X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja wpadlam na moment i widze ze sporo mam do nadrobienia :)u mnie pierwszy tydzien urlopu prawie zlecial ale nawet sporo juz zalatwilismy oczywiscie najwazniejsze usg prenatalne wyszlo ok czekam na wynik z krwi ale mam nadzieje ze bedzke ok. Jutro wyruszamy na Dolny Slask do mojego ukochanego Wroclawia i jeszcze do Kotliny Klodzkiej ma trocbe padac ale co tam najwazniejsze ze URLOP. Niestety niczego na forum nie skomentuje bo jeszcze nie przeczytalam zaleglosci. Pozdrawiam Wszystkie :)

Marteczka93, Karolina2787, Gaduaaa, Nats, Caro, Lago lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobietki :)

U mnie dziś popaduje co chwila, Mój P. do pracy musiał jechać a ja siedzę i oglądam TLC ;) testa chce zaraz siknąć i tak czekam bo rano łyknęłam wody i się zapomniałam że miałam nie pić.

Hej Caro serduszkuj nie ma co brać tych testów tak bo i przed owu i po owu może dojść do zapłodnienia także nic straconego :)

Posok a ja ciągle pytałam dziewczyn gdzie jesteś :D a Ty się urlopujesz przecież ech jaka gapa ze mnie. Miłego wypoczynku kochana :) I oczywiście że będzie wszystko pięknie to na pewno! <3

Posok82 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Posok no nareszcie... już myślałam ze się coś obraziłaś czy coś :) urlopuj się urlopuj :) bardzo się cieszę że prenatalne badanie okey... a z krwi to robiłaś co? test pappa?

nie oglądaj TLC to mózgo jeb :D hehehehe

Karolina2787, Posok82 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    U mnie wszystko po staremu. Ostatnio jakos nie miałam weny nic napisać, ale cały czas Was podczytuje i jestem w miarę na bieżąco :)
    My w poniedziałek zaczynamy remont także powoli oswajam się z myślą o bałaganie w całym domu :D Ale przeżyje i będzie pięknie.
    Karola Poluj na tą owulke. W międzyczasie wykorzystać Malza też nie zaszkodzi :)
    Caro Może nie wszystko stracone. Ciężko powiedzieć kiedy na pewno ta owulka jest. Może będzie kolejny złoty strzał?
    Gadu Proszę nie smutac. Wiem,że to przykre co Cię spotkało. Ale naprawdę rzadko się zdarza, ze to się powtarza. Trzeba wierzyć w te przyszłe Groszki :-)
    lago Trzymam kciuki za Ciebie ciągle i z niecierpliwością czekam, aż będzie testowanie :) serio będziesz testować 7 dpo? :D

Karolina2787, Lago lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasok a coś doktor sugerował co do płci? Pokaż fotke :D

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi wiem że te programy tam to masakra :D haha ale jakoś lubię czasem luknąć ;)

Natsik supcio remoncik <3 a bałagan to się ogarnie ważniejszy cel remontu i zmian ach och :D hehe owulka jakoś przyjść do mnie nie chce bo testy blade wychodzą dziś tak samo :/ nawet jajcory mnie nie bolą w tym cyklu co jest niepokojące troche i się zastanawiam dlaczego...

• Nats Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię TLC oglądać :D Niektóre programy się tam wcale takie zle :)

Karola ja też polowalam na owulke i do dzisiaj nie wiem kiedy ona była w tym cyklu co się udało :D te testy to często o kant tylka rozbic. Mnie też jajcory nie bolały same w sobie. Tylko w czasie <3 czułam trochę dyskomfort i nie wiem czy wtedy to nie było jajo:)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik oby to był znak dla mnie ;) od kiedy pamiętam to jajniki bolały na owu a teraz może kilka razy zakłuły np. wczoraj złapał mnie taki ból ale potrwał chwile i przeszło. Pewno i tak nie ma na co liczyć bo mój po antybiotykach także cykl spisany na straty.

• Nats Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Produkcja plemników trwa ponad 60 dni podobno. Także nie przekreslaj odrazu chłopaków z powodu antybiotyku :-)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra może jest i nadzieja ale i tak wątpię. Jeden plus z tego jak @ przylezie to że porobię reszte hormonów i może w końcu okaże się co jest nie tak u mnie.

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo kurde, Dziewczyny, Wy to jesteście najzajebistsze <3 Kilka dobrych rad i słów i właściwie mówię do siebie "ee no mają rację, załącz uśmiech nr 5 i się nie przejmuj" a potem wchodzę na wykres i patrze że OF wyznaczył owu na wczoraj hehehe ;-) Czyżby jednak zapowiadał się złoty strzał? B-)

Lagoooooooooo codziennie zaczynam dzień os trzymania kciukow!!

Posok Ehh Ty urlopujesz! Też mi wyleciało z głowy. Miłego urlopowania. Dużo słońca i zero deszczu :-D

Natsik remonty wykańczają, ale Twój remont wiąże się z Maleństwem więc to taki pozytywny remont hihi :-D

Karola widziałam dzisiaj spadek, a może owu dzisiaj wieczorem się przebudzi? W ogóle! Kiedy masz urodziny dokładnie? Wiesz ze miesiąc urodzin jest najbardziej płodny :-D B-) Ja też mam we wrześniu urodziny :-P

Karolina2787, Posok82 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Lago Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Heh, no widzisz telepatia :-)
    Eh na monitoringu nie byłam, no ale ból owulacyjny i w ogóle ogólnie to czułam w tym 13dc. Także sama nie wiem. Poserduchuje na zapas. Co ma być to będzie, chyba najlepsze nastawienie.

Caro to ja Ci powiem jak to bylo u mnie w tym cyklu. Zaraz po @ jajniki dawaly o sobie znac, ale mysle sobie ze przeciez nie ma opcji na owu bo za wczesnie. 9dc ide sobie na luzaka do lekarza (zero buli ovu) a tam jajo 20mm. Dostalam zastrzyk i cala w stresie ze jajo peknie (a zastrzyk jeszcze przyspiesza pekanie). Nastepnego dnia wieczorem znow USG i jajo caly czas siedzialo, a ja zero czucia jajnikow, mimo ze lekarz uprzedzil ze moga bolec. Tak wiec mam nadzieje, ze u Ciebie te bole wskazuja tylko na wzrost pecherzyka a nie pekniecie. Bzykaj meza ile wlezie i bierz Dupka na zas. Gdyby cos sie zadzialo, a nie bedziesz brala dupka to wiesz..... Mi tez jest teraz zle ze sie truje hormonami, ale przeciez to dla malucha a nie dla wlasnego widzi mi sie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 10:12

Caro lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago <3 miało być!! Boże Gadi myślę o Tobie ;-)

Tak też zrobię. Wezmę tego Dupka.
    Ostatnie zdanie jest mi baaardzo znajome. Ostatnio powtórzyłam je już kilka razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 10:12

Lago lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Lago Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok odpoczywaj! Wazne ze nie polazlas na jakies ciazowe watki w stylu "czy w ciazy mozna jesc czosnek" sesesese

Natsik nie bede testowac, bo sie naczytalam ze ten Pregnyl zawiera w sobie HCG i falszuje wyniki testow. Musze sie doksztalcic albo zadzwonie do gina i dopytam co mam robic tego 10 dnia brania luteiny.Na razie wyobrazam sobie jak Ty sie musisz czuc szczeliwa, bo ja to samo przechodze tyle ze z kotkami. Wiem, ze to glupio brzmi ale moj instynkt macierzynski chyba wlasnie sie przebudzil. Kazda kupka w kuwecie i szczoch daje tyle radosci! hahahahahhhaahh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 10:10

Caro, Marteczka93, Posok82 lubią tę wiadomość

• Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo doznałam zaszczytu zdublowania postu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 10:11

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Lago Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Noo kurde, Dziewczyny, Wy to jesteście najzajebistsze <3 Kilka dobrych rad i słów i właściwie mówię do siebie "ee no mają rację, załącz uśmiech nr 5 i się nie przejmuj" a potem wchodzę na wykres i patrze że OF wyznaczył owu na wczoraj hehehe ;-) Czyżby jednak zapowiadał się złoty strzał? B-)

Lagoooooooooo codziennie zaczynam dzień os trzymania kciukow!!

Dzieki kochana :D Ja tez mam codziennie jakis zajebisty humor i mysli same pozytywne, tylko zebym sie nie obudzila z reka w nocniku. To bedzie jak wiadro lodowatej wody na leb. No ale w razie juz postanowione ze druga IUI tez bedzie, wiec jakos wytrzymam jeszcze miesiac

Caro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro też liczę że owu dziś nadejdzie ;) jak jutro będzie skok to ok tylko te jajniki cisza??? Urodziny mam 16 więc jeszcze trochę a Ty kiedy masz? Też mi się obiło o uszy z tym miesiącem płodności co do urodzin ale szczerze to nie wierzę w to. Wiadomo że bardzo tego pragnę i byłabym bardzo szczęśliwa gdyby udało się właśnie teraz :)

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Caro też liczę że owu dziś nadejdzie ;) jak jutro będzie skok to ok tylko te jajniki cisza??? Urodziny mam 16 więc jeszcze trochę a Ty kiedy masz? Też mi się obiło o uszy z tym miesiącem płodności co do urodzin ale szczerze to nie wierzę w to. Wiadomo że bardzo tego pragnę i byłabym bardzo szczęśliwa gdyby udało się właśnie teraz :)

No bo jajniki zrobily swoja robote, czyli wyhodowaly jajo a teraz odpoczywaja, a komorka przygotowuje sie do pekniecia :D

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Wiesz, powiem Ci to co znasz - serduchuj mimo wszystko hehe ;-)

No ja mam urodziny 23.09 :-) A 26.09 1 rocznicę ślubu :-)
    Także to byłyby najlepszy prezent jaki kiedykolwiek mogłam dostać.

EDIT: ha! Ciekawość kobieca. Sprawdziłam przewidywany TP, 26.05! Dzień Matki. No kurde taki combos musi wypalić!! B-) :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 10:39

Karolina2787 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Dzieki kochana :D Ja tez mam codziennie jakis zajebisty humor i mysli same pozytywne, tylko zebym sie nie obudzila z reka w nocniku. To bedzie jak wiadro lodowatej wody na leb. No ale w razie juz postanowione ze druga IUI tez bedzie, wiec jakos wytrzymam jeszcze miesiac

I trzymaj się tego dobrego humoru. Może wysyłając pozytywne fluidy w głąb ciała, wyuśmiechasz sobie szczęście ;-) Naprawdę trzymam mocno kciuki. I oby to 2 IUI nie było potrzebne.

Lago lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ