X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Dopiero wróciłam.

Jest!! 3 mm szczęścia <3 <3

Gizmo, Karolina2787, Marteczka93, Gaduaaa, Nats, kozamonia, Deseo, zapachmalin, Posok82 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za kciuki i wsparcie <3
    Jesteście Kochane <3 <3
    Poproszę o dalsze, bo napewno się przydadzą.

Okazało się ogólnie na wizycie, że mam UWAGA! macice dwurożną. Dziwne, bo nikt nigdy mi tego nie powiedział, w jak mu powiedziałam ze byłam u onkologa to już w ogóle stwierdził, że on powinien to zobaczyć. Szukał i szukał tego pęcherzyka, myślałam że zwariuję.. No ale nagle mówi, "o tu się ukrył". Padłam.

Byłam pierwszy raz u tego gina. Napewno zostane. Jest przesympatyczny i jego sposób bycis i rozmowy naprawdę mnie relaksował jakkolwiek to zabrzmi heh.

Ogólnie zalecił Duphaston 3 razy dziennie, Letrox brać normalnie, Bromergon odstawić i dodatkowo żelazo dwa razy dziennie - Sorbifer Durules.

Kolejna wizyta 31.10. Już na w miarę normalną godzinę - 19:00 :-P

Zasugerował też, że dla spokoju własnego mam iść na L4. Od razu. Od jutra. Z racji pracy w przedszkolu i swoich doświadczeń. Wypisze mi od reki. Mam się zastanowić i podejść kiedy chce. Muszę porozmawiać z Małżem..

Idę spać, bo śpię na stojąco. <3

zapachmalin, Gizmo, Marteczka93, Nats, Posok82 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro <3
    Zagladalam tu z nadzieją na tak dobre wieści :-*
    Tylko tyle jestem w stanie naskrobać bo tez padam :(

Jutro może uda mi się Was nadrobić

Spokojnej nocy dla wszystkich

Caro lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Caro co za wspaniałe wieści :) widzisz nie ma się już czym martwić :) bardzo się cieszę że noszoo goralka siedzi twardo tam gdzie ino powinooo ;)

Caro lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo ja wieści od Lago nie mam.. pisałam do niej ale bez odzewu.. także pozostało czekać .. może niebwem się odezwie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro no to pięknie:-)
    Teraz już tylko odpoczywaj i się nie stresuj :-) za 9 miesięcy przytulisz swojego upragnionego szkraba:-)
    No i ja też uważam że będzie dziewuszka jak nic :-)

Mój wczoraj był na treningu i wrócił taki okopany że aż kuleje - sam z siebie kaleke zrobi a do mnie owu się zbliża pojawiły się bladosci testach więc muszę ją go atakować:-D

Lago Lago odezwij się:-)

Caro lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Caro no to pięknie:-)
    Teraz już tylko odpoczywaj i się nie stresuj :-) za 9 miesięcy przytulisz swojego upragnionego szkraba:-)
    No i ja też uważam że będzie dziewuszka jak nic :-)

Mój wczoraj był na treningu i wrócił taki okopany że aż kuleje - sam z siebie kaleke zrobi a do mnie owu się zbliża pojawiły się bladosci testach więc muszę ją go atakować:-D

Lago Lago odezwij się:-)
    i nie puszczać więcej na trening :) haha

• Nats Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Super wieści!
    Faktycznie dziwne, że nikt wcześniej nie zauwazyl tej dwuroznej macicy.
    Bierz to żelazo, bo hemoglobina lubi w ciazy spadać. Ja nigdy nie miałam problemów, a też mi leci. Zobacz sobie ta ulotkę co Ci kiedyś wstawiłam. Dieta też można trochę podciągnąć.
    Hehe :D kolejna wizyta w Halloween :D Łatwo zapamiętać przynajmniej kiedy kciuki trzymac :-)

Aaa i wczoraj czekałam, czekałam i zasnelam :D

Caro lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi intuicja ciężarnej mówi, że Caro chlopa zmajstrowala :D

Caro lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Caro, jakie cudowne wieści o późnej porze były! <3 super! Bierz l4 od razu i odpoczywaj. A skoro pracujesz w przedszkolu to tym bardziej, bo też się namęczysz z dzieciakami przez cały dzień.

Nats, powiem ci tak, że my to już trochę głupiejemy z tymi wynikami. Na początku roku były słabe, później w maju po kilku pierwszych tygodniach suplementacji poszły rewelacyjnie w górę, po to żeby w sierpniu spaść na łeb, na szyję :/
    Teraz już trochę się odbijamy, na razie spektakularnych efektów brania Clo nie widać. Wyniki innych badań też wychodzą mu w miarę dobre. Pod koniec miesiąca kontrolna wizyta u urologa i chyba już będzie też czas na przetestowanie nowej kliniki niepłodności.

Caro lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dzień dobry :)
    Caro, jakie cudowne wieści o późnej porze były! <3 super! Bierz l4 od razu i odpoczywaj. A skoro pracujesz w przedszkolu to tym bardziej, bo też się namęczysz z dzieciakami przez cały dzień.

Nats, powiem ci tak, że my to już trochę głupiejemy z tymi wynikami. Na początku roku były słabe, później w maju po kilku pierwszych tygodniach suplementacji poszły rewelacyjnie w górę, po to żeby w sierpniu spaść na łeb, na szyję :/
    Teraz już trochę się odbijamy, na razie spektakularnych efektów brania Clo nie widać. Wyniki innych badań też wychodzą mu w miarę dobre. Pod koniec miesiąca kontrolna wizyta u urologa i chyba już będzie też czas na przetestowanie nowej kliniki niepłodności.
    a o jakiej klinice myślicie ?

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a o jakiej klinice myślicie ?
    Chodziliśmy do InviMedu do Katowic, a myślę o zmianie na Gyncentrum tez w Katowicach. Po pierwsze mamy tam o wiele lepszy dojazd a po drugie mają czynne aż do 21!

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Chodziliśmy do InviMedu do Katowic, a myślę o zmianie na Gyncentrum tez w Katowicach. Po pierwsze mamy tam o wiele lepszy dojazd a po drugie mają czynne aż do 21!
    to ułatwia sprawe jesli długo pracujecie...
    ze słyszenia wiem że klinkia klinice nie równa.. może tam Wam powiedzą coś mądrzejszego? trzeba sprawdzić :) i konsultować ile można :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to ułatwia sprawe jesli długo pracujecie...
    ze słyszenia wiem że klinkia klinice nie równa.. może tam Wam powiedzą coś mądrzejszego? trzeba sprawdzić :) i konsultować ile można :)
    Bardzo ułatwia sprawę, bo mimo tego że pracuję do 17, mój max do 18 do umówienie się do poprzedniej kliniki graniczyło z cudem :/
    Dokładnie, pójdziemy na wizytę i porównamy :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie to u mnie owulka na dniach, bo ciśnie mnie prawy jajnik już strasznie od paru dni. Mimo wszystko muszę nakusić mojego na seksy bo mimo wszystko może coś zdziałamy ;)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Tak ogólnie to u mnie owulka na dniach, bo ciśnie mnie prawy jajnik już strasznie od paru dni. Mimo wszystko muszę nakusić mojego na seksy bo mimo wszystko może coś zdziałamy ;)
    próbować zawsze trzeba :)

trzymam kciuki za owu! :)

• Caro Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny <3

Mówicie że loteria płciowa? Hehe. Ja żyję od wizyty do wizyty teraz więc o płci pomyślę później.

Natsik faktycznie łatwo zapamiętać, ja nawet zapomniałam że to Halloween. Stres mnie takie zjadał na tej wizycie że jąkałam się jak glupia.

Monia pewnie! Lepiej poradzić się w innej klinice, bo lekarz lekarzowi nie równy co sprawdza się w moim przypadku. I nawet nie wiadomo jakie skróty były przed nazwiskiem. Psssss... A no i działać! Mimo wszystko, to też mogę potwierdzić <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro super! Tak się cieszę :D ^_^
    Ja czuję, że to będzie chłopak mimo wszystko! :D W końcu ma być Kacperek a Kacperki są najwspanialsze na świecie <3 :D
    Tak czy siak, trzymam kciuki z całych sił żeby zdrowo rosła Ta Twoja Zielona Kropka i żebyśmy za 8 miesięcy oglądali piękne fotki maluszka już po drugiej stronie Mamy :D
    Co do l4... Dobrze to przemyśl, choroby i zarazki to jedno, ogólnie dzieci są wymagające to drugie, ale też jakieś podnoszenie ich, dźwiganie czy coś takiego, niezbyt dobry pomysł. :) Ale oczywiście sama najlepiej wiesz co dla Was najlepsze ;)
    Trzymajcie się cieplutko! <3

Caro lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuchy moje *.* najlepsze ever !

najważniejsze że groszek był zdrowy :) a płeć będzie jaka będzie :)

Siora namówiła mnie do założenia bloga.. właściwie sama go założyła blog jest kulinarny :) jest tam już / aż 1 przepis hahahah
    takie pół żartem pół serio to jest... sama bym pewnie tego nigdy nie zrobiła ale jak Siora wszystko zrobiła to czemu nie wrzucić czasem jakiegoś przepisu :)

Marteczka93, Posok82 lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cześć dziewuchy moje *.* najlepsze ever !

najważniejsze że groszek był zdrowy :) a płeć będzie jaka będzie :)

Siora namówiła mnie do założenia bloga.. właściwie sama go założyła blog jest kulinarny :) jest tam już / aż 1 przepis hahahah
    takie pół żartem pół serio to jest... sama bym pewnie tego nigdy nie zrobiła ale jak Siora wszystko zrobiła to czemu nie wrzucić czasem jakiegoś przepisu :)
    To musisz koniecznie podać nam stronę :) będziemy śledzić wasze przepisy i nabijać licznik wejść :D No i pewnie przepis na coś smacznego też znajdziemy :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ