X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że zakupy udane :) ale dla siebie też coś kupiłaś, więc wszyscy zadowoleni.
    My wczoraj byliśmy w decathlonie, bo potrzebowałam stanika sportowego. Oczywiście wyszliśmy z pełną torbą i o 250 zł lżejsi :)

Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Najważniejsze, że zakupy udane :) ale dla siebie też coś kupiłaś, więc wszyscy zadowoleni.
    My wczoraj byliśmy w decathlonie, bo potrzebowałam stanika sportowego. Oczywiście wyszliśmy z pełną torbą i o 250 zł lżejsi :)
    znane mi uczucie hehe :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Czy ja też mogę się do Was dołączyć? Staramy się już 8 miesięcy i nic nie wychodzi, a dziś dostałam jesiennej depresji z tego powodu. Podejrzewam cykl bezowulacyjny (już 23 dzień cyklu a temperatura spada zamiast rosnąć) i dostałam w dodatku jakiejś paskudnej infekcji, więc kolejny miesiąc stracony. A dookoła sami szczęśliwi rodzice (koledze z pracy właśnie się urodził synek, znajomym też , mój mąż ostatnio został ojcem chrzestnym dziecka kuzyna). I ciągle te teksty " a Wy kiedy?" "ale super mieć dzidziusia", "Was też to czeka, korzystacie póki możecie"... eh jak Wy sobie radzicie/radziłyście z tym wszystkim?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia1234 wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    Czy ja też mogę się do Was dołączyć? Staramy się już 8 miesięcy i nic nie wychodzi, a dziś dostałam jesiennej depresji z tego powodu. Podejrzewam cykl bezowulacyjny (już 23 dzień cyklu a temperatura spada zamiast rosnąć) i dostałam w dodatku jakiejś paskudnej infekcji, więc kolejny miesiąc stracony. A dookoła sami szczęśliwi rodzice (koledze z pracy właśnie się urodził synek, znajomym też , mój mąż ostatnio został ojcem chrzestnym dziecka kuzyna). I ciągle te teksty " a Wy kiedy?" "ale super mieć dzidziusia", "Was też to czeka, korzystacie póki możecie"... eh jak Wy sobie radzicie/radziłyście z tym wszystkim?
    hej :) oczywisciście że możesz dołączyć , zapraszamy :)
    radzimy sobie wszystkie tak samo jak Ty... jest to dość długotrwały proces i wyczerpujący... ale co zrobić?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się witam piątkowo...
    7dpo... matko.. ciągną się te dni jak dziwce majtki :D

Marteczka93, Samara, Nats, Posok82 lubią tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jak dla mnie masz już 9 dzień po, nie wiem czemu ci sie przesunęło :)
    Ja mam 10 dzien po i też wariuję :)

Ale jest jeden problem. Ide dzisiaj na 12 do lekarza, bo mam cholernie męczący kaszel, który trwa już od tygodnia. Na dodatek zaczęło mnie boleć w klatce jak robię wdech do kaszlu :(
    Boję się, że może astma znów się odzywa albo zapalenie płuc/oskrzeli. Ja pitolę:/ akurat teraz :(

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Kochana, jak dla mnie masz już 9 dzień po, nie wiem czemu ci sie przesunęło :)
    Ja mam 10 dzien po i też wariuję :)

Ale jest jeden problem. Ide dzisiaj na 12 do lekarza, bo mam cholernie męczący kaszel, który trwa już od tygodnia. Na dodatek zaczęło mnie boleć w klatce jak robię wdech do kaszlu :(
    Boję się, że może astma znów się odzywa albo zapalenie płuc/oskrzeli. Ja pitolę:/ akurat teraz :(
    mi sie wydaję 8dpo :)
    jenys co Ci się przyplątało .. oby nic poważnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, że mnie przyjęłyście do siebie:)

a Wy jak długo się już starcie? Życzę Wam wszystkim, aby się udało jak najszybciej, najlepiej w tym cyklu :)

Ja chyba będę musiała poczekać ze staraniami , bo we wtorek idę do lekarza z tą infekcją, pewnie mi przepisze coś i zaleci chwilowy celibat dopóki nie przejdzie. W ogóle to trochę ostatnio wątpię w lekarzy. Jakiś rok temu męczyły mnie bóle okropne pod koniec okresu. Byłam u trzech ginekologów. Dwie stwierdziły mięśniaka (jedna chciała operować, druga uznała, że nie ma sensu, bo jest mały i nie będzie przeszkadzał w niczym) a trzecia, że to endometrioza, ale też małe zmiany i dała mi ovulastan na trzy miesiące a potem, że niby mam brać jak nie będziemy chcieli się starać, a jak postanowimy "robić dzidziusia" to odstawić, ale wtedy te bóle pod koniec okresu będą z uwagi na tą endometriozę. Od razu zaczęliśmy starania, tylko, że te bóle pod koniec okresu ustały , ale zajść też się jakoś nie udaje.No i nie wiem dalej ani co mi jest ani dlaczego się nie udaje.

• Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia1234
    My staramy się od niedawna, rozpoczynamy 2 cykl ale wiadomo każda z nas by chciała aby udało się od razu ;) Trzeba być dobrej myśli. Ja sobie powtarzam, że do roku starań a nieraz trochę dłużej to zupełnie normalna sytuacja.

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo :)
    U mnie temperatura poszła w górę, hurra! :) zaczynamy odliczanie :)

Marteczka93, Gaduaaa lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobre podejście :) Ja też tak mam, ale zazwyczaj w pierwszej połowie cyklu , potem im bliżej okresu tym bardziej się denerwuję, a jak już dostanę okres to masakra, od razu mi źle i smutno. I tak w kółko :) Ale też się staram tak myśleć, że jeszcze jest dużo czasu i w końcu się uda. A Ty Aguuuś ile masz lat ? ja 26 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, oby temperatura już nie spadła szybko :)
    Moja dziś niestety zamiast w górę to poszła w dół

• Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia1234
    Staram się mieć takie podejście ale też bywa różnie. Jak zrobiłam test i zobaczyłam 1 kreskę to łezka poleciała... bo to zawsze rozczarowanie no ale trzeba działać dalej. Został mi jakiś tydzień do owulacji więc teraz żyje nadzieją, że ten cykl będzie udany! Mam 25 lat więc podobnie jak Ty ;)

kozamonia
    Gratulację! Trzymam kciuki aby temperatura już pozostała na wyższym poziomie ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • Samara Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi, masz piękny wykres i nie może być inaczej, że w przysżłym tygodniu wszystkie tu oszalejemy z radości. Trzymam kciuki.

Kozamonia, za Ciebie też oczywiście, bo faktycznie robi się obiecująco ;)

kozamonia, Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 godziny w pracy i do domu...
    Nie mam dzisiaj prawie wcale klientów, zwariować można od takiego siedzenia. A do tego jeszcze pogoda super paskudna :(

Wieczorem lecę na fitness także sobie odbiję.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Sunny Koleżanka

Wysłany: 21 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie tu dołączę..
    To smutne a zarazem miłe, że tyle Nas tu..
    pozdrawiam !

Starania od 07.15: AMH 0,89 i LUF
    3xIUI: 30.09/ 28.10/ 24.11.16 :(
    IMSI 04.17, 06/17 :(
    4794870d1d44a68206480dc6a0392ec1.png
    Nie spoczniemy, dopóki nie poczniemy!
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunny wrote:
    Chętnie tu dołączę..
    To smutne a zarazem miłe, że tyle Nas tu..
    pozdrawiam !
    Witam Cię wśród nas :)
    dokładnie tak jak mówisz, wesoło i radośnie jest nam tu w kupie, ale zarazem smutne jest to aż tyle par ma problem z zajściem w ciążę.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie u was nie było,ja dzisiaj 12dc pecherzyk na prawym jajniku 20mm endometrium 11 mm

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny dawno mnie u was nie było,ja dzisiaj 12dc pecherzyk na prawym jajniku 20mm endometrium 11 mm
    no to same ładne parametry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia
    Ja tez mam taka prace ze czasem siedze pol dnia i nie mam co robic (jestem księgowa w małej firmie ) i wtedy jest najgorzej , bo jak nie mam co robic to od razu czytam rożne różności na internecie i mysle nad tym kiedy sie w koncu uda i dlaczego jeszcze nie teraz :)

Rzeczywiście , duzo nas , smutne to , ale i pocieszające , bo jak tak patrzę po moich znajomych to mi sie wydaje , ze wszystkim sie udaje od razu tylko ja jestem jakas inna :)

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ