X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    albo sie nie wchlonie i beda dwie dziewuszki :) Ale bylaby zwala :D

wezcie mnie nawet nie straszcie. .. bym sie pochlastala. .
    szkoda ze nic wiecej nie bylo widac.. bylabym spokojniejsza ..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wezcie mnie nawet nie straszcie. .. bym sie pochlastala. .
    szkoda ze nic wiecej nie bylo widac.. bylabym spokojniejsza ..

ooooo tam, przeciez stary Twoj ostatnio mowil, ze mozecie meic jeszcze 2 :D A nastepna wizyta u gina dopiero w IRL?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ooooo tam, przeciez stary Twoj ostatnio mowil, ze mozecie meic jeszcze 2 :D A nastepna wizyta u gina dopiero w IRL?
    no niestety. . i bede myslec do tego czasu czy na pewno wszystko okey..

ale powiedziala zeby do 13 tyg zrobic badania prenatalne. . i ze na dzien dzusiejszy obraz z usg odpowiada 5 tyg ciazy i po becie i pęcherzyku mozna powiedziec ze ciaza jest tylko szkoda ze nie mozemy potwietdzic np za tydzien czy wszystko rozwija sie prawidlowo. . bo nawet zarodka jeszcze nie ma widac

• Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no niestety. . i bede myslec do tego czasu czy na pewno wszystko okey..

ale powiedziala zeby do 13 tyg zrobic badania prenatalne. . i ze na dzien dzusiejszy obraz z usg odpowiada 5 tyg ciazy i po becie i pęcherzyku mozna powiedziec ze ciaza jest tylko szkoda ze nie mozemy potwietdzic np za tydzien czy wszystko rozwija sie prawidlowo. . bo nawet zarodka jeszcze nie ma widac

no dobra,ale w Irl mozesz zrobic USG przed prenatalnymi chyba co? Jest dobrze ciotka, ja Ci to mowie, o nic sie nie martw. A na drugie imie mozesz dac jej Magda :D hahahahahhahaha

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobre a te wyniki! Nawet stosunek LH i FSH jest chyba w porzadku, a to wyklucza PCO.
    Gadu Jakby były bliźniaki to by było fajnie :D podwójne szczęście. A było wiadac pecherzyk zoltkowy? No właśnie teraz najgorsze jest czekanie... Ja tez teraz czekam do 11 do następnej wizyty. Oswiec można :D

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja tez teraz czekam do 11 do następnej wizyty. Oswiec można :D

taaa osiwiec......a co ja mam powiedziec??? Najbardziej ciulowy okres w zyciu, czekanie na testowanie...

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    taaa osiwiec......a co ja mam powiedziec??? Najbardziej ciulowy okres w zyciu, czekanie na testowanie...
    No wiem, wiem. To też jest do dupy :P
    A za ile dni testujesz? Jutro idziesz oglądać czy jajka pekly, tak? :)

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No wiem, wiem. To też jest do dupy :P
    A za ile dni testujesz? Jutro idziesz oglądać czy jajka pekly, tak? :)

nom bedziemy ogladac czy peklo (tylo jedno bylo) i kontemplowac co dalej. Musze goscia przycisnac ze juz nie mam sily czekac i czy serio mi zrobi ta inseminacje czy sciemnial...testowanie tak mniej wiecej 11-12 ale tez pewnie nic z tego nie bedzie bo to bylby prezent na rocznice slubi a ja takiego szczescia to nie mam heh

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Karola dobre a te wyniki! Nawet stosunek LH i FSH jest chyba w porzadku, a to wyklucza PCO.
    Gadu Jakby były bliźniaki to by było fajnie :D podwójne szczęście. A było wiadac pecherzyk zoltkowy? No właśnie teraz najgorsze jest czekanie... Ja tez teraz czekam do 11 do następnej wizyty. Oswiec można :D
    no wlasnie nie bylo tego zoltlowego widac :( tylko pęcherzyk wypełniony plynem. . zobaczymy co z teho będzie

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no wlasnie nie bylo tego zoltlowego widac :( tylko pęcherzyk wypełniony plynem. . zobaczymy co z teho będzie
    Bo żeś babo za wcześnie poszła do tego Gina i teraz się będziesz stresować niepotrzebnie! Najważniejsze, ze jest pecherzyk i, ze jest jest macicy. Za jakieś 2 tygodnie już powinien być zarodek i serduszko. Wiem,ze łatwo się mówi, ale tak naprawdę teraz wszystko od dziecia zależy. Niech się tam dobrze zagniezdza i grzeje miejsce na kolejne 8 miesięcy :)

Lago Życzę Ci, żeby to super jajo peklo i, żeby zolnierzyki męża zrobiły swoją robotę. A z tą inseminacja się może troszkę wstrzymaj, aż się tarczyca ogarnie trochę i ftki wystrzela w kosmos :D

Lago lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    Gadi normalnie dwójka za jednym zamachem :D toż to byłaby jazda hihi a tak na poważnie to jak to jest w IRL będziesz mogła od razu iść do gina czy musisz czekać do 12 tygodnia?

Lago jak jajko?

Nats kiedy powiedziałaś rodzinie że się spodziewacie maleństwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 12:14

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nats kiedy powiedziałaś rodzinie że się spodziewacie maleństwa?[/QUOTE]

Wiesz co mojej mamie powiedzilismy po pierwszej wizycie u Gina, ale zastrzeglam, żeby nikomu więcej nie mowila, bo jest za wcześnie. Potem po drugiej wizycie (8tydzien2dzien) już wiedzieli tesciowe i nasze rodzeństwo. Też dostali zakaz rozpowiadania dalej. No i teraz po prenatalnych już się wiesc dalej rozniosła - nie zatrzymaliśmy tego :D
    Trochę osób miało do nas "pretensje", ze nie wiedzieli wcześniej, ale ja uważam, że niesłusznie, bo nie chcieliśmy odrazu szumu wielkiego robić :)
    A Wy już komuś powiedzieliscie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:59

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wiesz co mojej mamie powiedzilismy po pierwszej wizycie u Gina, ale zastrzeglam, żeby nikomu więcej nie mowila, bo jest za wcześnie. Potem po drugiej wizycie (8tydzien2dzien) już wiedzieli tesciowe i nasze rodzeństwo. Też dostali zakaz rozpowiadania dalej. No i teraz po prenatalnych już się wiesc dalej rozniosła - nie zatrzymaliśmy tego :D
    Trochę osób miało do nas "pretensje", ze nie wiedzieli wcześniej, ale ja uważam, że niesłusznie, bo nie chcieliśmy odrazu szumu wielkiego robić :)
    no właśnie nie powiedzieliśmy bo nigdy nic nie wiadomo, teraz jedziemy do moich rodziców i chcemy im powiedzieć ale też z zastrzeżeniem aby nie rozpowiadali a na długi weekend jedziemy do drugich i wtedy im powiemy.

Nats lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam dylemat kiedy i jak w robocie powiedzieć :/

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurza stopa, udało mi się zalogować z fona!!! Siedzę w poczekalni i nie rozumiem bab które przychodzą do dżina z facetami dla towarzystwa...no kurde gorąco jest, wszystko paruje a pacjentki nie mają gdzie usiąść bo te gnoje się porozsiadaly! Oni nawet ze sobą nie gadają, no masakra jakąś to jest...

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

pewnie ze nie slusznie, bo jakby wiedzieli wczensiej to czy ta wiadomosc zmienilaby cos w ich zyciu? Nie lubie tej ludzkiej wscibskosci...i rozumiem ze na poczatku ciazy nikt nie chce sie chwalic bo roznie to bywa....
    A ja mam 2 jajka. Drugie uroslo przez 3 dni, na kazdym jajniku po jednym. Boze, Boze, Boze zeby chociaz jedno sie zaplodnilo...
    I kolejna ciekawostke Wam powiem. Otoz moj dzin twierdzi, ze skoro nie mam zaburzen miesiaczkowania i mam regularne owulacje, to badanie hormonow takich jak testosteron czy fsh lh jest zbedne. Powiedzial ze jedynie estadriol i progesteron po owu moge zrobic. Dziwne to...

Nats, Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasok Moim zdaniem rodzicom fajnie jest wcześniej powiedzieć :) Niech się pociesza, ze wnuk/wnuczka w drodze. A do kiedy chcesz pracować? Ja musialam wcześniej powiedzieć, bo mam pracę fizyczną i stoję na nogach po 12 godzin.
    Lago Ja teraz cały czas chodź chodzę z chlopem do Gina, ale on sam każe mi wizyty tak umawiać, żeby mógł być i na USG tez wchodzi oglądać dziecia :) Super, ze jeszcze 1 jajko urosło. A może 2 pekna i razem z Gadu bliźniaki zaliczycie? :D
    Może coś jest z tymi hormonami? Bo bo w sumie jak one odpowiadają za owu, a u Ciebie ona jest to chcąc nie chcąc muszą być w normie, więc nie ma sensu ich badac :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Lago Ja teraz cały czas chodź chodzę z chlopem do Gina, ale on sam każe mi wizyty tak umawiać, żeby mógł być i na USG tez wchodzi oglądać dziecia :) Super, ze jeszcze 1 jajko urosło. A może 2 pekna i razem z Gadu bliźniaki zaliczycie? :D
    Może coś jest z tymi hormonami? Bo bo w sumie jak one odpowiadają za owu, a u Ciebie ona jest to chcąc nie chcąc muszą być w normie, więc nie ma sensu ich badac :)

Natsik ale ja to rozumiem, ze na usg z chlopem sie idzie, ale te laski plaskie jak deski do prasowania i kolesie w poczekalni siedzieli wiec raczej to nie ciaze...a zeby ktorys ustapil kobiecie to zapomnij....wkurwiaja mnie takie buce, a jeden to nawet mial czarne skarpety do krotkich spodenek i butow sportowych fuj!!!

obiecuje Wam tu wszem i wobec ze jak beda blizniaki u mnie i u Gadi to jade do IRL ja wysciskac hahahhhahaha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

lago cieszę sie z twoich jaj heh i mam nadzieję ze sie w końcu uda ale te bliźniaki to ty szybko wypluj !!!!! jedno bedzie mibw zupełności wystarczyć .. nie chcialabym bliźniaków na prawdę heh

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Natsik ale ja to rozumiem, ze na usg z chlopem sie idzie, ale te laski plaskie jak deski do prasowania i kolesie w poczekalni siedzieli wiec raczej to nie ciaze...a zeby ktorys ustapil kobiecie to zapomnij....wkurwiaja mnie takie buce, a jeden to nawet mial czarne skarpety do krotkich spodenek i butow sportowych fuj!!!

obiecuje Wam tu wszem i wobec ze jak beda blizniaki u mnie i u Gadi to jade do IRL ja wysciskac hahahhhahaha

Hehe :D Uwielbiam Twoje narzekanie, ale faktycznie buce jak nawet miejsca nie ustapili.
    Teraz i tak jest lepiej. Moja ciotka o tym, że będą bliźniaki dowiedziała się w 8 m-cy ciazy.
    Parke sobie jeszcze strzeliła. Jak sie zapytala lekarza dlaczego tak sie stalo, ze w rodzinie nigdy nie bylo ciazy blizniaczej to powiedzial "musiala Pani tupac po stosunku i komorka sie podzielila" :D Także uwaga na tupanie hehe :D
    Fakt na początku było jej bardzo ciężko, ale za 1 zamachem dwoje dzieci odchowala :D także wszystko ma swoje plusy ;)

3500 g 54 cm <3
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ