X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Tak, czytanie "normalnych" książek ma swój urok :)
    Tym bardziej, że ja z tych, że muszą najpierw jedną książkę skończyć by zacząć drugą, a nie że kilka na raz :P

Ale wiesz, w autobusie czy gdzieś jak się jedzie, czy w nocy nawet (bo ja jestem sowa) to jest wygodne i nie waży tyle co książki :D

ja na jazdy mam cieńsze książki :D no i ja uwielbiam czytać z 2-4 jednocześnie :D zostało mi to z czasów studenckich na filologii

czasami korzystam z ibuka - wtedy na tablecie, wiem, że zupełnie inna sprawa, bo Kindle to jednak inne światło, itp. Miałam w domu przez miesiąc, szwagierka próbowała mnie przekonać :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:08

Posok82 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    każdy znajdzie coś dla siebie, jednak zapach nowej książki to jest coś uhmmm

nowej, albo nalot na antykwariat i niuchanie tych starych książek... gdzie fajne pozycje można kupić za kilka złotych :D No i nie po to w mieszkaniu mam regał na całą ścianę :D :D

calanthe, Posok82 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    nowej, albo nalot na antykwariat i niuchanie tych starych książek...

Tak :) <3

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    ooo tak :)

kurczę marzy mi się, taka własna mała biblioteka ze starym bujanym fotelem, gdzie można się w takie szare jesienne dni zaszyć z kocem i kubkiem ciepłej herbaty - ale to muszę w totka wygrać bo w mieszkaniach w bloku nie ma opcji na takie cuda ;p

ja mam mieszkanie w bloku :D i póki co jedna ściana zawalona... ale i tak ją kocham! :D :D

0b52cec6da.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocham książki:) marzy mi się oddzielny pokój jako biblioteka ale muszę się zadowolić tym co mam, ach muszę kiedyś wymyślić gdzie poustawiam książki z domu rodzinnego bo mam mega dużo i niektóre nawet jakieś stare:) a kindla też mam i przeczytałam na nim sporo ebooków ale zapach druku to coś uzależniającego, jak ktoś nie wie co mi kupić może śmiało pójść do księgarni i coś na pewno wybierze:)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co lubicie czytać? ja uwielbiam podróżnicze ale muszą być napisane z polotem, kryminały typu Agatha Christie ale również skandynawskie krymianały typu Millenium Larssona, ogolnie mam szerokie spektrum bo uwilebiam książki Terakowskiej i Celho...

calanthe lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Wybiję się chyba bo najbardziej lubię fantastykę, dużo polskiej :) m.in. Piekara, Kossakowska czy Sapkowski :)
    ooo fantastyka jestem pod wrażeniem :)

calanthe lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie niedługo pozostanie mi czytanie jakiś poradników dla rodziców i bajek dla dzieci :) mam nadzieję że synek zarazi się miłością do książek :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;) Chociaż nic nie piszę to jestem na bieżąco i wszystko wiem ;)

Caro strasznie strasznie mi przykro z powodu Twojej straty. :( Trzymaj się ciepło i wróć gdy będziesz gotowa. :) <3

Ciężarówki kochane rośnijcie zdrowo, lubię czytać co tam u Was! :)

Gadi goń tą owulkę i działaj <3 Może takie dziwne zamieszanie przyniesie Ci szczęście tym razem? :)

Miłego wieczorku Dziołchy i pamiętajcie, wielka siostra paczy :D hahaha. ;*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina jak super że się odezwałaś :D a co u Ciebie skrobnij coś... nie możesz odmówić ciężarnej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 18:10

zapachmalin lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wszystko dobrze :)
    Jutro się okaże jak bardzo. :) Robiłam dzisiaj test i były dwie kreseczki... No właśni, były... Bo w sumie po kilku minutach prawie zniknęły. Tzn jakiś tam cień widzę może (choć nie wiem czy mnie oko nie wkręca) ale na zdjęciach już nie wychodzi. A na początku wyszły obie. Więc w sumie to nie wiem co mam myśleć. :D Spotkałam się już z przypadkami kresek które pojawiają się po czasie ale nigdy nie słyszałam, żeby znikały :) Jestem genetycznym fenomenem. :p
    Życie się toczy pomału, do przodu... Co prawda dzieć mi się pochorował i ostatnie kilka nocy to porażka, ale może w końcu leki zaczną działać i będzie ok. :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    A u mnie wszystko dobrze :)
    Jutro się okaże jak bardzo. :) Robiłam dzisiaj test i były dwie kreseczki... No właśni, były... Bo w sumie po kilku minutach prawie zniknęły. Tzn jakiś tam cień widzę może (choć nie wiem czy mnie oko nie wkręca) ale na zdjęciach już nie wychodzi. A na początku wyszły obie. Więc w sumie to nie wiem co mam myśleć. :D Spotkałam się już z przypadkami kresek które pojawiają się po czasie ale nigdy nie słyszałam, żeby znikały :) Jestem genetycznym fenomenem. :p
    Życie się toczy pomału, do przodu... Co prawda dzieć mi się pochorował i ostatnie kilka nocy to porażka, ale może w końcu leki zaczną działać i będzie ok. :)
    Trzymam kciuki ale faktycznie jakiś fenomen z testem :) musisz jutro powtórzyć i dać nam znać :) Kuruj dziecia i dbaj o siebie żeby nie było tak że dzieciak wyzdrowieje a ty się pochorujesz

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam dam, choć pewnie nie będzie to taka wiadomość na jaką czekamy :D Hahahaha. A co do kurowania, robię co mogę, mam nadzieję, że naprawdę za moment mu się poprawi bo jeszcze dwie/trzy takie noce i się przeprowadzam na Madagaskar :D sama! ^_^

Uciekam, pora kolacji i kąpieli mojego łobuza nadchodzi. Dobrego wieczorku ;)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru i trzymam za słowo że jutro dasz znać :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    a co lubicie czytać? ja uwielbiam podróżnicze ale muszą być napisane z polotem, kryminały typu Agatha Christie ale również skandynawskie krymianały typu Millenium Larssona, ogolnie mam szerokie spektrum bo uwilebiam książki Terakowskiej i Celho...
    ja w sumie najbardziej Myśliwskiego, ale wiele książek to On nie napisał i pewnie nie napisze więcej... Poza tym uwielbiam Lema, Mrożka, Prusa :D :D I Mackiewicza,Tokarczuk o! Pratchett z obcojęzycznych, czasem Murakami, Gaarder i wielką klasykę... Mann, Dostojewski, Proust :D

i bardzo lubię mitologię i teksty regilijne, Koran, Upaniszady, demonologia :D

Posok82 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ