Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    albo sie nie wchlonie i beda dwie dziewuszki :) Ale bylaby zwala :D

wezcie mnie nawet nie straszcie. .. bym sie pochlastala. .
    szkoda ze nic wiecej nie bylo widac.. bylabym spokojniejsza ..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wezcie mnie nawet nie straszcie. .. bym sie pochlastala. .
    szkoda ze nic wiecej nie bylo widac.. bylabym spokojniejsza ..

ooooo tam, przeciez stary Twoj ostatnio mowil, ze mozecie meic jeszcze 2 :D A nastepna wizyta u gina dopiero w IRL?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ooooo tam, przeciez stary Twoj ostatnio mowil, ze mozecie meic jeszcze 2 :D A nastepna wizyta u gina dopiero w IRL?
    no niestety. . i bede myslec do tego czasu czy na pewno wszystko okey..

ale powiedziala zeby do 13 tyg zrobic badania prenatalne. . i ze na dzien dzusiejszy obraz z usg odpowiada 5 tyg ciazy i po becie i pęcherzyku mozna powiedziec ze ciaza jest tylko szkoda ze nie mozemy potwietdzic np za tydzien czy wszystko rozwija sie prawidlowo. . bo nawet zarodka jeszcze nie ma widac

• Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no niestety. . i bede myslec do tego czasu czy na pewno wszystko okey..

ale powiedziala zeby do 13 tyg zrobic badania prenatalne. . i ze na dzien dzusiejszy obraz z usg odpowiada 5 tyg ciazy i po becie i pęcherzyku mozna powiedziec ze ciaza jest tylko szkoda ze nie mozemy potwietdzic np za tydzien czy wszystko rozwija sie prawidlowo. . bo nawet zarodka jeszcze nie ma widac

no dobra,ale w Irl mozesz zrobic USG przed prenatalnymi chyba co? Jest dobrze ciotka, ja Ci to mowie, o nic sie nie martw. A na drugie imie mozesz dac jej Magda :D hahahahahhahaha

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobre a te wyniki! Nawet stosunek LH i FSH jest chyba w porzadku, a to wyklucza PCO.
    Gadu Jakby były bliźniaki to by było fajnie :D podwójne szczęście. A było wiadac pecherzyk zoltkowy? No właśnie teraz najgorsze jest czekanie... Ja tez teraz czekam do 11 do następnej wizyty. Oswiec można :D

nick nieaktualny, Gaduaaa lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja tez teraz czekam do 11 do następnej wizyty. Oswiec można :D

taaa osiwiec......a co ja mam powiedziec??? Najbardziej ciulowy okres w zyciu, czekanie na testowanie...

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    taaa osiwiec......a co ja mam powiedziec??? Najbardziej ciulowy okres w zyciu, czekanie na testowanie...
    No wiem, wiem. To też jest do dupy :P
    A za ile dni testujesz? Jutro idziesz oglądać czy jajka pekly, tak? :)

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No wiem, wiem. To też jest do dupy :P
    A za ile dni testujesz? Jutro idziesz oglądać czy jajka pekly, tak? :)

nom bedziemy ogladac czy peklo (tylo jedno bylo) i kontemplowac co dalej. Musze goscia przycisnac ze juz nie mam sily czekac i czy serio mi zrobi ta inseminacje czy sciemnial...testowanie tak mniej wiecej 11-12 ale tez pewnie nic z tego nie bedzie bo to bylby prezent na rocznice slubi a ja takiego szczescia to nie mam heh

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Karola dobre a te wyniki! Nawet stosunek LH i FSH jest chyba w porzadku, a to wyklucza PCO.
    Gadu Jakby były bliźniaki to by było fajnie :D podwójne szczęście. A było wiadac pecherzyk zoltkowy? No właśnie teraz najgorsze jest czekanie... Ja tez teraz czekam do 11 do następnej wizyty. Oswiec można :D
    no wlasnie nie bylo tego zoltlowego widac :( tylko pęcherzyk wypełniony plynem. . zobaczymy co z teho będzie

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no wlasnie nie bylo tego zoltlowego widac :( tylko pęcherzyk wypełniony plynem. . zobaczymy co z teho będzie
    Bo żeś babo za wcześnie poszła do tego Gina i teraz się będziesz stresować niepotrzebnie! Najważniejsze, ze jest pecherzyk i, ze jest jest macicy. Za jakieś 2 tygodnie już powinien być zarodek i serduszko. Wiem,ze łatwo się mówi, ale tak naprawdę teraz wszystko od dziecia zależy. Niech się tam dobrze zagniezdza i grzeje miejsce na kolejne 8 miesięcy :)

Lago Życzę Ci, żeby to super jajo peklo i, żeby zolnierzyki męża zrobiły swoją robotę. A z tą inseminacja się może troszkę wstrzymaj, aż się tarczyca ogarnie trochę i ftki wystrzela w kosmos :D

Lago lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    Gadi normalnie dwójka za jednym zamachem :D toż to byłaby jazda hihi a tak na poważnie to jak to jest w IRL będziesz mogła od razu iść do gina czy musisz czekać do 12 tygodnia?

Lago jak jajko?

Nats kiedy powiedziałaś rodzinie że się spodziewacie maleństwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 12:14

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nats kiedy powiedziałaś rodzinie że się spodziewacie maleństwa?[/QUOTE]

Wiesz co mojej mamie powiedzilismy po pierwszej wizycie u Gina, ale zastrzeglam, żeby nikomu więcej nie mowila, bo jest za wcześnie. Potem po drugiej wizycie (8tydzien2dzien) już wiedzieli tesciowe i nasze rodzeństwo. Też dostali zakaz rozpowiadania dalej. No i teraz po prenatalnych już się wiesc dalej rozniosła - nie zatrzymaliśmy tego :D
    Trochę osób miało do nas "pretensje", ze nie wiedzieli wcześniej, ale ja uważam, że niesłusznie, bo nie chcieliśmy odrazu szumu wielkiego robić :)
    A Wy już komuś powiedzieliscie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 13:59

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wiesz co mojej mamie powiedzilismy po pierwszej wizycie u Gina, ale zastrzeglam, żeby nikomu więcej nie mowila, bo jest za wcześnie. Potem po drugiej wizycie (8tydzien2dzien) już wiedzieli tesciowe i nasze rodzeństwo. Też dostali zakaz rozpowiadania dalej. No i teraz po prenatalnych już się wiesc dalej rozniosła - nie zatrzymaliśmy tego :D
    Trochę osób miało do nas "pretensje", ze nie wiedzieli wcześniej, ale ja uważam, że niesłusznie, bo nie chcieliśmy odrazu szumu wielkiego robić :)
    no właśnie nie powiedzieliśmy bo nigdy nic nie wiadomo, teraz jedziemy do moich rodziców i chcemy im powiedzieć ale też z zastrzeżeniem aby nie rozpowiadali a na długi weekend jedziemy do drugich i wtedy im powiemy.

Nats lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam dylemat kiedy i jak w robocie powiedzieć :/

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurza stopa, udało mi się zalogować z fona!!! Siedzę w poczekalni i nie rozumiem bab które przychodzą do dżina z facetami dla towarzystwa...no kurde gorąco jest, wszystko paruje a pacjentki nie mają gdzie usiąść bo te gnoje się porozsiadaly! Oni nawet ze sobą nie gadają, no masakra jakąś to jest...

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

pewnie ze nie slusznie, bo jakby wiedzieli wczensiej to czy ta wiadomosc zmienilaby cos w ich zyciu? Nie lubie tej ludzkiej wscibskosci...i rozumiem ze na poczatku ciazy nikt nie chce sie chwalic bo roznie to bywa....
    A ja mam 2 jajka. Drugie uroslo przez 3 dni, na kazdym jajniku po jednym. Boze, Boze, Boze zeby chociaz jedno sie zaplodnilo...
    I kolejna ciekawostke Wam powiem. Otoz moj dzin twierdzi, ze skoro nie mam zaburzen miesiaczkowania i mam regularne owulacje, to badanie hormonow takich jak testosteron czy fsh lh jest zbedne. Powiedzial ze jedynie estadriol i progesteron po owu moge zrobic. Dziwne to...

Nats, Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasok Moim zdaniem rodzicom fajnie jest wcześniej powiedzieć :) Niech się pociesza, ze wnuk/wnuczka w drodze. A do kiedy chcesz pracować? Ja musialam wcześniej powiedzieć, bo mam pracę fizyczną i stoję na nogach po 12 godzin.
    Lago Ja teraz cały czas chodź chodzę z chlopem do Gina, ale on sam każe mi wizyty tak umawiać, żeby mógł być i na USG tez wchodzi oglądać dziecia :) Super, ze jeszcze 1 jajko urosło. A może 2 pekna i razem z Gadu bliźniaki zaliczycie? :D
    Może coś jest z tymi hormonami? Bo bo w sumie jak one odpowiadają za owu, a u Ciebie ona jest to chcąc nie chcąc muszą być w normie, więc nie ma sensu ich badac :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Lago Ja teraz cały czas chodź chodzę z chlopem do Gina, ale on sam każe mi wizyty tak umawiać, żeby mógł być i na USG tez wchodzi oglądać dziecia :) Super, ze jeszcze 1 jajko urosło. A może 2 pekna i razem z Gadu bliźniaki zaliczycie? :D
    Może coś jest z tymi hormonami? Bo bo w sumie jak one odpowiadają za owu, a u Ciebie ona jest to chcąc nie chcąc muszą być w normie, więc nie ma sensu ich badac :)

Natsik ale ja to rozumiem, ze na usg z chlopem sie idzie, ale te laski plaskie jak deski do prasowania i kolesie w poczekalni siedzieli wiec raczej to nie ciaze...a zeby ktorys ustapil kobiecie to zapomnij....wkurwiaja mnie takie buce, a jeden to nawet mial czarne skarpety do krotkich spodenek i butow sportowych fuj!!!

obiecuje Wam tu wszem i wobec ze jak beda blizniaki u mnie i u Gadi to jade do IRL ja wysciskac hahahhhahaha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

lago cieszę sie z twoich jaj heh i mam nadzieję ze sie w końcu uda ale te bliźniaki to ty szybko wypluj !!!!! jedno bedzie mibw zupełności wystarczyć .. nie chcialabym bliźniaków na prawdę heh

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Natsik ale ja to rozumiem, ze na usg z chlopem sie idzie, ale te laski plaskie jak deski do prasowania i kolesie w poczekalni siedzieli wiec raczej to nie ciaze...a zeby ktorys ustapil kobiecie to zapomnij....wkurwiaja mnie takie buce, a jeden to nawet mial czarne skarpety do krotkich spodenek i butow sportowych fuj!!!

obiecuje Wam tu wszem i wobec ze jak beda blizniaki u mnie i u Gadi to jade do IRL ja wysciskac hahahhhahaha

Hehe :D Uwielbiam Twoje narzekanie, ale faktycznie buce jak nawet miejsca nie ustapili.
    Teraz i tak jest lepiej. Moja ciotka o tym, że będą bliźniaki dowiedziała się w 8 m-cy ciazy.
    Parke sobie jeszcze strzeliła. Jak sie zapytala lekarza dlaczego tak sie stalo, ze w rodzinie nigdy nie bylo ciazy blizniaczej to powiedzial "musiala Pani tupac po stosunku i komorka sie podzielila" :D Także uwaga na tupanie hehe :D
    Fakt na początku było jej bardzo ciężko, ale za 1 zamachem dwoje dzieci odchowala :D także wszystko ma swoje plusy ;)

3500 g 54 cm <3
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ