"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
ladybag wrote:Tak, czytanie "normalnych" książek ma swój urok
Tym bardziej, że ja z tych, że muszą najpierw jedną książkę skończyć by zacząć drugą, a nie że kilka na raz
Ale wiesz, w autobusie czy gdzieś jak się jedzie, czy w nocy nawet (bo ja jestem sowa) to jest wygodne i nie waży tyle co książki
ja na jazdy mam cieńsze książki no i ja uwielbiam czytać z 2-4 jednocześnie zostało mi to z czasów studenckich na filologii
czasami korzystam z ibuka - wtedy na tablecie, wiem, że zupełnie inna sprawa, bo Kindle to jednak inne światło, itp. Miałam w domu przez miesiąc, szwagierka próbowała mnie przekonać -
calanthe wrote:każdy znajdzie coś dla siebie, jednak zapach nowej książki to jest coś uhmmm
nowej, albo nalot na antykwariat i niuchanie tych starych książek... gdzie fajne pozycje można kupić za kilka złotych No i nie po to w mieszkaniu mam regał na całą ścianęcalanthe, Posok82 lubią tę wiadomość
-
calanthe wrote:ooo tak
kurczę marzy mi się, taka własna mała biblioteka ze starym bujanym fotelem, gdzie można się w takie szare jesienne dni zaszyć z kocem i kubkiem ciepłej herbaty - ale to muszę w totka wygrać bo w mieszkaniach w bloku nie ma opcji na takie cuda ;p
ja mam mieszkanie w bloku i póki co jedna ściana zawalona... ale i tak ją kocham! -
kocham książki:) marzy mi się oddzielny pokój jako biblioteka ale muszę się zadowolić tym co mam, ach muszę kiedyś wymyślić gdzie poustawiam książki z domu rodzinnego bo mam mega dużo i niektóre nawet jakieś stare:) a kindla też mam i przeczytałam na nim sporo ebooków ale zapach druku to coś uzależniającego, jak ktoś nie wie co mi kupić może śmiało pójść do księgarni i coś na pewno wybierze:)
-
a co lubicie czytać? ja uwielbiam podróżnicze ale muszą być napisane z polotem, kryminały typu Agatha Christie ale również skandynawskie krymianały typu Millenium Larssona, ogolnie mam szerokie spektrum bo uwilebiam książki Terakowskiej i Celho...
calanthe lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny Chociaż nic nie piszę to jestem na bieżąco i wszystko wiem
Caro strasznie strasznie mi przykro z powodu Twojej straty. Trzymaj się ciepło i wróć gdy będziesz gotowa.
Ciężarówki kochane rośnijcie zdrowo, lubię czytać co tam u Was!
Gadi goń tą owulkę i działaj Może takie dziwne zamieszanie przyniesie Ci szczęście tym razem?
Miłego wieczorku Dziołchy i pamiętajcie, wielka siostra paczy hahaha. ;*Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
A u mnie wszystko dobrze
Jutro się okaże jak bardzo. Robiłam dzisiaj test i były dwie kreseczki... No właśni, były... Bo w sumie po kilku minutach prawie zniknęły. Tzn jakiś tam cień widzę może (choć nie wiem czy mnie oko nie wkręca) ale na zdjęciach już nie wychodzi. A na początku wyszły obie. Więc w sumie to nie wiem co mam myśleć. Spotkałam się już z przypadkami kresek które pojawiają się po czasie ale nigdy nie słyszałam, żeby znikały Jestem genetycznym fenomenem. :p
Życie się toczy pomału, do przodu... Co prawda dzieć mi się pochorował i ostatnie kilka nocy to porażka, ale może w końcu leki zaczną działać i będzie ok. -
zapachmalin wrote:A u mnie wszystko dobrze
Jutro się okaże jak bardzo. Robiłam dzisiaj test i były dwie kreseczki... No właśni, były... Bo w sumie po kilku minutach prawie zniknęły. Tzn jakiś tam cień widzę może (choć nie wiem czy mnie oko nie wkręca) ale na zdjęciach już nie wychodzi. A na początku wyszły obie. Więc w sumie to nie wiem co mam myśleć. Spotkałam się już z przypadkami kresek które pojawiają się po czasie ale nigdy nie słyszałam, żeby znikały Jestem genetycznym fenomenem. :p
Życie się toczy pomału, do przodu... Co prawda dzieć mi się pochorował i ostatnie kilka nocy to porażka, ale może w końcu leki zaczną działać i będzie ok. -
Dam dam, choć pewnie nie będzie to taka wiadomość na jaką czekamy Hahahaha. A co do kurowania, robię co mogę, mam nadzieję, że naprawdę za moment mu się poprawi bo jeszcze dwie/trzy takie noce i się przeprowadzam na Madagaskar sama!
Uciekam, pora kolacji i kąpieli mojego łobuza nadchodzi. Dobrego wieczorku -
Posok82 wrote:a co lubicie czytać? ja uwielbiam podróżnicze ale muszą być napisane z polotem, kryminały typu Agatha Christie ale również skandynawskie krymianały typu Millenium Larssona, ogolnie mam szerokie spektrum bo uwilebiam książki Terakowskiej i Celho...
i bardzo lubię mitologię i teksty regilijne, Koran, Upaniszady, demonologiaPosok82 lubi tę wiadomość