X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) wpadam na chwile :-)
    Caro super że wszystko jest ok:-) niech szczęście trwa w waszych sercach <3
    17marca mam wizytę i dopiero tam się wszystko dowiemy :-) do lekarza wiem jakiego musze iść :-)
    Karolina niech CLO zdziała u Cb cuda :) jaka dawka?

Dziewczyny pozdrawiam was wszystkie :-) czy pojawiły się jakieś nowości jakies 2kreski groszeczek coś? :-)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz dość :( załamka totalna taki dzień chyba. Cały dzień mysle i wymyśliłam,ze i tym razem doktor mnie troche olał :(
    Musze Wam opowiedzieć co i jak i wyrazcie prosze swoje zdanie. Jestem 31 latka,poruszam sie na wozku, od 3 lat nadcisnienie od mca wykryto stan przed cukrzycowy. O dzidzie staram sie juz okolo 5 lat i nic. Mam córkę 10 lat :) z innym mezczyzną. Ginekolog tylko mowi dzialac wiec poszlam prywatnie i ten w 13 dc zrobil usg stwierrdzil ze brak ovu przepisal clostilbegyt kazal brac od 2 dc przez 5 dni i zaczac wspolzyc. Dwa cykle tak i do niego ale nawet nie spytal ile trwa moj cykl, czy regularne czy nie. :( Co myślicie?

Gosia31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi 3mam kciuki za Twoją wizytę i daj znać jak już będziesz wiedziała więcej :)

Co do mnie Clo 1x1 od 2dc przez 5dni tak samo dupek :)

Gosia31 może pora zmienić lekarza? Twój mąż badał nasienie? Mnie mój gin od razu zapytał ile trwają moje cykle, kiedy mniej więcej owulki wyglądać itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:07

• Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie badał :( Ja to już sama nie wiem co trzeba :(

Gosia31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia31 wrote:
    Nie nie badał :( Ja to już sama nie wiem co trzeba :(

To może warto by zbadał? Skoro masz dziecko a teraz inny facet i tak długo się staracie to może w tym tkwi problem. Warto porobić podstawowe badania. Lekarz też co jeden to inna gadka więc warto zasięgnąć opinii innego ginka.

• Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba bedzie :)

a29a3d5327b8b5fd9e5e1bbaf689d426.png

Gosia31
  • Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze nie traktują mnie poważnie, przez to chyba że poruszam sie na wózku :(

Gosia31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe co u Ciebie? Wracaj tu do nas :) Jak tam mąż?

Veritaserum nie poddawaj się <3

Anusias co tam jak tam u Ciebie?

Dziewczyny nie wypalajcie się ejże wracajcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia co Ty mówisz. Nie może tak być bo co to za lekarze. Poza tym do jednego nie ma co chodzić wiem na swoim przykładzie. Leczyłam się u jednej ginki i nic nie zdziała bo tylko mnie wysyłała na hormony, nic poza tym a teraz czuję że jestem na dobrej drodze z nowym ginem także głowa do góry :) Dobry lekarz to podstawa. Skąd jesteś jeśli można wiedzieć?

• Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam nie daleko Koszalina :) byłam już u trzech lekarzy dwóch na nfz i ten ostatni prywatnie myślałam, że bedzie lepiej ale...

Gosia31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a co tamci lekarze Ci powiedzieli? Coś zalecili? Wgl w czym tkwi ten problem? Podejrzenie jakieś?

• Gosia31 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeden co ciąże prowadzil to mowi zeby działać, drugi dał na hormony byly w normie, a ten przepisał clostilbegyt i kazal przyjsc za 2 mc i bedziemy myslec to wszystko :(

Gosia31
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed dostaniem Clo i dupka miałam dwa monitoringi z tym dzisiejszy i dopiero leki dostałam dziś. No skoro lekarz tak zalecił to raczej powinien wiedzieć co robi więc chyba nic nie pozostało jak brać te clo i czekać tylko czemu za dwa miesiące dopiero?

• Samara Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia31 wrote:
    No jeden co ciąże prowadzil to mowi zeby działać, drugi dał na hormony byly w normie, a ten przepisał clostilbegyt i kazal przyjsc za 2 mc i bedziemy myslec to wszystko :(

Witaj

Całą diagnozę należy zacząć od mężczyzny, bo u niego badanie jest tanie i z przyjemnym finałem. Można go szybko wykluczyć jeżeli jest wsio ok. U mnie lekarz powiedział, że dopiero zacznie mnie diagnozować jak dostanie wyniki nasienia męża i wszystko tam będzie ok. Zacznij od tego, aby wykluczyć jego i zacząć diagnozować siebie. Nie ma sensu brać np. clo skoro nie wiadomo czy plemniory się spiszą.

Karolina2787, ladybag lubią tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Samara Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    aaaa to mąż... przeczytałam bez zrozumienia hehe
    pisałaś że jest ich więcej? po obu stronach czy tylko po jednej? występują w pakiecie? a jak na usg w opisie opisali strukturę ? pozapalną?

Guzki są tylko po lewej stronie karku trochę za uchem. Ogólnie widoczny jest tylko jeden, po usg wyszło, że pod nim jest ich więcej. Na opisie jest tylko że sama zmiana ma środek nieco hypoechogenny i jest o gładkich kształtach. Węzły chłonne odczynowe. Wiem tylko tyle, że odczynowe węzły to stan zapalny.

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara ma rację popieram bardziej doświadczoną ^_^ w sumie u mnie były badania mojego też więc co racja to racja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara czy te kaszaki trzeba usuwać?? Ja mam takie 3 na głowie, niewielkic rozmiarów. Podobno to rodzinne jest i moja mama faktycznie tez ma sporo. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że one niestety często nawet po chirurgicznym wycięciu narastają od nowa... Tylko z mężem to pewnie inna sprawa w związku z tym bliskim sąsiedztwem węzłów.

U mnie wczoraj i dziś było serduszkowanie mam nadzieje że ovitrelle zadziałał i czekam ;) od jutra dupek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:48

• calanthe Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 13:15

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Samara czy te kaszaki trzeba usuwać?? Ja mam takie 3 na głowie, niewielkic rozmiarów. Podobno to rodzinne jest i moja mama faktycznie tez ma sporo. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że one niestety często nawet po chirurgicznym wycięciu narastają od nowa... Tylko z mężem to pewnie inna sprawa w związku z tym bliskim sąsiedztwem węzłów.

U mnie wczoraj i dziś było serduszkowanie mam nadzieje że ovitrelle zadziałał i czekam ;) od jutra dupek.

To co ma mój mąż to nie jest kaszak, jak się okazuje, nie wygląda to nawet na większy pieprzyk. Wygląda to tak jakby ktoś guza nabił, tylko bez siniaków.
    Wybierz się do dermatologa, to Ci powie.

04-04-2016 [*] 8 tyd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe :-) jak miło że jesteś. Może wątek nie umrze bo ostatnio to na prawde cisza tu jak makiem zasial.

Kawę już piłam ale co tam można walnąć jeszcze jedną ;-) współczuję Twojemu mężowi biedny oby szybko wydobrzal.

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ