X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam z firmy, praktycznie caly dzien stracony, jechalam w korkach przez ten wspanialy snieg, w firmie mozna powiedziec niepotrzebnie sie stawilam ehhhh mam tyle roboty i tyle godzin zmarnowanych

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    A ja wracam z firmy, praktycznie caly dzien stracony, jechalam w korkach przez ten wspanialy snieg, w firmie mozna powiedziec niepotrzebnie sie stawilam ehhhh mam tyle roboty i tyle godzin zmarnowanych

ej dopiero po 12 jest...jeszcze caly dzien przed Toba, heh. Dobrze ze mozesz z domu pracowac...
    Ja zupelnie wypadlam z ciazowych tematow, ale bede czasem zagladac :D

Posok82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mi bardzo zaczął doskwierać jajnik prawy ąż jak siedze to potrafi dawać o sobie znać.. do tego piersi od wczoraj bolą jak cholera nawet przy dotyku..;/ czyje się jakby ktoś po mnie czołgiem przejechał dzisiaj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupie tego testa ale trochę sie boje go robić..;/
    wgl badam sobie szyjkę i mam problem bo jak dla mnie to ona jest cały cykl otwarta zmienia połozenie i konsystencję ale z tym czy zamknieta czy otwarta mam bardzo duży problem.. wieczorem jest inna i rano też ;D

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:54

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi lepiej zrob test bo ta niepewnosc Cie dobije, a my sie denerwujemy wraz z Toba...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Każdy się boi rozczarowania, ale z jednej strony nie zaszkodzi wiedzieć.
    Nie jesteś ciekawa? ;)

ciekawa może i jestem ale tyle razy moja ciekawośc skończyła się rozczarowanie i łzami..

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ej dopiero po 12 jest...jeszcze caly dzien przed Toba, heh. Dobrze ze mozesz z domu pracowac...
    Ja zupelnie wypadlam z ciazowych tematow, ale bede czasem zagladac :D
    Lago wlasnie potrzebna jestes w kazdym temacie nie tylko ciazowym :)

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • !KM! Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki fsh i lh robione w 3 dniu cyklu. wyniki fsh 6,8 (folikularna norma 3,5-12,5) lh 5,11(normy pęcherzykowa 2,4-12,6 owulacyjna 14,0-95,6 lutealna 1,0-11,4) tsh 1,66 (0,270-4,200) ft4 1,42 (0,93-1,71) Co sądzicie? Od 8 miesiecy każdy cykl zakończony niepowodzeniem.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !KM! wrote:
    Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki fsh i lh robione w 3 dniu cyklu. wyniki fsh 6,8 (folikularna norma 3,5-12,5) lh 5,11(normy pęcherzykowa 2,4-12,6 owulacyjna 14,0-95,6 lutealna 1,0-11,4) tsh 1,66 (0,270-4,200) ft4 1,42 (0,93-1,71) Co sądzicie? Od 8 miesiecy każdy cykl zakończony niepowodzeniem.
    Do konca sie nie znam ale stosunek lhdo fsh powinien byc bliski 1 u ciebie jest 0,75. Tsh najlepiej jakby bylo ok 1-1,5 a wrtosc ft4 w przeliczeniu na procenty powinna byc ok 50% u ciebie jest 62%. Tak naprawde to najwiecej wie Gaduaaa nasz tutejszy lekarz :) moglam sie rabnac w liczeniu to Gadi sprawdz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:58

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago na forum? czy mnie oczy nie mylą ?! wtf? :D

Judi22, Lago lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ciagnie wilka do lasu :D

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ciagnie wilka do lasu :D
    i dobrze ! :) nie tu wraca z powrotem :)

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

hehehe spoko nie przylazlam tu po dlugiej nieobecnosci zeby Wam pomachac pozytywem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    kupie tego testa ale trochę sie boje go robić..;/
    wgl badam sobie szyjkę i mam problem bo jak dla mnie to ona jest cały cykl otwarta zmienia połozenie i konsystencję ale z tym czy zamknieta czy otwarta mam bardzo duży problem.. wieczorem jest inna i rano też ;D

olej szyjkę i zrób test. Będzie dobrze, zobaczysz :)
    ladybag wrote:
    Dziewczyny ja się dziś spłakałam... byliśmy u gina (6 tydz + 1 dzień) kijanka jest malutka ale serduszko jak bije <3 <3 <3
    Co prawda widzę, że na zdj z usg jest napisane 6 tydz + 0 dni, ale to chyba nie ma większego znaczenia :P?

<3 cudownie! cieszę się razem z Tobą! :)

Gadu a jak Ty (Wy :P ) się czujesz?

Posok współczuję korkowych perypetii
    calanthe wrote:
    U mnie temp skoczyła, na moje oko owu było wczoraj (porównałam sobie z poprzednim cyklem, ale jeszcze się nie znam na tyle i może się mylę) jednak detektor jeszcze nic nie wskazał... a testy owu dwa dni z rzędu pozytywy
    A tak to wieje, że łeb chce urwać :/ ale mam moją ulubioną kawę i jest ok :P

jak pozytywy to się serduszkuj a tempkę olejcie ;)

u mnie tak się zwichrowała tempka o.O że mentalnie odpuściłam ten cykl już kompletnie nic nie kumam. Myślałam ze wyniki krwi coś pokażą ale nadal nic. Prolaktyna, tsh, estradiol, morfologia - wszystko ok, usg - wszystko ok. Więc czemu dzidzi nie ma? tego nikt nie wie. Jeszcze spróbuję zbadać sobie w tym cyklu progesteron (o ile w ogóle zakumam kiedy jest owu), ale jeśli to też nic nie wykaże to już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 15:15

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hehehe spoko nie przylazlam tu po dlugiej nieobecnosci zeby Wam pomachac pozytywem :P
    Jak Ty to rozumiesz dokladnie :D hehe

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunny bo to tak jest.. chyba każda czeka w kolejce.. i czeka na swój czas... i tak na prawdę nie ma co patrzeć na wykres.. mój był debilny.. denny . Wszystko przemawiało za tym że nic z tego.. więc głowa do góry !

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ