X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie masz testy owulacyjne ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi nie, nie kochana to tylko tak wpisany ;) nie robię testów żadnych

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Judi nie, nie kochana to tylko tak wpisany ;) nie robię testów żadnych

no chyba że tak :) ale i tak trzeba wierzyć że się uda no MUSI W KOŃCU :*

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CARO nasz Caro gdzie jesteś ?! odezwij się jak po lekarzu kochana ????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 10:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    no chyba że tak :) ale i tak trzeba wierzyć że się uda no MUSI W KOŃCU :*

Wpisałam po przeważnie na 12dc wypadała mi owu poza tym jakiś wpis na wykresie będzie :D u mnie to się już tak ciągnie że tracę nadzieję ale może nowy rok będzie łaskawszy dla wszystkich :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz kawe sacze.....mialam pospac dzis dluzej bo wczoraj do pozna filmy ogladalam, ale kot ktorym sie opiekuje postanowil ze zaczeka az sie obudze i w miedzy czasie bedzie sobie po mnie lazil i mruczal. I tak wedrowal po moim boku w gore i w dol z godzine, az stary mruknal "idz ja nakarm" a sam dalej poszedl spac....Brwi wyszorowane, moge chodzic do ludzi :D a jeszcze starego czeka wizyta u fryzjera. Jest taki zaklad co sie nazywa King Baba Dee i go namawiam zeby tam poszedl, ale sie boi hahahahhhahahha

• Caro Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    CARO nasz Caro gdzie jesteś ?! odezwij się jak po lekarzu kochana ????

Biegam tu i tam i doba to dla mnie ostatnio za mało.. ;-) A więc u lekarza ok. Na lewym jajniku pojawiła się niewielka torbiel, ale gin powiedział, że to nic niepokojącego i tak się czasem zdarza po poronieniu. Powinna się wchłonąć. Zobaczymy na kolejnej wizycie. Mam 28.12. Ogólnie kolejne wyniki negatywne. Gin kazał narazie dać sobie spokój z nimi do końca roku. Ogólnie cały czas powtarza, że mam odpocząć i ja i organizm i zacząć działać od lutego. Trochę do podpytałam jak widzi kolejną ciążę to powiedział że zapobiegawczo Clexane, Acard i Duphaston. Armia normalnie..

Cykl jakoś tam się zaczął rozkręcać. Zobaczymy co będzie dalej.

Jestem do końca grudnia na l4 i aktualnie robię za nianie koleżanki i siostry. Jedna do pracy, a małego do żłobka nie chce wysyłać przed Świętami, bo panuje zapalnie oskrzeli a siostra biega po mieście. Gzuby 1,5 i 2,5. Zawsze chciałam mieć dzieci rok po roku :-) :-)

Nadrobie Was wieczorem <3 <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dzień dobry :)
    A ja.. dopiero wstałam :D
    Gaduaaa wrote:
    Jak dobrze ze nie jestem sama uff

Wiesz ja w 1 ciąży miałam taki idiotyczny sen.. śniła mi się jakby moja własna macica, a w niej maluszek i on się strasznie szarpał i mnie wołał żebym mu pomogła, a ja zrobić nic nie mogłam bo i jak.. jak się z niego budziłam to byłam strasznie umęczona psychicznie. Ten sen powtarzał się przez 3 dni, czwartego trafiłam do szpitala...
    Dlatego teraz jak mi się takie głupoty śnią to zaraz się denerwuję :/
    Chociaż muszę Wam powiedzieć, że się trochę uspokoiłam.
    Skłamałabym gdybym napisała, że nie mam głupich myśli - co to to nie.. dzień bez jakiegoś nowego wymysłu dniem straconym :D ale jakoś tak lepiej to znoszę ^_^
    Czekam z utęsknieniem na wizytę :)
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ojej u mnie skok w 11dc co jest :? Owulka? Kto by się jej tak wczesnie spodziewał? Nie możliwe.. a może jednak?

a czemu nie? Karolina dopiero co pisała, że ledwo cykl się zaczął a już ma duży pęcherzyk. Wszystko możliwe :)
    Judi22 wrote:
    No właśnie Gadi nie działamy :-D 10dc był bez seksu ♥ było tylko 9 dc i dzisiaj rano.wiec jeśli to owulka to wszystko w rękach Boga.

To bym powiedziała, że idealnie - wpisuje się to w nasze teorie o <3 co drugi dzień by plemniki były mocniejsze. A jak jeszcze od rana to już w ogóle miodzio lodzio :)
    Caro wrote:
    Biegam tu i tam i doba to dla mnie ostatnio za mało.. ;-) A więc u lekarza ok. Na lewym jajniku pojawiła się niewielka torbiel, ale gin powiedział, że to nic niepokojącego i tak się czasem zdarza po poronieniu. Powinna się wchłonąć. Zobaczymy na kolejnej wizycie. Mam 28.12. Ogólnie kolejne wyniki negatywne. Gin kazał narazie dać sobie spokój z nimi do końca roku. Ogólnie cały czas powtarza, że mam odpocząć i ja i organizm i zacząć działać od lutego. Trochę do podpytałam jak widzi kolejną ciążę to powiedział że zapobiegawczo Clexane, Acard i Duphaston. Armia normalnie..

Przeciwzakrzepowo, no to dobrze, jest jakiś plan i za jakiś czas będziecie działać :)
    Swoją drogą jestem ciekawa od czego zależy co lekarze przepisują zapobiegawczo ?

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że im bardziej niewyspana jestem tym wiecej zrobię. Jak sie wyspie to mi sie potqornie nie chce. A tu dzis sprzątanie rana, nawet jedno okno umyam w przypływie weny twórczej.

Sny w ciąży mam strasznie realistyczne. Czasami po przebudzeniu muszę chwilę pomyśleć czy to się naprawdę nie działo.

A tak poza wszystkim to moja "ulubiona sąsiadka" która nie potrafi się własnym dzieckiem zająć sprawila sobie szczeniaka labladora... ja pierdziele. A najlepsze jest to ze jak wychodzi z nim na dwór to jej trzylatka zostaje sama w mieszkaniu... Brak słów

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• ladybag Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamaginekolog napisała obszerny post o tym co dalej gdy staramy się długo i nie wychodzi :)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag i co tam ciekawego pisze? Mniej więcej? :)

• ladybag Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ladybag i co tam ciekawego pisze? Mniej więcej? :)

W telegraficznym skrócie - że najlepiej zrobić badanie nasienia bo w 50% a nawet 60% jest to tego przyczyna, a w sposób łatwy prosty i przyjemny można je zbadać i wyleczyć. A u kobiet badania drogie i niekoniecznie przyjemne. I dopiero po badaniu nasienia myśli się o zrobieniu badania drożności jajowodów - ale o tym napisze w następnym poście :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    W telegraficznym skrócie - że najlepiej zrobić badanie nasienia bo w 50% a nawet 60% jest to tego przyczyna, a w sposób łatwy prosty i przyjemny można je zbadać i wyleczyć. A u kobiet badania drogie i niekoniecznie przyjemne. I dopiero po badaniu nasienia myśli się o zrobieniu badania drożności jajowodów - ale o tym napisze w następnym poście :)

Dzięki :)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj przygodo! :)
    Cześć i czołem.

Właśnie żem się ku.rwa ekspertem zrobiła na sąsiednim wątku :D
    Czuję jak mi samoocena szybuje :D oj jeszcze trochę i wybuchnę tak się nadęłam :D hahahahaha.

Karolcia jak tam? :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja na chwileczkę bo zaraz czas w drogę na lotnisko i pierwszą wizytę :) nerwowa już jestem! buu

Malina a gdzie piszesz? na jakim wątku ??
    Jusidi dobrze że się staracie i nie próżnujecie :)
    Lago to całkiem podobnie do mojej labki.. Ona też często w nocy wymyśla :)
    Ladybag no to witaj w klubie... moje debilne sny też pobijają rekordy debilizmu wrrr :/
    Samara hhehe coś w tym jest ! ja jakoś też jak mam dobry wypoczęty dzień to zamulam na maxa !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)

Witam się piątkowo weekendowo :D dziś po pracy przyjeżdża do mnie mama więc zapewne przez jutrzejszy dzień nie bd się udzielać bo będziemy robiły wystrój salonu :)

Gadi nie stresuj się bo nie ma po co wszystko ładnie pięknie :)

Malinka mam nadzieję że się nie przeniesiesz na tamten wątek na stałe :P

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie tam kochane napisałam tylko jakieś dziewczynie z nadczynnością parę pierdól.

Gadi dawaj znać! Czekam na info.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł dziewczyny :-)
    Gadi czekamy na info:-)
    Czytałam też ten artykuł na fb co napisała mamaginekolog ciekawy bardzo ale po przeczytaniu obudziło się we mnie 1000myśli na raz, dziewczyny tam pisały różne komentarze o swoich problemach np niee wiedziałam, że może się jajowód zalepić śluzem.

Poza tym to mój organizm wysyła jakies dziwne przedbiegi przed owulką, kupiłam sobie testy owulacyjne i zrobiłam wczoraj wyszła piękna krecha testowa mocniejsza od kontrolnej (później wam pokaże zdj ) mówię owulka tuż za rogiem albo chwile po. Natomiast dzisiaj rano tempka spadła do podstawowej prawie i ten wzrost tempki to był jednorazowy przedbieg. Dzisiaj powtórzę testa zobaczymy co pokaże.
    Badam też szyjke wczoraj była mega otwarta hehe.:-)

• ladybag Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa I jak tam?

Judi22 wrote:
    Helloł dziewczyny :-)
    Gadi czekamy na info:-)
    Czytałam też ten artykuł na fb co napisała mamaginekolog ciekawy bardzo ale po przeczytaniu obudziło się we mnie 1000myśli na raz, dziewczyny tam pisały różne komentarze o swoich problemach np niee wiedziałam, że może się jajowód zalepić śluzem.

Poza tym to mój organizm wysyła jakies dziwne przedbiegi przed owulką, kupiłam sobie testy owulacyjne i zrobiłam wczoraj wyszła piękna krecha testowa mocniejsza od kontrolnej (później wam pokaże zdj ) mówię owulka tuż za rogiem albo chwile po. Natomiast dzisiaj rano tempka spadła do podstawowej prawie i ten wzrost tempki to był jednorazowy przedbieg. Dzisiaj powtórzę testa zobaczymy co pokaże.
    Badam też szyjke wczoraj była mega otwarta hehe.:-)

Też byłam zaskoczona ;)
    A co do testów i owu to może faktycznie już była. Poza tym powtarzam po raz kolejny - nie przywiązuj się tak bardzo do tej temperatury :) Niepotrzebnie się stresujesz.

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Gaduaaa I jak tam?

Też byłam zaskoczona ;)
    A co do testów i owu to może faktycznie już była. Poza tym powtarzam po raz kolejny - nie przywiązuj się tak bardzo do tej temperatury :) Niepotrzebnie się stresujesz.

wiem wiem już tyle razy mnie zawiodła że mierze ją tylko po to by wiedzieć jak organizm pracuje i dla własnych informacji :)

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ