X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam z firmy, praktycznie caly dzien stracony, jechalam w korkach przez ten wspanialy snieg, w firmie mozna powiedziec niepotrzebnie sie stawilam ehhhh mam tyle roboty i tyle godzin zmarnowanych

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    A ja wracam z firmy, praktycznie caly dzien stracony, jechalam w korkach przez ten wspanialy snieg, w firmie mozna powiedziec niepotrzebnie sie stawilam ehhhh mam tyle roboty i tyle godzin zmarnowanych

ej dopiero po 12 jest...jeszcze caly dzien przed Toba, heh. Dobrze ze mozesz z domu pracowac...
    Ja zupelnie wypadlam z ciazowych tematow, ale bede czasem zagladac :D

Posok82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mi bardzo zaczął doskwierać jajnik prawy ąż jak siedze to potrafi dawać o sobie znać.. do tego piersi od wczoraj bolą jak cholera nawet przy dotyku..;/ czyje się jakby ktoś po mnie czołgiem przejechał dzisiaj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupie tego testa ale trochę sie boje go robić..;/
    wgl badam sobie szyjkę i mam problem bo jak dla mnie to ona jest cały cykl otwarta zmienia połozenie i konsystencję ale z tym czy zamknieta czy otwarta mam bardzo duży problem.. wieczorem jest inna i rano też ;D

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:54

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi lepiej zrob test bo ta niepewnosc Cie dobije, a my sie denerwujemy wraz z Toba...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Każdy się boi rozczarowania, ale z jednej strony nie zaszkodzi wiedzieć.
    Nie jesteś ciekawa? ;)

ciekawa może i jestem ale tyle razy moja ciekawośc skończyła się rozczarowanie i łzami..

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ej dopiero po 12 jest...jeszcze caly dzien przed Toba, heh. Dobrze ze mozesz z domu pracowac...
    Ja zupelnie wypadlam z ciazowych tematow, ale bede czasem zagladac :D
    Lago wlasnie potrzebna jestes w kazdym temacie nie tylko ciazowym :)

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • !KM! Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki fsh i lh robione w 3 dniu cyklu. wyniki fsh 6,8 (folikularna norma 3,5-12,5) lh 5,11(normy pęcherzykowa 2,4-12,6 owulacyjna 14,0-95,6 lutealna 1,0-11,4) tsh 1,66 (0,270-4,200) ft4 1,42 (0,93-1,71) Co sądzicie? Od 8 miesiecy każdy cykl zakończony niepowodzeniem.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !KM! wrote:
    Dziewczyny! Odebrałam dzisiaj wyniki fsh i lh robione w 3 dniu cyklu. wyniki fsh 6,8 (folikularna norma 3,5-12,5) lh 5,11(normy pęcherzykowa 2,4-12,6 owulacyjna 14,0-95,6 lutealna 1,0-11,4) tsh 1,66 (0,270-4,200) ft4 1,42 (0,93-1,71) Co sądzicie? Od 8 miesiecy każdy cykl zakończony niepowodzeniem.
    Do konca sie nie znam ale stosunek lhdo fsh powinien byc bliski 1 u ciebie jest 0,75. Tsh najlepiej jakby bylo ok 1-1,5 a wrtosc ft4 w przeliczeniu na procenty powinna byc ok 50% u ciebie jest 62%. Tak naprawde to najwiecej wie Gaduaaa nasz tutejszy lekarz :) moglam sie rabnac w liczeniu to Gadi sprawdz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 14:58

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago na forum? czy mnie oczy nie mylą ?! wtf? :D

Judi22, Lago lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ciagnie wilka do lasu :D

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ciagnie wilka do lasu :D
    i dobrze ! :) nie tu wraca z powrotem :)

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

hehehe spoko nie przylazlam tu po dlugiej nieobecnosci zeby Wam pomachac pozytywem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    kupie tego testa ale trochę sie boje go robić..;/
    wgl badam sobie szyjkę i mam problem bo jak dla mnie to ona jest cały cykl otwarta zmienia połozenie i konsystencję ale z tym czy zamknieta czy otwarta mam bardzo duży problem.. wieczorem jest inna i rano też ;D

olej szyjkę i zrób test. Będzie dobrze, zobaczysz :)
    ladybag wrote:
    Dziewczyny ja się dziś spłakałam... byliśmy u gina (6 tydz + 1 dzień) kijanka jest malutka ale serduszko jak bije <3 <3 <3
    Co prawda widzę, że na zdj z usg jest napisane 6 tydz + 0 dni, ale to chyba nie ma większego znaczenia :P?

<3 cudownie! cieszę się razem z Tobą! :)

Gadu a jak Ty (Wy :P ) się czujesz?

Posok współczuję korkowych perypetii
    calanthe wrote:
    U mnie temp skoczyła, na moje oko owu było wczoraj (porównałam sobie z poprzednim cyklem, ale jeszcze się nie znam na tyle i może się mylę) jednak detektor jeszcze nic nie wskazał... a testy owu dwa dni z rzędu pozytywy
    A tak to wieje, że łeb chce urwać :/ ale mam moją ulubioną kawę i jest ok :P

jak pozytywy to się serduszkuj a tempkę olejcie ;)

u mnie tak się zwichrowała tempka o.O że mentalnie odpuściłam ten cykl już kompletnie nic nie kumam. Myślałam ze wyniki krwi coś pokażą ale nadal nic. Prolaktyna, tsh, estradiol, morfologia - wszystko ok, usg - wszystko ok. Więc czemu dzidzi nie ma? tego nikt nie wie. Jeszcze spróbuję zbadać sobie w tym cyklu progesteron (o ile w ogóle zakumam kiedy jest owu), ale jeśli to też nic nie wykaże to już nie wiem gdzie szukać przyczyny. Ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 15:15

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hehehe spoko nie przylazlam tu po dlugiej nieobecnosci zeby Wam pomachac pozytywem :P
    Jak Ty to rozumiesz dokladnie :D hehe

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunny bo to tak jest.. chyba każda czeka w kolejce.. i czeka na swój czas... i tak na prawdę nie ma co patrzeć na wykres.. mój był debilny.. denny . Wszystko przemawiało za tym że nic z tego.. więc głowa do góry !

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ