X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:54

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Niekiedy się zastanawiam ileż można czekać... przecież to nie może być w nieskończoność. A to się strasznie ciągnie :/
    a który to Twój cykl?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Obecnie 16
    no to ja się starałam 10 potem poroniłam.. i teraz 2 ...
    właściwie zaczęliśmy we wrześniu 2015 roku

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Ja tylko na momencik bo powiem Wam że jak nie urok to sraczka :/ noga przestała boleć to gardło zaczęło i dziś już mam migdałki powiększone że głos mi się zmienia także w weekend bd się kurować i wybaczcie gdybym się nie odzywała ale strasznie czuję się do D... chyba gorączka będzie łapać bo juz się tak czuję :( Także laski miłego weekendu Wam wszystkim życzę i żeby się tu zieleniło wszystkim :)

Lago Jak miło Cię tu widzieć :) nie odchodź już brak nam tu Ciebie <3

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej kochane

Ja tylko na momencik bo powiem Wam że jak nie urok to sraczka :/ noga przestała boleć to gardło zaczęło i dziś już mam migdałki powiększone że głos mi się zmienia także w weekend bd się kurować i wybaczcie gdybym się nie odzywała ale strasznie czuję się do D... chyba gorączka będzie łapać bo juz się tak czuję :( Także laski miłego weekendu Wam wszystkim życzę i żeby się tu zieleniło wszystkim :)

Lago Jak miło Cię tu widzieć :) nie odchodź już brak nam tu Ciebie <3

5 kropli wody utlenionej do jednego ucha i polezec tym uchem do gory, na druga strone to samo :D Sprawdzone na wielu osobach, tylko koniecznie trzeba to zrobic zanim wirus sie rozkreci, czyli jak zaczyna lamac w kosciach :D.....bede zagladac w miare mozliwosci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 18:47

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Zobaczcie co się dzieje u mnie
    https://zapodaj.net/43073012cf504.jpg.html
    ja nie rozumiem czemu nie sikasz na hcg ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/0a7314bac7366.jpg.html

a Ciążowy
    https://zapodaj.net/2b4fbace405ea.jpg.html

https://zapodaj.net/d16562276056b.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciązowego to taki zwykły paskowy nie wiem czy wgl coś widać

• ladybag Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    https://zapodaj.net/0a7314bac7366.jpg.html

a Ciążowy
    https://zapodaj.net/2b4fbace405ea.jpg.html

https://zapodaj.net/d16562276056b.jpg.html

Który to dzień po owu?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Który to dzień po owu?

Prawdopodobnie 10 dpo

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    co do ciązowego to taki zwykły paskowy nie wiem czy wgl coś widać
    widać,widać.. powinnaś powtórzyć z porannego moczu jakimś konkretnym sklepowym testem będzie wszystko jasne, ale moim zdaniem zanosi się na ciążę.. ba.. zaniosło się już :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sobotnio :)
    dziś będę robić nic :) tylko zakupy ...
    kuźwa coś za wcześnie się budzę ostatnio.. 5.30 i koniec spania.. ale za to poszłam spać po 20 wczoraj to ile można spać co?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostawiam Wam moją magię ;) i ciążowe wirusy

fairy_dust_by_desperadofromhell-d382bh2.jpg

kozamonia, calanthe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi trzymam kciuki :) <3 !

• calanthe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem co jest grane, zmierzyłam co prawda tempke o 7 później niw zawsze a tv pat rzecz a ona niżej niż wczoraj i parę dni temu, mierzona później powinna być wyższa, zaspałam na pomierzenie i obudziła się o 7dopiero i o 7dopiero zmierzyłam.Może ja mam dopiero owulacje, chodź nie wiem czy to mozliwe.

Co do testowania to stwierdziłam że zatestuje jeśli@nie przyjdzie, po co mam się potem rozczarować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 09:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Gadu no cholerka ogromne gratki !!! <3

Lago wkoncu - miło Cie widzieć:-)

A u mnie jest taka lipa ze koniec ... przechodzimy kryzys.... więcej dni milczenia niż życia wspólnego
    Głupie gadanie , zero wsparcia- za dużo tego ...
    Nie mam sił ciągle szarpanina
    To chyba zbyt długo trwa ...
    Kiedyś nawet na histori komputera dostrzeglam że czytał artykuł " czy małżeństwo bez dzieci ma sens ?"
    Nie rozmawiamy o tym wogole wiadomo tyle czasu , żebym chociaż raz zobaczyła test pozytywny żeby chociaż raz spóźnila się małpa....
    Co miesiąc regularnie przychodzi, a ja już nie żyje tylko walczę- każdy dzień mój to walka ...zaczynam się poddawać

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem co jest grane, zmierzyłam co prawda tempke o 7 później niw zawsze a tv pat rzecz a ona niżej niż wczoraj i parę dni temu, mierzona później powinna być wyższa, zaspałam na pomierzenie i obudziła się o 7dopiero i o 7dopiero zmierzyłam.Może ja mam dopiero owulacje, chodź nie wiem czy to mozliwe.

Co do testowania to stwierdziłam że zatestuje jeśli@nie przyjdzie, po co mam się potem rozczarować.

Judi ja chodziłam przez dłuższy czas na zajęcia z npr. jeśli chodzi o zapis temperatury o innej godzinie niż wstajesz to aby wykres był czytelny odejmuje się lub dodaje temp:

każde przesuniecie czasowe o 30 min - 0,05 stopnia np. zawsze mierzysz o 5.30 a zmierzyłaś o 6.00 i wyszło 37.00 - to wpisujesz że 5.30 - 36,95
    jeśli przesunięcie jest o godzinę to odejmujesz 0,1 st - np. o 6.30 - 37.00 - to o 5.30 - 36,90

analogicznie jeśli obudzisz się za wcześnie - dodajesz

przesunięcie mniejsze niż 30 min - nie zakłócają i nie nanosi się zmian. Ale jak masz już różnicę 30 min - to już należy dokonać korekty.

mam nadzieję ze czytelnie to zapisałam. Generalnie mi na zajęciach tłumaczono aby nie wpisywać błędnych temperatur bo to bardzo zakłóca odczyt i lepiej stosować te odejmowania/dodawania do bazowej. ja tak zawsze robię i wychodzi mi prawidłowo. Nawet kiedyś chciałam sprawdzić czy faktycznie to odejmowanie czy dodawanie jest rzetelne i zbadałam sobie tego samego dnia (bez ruszania się z łóżka) trzy razy co godzinę i faktycznie wszystko pokrywało się z tempką zmierzoną za pierwszym razem o bazowym czasie. Więc na własnym przykładzie mogę napisać ze to odejmowanie/dodawanie się sprawdza.

Wczoraj rozmawiałam z osobą prowadząca moje zajęcia. Wysłałam jej moje wykresy, pomiary, wyniki. Powiedziała że pomoże i doradzi :) od razu nabrałam poweru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 11:47

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ