X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    HEJ DZIEWCZYNKI :)
    Dłuuuuuuuuugo mnie nie było :P

Ponad rok starań ale opłaciło się :D

330cb823b329fea912c0036800f246bb.png
    Gratki kochana. Pamiętam Cie jak tu przyszłam w lutym to jakos zniknelas od razu z sąsiedniego wątku.
    To teraz pozostalo życzyć nudnej zdrowej i spokojnej cionzuni ;)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Noo bo wiesz, jak nie ogarniesz to przyjadę, nakopie do dooopy że aż będzie się palić! Serio serio :-P Cycki w górę, nogi w górę i jedziemy do przodu. Co by nas "konkurencja" nie wyprzedziła hehehe :-D

się nie śmiej :D to "zaszczytny" pradawny tytuł bycia najmłodszym :D hahahhaha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 00:09

Caro lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

Gizmo! noo w końcu Cie widzieć! Żeś nas odwiedziła. Nie będę pytać jak tam, bo już sobie poczytałam. A skoro mamy owu w tym samym czasie to FANFARANFA DRUŻYNO K&G&C do booooju! B-) B-)

Witaski kochana :-*
    Owu na 3niby a dzień wczesniej mamy wstępnie ustalony termin w stolicy. Jedziemy armie badac :D

Caro lubi tę wiadomość

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, nie mieliśmy poważniejszych problemów, poza moja anemią :)

Gizmo, raz byłam, raz nie byłam miałam wzloty i upadki ale prawie cały czas Was podczytywałam i prowadziłam kalendarzyk :)

Jestem w szoku...

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:

Gizmo, raz byłam, raz nie byłam miałam wzloty i upadki ale prawie cały czas Was podczytywałam i prowadziłam kalendarzyk :)

Jestem w szoku...
    Nie jedna z Nas bylaby w takim samym szoku widzac pozytywny test ;)

Jak mąż zareagował???

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M nie jest moi mężem :P
    Ale jeszcze nic nie wie, teraz jest na wyjeździe służbowym, czekam aż wróci.
    wiadomość nie jest do przekazania przez telefon.
    Będzie w szoku

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a moze ten miesniak tak bardzo przeszladza? Poszukaj specjalisty ale nie od plodnosci tylko od chorob kobiecych. No i czy maz przebadany?

Lago tak parokrotnie wszystko ok po operacji też jest miał żylaki powrozka po tej operacji wyniki podskoczyly i cały czas ma powyżej 190 mln / 1ml żadnych uszkodzonych ( tzn małe procenty ) a żywych od 70 % raz nawet było 90% on to wogole inny niż ja uwielbia owoce warzywa zjada sam od siebie od zawsze cynk teraz wyczytal o arbuzach granatach na żołnierze i wsuwa to dodatkowo safazin i zen szen także pod jego kątem jest wszystko ok ....
    a co do mięśniaka najpierw go wykryto później było hsg i lekarz stwierdził że jak kontrast przeszedł to i plemniki się przedostana- fakt jest ze usadowil się centralnie przy ujściu szyjki

Smerferka
    Ogromne gratulacje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 07:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry wszystkim
    Kuźwa dopiero doczytałam Was do końca ile żeście nadrukowały to masakra. Jeśli chodzi o mnie to wczoraj padłam po ostatnim poście i tak spałam do rana :P na szczęście obudziłam się na mierzenie.

Malina ode mnie kopa w tyłeczek też dostaniesz za takie gadanie. Nikt Cię nie olewa i masz pisać! <3

Lago kiedy gratulować? :D

Gadua co do tej baby to niech spada na szczaw tyle jej co pogada a Ty rób po swojemu i to co uważasz za słuszne. Co komu do domu jak chałupa nie jego ot tyle co jej mogę powiedzieć.

Smerfetkaaa Gratulacje największe! A który to Twój cykl starań?

Młoda zmień lekarza tak jak dziewczyny piszą. U mnie też chyba tak się stanie bo postanowiłam że z wynikami jeszcze pójdę do swojej skoro mi je zleciła niech teraz mi powie co jest na rzeczy i jak znów mi każe jakieś badania robić to pierdolnę chyba. Niech w końcu coś zaleci a jak nie to zmieniam lekarza. Bo czekać nie ma co.

Gizmo kochana oby szybko Ci przeszedł ból i kebabka niedługo zjesz już nie dożylnie :P hihi

Ona to widzę że nasi partnerzy podobni pod względem odżywiania :) mój tak samo wcina duuużo owoców teraz już nawet piwa nie pije z czego jestem dumna najbardziej mam nadzieję że coś to pomoże ;)

Caro niedługo zaciążymy wszystkie nie ma co! :)

Caro lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hooo

Karolina weź Ty załóż sobie fb ;) haha

faktycznie wczoraj żeście nadrukowały jak szalone...

Smerfetko gratulacje ogromne :) bardzo się cieszę że się udało :)

Caro oczywiscie że się Nam uda... musi ! :)

Caro lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Alezescie naskrobaly wczoraj. Ja się staram być na bieżąco z tym co piszecie, ale wczoraj o 23 już dawno spałam :P
    Ostanio też mniej trochę tutaj pisze, bo nie mam za bardzo o czym. Uwielbiam Was czytać i kibicuje Wam z całego serca, ale wiem jak to dobija jak ktoś ciągle pisze o swojej ciazy.Jestem obecnie na etapie rzygam tęcza i wszystko mnie cieszy. Od kilku dniu czuję się jak na jakiś mocnych prochach. (Takich o mega pozytywnym działaniu).

W wspieraniu też jestem do dupy. W trudnych momentach zawsze potrafiłam z siebie tak tylko obecność - a na forum o to ciężko. Czasem też ciężko mi skomentować niektóre rzeczy - no wydaje mi się, że co nie napiszę to będzie źle, a nie chciałabym kogoś obrazić niechcaco.

Większośc i tak piszecie między sobą na fb i niektóre rzeczy tutaj nie docierają. Trzymam za Was wszystkie kciuki z całej siły. Będę Was tu podglądać z krzaczorow, bo i tak mam wrażenie niewiele wnoszę. Trzymajcie się ciepło <3

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdublowalo mi post :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 08:45

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee tam kobity, ja fejsie tez czesto nie mam czasu, bo jak jade albo ide to pisac nie umiem :D a tu jak sie napsize to zawsze ktoras odpowie

Nats ja tez mam jakies glupie mega szczwsliwe dni, bez powodu. Wlasciwie to powinna sie smucic i stresowac, bo jestesmy z malzem w kropce ale mnie to jakos wali, hahahahha co bedzie to bedzie a jakos bedize bo musi, sesesesese. Pisz smialo cotam w ciazy slychac. chyba zadnej z nas to nie doluje wrecz przeciwnie cieszymy sie, ze naszym sie udaje po kolei :D
    Nie wiem czy gdzies na wycieczke do stolicy dzis nie wyskoczymy z rodzinka....troche mi sie nie chce no ale obowiazek rodzinyy...puki co,kawusia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 08:56

Nats, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eJ Nats no daj że spokój.. a kto Nam będzie tu obwieszczał nowinki technologiczne? i pokazywał jak detektory działają? ja tu chcę być z Tobą na bierzaco... !

• Caro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik a Ty kopa w doope też chcesz dostać?! Mi to tam nie przeszkadza Twoja obecność, wręcz przeciwnie, oczyska mi się radują jak patrzę na rosnący suwaczek! Także tu mi tu się nie żegnaj, i niech wchodź w krzaki bo kurna najpierw zahacze o DE i nakopie Malinie a potem przyjadę do tej Twojej Legnicy i też Ci nakopie, lekko bo żeś ciężarówka, ale będzie!!! :-P

A poza tym ja też rzygam teraz tęcza, bo Małż wrócił <3 I ma brodę!! Zapuścił sobie. Kiedyś go prosiłam, żeby to zrobił bo chciałam zobaczyć jak by wyglądał. Normalnie go zjem B-)

Dzisiaj mam trochę latania, bo jutro moi rodzice mają rocznicę ślubu, więc muszę pospinać kilka niespodzianek :-D

Miłego CIEPŁEGO dnia :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    się nie śmiej :D to "zaszczytny" pradawny tytuł bycia najmłodszym :D hahahhaha.

Oooo! No tak no tak! To musimy o ten tytuł zawalczyć! B-)

zapachmalin lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Caro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:

A powiedz mi miałaś anemię ze względu ma żelazo? Bo ja właśnie odebrałam wyniki i tsh i prl w końcu w normie, ale wyskoczył mi obniżony HTC, RBC i HGB.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam wszystkim :)
    Ja tam nikomu kopać do dupy nie będę, bo wypadłam w obiegu i nie wypada ;)

Czy któraś się orientuje, czy podwyższone tsh i mocno ponad normę prolaktyna u mężczyzn to źle? Czytałam wczoraj w necie, ale tam to czasami pierdoły wypisują.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Lago Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

Czy któraś się orientuje, czy podwyższone tsh i mocno ponad normę prolaktyna u mężczyzn to źle? Czytałam wczoraj w necie, ale tam to czasami pierdoły wypisują.

mi lekarz mowil ze zle, ale jak sie leki bierze to ok. Moj maz jest na Euthyroxie od lat i lekarz (gin) powiedzial, ze leki pomagaja plemniorom. NA PRL faceci tez biora Bromergon, wiec jak Twoj maz ureguluje hormony to wyniki sie poprawia. Koza a robiliscie USG jader?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 09:44

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

to raczej na tej samej zasadzie co u kobiet .. tak mi się wydaje.. aczkolwiek nie miałam do czynienia z tym

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    mi lekarz mowil ze zle, ale jak sie leki bierze to ok. Moj maz jest na Euthyroxie od lat i lekarz (gin) powiedzial, ze leki pomagaja plemniorom. NA PRL faceci tez biora Bromergon, wiec jak Twoj maz ureguluje hormony to wyniki sie poprawia. Koza a robiliscie USG jader?
    Dzięki za info, w środę idziemy do urologa więc pewnie dostanie receptę na zestaw 'witamin'. A teściowa tak go zdrowo odżywiała a tu klops :P
    Nie, usg jeszcze nie robiliśmy, ale wiem, że trzeba będzie zrobić. Może od razu na tej wizycie mu zrobi? Kto wie.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ