X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Dopiero wróciłam.

Jest!! 3 mm szczęścia <3 <3

Gizmo, Karolina2787, Marteczka93, Gaduaaa, Nats, kozamonia, Deseo, zapachmalin, Posok82 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za kciuki i wsparcie <3
    Jesteście Kochane <3 <3
    Poproszę o dalsze, bo napewno się przydadzą.

Okazało się ogólnie na wizycie, że mam UWAGA! macice dwurożną. Dziwne, bo nikt nigdy mi tego nie powiedział, w jak mu powiedziałam ze byłam u onkologa to już w ogóle stwierdził, że on powinien to zobaczyć. Szukał i szukał tego pęcherzyka, myślałam że zwariuję.. No ale nagle mówi, "o tu się ukrył". Padłam.

Byłam pierwszy raz u tego gina. Napewno zostane. Jest przesympatyczny i jego sposób bycis i rozmowy naprawdę mnie relaksował jakkolwiek to zabrzmi heh.

Ogólnie zalecił Duphaston 3 razy dziennie, Letrox brać normalnie, Bromergon odstawić i dodatkowo żelazo dwa razy dziennie - Sorbifer Durules.

Kolejna wizyta 31.10. Już na w miarę normalną godzinę - 19:00 :-P

Zasugerował też, że dla spokoju własnego mam iść na L4. Od razu. Od jutra. Z racji pracy w przedszkolu i swoich doświadczeń. Wypisze mi od reki. Mam się zastanowić i podejść kiedy chce. Muszę porozmawiać z Małżem..

Idę spać, bo śpię na stojąco. <3

zapachmalin, Gizmo, Marteczka93, Nats, Posok82 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro <3
    Zagladalam tu z nadzieją na tak dobre wieści :-*
    Tylko tyle jestem w stanie naskrobać bo tez padam :(

Jutro może uda mi się Was nadrobić

Spokojnej nocy dla wszystkich

Caro lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Caro co za wspaniałe wieści :) widzisz nie ma się już czym martwić :) bardzo się cieszę że noszoo goralka siedzi twardo tam gdzie ino powinooo ;)

Caro lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo ja wieści od Lago nie mam.. pisałam do niej ale bez odzewu.. także pozostało czekać .. może niebwem się odezwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro no to pięknie:-)
    Teraz już tylko odpoczywaj i się nie stresuj :-) za 9 miesięcy przytulisz swojego upragnionego szkraba:-)
    No i ja też uważam że będzie dziewuszka jak nic :-)

Mój wczoraj był na treningu i wrócił taki okopany że aż kuleje - sam z siebie kaleke zrobi a do mnie owu się zbliża pojawiły się bladosci testach więc muszę ją go atakować:-D

Lago Lago odezwij się:-)

Caro lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Caro no to pięknie:-)
    Teraz już tylko odpoczywaj i się nie stresuj :-) za 9 miesięcy przytulisz swojego upragnionego szkraba:-)
    No i ja też uważam że będzie dziewuszka jak nic :-)

Mój wczoraj był na treningu i wrócił taki okopany że aż kuleje - sam z siebie kaleke zrobi a do mnie owu się zbliża pojawiły się bladosci testach więc muszę ją go atakować:-D

Lago Lago odezwij się:-)
    i nie puszczać więcej na trening :) haha

• Nats Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Super wieści!
    Faktycznie dziwne, że nikt wcześniej nie zauwazyl tej dwuroznej macicy.
    Bierz to żelazo, bo hemoglobina lubi w ciazy spadać. Ja nigdy nie miałam problemów, a też mi leci. Zobacz sobie ta ulotkę co Ci kiedyś wstawiłam. Dieta też można trochę podciągnąć.
    Hehe :D kolejna wizyta w Halloween :D Łatwo zapamiętać przynajmniej kiedy kciuki trzymac :-)

Aaa i wczoraj czekałam, czekałam i zasnelam :D

Caro lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi intuicja ciężarnej mówi, że Caro chlopa zmajstrowala :D

Caro lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Caro, jakie cudowne wieści o późnej porze były! <3 super! Bierz l4 od razu i odpoczywaj. A skoro pracujesz w przedszkolu to tym bardziej, bo też się namęczysz z dzieciakami przez cały dzień.

Nats, powiem ci tak, że my to już trochę głupiejemy z tymi wynikami. Na początku roku były słabe, później w maju po kilku pierwszych tygodniach suplementacji poszły rewelacyjnie w górę, po to żeby w sierpniu spaść na łeb, na szyję :/
    Teraz już trochę się odbijamy, na razie spektakularnych efektów brania Clo nie widać. Wyniki innych badań też wychodzą mu w miarę dobre. Pod koniec miesiąca kontrolna wizyta u urologa i chyba już będzie też czas na przetestowanie nowej kliniki niepłodności.

Caro lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dzień dobry :)
    Caro, jakie cudowne wieści o późnej porze były! <3 super! Bierz l4 od razu i odpoczywaj. A skoro pracujesz w przedszkolu to tym bardziej, bo też się namęczysz z dzieciakami przez cały dzień.

Nats, powiem ci tak, że my to już trochę głupiejemy z tymi wynikami. Na początku roku były słabe, później w maju po kilku pierwszych tygodniach suplementacji poszły rewelacyjnie w górę, po to żeby w sierpniu spaść na łeb, na szyję :/
    Teraz już trochę się odbijamy, na razie spektakularnych efektów brania Clo nie widać. Wyniki innych badań też wychodzą mu w miarę dobre. Pod koniec miesiąca kontrolna wizyta u urologa i chyba już będzie też czas na przetestowanie nowej kliniki niepłodności.
    a o jakiej klinice myślicie ?

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a o jakiej klinice myślicie ?
    Chodziliśmy do InviMedu do Katowic, a myślę o zmianie na Gyncentrum tez w Katowicach. Po pierwsze mamy tam o wiele lepszy dojazd a po drugie mają czynne aż do 21!

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Chodziliśmy do InviMedu do Katowic, a myślę o zmianie na Gyncentrum tez w Katowicach. Po pierwsze mamy tam o wiele lepszy dojazd a po drugie mają czynne aż do 21!
    to ułatwia sprawe jesli długo pracujecie...
    ze słyszenia wiem że klinkia klinice nie równa.. może tam Wam powiedzą coś mądrzejszego? trzeba sprawdzić :) i konsultować ile można :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to ułatwia sprawe jesli długo pracujecie...
    ze słyszenia wiem że klinkia klinice nie równa.. może tam Wam powiedzą coś mądrzejszego? trzeba sprawdzić :) i konsultować ile można :)
    Bardzo ułatwia sprawę, bo mimo tego że pracuję do 17, mój max do 18 do umówienie się do poprzedniej kliniki graniczyło z cudem :/
    Dokładnie, pójdziemy na wizytę i porównamy :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie to u mnie owulka na dniach, bo ciśnie mnie prawy jajnik już strasznie od paru dni. Mimo wszystko muszę nakusić mojego na seksy bo mimo wszystko może coś zdziałamy ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Tak ogólnie to u mnie owulka na dniach, bo ciśnie mnie prawy jajnik już strasznie od paru dni. Mimo wszystko muszę nakusić mojego na seksy bo mimo wszystko może coś zdziałamy ;)
    próbować zawsze trzeba :)

trzymam kciuki za owu! :)

• Caro Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny <3

Mówicie że loteria płciowa? Hehe. Ja żyję od wizyty do wizyty teraz więc o płci pomyślę później.

Natsik faktycznie łatwo zapamiętać, ja nawet zapomniałam że to Halloween. Stres mnie takie zjadał na tej wizycie że jąkałam się jak glupia.

Monia pewnie! Lepiej poradzić się w innej klinice, bo lekarz lekarzowi nie równy co sprawdza się w moim przypadku. I nawet nie wiadomo jakie skróty były przed nazwiskiem. Psssss... A no i działać! Mimo wszystko, to też mogę potwierdzić <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro super! Tak się cieszę :D ^_^
    Ja czuję, że to będzie chłopak mimo wszystko! :D W końcu ma być Kacperek a Kacperki są najwspanialsze na świecie <3 :D
    Tak czy siak, trzymam kciuki z całych sił żeby zdrowo rosła Ta Twoja Zielona Kropka i żebyśmy za 8 miesięcy oglądali piękne fotki maluszka już po drugiej stronie Mamy :D
    Co do l4... Dobrze to przemyśl, choroby i zarazki to jedno, ogólnie dzieci są wymagające to drugie, ale też jakieś podnoszenie ich, dźwiganie czy coś takiego, niezbyt dobry pomysł. :) Ale oczywiście sama najlepiej wiesz co dla Was najlepsze ;)
    Trzymajcie się cieplutko! <3

Caro lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuchy moje *.* najlepsze ever !

najważniejsze że groszek był zdrowy :) a płeć będzie jaka będzie :)

Siora namówiła mnie do założenia bloga.. właściwie sama go założyła blog jest kulinarny :) jest tam już / aż 1 przepis hahahah
    takie pół żartem pół serio to jest... sama bym pewnie tego nigdy nie zrobiła ale jak Siora wszystko zrobiła to czemu nie wrzucić czasem jakiegoś przepisu :)

Marteczka93, Posok82 lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cześć dziewuchy moje *.* najlepsze ever !

najważniejsze że groszek był zdrowy :) a płeć będzie jaka będzie :)

Siora namówiła mnie do założenia bloga.. właściwie sama go założyła blog jest kulinarny :) jest tam już / aż 1 przepis hahahah
    takie pół żartem pół serio to jest... sama bym pewnie tego nigdy nie zrobiła ale jak Siora wszystko zrobiła to czemu nie wrzucić czasem jakiegoś przepisu :)
    To musisz koniecznie podać nam stronę :) będziemy śledzić wasze przepisy i nabijać licznik wejść :D No i pewnie przepis na coś smacznego też znajdziemy :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ