X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    HEJ DZIEWCZYNKI :)
    Dłuuuuuuuuugo mnie nie było :P

Ponad rok starań ale opłaciło się :D

330cb823b329fea912c0036800f246bb.png
    Gratki kochana. Pamiętam Cie jak tu przyszłam w lutym to jakos zniknelas od razu z sąsiedniego wątku.
    To teraz pozostalo życzyć nudnej zdrowej i spokojnej cionzuni ;)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Noo bo wiesz, jak nie ogarniesz to przyjadę, nakopie do dooopy że aż będzie się palić! Serio serio :-P Cycki w górę, nogi w górę i jedziemy do przodu. Co by nas "konkurencja" nie wyprzedziła hehehe :-D

się nie śmiej :D to "zaszczytny" pradawny tytuł bycia najmłodszym :D hahahhaha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 00:09

Caro lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

Gizmo! noo w końcu Cie widzieć! Żeś nas odwiedziła. Nie będę pytać jak tam, bo już sobie poczytałam. A skoro mamy owu w tym samym czasie to FANFARANFA DRUŻYNO K&G&C do booooju! B-) B-)

Witaski kochana :-*
    Owu na 3niby a dzień wczesniej mamy wstępnie ustalony termin w stolicy. Jedziemy armie badac :D

Caro lubi tę wiadomość

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, nie mieliśmy poważniejszych problemów, poza moja anemią :)

Gizmo, raz byłam, raz nie byłam miałam wzloty i upadki ale prawie cały czas Was podczytywałam i prowadziłam kalendarzyk :)

Jestem w szoku...

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:

Gizmo, raz byłam, raz nie byłam miałam wzloty i upadki ale prawie cały czas Was podczytywałam i prowadziłam kalendarzyk :)

Jestem w szoku...
    Nie jedna z Nas bylaby w takim samym szoku widzac pozytywny test ;)

Jak mąż zareagował???

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M nie jest moi mężem :P
    Ale jeszcze nic nie wie, teraz jest na wyjeździe służbowym, czekam aż wróci.
    wiadomość nie jest do przekazania przez telefon.
    Będzie w szoku

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a moze ten miesniak tak bardzo przeszladza? Poszukaj specjalisty ale nie od plodnosci tylko od chorob kobiecych. No i czy maz przebadany?

Lago tak parokrotnie wszystko ok po operacji też jest miał żylaki powrozka po tej operacji wyniki podskoczyly i cały czas ma powyżej 190 mln / 1ml żadnych uszkodzonych ( tzn małe procenty ) a żywych od 70 % raz nawet było 90% on to wogole inny niż ja uwielbia owoce warzywa zjada sam od siebie od zawsze cynk teraz wyczytal o arbuzach granatach na żołnierze i wsuwa to dodatkowo safazin i zen szen także pod jego kątem jest wszystko ok ....
    a co do mięśniaka najpierw go wykryto później było hsg i lekarz stwierdził że jak kontrast przeszedł to i plemniki się przedostana- fakt jest ze usadowil się centralnie przy ujściu szyjki

Smerferka
    Ogromne gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 07:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry wszystkim
    Kuźwa dopiero doczytałam Was do końca ile żeście nadrukowały to masakra. Jeśli chodzi o mnie to wczoraj padłam po ostatnim poście i tak spałam do rana :P na szczęście obudziłam się na mierzenie.

Malina ode mnie kopa w tyłeczek też dostaniesz za takie gadanie. Nikt Cię nie olewa i masz pisać! <3

Lago kiedy gratulować? :D

Gadua co do tej baby to niech spada na szczaw tyle jej co pogada a Ty rób po swojemu i to co uważasz za słuszne. Co komu do domu jak chałupa nie jego ot tyle co jej mogę powiedzieć.

Smerfetkaaa Gratulacje największe! A który to Twój cykl starań?

Młoda zmień lekarza tak jak dziewczyny piszą. U mnie też chyba tak się stanie bo postanowiłam że z wynikami jeszcze pójdę do swojej skoro mi je zleciła niech teraz mi powie co jest na rzeczy i jak znów mi każe jakieś badania robić to pierdolnę chyba. Niech w końcu coś zaleci a jak nie to zmieniam lekarza. Bo czekać nie ma co.

Gizmo kochana oby szybko Ci przeszedł ból i kebabka niedługo zjesz już nie dożylnie :P hihi

Ona to widzę że nasi partnerzy podobni pod względem odżywiania :) mój tak samo wcina duuużo owoców teraz już nawet piwa nie pije z czego jestem dumna najbardziej mam nadzieję że coś to pomoże ;)

Caro niedługo zaciążymy wszystkie nie ma co! :)

Caro lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hooo

Karolina weź Ty załóż sobie fb ;) haha

faktycznie wczoraj żeście nadrukowały jak szalone...

Smerfetko gratulacje ogromne :) bardzo się cieszę że się udało :)

Caro oczywiscie że się Nam uda... musi ! :)

Caro lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Alezescie naskrobaly wczoraj. Ja się staram być na bieżąco z tym co piszecie, ale wczoraj o 23 już dawno spałam :P
    Ostanio też mniej trochę tutaj pisze, bo nie mam za bardzo o czym. Uwielbiam Was czytać i kibicuje Wam z całego serca, ale wiem jak to dobija jak ktoś ciągle pisze o swojej ciazy.Jestem obecnie na etapie rzygam tęcza i wszystko mnie cieszy. Od kilku dniu czuję się jak na jakiś mocnych prochach. (Takich o mega pozytywnym działaniu).

W wspieraniu też jestem do dupy. W trudnych momentach zawsze potrafiłam z siebie tak tylko obecność - a na forum o to ciężko. Czasem też ciężko mi skomentować niektóre rzeczy - no wydaje mi się, że co nie napiszę to będzie źle, a nie chciałabym kogoś obrazić niechcaco.

Większośc i tak piszecie między sobą na fb i niektóre rzeczy tutaj nie docierają. Trzymam za Was wszystkie kciuki z całej siły. Będę Was tu podglądać z krzaczorow, bo i tak mam wrażenie niewiele wnoszę. Trzymajcie się ciepło <3

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdublowalo mi post :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 08:45

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee tam kobity, ja fejsie tez czesto nie mam czasu, bo jak jade albo ide to pisac nie umiem :D a tu jak sie napsize to zawsze ktoras odpowie

Nats ja tez mam jakies glupie mega szczwsliwe dni, bez powodu. Wlasciwie to powinna sie smucic i stresowac, bo jestesmy z malzem w kropce ale mnie to jakos wali, hahahahha co bedzie to bedzie a jakos bedize bo musi, sesesesese. Pisz smialo cotam w ciazy slychac. chyba zadnej z nas to nie doluje wrecz przeciwnie cieszymy sie, ze naszym sie udaje po kolei :D
    Nie wiem czy gdzies na wycieczke do stolicy dzis nie wyskoczymy z rodzinka....troche mi sie nie chce no ale obowiazek rodzinyy...puki co,kawusia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 08:56

Nats, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eJ Nats no daj że spokój.. a kto Nam będzie tu obwieszczał nowinki technologiczne? i pokazywał jak detektory działają? ja tu chcę być z Tobą na bierzaco... !

• Caro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik a Ty kopa w doope też chcesz dostać?! Mi to tam nie przeszkadza Twoja obecność, wręcz przeciwnie, oczyska mi się radują jak patrzę na rosnący suwaczek! Także tu mi tu się nie żegnaj, i niech wchodź w krzaki bo kurna najpierw zahacze o DE i nakopie Malinie a potem przyjadę do tej Twojej Legnicy i też Ci nakopie, lekko bo żeś ciężarówka, ale będzie!!! :-P

A poza tym ja też rzygam teraz tęcza, bo Małż wrócił <3 I ma brodę!! Zapuścił sobie. Kiedyś go prosiłam, żeby to zrobił bo chciałam zobaczyć jak by wyglądał. Normalnie go zjem B-)

Dzisiaj mam trochę latania, bo jutro moi rodzice mają rocznicę ślubu, więc muszę pospinać kilka niespodzianek :-D

Miłego CIEPŁEGO dnia :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    się nie śmiej :D to "zaszczytny" pradawny tytuł bycia najmłodszym :D hahahhaha.

Oooo! No tak no tak! To musimy o ten tytuł zawalczyć! B-)

zapachmalin lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Caro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:

A powiedz mi miałaś anemię ze względu ma żelazo? Bo ja właśnie odebrałam wyniki i tsh i prl w końcu w normie, ale wyskoczył mi obniżony HTC, RBC i HGB.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam wszystkim :)
    Ja tam nikomu kopać do dupy nie będę, bo wypadłam w obiegu i nie wypada ;)

Czy któraś się orientuje, czy podwyższone tsh i mocno ponad normę prolaktyna u mężczyzn to źle? Czytałam wczoraj w necie, ale tam to czasami pierdoły wypisują.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Lago Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

Czy któraś się orientuje, czy podwyższone tsh i mocno ponad normę prolaktyna u mężczyzn to źle? Czytałam wczoraj w necie, ale tam to czasami pierdoły wypisują.

mi lekarz mowil ze zle, ale jak sie leki bierze to ok. Moj maz jest na Euthyroxie od lat i lekarz (gin) powiedzial, ze leki pomagaja plemniorom. NA PRL faceci tez biora Bromergon, wiec jak Twoj maz ureguluje hormony to wyniki sie poprawia. Koza a robiliscie USG jader?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:44

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

to raczej na tej samej zasadzie co u kobiet .. tak mi się wydaje.. aczkolwiek nie miałam do czynienia z tym

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    mi lekarz mowil ze zle, ale jak sie leki bierze to ok. Moj maz jest na Euthyroxie od lat i lekarz (gin) powiedzial, ze leki pomagaja plemniorom. NA PRL faceci tez biora Bromergon, wiec jak Twoj maz ureguluje hormony to wyniki sie poprawia. Koza a robiliscie USG jader?
    Dzięki za info, w środę idziemy do urologa więc pewnie dostanie receptę na zestaw 'witamin'. A teściowa tak go zdrowo odżywiała a tu klops :P
    Nie, usg jeszcze nie robiliśmy, ale wiem, że trzeba będzie zrobić. Może od razu na tej wizycie mu zrobi? Kto wie.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ