X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja
    My z mężem staramy się.. hmm nie wiem czy napisać, że krótko - jaki okres przyjąć..
    Jestem niestety po dwóch poronieniach :( (1 w kwietnia i 30 czerwca)..
    Także niby się cieszyć (jak to lekarz powiedział) bo z zajściem problemu nie ma.. tylko z utrzymaniem jest problem.
    Teraz w tym m-cu byłam już pewna niemal że się udało, bo tak się czułam.. no myślę ciąża jak nic - ale niestety :(
    A jeszcze u mnie co trochę jakiś znajomy wariuje ze szczęścia, i zdjęciami z usg się chwalą..
    Doła mam strasznego :(

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Witam się i ja
    My z mężem staramy się.. hmm nie wiem czy napisać, że krótko - jaki okres przyjąć..
    Jestem niestety po dwóch poronieniach :( (1 w kwietnia i 30 czerwca)..
    Także niby się cieszyć (jak to lekarz powiedział) bo z zajściem problemu nie ma.. tylko z utrzymaniem jest problem.
    Teraz w tym m-cu byłam już pewna niemal że się udało, bo tak się czułam.. no myślę ciąża jak nic - ale niestety :(
    A jeszcze u mnie co trochę jakiś znajomy wariuje ze szczęścia, i zdjęciami z usg się chwalą..
    Doła mam strasznego :(
    robiłaś jakąś diagnostykę po tych poronieniach? znaszy przyczynę?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo laski :)

Karolina co z Tobą?? nie odzywasz się.. wszystko okey ?

u mnie nic ciekawego... temp wykoskosowała się do 37,17... 8 dpo...
    wczoraj robiłam torta ;) i idziemy dziś na urodziny do R. kuzyna...
    i jeszcze na 9 mam przegląd samochodu... a tu sa strasznie czepliwi więc jestem mega nerwowa .. :)

Piszcie co u Was :)

• Samara Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Gadi, czuję w kościach, że to Twój cykl!
    U mnie w zasadzie nic nowego, oprócz tego że w moje ulubione spodnie sie nie dopinam... kolejna wizyta w środę. Trochę sie boję bo wszelkie objawy ustały. A pid wieczór mam bole jakby miesiączkowe.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    No Gadi, czuję w kościach, że to Twój cykl!
    U mnie w zasadzie nic nowego, oprócz tego że w moje ulubione spodnie sie nie dopinam... kolejna wizyta w środę. Trochę sie boję bo wszelkie objawy ustały. A pid wieczór mam bole jakby miesiączkowe.
    nie sugeruj sie tym.. kazdy ma inaczej.. niektórym objawy ustępują wcześniej innym później.. a innym w ogóle :)
    mnie przed poronieniem dzień strasznie bolała lewa strona jakby lewy jajnik... mocny ból... i tego samego dnia przestały mnie boleć piersi... ale wtedy nie wiedziałam co to może znaczyć... tak czy inaczej się tym nie sugeruj.. bo moją przyjaciółkę też przestały boleć a nie poroniła hehe :)

wiesz ja się nie chcę sobie robić złudnych nadziei .. spodziewam się raczej porażki.. :(

• Samara Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o czym mówisz, ja też zawsze nastawialam się na porazke, aby rozczarowanie było mniejsze.

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja dzisiaj w pracy. Byłam rano na mszy za dziadka i ledwo się wyrobiłam żeby zdążyć na czas. Mam tak nogi opuchnięte, że nie miałam szans do nowych butów się wcisnąć :( i chyba będę musiała je oddać :(
    Wczoraj na fitnesie dałam sobie popalić, przez 2 godziny ćwiczyłam. Z ćwiczeniami w czwartek zrobiło to mieszankę wybuchową i dzisiaj wszystko mnie boli ^_^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 09:16

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Caro Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ehh jak nie jedne zmartwienia to drugie. Po jednej i po drugiej stronie idzie zwariować. Chciałabym mieć gina na wyłączność i jak tylko coś mnie zaboli wchodzić do drugiego pokoju, a on tam siedzi i sprawdza czy wszystko ok. Nie wiem czy jestem taką wielką panikarą czy co. Niby wiem, że musi trochę boleć bo się rozciąga i bla bla bla.. Ból jest naprawdę czasem dość mocny. Niepokoi mnie, że tylko po jednej stronie.. Niby tam jest/było ciałko żółte. Bóle jak na @.. Zniose wszystko, tylko niech ktoś mi powie, że jest dobrze..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    robiłaś jakąś diagnostykę po tych poronieniach? znaszy przyczynę?

Miałam troszkę badań: Prolaktyna, Przeciwciała przeciw antygenom łożyska, Toxoplazmozę, Cytomegalowirus, anty TPO, anty-TG, te tarczyowe hormony, i ogólne krwi - wszystkie wyniki idealne.. Jedynie co to przyjmuję Euthyrox

Na więcej badań mnie nie wysyłano bo lekarze (w szpitalu i 2 prywatne wizyty) stwierdzili, że dopiero po 3 poronieniach można mówić o poronieniach nawykowych i dopiero wtedy wykonuje się więcej badań...

Ach.. jeden z lekarzy powiedział, że może trzeba by sprawdzić nasienie męża - ale nie bardzo rozumiem po co? skoro jestem w stanie zajść w ciążę tzn, że chyba nim wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 13:23

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Miałam troszkę badań: Prolaktyna, Przeciwciała przeciw antygenom łożyska, Toxoplazmozę, Cytomegalowirus, anty TPO, anty-TG, te tarczyowe hormony, i ogólne krwi - wszystkie wyniki idealne.. Jedynie co to przyjmuję Euthyrox

Na więcej badań mnie nie wysyłano bo lekarze (w szpitalu i 2 prywatne wizyty) stwierdzili, że dopiero po 3 poronieniach można mówić o poronieniach nawykowych i dopiero wtedy wykonuje się więcej badań...

Ach.. jeden z lekarzy powiedział, że może trzeba by sprawdzić nasienie męża - ale nie bardzo rozumiem po co? skoro jestem w stanie zajść w ciążę tzn, że chyba nim wszystko ok?
    nie koniecznie ... mąż może mieć w nasieniu jakieś uszkodzenie .. plemniory poszarpane czy coś.. jest badanie spermy jest to badanie chromatyny plemnikowej

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,

Ehh jak nie jedne zmartwienia to drugie. Po jednej i po drugiej stronie idzie zwariować. Chciałabym mieć gina na wyłączność i jak tylko coś mnie zaboli wchodzić do drugiego pokoju, a on tam siedzi i sprawdza czy wszystko ok. Nie wiem czy jestem taką wielką panikarą czy co. Niby wiem, że musi trochę boleć bo się rozciąga i bla bla bla.. Ból jest naprawdę czasem dość mocny. Niepokoi mnie, że tylko po jednej stronie.. Niby tam jest/było ciałko żółte. Bóle jak na @.. Zniose wszystko, tylko niech ktoś mi powie, że jest dobrze..
    na pewno jest dobrze :) spokojnie :) to się musi wszystko ponaciągać i porozciągać tam

• ladybag Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nie koniecznie ... mąż może mieć w nasieniu jakieś uszkodzenie .. plemniory poszarpane czy coś.. jest badanie spermy jest to badanie chromatyny plemnikowej
    :/ w takim razie może rzeczywiście musimy to sprawdzić..

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo! Gdzie wszystkie od wczoraj siedzą? :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Halo! Gdzie wszystkie od wczoraj siedzą? :)

Ja to z łóżka wyjść dzisiaj nie mogę. Mam takiego lenia, że masakra. A tyle rzeczy do zrobienia.. :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Ja to z łóżka wyjść dzisiaj nie mogę. Mam takiego lenia, że masakra. A tyle rzeczy do zrobienia.. :P
    Ja też pisałam jeszcze z łóżka :) teraz już po śniadaniu pijemy kawkę :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Samara Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ponownie przeziębiona i z godziny na godzinę coraz gorzej.

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• Caro Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    na pewno jest dobrze :) spokojnie :) to się musi wszystko ponaciągać i porozciągać tam

Niby wiem i nie wiem :-P

Samara o kurczę! Znowu Cię coś dopadło? Połóż się do łóżka i odpoczywaj. Dużo herbatki z cytryną! Zdrówka!

Marteczka miałam Ci się już ostatnio pytać - czy gin mówił Ci, że problemem w staraniach może być ta macica dwurożna? Wiesz w ogóle coś tak więcej o tym?

Ej, a Lago ktoś coś wie? Gdzie ona?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam :)
    faktycznie tu strasznie cichooo ...
    Samara no kurde co Cię znowu wzięło...

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Marteczka miałam Ci się już ostatnio pytać - czy gin mówił Ci, że problemem w staraniach może być ta macica dwurożna? Wiesz w ogóle coś tak więcej o tym?

Tzn ponoć ja mam na szczęście niewielkie te rożki, więc w zajściu nie powinno być takiego problemu. Gorzej jak bym miala większe. To wtedy jest zazwyczaj wskazanie na cesarkę, bo maluch nie ma jak się odwrócić. I wgl ponoć bobo jest troche mniejsze, bo ma mniej miejsca na rośnięcie.
    Ale koniec końców w macicy dwurożnej można zajść i donosić, także spokojnie :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

witam po weekendzie... u mnie był mega busy ...

nie wytrzymałam i dziś testowałam no i biel wizira... zostało mi czekać na @ :(

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ