dopiero usiadłam i obiad robie...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    No hej :) wiecie co .. no miałam dziś trochę spraw do załatwienia ... dopiero usiadłam i obiad robie...

heheheeh pewnie po pierwsze trzeba bylo zapelnic lodowke :D A piesy sie cieszyly jak wariaty?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    heheheeh pewnie po pierwsze trzeba bylo zapelnic lodowke :D A piesy sie cieszyly jak wariaty?
    oj tak.. Luna po godzinie biegania, skakania i cieszenia dopiero się uspokoiła :) heh

no własnie lodówkę trzeba było uzupełnic a i denstyste miałam z rana.. też się tak głupio umówiłam od razu po powrocie... a w powrocie z lotniska chyba moje hamulce zaczęły się kończyć bo kontrolka mi się zapaliła no i w czwartek muszę oddac samochód do warsztatu..
    spiąca jestem i zmęczona... chyba Polska wychodzi heh

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też najgorszy czas oczekiwania. Na szczęście szybko minie, bo mam teraz w weekend wesele, więc zajmę się jedynie dobrą zabawą :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejka dziewczyny jak ja bym chciała żeby wam się tez już udało !!

Lago, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    spiąca jestem i zmęczona... chyba Polska wychodzi heh

to sie ciaza nazywa :D taka stara a niedoswiadczona hahhahah

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    No u mnie też najgorszy czas oczekiwania. Na szczęście szybko minie, bo mam teraz w weekend wesele, więc zajmę się jedynie dobrą zabawą :)

kieca jest?

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jejka dziewczyny jak ja bym chciała żeby wam się tez już udało !!

mi jak sie nie uda to sobie pomoge....a co bede czekac az sie zestarzeje???? hahahhah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    mi jak sie nie uda to sobie pomoge....a co bede czekac az sie zestarzeje???? hahahhah
    i bardzo dobrze ! działaj , działaj

• Nats Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na chlopa i zaraz na basen się zbieramy :D ciekawe czy uda mi się przepłynąć chociaż 3 baseny, bo ostatnio słabo u mnie z kondycją :P

3500 g 54 cm <3
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    ana1122 widziałam, że zdecydowaliście się na IUI. Trzymam mocno kciuki!! <3 <3
    Tak. Krok do przodu. Czułam że stoję W miejscu. Nie lubię takiej bezczynności

Caro lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Tak. Krok do przodu. Czułam że stoję W miejscu. Nie lubię takiej bezczynności

No i dobrze. Teraz trzymam kciuki <3 Mam nadzieję, że się zazieleni!

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ