X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Tak, czytanie "normalnych" książek ma swój urok :)
    Tym bardziej, że ja z tych, że muszą najpierw jedną książkę skończyć by zacząć drugą, a nie że kilka na raz :P

Ale wiesz, w autobusie czy gdzieś jak się jedzie, czy w nocy nawet (bo ja jestem sowa) to jest wygodne i nie waży tyle co książki :D

ja na jazdy mam cieńsze książki :D no i ja uwielbiam czytać z 2-4 jednocześnie :D zostało mi to z czasów studenckich na filologii

czasami korzystam z ibuka - wtedy na tablecie, wiem, że zupełnie inna sprawa, bo Kindle to jednak inne światło, itp. Miałam w domu przez miesiąc, szwagierka próbowała mnie przekonać :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:08

Posok82 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    każdy znajdzie coś dla siebie, jednak zapach nowej książki to jest coś uhmmm

nowej, albo nalot na antykwariat i niuchanie tych starych książek... gdzie fajne pozycje można kupić za kilka złotych :D No i nie po to w mieszkaniu mam regał na całą ścianę :D :D

calanthe, Posok82 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    nowej, albo nalot na antykwariat i niuchanie tych starych książek...

Tak :) <3

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    ooo tak :)

kurczę marzy mi się, taka własna mała biblioteka ze starym bujanym fotelem, gdzie można się w takie szare jesienne dni zaszyć z kocem i kubkiem ciepłej herbaty - ale to muszę w totka wygrać bo w mieszkaniach w bloku nie ma opcji na takie cuda ;p

ja mam mieszkanie w bloku :D i póki co jedna ściana zawalona... ale i tak ją kocham! :D :D

0b52cec6da.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocham książki:) marzy mi się oddzielny pokój jako biblioteka ale muszę się zadowolić tym co mam, ach muszę kiedyś wymyślić gdzie poustawiam książki z domu rodzinnego bo mam mega dużo i niektóre nawet jakieś stare:) a kindla też mam i przeczytałam na nim sporo ebooków ale zapach druku to coś uzależniającego, jak ktoś nie wie co mi kupić może śmiało pójść do księgarni i coś na pewno wybierze:)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co lubicie czytać? ja uwielbiam podróżnicze ale muszą być napisane z polotem, kryminały typu Agatha Christie ale również skandynawskie krymianały typu Millenium Larssona, ogolnie mam szerokie spektrum bo uwilebiam książki Terakowskiej i Celho...

calanthe lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Wybiję się chyba bo najbardziej lubię fantastykę, dużo polskiej :) m.in. Piekara, Kossakowska czy Sapkowski :)
    ooo fantastyka jestem pod wrażeniem :)

calanthe lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie niedługo pozostanie mi czytanie jakiś poradników dla rodziców i bajek dla dzieci :) mam nadzieję że synek zarazi się miłością do książek :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;) Chociaż nic nie piszę to jestem na bieżąco i wszystko wiem ;)

Caro strasznie strasznie mi przykro z powodu Twojej straty. :( Trzymaj się ciepło i wróć gdy będziesz gotowa. :) <3

Ciężarówki kochane rośnijcie zdrowo, lubię czytać co tam u Was! :)

Gadi goń tą owulkę i działaj <3 Może takie dziwne zamieszanie przyniesie Ci szczęście tym razem? :)

Miłego wieczorku Dziołchy i pamiętajcie, wielka siostra paczy :D hahaha. ;*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina jak super że się odezwałaś :D a co u Ciebie skrobnij coś... nie możesz odmówić ciężarnej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 18:10

zapachmalin lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wszystko dobrze :)
    Jutro się okaże jak bardzo. :) Robiłam dzisiaj test i były dwie kreseczki... No właśni, były... Bo w sumie po kilku minutach prawie zniknęły. Tzn jakiś tam cień widzę może (choć nie wiem czy mnie oko nie wkręca) ale na zdjęciach już nie wychodzi. A na początku wyszły obie. Więc w sumie to nie wiem co mam myśleć. :D Spotkałam się już z przypadkami kresek które pojawiają się po czasie ale nigdy nie słyszałam, żeby znikały :) Jestem genetycznym fenomenem. :p
    Życie się toczy pomału, do przodu... Co prawda dzieć mi się pochorował i ostatnie kilka nocy to porażka, ale może w końcu leki zaczną działać i będzie ok. :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    A u mnie wszystko dobrze :)
    Jutro się okaże jak bardzo. :) Robiłam dzisiaj test i były dwie kreseczki... No właśni, były... Bo w sumie po kilku minutach prawie zniknęły. Tzn jakiś tam cień widzę może (choć nie wiem czy mnie oko nie wkręca) ale na zdjęciach już nie wychodzi. A na początku wyszły obie. Więc w sumie to nie wiem co mam myśleć. :D Spotkałam się już z przypadkami kresek które pojawiają się po czasie ale nigdy nie słyszałam, żeby znikały :) Jestem genetycznym fenomenem. :p
    Życie się toczy pomału, do przodu... Co prawda dzieć mi się pochorował i ostatnie kilka nocy to porażka, ale może w końcu leki zaczną działać i będzie ok. :)
    Trzymam kciuki ale faktycznie jakiś fenomen z testem :) musisz jutro powtórzyć i dać nam znać :) Kuruj dziecia i dbaj o siebie żeby nie było tak że dzieciak wyzdrowieje a ty się pochorujesz

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam dam, choć pewnie nie będzie to taka wiadomość na jaką czekamy :D Hahahaha. A co do kurowania, robię co mogę, mam nadzieję, że naprawdę za moment mu się poprawi bo jeszcze dwie/trzy takie noce i się przeprowadzam na Madagaskar :D sama! ^_^

Uciekam, pora kolacji i kąpieli mojego łobuza nadchodzi. Dobrego wieczorku ;)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru i trzymam za słowo że jutro dasz znać :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    a co lubicie czytać? ja uwielbiam podróżnicze ale muszą być napisane z polotem, kryminały typu Agatha Christie ale również skandynawskie krymianały typu Millenium Larssona, ogolnie mam szerokie spektrum bo uwilebiam książki Terakowskiej i Celho...
    ja w sumie najbardziej Myśliwskiego, ale wiele książek to On nie napisał i pewnie nie napisze więcej... Poza tym uwielbiam Lema, Mrożka, Prusa :D :D I Mackiewicza,Tokarczuk o! Pratchett z obcojęzycznych, czasem Murakami, Gaarder i wielką klasykę... Mann, Dostojewski, Proust :D

i bardzo lubię mitologię i teksty regilijne, Koran, Upaniszady, demonologia :D

Posok82 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ