X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wiedziałam :D Ogromne gratki :D

Co do tej menopauzy.. Ja kiedyś jak byłam w szpitalu w związku z prolaktyną, to co Wam opowiadałam wcześniej - to leżała ze mną dziewczyna, chyba miała 27 czy 28 lat i robili jej masę badań pod różnym kątem bo zajść nie mogła długo i nie wiadomo było czemu - też się okazało, że własnie przechodzi menopauzę - to nawet ma jakąś swoją nazwę ale już teraz nie pamiętam. Załamana była - ale to tez było kilka łądnych lat temu..
    Na szczęście jak pisze calanthe nie żyjemy w ciemnogrodzie z wieloma problemami medycyna jest sobie w stanie poradzić - z jednymi szybciej z innymi trochę dłużej - ale nadzieja jest :)

Także trzymam kciuki za wszystkie staraczki - nie poddawajcie się :)

Właśnie wróciłam z zakupów i powiem Wam, że mimo iż wmusiłam w siebie śniadanie żeby nie iść na głodnego to (minęły raptem 2 h) a ja taka głodna jestem jakbym co najmniej od wczoraj nie jadła.. masakra
    Zjem konia z kopytami zaraz :D

calanthe, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:38

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem za dwóch to trzeba uważać bo to różnie potem może być ;)
    To powinno być odżywianie za dwóch :D

A ja właśnie najadłam się jak mały prosiak i mi nie dobrze.. także tego.. haha super - idę się położyć :P

Posok82 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi wielkie gratulacje, to teraz ktora nastepna? :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musi byc zielona fala :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wnet będzie czerwona fala ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    U mnie to wnet będzie czerwona fala ;)
    Czerwony jest niemodny :P

calanthe, kozamonia lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię czerwonego, ale co zrobić ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien jest dzisiaj straszny zamiast sniegu deszcz pada brrrr, smigam na spacer z psem a potem jakis obiad

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejooo ja niby do pracy nie poszłam, ale pojechałam na zakupy hah.. chłopakom kupiłam małe prezenty na Mikołajki :)
    poszłam do psia psióły.. oczywiście nie wytrzymałam i się pochwaliłam...

chciałabym tutaj zieloną fale kurcze!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 23:39

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam czerwony na pazurkach i taki właśnie mam ale bardzo bym chciała NIE zobaczyć @ w tym miesiącu i już na 9 najbliższych ;) jednak testa nie zakupię bo nie czuję się inaczej niż zwykle. Także ode mnie nie będzie fali kochane chyba że tak jak u Moni czerwona :P

U mnie sypie śnieg wielkimi płatkami 8-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja uwielbiam czerwony na pazurkach i taki właśnie mam ale bardzo bym chciała NIE zobaczyć @ w tym miesiącu i już na 9 najbliższych ;) jednak testa nie zakupię bo nie czuję się inaczej niż zwykle. Także ode mnie nie będzie fali kochane chyba że tak jak u Moni czerwona :P

U mnie sypie śnieg wielkimi płatkami 8-)
    jejka ile ja bym dała żeby taki śnieg zobaczyć *.*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY U MNIE TEŻ RACZEJ NIC Z TEGO NIE BĘDZIE.. też nie testuję bo nie spodziewam się niczego innego niż@ mój wykres też jakiś taki płaski jest . Mimo to że czuje prawy jajnika jak ukucia czy też takie gilgotanie ale może to znowu torbiel.. Eh.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    DZIEWCZYNY U MNIE TEŻ RACZEJ NIC Z TEGO NIE BĘDZIE.. też nie testuję bo nie spodziewam się niczego innego niż@ mój wykres też jakiś taki płaski jest . Mimo to że czuje prawy jajnika jak ukucia czy też takie gilgotanie ale może to znowu torbiel.. Eh.
    ja też mam płaski i denny wykres..

• Tolik123 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze Was poceszcie mnie... to juz pół roku a ja dalej żadnej owulacji nawet.. któraś tak ma?

PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
    rfxgqqmztlcuyju7.png
  • !KM! Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do doświadczonych staraczek. Staramy sie o drugie dziecko od 8 miesięcy(mam synka 5letniego, ciąża za pierwszym razem, żadnych problemów), po 4 cyklach niepowodzeń zaczęłam badania. Prolaktyna po obciązeniu 15 razy wieksza od podstawowej, progesteron w lutealnej 11,910. Wizyta u lekarza. Dostałam połówkę bromergonu na noc i 1 tab. duphastonu od 16 dnia cyklu przez 10 dni. Przez cały czas robię testy owulacyjne, do ostatniego cyklu pokazywały owulacje, jednak w ostatnim nie było dodatniego testu, byłam chora, brałam antybiotyk, więc może to wina choroby. Ale odkąd zaczęłam brać leki, to zaraz po owulacji do okresu odczuwałam ciągłe pobolewanie podbrzusza, tak jak kiedys na 1-2 dni przed okresem. Okres też jest inny. Pierwszego dnia mega mocne krwawienie, zawsze wystarczał mi jeden tampon super na noc, teraz budze się w nocy i po 3 godzinach jestem zalana, pełno skrzepów. Aktualnie mam 3 dzień nowego cyklu i zrobiłąm dzisiaj badanie tsh i ft4. wyniki TSH 1,66 (normy 0,270 - 4,200) Ft4 1,42 (norma 0,93 - 1,71). Wydaje mi sie, że wszystko w normie, troche załuję bo w tym widziałam przyczynę naszych niepowodzen. Co jeszcze mogę zbadać, co przyjmować? Poradzcie dziewczyny, dzieki!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a badała koleżanka fsh? lh? badała koleżanka progesteron 7dpo ? i powtarzała ewentualnie 9dpo?

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ