X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i jak mi utnie znów post to wyrzuce telefon przez okno
    Może ja w skrócie napisze
    Małżeństwo 10 lat , mniej więcej 5 lat zabezpieczenia ( nie anty ) często tylko przerywany ,od 2011 starania pełna para
    Dotychczasowe badania
    Podstawowe usg narządów rodnych ,hormony : prolaktyna progesteron, estradiol ,Tsh, toxo,różyczka, Tsh, Fsh, Lh,
    Sprawdzenie samej owu bez stymulacji ok ,na stymulacji jeden monitoring jak organizm reaguje , sono hsg - wszystko ok
    Leki: clo dupek luteina, bromergon ,od siebie castangus po bromku i sama robiłam testy owulacje i wychodziły pozytywne
    No na 5 lat to tyle
    Jakieś sugestie propozycje co robić ???
    Krótkie miesiączki mięśniak macicy zajmujący jej połowę stres to napewno ,bóle krzyża częste ( ale może to być związane z pracą) z dziwnych objawów częste plamienia tylko po @ nic w trakcie nic przed i te mega krótkie miesiączki które faktycznie mogą wskazywać na brak @ lub wchłanianie jaja czy słabego endometrium

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a może zacznij mierzyć temp ? zobaczymy jakie długie masz fazy?
    ale to tak tylko obserwacyjnie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua no miałam i zapomniałam ooo no zacznę, tylko tak pracuje od wtorku do soboty wstaje około 5 rano a niedziela poniedziałek no śpię do upadłego jak to się ma do wyniku ??

Lago ja to widzę już jak marines walczą!!
    Oh jeju no naprawdę trzymamy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 20:14

Lago lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Sorki gościa miałam.

Młoda zmień gina.Co za pacan każe Ci 2lata czekac na ciaze?????

Gadi tylko dwie laski byly :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo no wlasnie tez sie zastanawiam co z niego za bufon ... To ze mam 19 lat to nie znaczy ze musze czekac na ciaze 2 lata bo jestem mloda... Teraz duzo sie slyszy o mlodych kobietach ktore maja problemy z plodnoscia i wiek tutaj nie gra roli

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Gizmo no wlasnie tez sie zastanawiam co z niego za bufon ... To ze mam 19 lat to nie znaczy ze musze czekac na ciaze 2 lata bo jestem mloda... Teraz duzo sie slyszy o mlodych kobietach ktore maja problemy z plodnoscia i wiek tutaj nie gra roli
    Dokladnie tak jest. Sama w szoku bylam na poczatku jak tu konto zalozylam i zobaczyłam ile dziewczyn tak do 25lat sie stara i stara i zajść nie mogą.
    Zawsze mi sie wydawalo ze taka 18-19letnia to moment zajdzie. Dopiero nie dawno do mnie dotarło ze nieplodnosc jest juz choroba spoleczna :/

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam ze patologiczne rodziny ktore nie dbaja o higiene i o diete tylko pija wiecznie to tyle dzieci rodza ze to jest jakies chore ... Ten swiat jest taki niesprawiedliwy... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 20:57

Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja zauwazylam ze patologiczne rodziny ktore nie dbaja o higiene i o diete tylko pija wiecznie to tyle dzieci rodza ze to jest jakies chore ... Ten swiat jest taki niesprawiedliwy... :/

Tak właśnie tak - często o tym myślę
    Tymbardziej że mam w klatce taka rodzinkę co prawda dzieci już zabrali ale patrzeć nie mogłam jak ona chodzi z pierwszym w ciąży z drugim potem poszła w tango 2- ojle zostawiła wróciła po dwóch tygodniach i pyk może 5 miesięcy i widzę znów widoczna ciaze .... dziennie kapa zadowolona z życia faja do ryja i na trzeźwo dumną udawała śmiać mi się chciało a z drugiej strony nawet jej zazdrościlam nie życia ale właśnie dzieciaczkow:-(

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalyscie dziewczyny kiedys nad adopcja ?

Nasze serduszko Hania <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Myslalyscie dziewczyny kiedys nad adopcja ?
    Niestety aż takiego parcia na dziecko nie odczuwam. "starsze" dziewczyny z wątku wiedza ze mam juz trójkę swoich wariatów a mój Tii ma jedno. Staramy sie o wspólne i chyba prędzej wnukow sie doczekamy :D

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo szkoda bo takie dzieciaczki tez zasluguja na milosc a w domach dziecka czy w innych osrodkach jej nie doswiadczaja.. Niestety cos o tym wiem :/

Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje jedno dzieciatko adoptowac a drugie miec swoje no ale wszystkie widzimy jak te nasze starania wygladaja :/

Nasze serduszko Hania <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda może zbyt ostro to powiedzialam ze nie mam takiego parcia. Poprostu domyślam sie jedynie ile trwa i jak ciezka jest procedura adopcyjna. A my z Tii nawet małżeństwem nie jestesmy. Poza tym jw pisałam mamy juz dzieci i jesli nie bedzie nam dane miec wspólne to trudno. Wnuki niedługo będziemy bawić ;)

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :P ale mnie doktorek wymeczyl...dzieki dziewczyny za kciuki. Widzialam kijanki pod mikroskopem byly takie malusie i zielone a popieprzaly jak male meserszmity, hahahahah

zapachmalin, Caro, Karolina2787, Gaduaaa, Nats, Posok82 lubią tę wiadomość

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo a dzieciaczki w jakim wieku sa ? :)

Nasze serduszko Hania <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    tywne
    No na 5 lat to tyle
    Jakieś sugestie propozycje co robić ???
    Krótkie miesiączki mięśniak macicy zajmujący jej połowę

a moze ten miesniak tak bardzo przeszladza? Poszukaj specjalisty ale nie od plodnosci tylko od chorob kobiecych. No i czy maz przebadany?

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja planuje jedno dzieciatko adoptowac a drugie miec swoje no ale wszystkie widzimy jak te nasze starania wygladaja :/

niestety w naszym kraju adopcja pozostaje tylko marzeniem dla wielu osob...

• Lago Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Jestem. Sorki gościa miałam.

Młoda zmień gina.Co za pacan każe Ci 2lata czekac na ciaze?????

Gadi tylko dwie laski byly :D

A jak Ty sie ciotka czujesz po tym szpitalu?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Gizmo a dzieciaczki w jakim wieku sa ? :)
    U Tii corka 19, mój syn 18, corka 13, corka 10

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    A jak Ty sie ciotka czujesz po tym szpitalu?
    Dopiero dzis o nieeeebooo lepiej. Wyszłam w środę z recepta na eferalgan musujacy od bolu. Tyle tylko ze ja 10ml wody to wypijalam w przeciągu 25min. A wez wypij szklane leku gdzie cie napirzaja uszy, zęby, szyja i nic innego nie czujesz tylko brak powietrza w gardle.
    Wczoraj ruszylam do rodzinnego po mocniejsze leki i przede wszystkim cos co szybko działa. Dostalam specyfik stosowany po zabiegach operacyjnych i stomatologicznym. Czas reakcji 3min i bol znika :D tylko fazę mam po tym jakbym po 3piwach byla :D
    Dzis zaczelam nadrabiać zaległości w jedzeniu. Oczywiście same papki coby strupy w gębie nie odpadly. Sil troszke nabralam i temu wróciłam do Was.
    Poza tym nadal mam wygląd anorektyka. Przerażają mnie te wystające kości obojczykowe i mostek.
    Ale Tii dba o pańcię i systematycznie blender obsługuje. Na jutro juz zlozylam zamówienie KEBABA mi sie chce :D

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ