"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJudi22 wrote:no chyba że tak ale i tak trzeba wierzyć że się uda no MUSI W KOŃCU :*
Wpisałam po przeważnie na 12dc wypadała mi owu poza tym jakiś wpis na wykresie będzie u mnie to się już tak ciągnie że tracę nadzieję ale może nowy rok będzie łaskawszy dla wszystkich -
Ja dopiero teraz kawe sacze.....mialam pospac dzis dluzej bo wczoraj do pozna filmy ogladalam, ale kot ktorym sie opiekuje postanowil ze zaczeka az sie obudze i w miedzy czasie bedzie sobie po mnie lazil i mruczal. I tak wedrowal po moim boku w gore i w dol z godzine, az stary mruknal "idz ja nakarm" a sam dalej poszedl spac....Brwi wyszorowane, moge chodzic do ludzi a jeszcze starego czeka wizyta u fryzjera. Jest taki zaklad co sie nazywa King Baba Dee i go namawiam zeby tam poszedl, ale sie boi hahahahhhahahha
-
Judi22 wrote:CARO nasz Caro gdzie jesteś ?! odezwij się jak po lekarzu kochana ????
Biegam tu i tam i doba to dla mnie ostatnio za mało.. A więc u lekarza ok. Na lewym jajniku pojawiła się niewielka torbiel, ale gin powiedział, że to nic niepokojącego i tak się czasem zdarza po poronieniu. Powinna się wchłonąć. Zobaczymy na kolejnej wizycie. Mam 28.12. Ogólnie kolejne wyniki negatywne. Gin kazał narazie dać sobie spokój z nimi do końca roku. Ogólnie cały czas powtarza, że mam odpocząć i ja i organizm i zacząć działać od lutego. Trochę do podpytałam jak widzi kolejną ciążę to powiedział że zapobiegawczo Clexane, Acard i Duphaston. Armia normalnie..
Cykl jakoś tam się zaczął rozkręcać. Zobaczymy co będzie dalej.
Jestem do końca grudnia na l4 i aktualnie robię za nianie koleżanki i siostry. Jedna do pracy, a małego do żłobka nie chce wysyłać przed Świętami, bo panuje zapalnie oskrzeli a siostra biega po mieście. Gzuby 1,5 i 2,5. Zawsze chciałam mieć dzieci rok po roku
Nadrobie Was wieczorempoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Dzień dobry dzień dobry
A ja.. dopiero wstałam
Gaduaaa wrote:Jak dobrze ze nie jestem sama uff
Wiesz ja w 1 ciąży miałam taki idiotyczny sen.. śniła mi się jakby moja własna macica, a w niej maluszek i on się strasznie szarpał i mnie wołał żebym mu pomogła, a ja zrobić nic nie mogłam bo i jak.. jak się z niego budziłam to byłam strasznie umęczona psychicznie. Ten sen powtarzał się przez 3 dni, czwartego trafiłam do szpitala...
Dlatego teraz jak mi się takie głupoty śnią to zaraz się denerwuję
Chociaż muszę Wam powiedzieć, że się trochę uspokoiłam.
Skłamałabym gdybym napisała, że nie mam głupich myśli - co to to nie.. dzień bez jakiegoś nowego wymysłu dniem straconym ale jakoś tak lepiej to znoszę
Czekam z utęsknieniem na wizytę
Judi22 wrote:Hej dziewczyny.
Ojej u mnie skok w 11dc co jest Owulka? Kto by się jej tak wczesnie spodziewał? Nie możliwe.. a może jednak?
a czemu nie? Karolina dopiero co pisała, że ledwo cykl się zaczął a już ma duży pęcherzyk. Wszystko możliwe
Judi22 wrote:No właśnie Gadi nie działamy 10dc był bez seksu ♥ było tylko 9 dc i dzisiaj rano.wiec jeśli to owulka to wszystko w rękach Boga.
To bym powiedziała, że idealnie - wpisuje się to w nasze teorie o co drugi dzień by plemniki były mocniejsze. A jak jeszcze od rana to już w ogóle miodzio lodzio
Caro wrote:Biegam tu i tam i doba to dla mnie ostatnio za mało.. A więc u lekarza ok. Na lewym jajniku pojawiła się niewielka torbiel, ale gin powiedział, że to nic niepokojącego i tak się czasem zdarza po poronieniu. Powinna się wchłonąć. Zobaczymy na kolejnej wizycie. Mam 28.12. Ogólnie kolejne wyniki negatywne. Gin kazał narazie dać sobie spokój z nimi do końca roku. Ogólnie cały czas powtarza, że mam odpocząć i ja i organizm i zacząć działać od lutego. Trochę do podpytałam jak widzi kolejną ciążę to powiedział że zapobiegawczo Clexane, Acard i Duphaston. Armia normalnie..
Przeciwzakrzepowo, no to dobrze, jest jakiś plan i za jakiś czas będziecie działać
Swoją drogą jestem ciekawa od czego zależy co lekarze przepisują zapobiegawczo ?
-
Mam wrażenie że im bardziej niewyspana jestem tym wiecej zrobię. Jak sie wyspie to mi sie potqornie nie chce. A tu dzis sprzątanie rana, nawet jedno okno umyam w przypływie weny twórczej.
Sny w ciąży mam strasznie realistyczne. Czasami po przebudzeniu muszę chwilę pomyśleć czy to się naprawdę nie działo.
A tak poza wszystkim to moja "ulubiona sąsiadka" która nie potrafi się własnym dzieckiem zająć sprawila sobie szczeniaka labladora... ja pierdziele. A najlepsze jest to ze jak wychodzi z nim na dwór to jej trzylatka zostaje sama w mieszkaniu... Brak słów32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:Ladybag i co tam ciekawego pisze? Mniej więcej?
W telegraficznym skrócie - że najlepiej zrobić badanie nasienia bo w 50% a nawet 60% jest to tego przyczyna, a w sposób łatwy prosty i przyjemny można je zbadać i wyleczyć. A u kobiet badania drogie i niekoniecznie przyjemne. I dopiero po badaniu nasienia myśli się o zrobieniu badania drożności jajowodów - ale o tym napisze w następnym pościeKarolina2787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyladybag wrote:W telegraficznym skrócie - że najlepiej zrobić badanie nasienia bo w 50% a nawet 60% jest to tego przyczyna, a w sposób łatwy prosty i przyjemny można je zbadać i wyleczyć. A u kobiet badania drogie i niekoniecznie przyjemne. I dopiero po badaniu nasienia myśli się o zrobieniu badania drożności jajowodów - ale o tym napisze w następnym poście
Dzięki -
Dzień dobry, ja na chwileczkę bo zaraz czas w drogę na lotnisko i pierwszą wizytę nerwowa już jestem! buu
Malina a gdzie piszesz? na jakim wątku ??
Jusidi dobrze że się staracie i nie próżnujecie
Lago to całkiem podobnie do mojej labki.. Ona też często w nocy wymyśla
Ladybag no to witaj w klubie... moje debilne sny też pobijają rekordy debilizmu wrrr
Samara hhehe coś w tym jest ! ja jakoś też jak mam dobry wypoczęty dzień to zamulam na maxa !Fabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualnyDoberek
Witam się piątkowo weekendowo dziś po pracy przyjeżdża do mnie mama więc zapewne przez jutrzejszy dzień nie bd się udzielać bo będziemy robiły wystrój salonu
Gadi nie stresuj się bo nie ma po co wszystko ładnie pięknie
Malinka mam nadzieję że się nie przeniesiesz na tamten wątek na stałe
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelloł dziewczyny
Gadi czekamy na info:-)
Czytałam też ten artykuł na fb co napisała mamaginekolog ciekawy bardzo ale po przeczytaniu obudziło się we mnie 1000myśli na raz, dziewczyny tam pisały różne komentarze o swoich problemach np niee wiedziałam, że może się jajowód zalepić śluzem.
Poza tym to mój organizm wysyła jakies dziwne przedbiegi przed owulką, kupiłam sobie testy owulacyjne i zrobiłam wczoraj wyszła piękna krecha testowa mocniejsza od kontrolnej (później wam pokaże zdj ) mówię owulka tuż za rogiem albo chwile po. Natomiast dzisiaj rano tempka spadła do podstawowej prawie i ten wzrost tempki to był jednorazowy przedbieg. Dzisiaj powtórzę testa zobaczymy co pokaże.
Badam też szyjke wczoraj była mega otwarta hehe.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa I jak tam?
Judi22 wrote:Helloł dziewczyny
Gadi czekamy na info:-)
Czytałam też ten artykuł na fb co napisała mamaginekolog ciekawy bardzo ale po przeczytaniu obudziło się we mnie 1000myśli na raz, dziewczyny tam pisały różne komentarze o swoich problemach np niee wiedziałam, że może się jajowód zalepić śluzem.
Poza tym to mój organizm wysyła jakies dziwne przedbiegi przed owulką, kupiłam sobie testy owulacyjne i zrobiłam wczoraj wyszła piękna krecha testowa mocniejsza od kontrolnej (później wam pokaże zdj ) mówię owulka tuż za rogiem albo chwile po. Natomiast dzisiaj rano tempka spadła do podstawowej prawie i ten wzrost tempki to był jednorazowy przedbieg. Dzisiaj powtórzę testa zobaczymy co pokaże.
Badam też szyjke wczoraj była mega otwarta hehe.
Też byłam zaskoczona
A co do testów i owu to może faktycznie już była. Poza tym powtarzam po raz kolejny - nie przywiązuj się tak bardzo do tej temperatury Niepotrzebnie się stresujesz.
-
nick nieaktualnyladybag wrote:Gaduaaa I jak tam?
Też byłam zaskoczona
A co do testów i owu to może faktycznie już była. Poza tym powtarzam po raz kolejny - nie przywiązuj się tak bardzo do tej temperatury Niepotrzebnie się stresujesz.
wiem wiem już tyle razy mnie zawiodła że mierze ją tylko po to by wiedzieć jak organizm pracuje i dla własnych informacji