Kontrwatek "dobrze, ze..."
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj dziewuchy! Po co tak sie negatywnie nakrecac? Z tego to ani dzieci nie bedzie, ani sie ladniejsze nie zrobimy. Tylko pozytywne myslenie, szukanie plusow kazdej, nawet najbardziej beznadziejnej sytuacji.
Zaczne: plusem na dzis jest to, ze sie wyspalam!Fedra, Lillenka, mycha28, Japoneczka z Porcelany, MalutkaEve, turkawka, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Plusem jest to ze dziesiaj z wiarą pierwszy raz od bardzo dawna powiedziałam do siebie ze kiedyś będe mamą
biedronka1982, Elinn, celia, migotka, MalutkaEve, Spero, aga.just, turkawka, ulek, Effcia28 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Wylałam swoje żale na "wszystko źle" więc masz rację pora na odrobinę pozytywnych emocji Tak więc, ciesze się z tego, że mam męża który kocha mnie ponad życie i gdyby mógł to by mi nieba uchylił, że mogę liczyć na wsparcie rodziny w każdej, nawet najgorszej sytuacji. Cieszę się z tego, że mam przyjaciółkę do której jak zadzwonie i się nie odzywam to ona wie, że dlatego że płaczę i potrafi tak po prostu wisieć ze mną na linii aż się nie wyszlocham i nie będę w stanie powiedzieć o co mi właściwie chodzi. Cieszę się, że mam gdzie mieszkać, co jeść, jestem ogólnie zdrowa (oprócz problemów z ciążą), jestem wykształconym i wolnym człowiekiem co sprawia że mam o wiele więcej szczęścia niż zdecydowana większość ludzi na tej planecie
biedronka1982, Fedra, Veri, celia, Katha81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrzeba wywalić złe emocje i frustracje, ale później czas na pogodę ducha. Choćby nie wiem co, zawsze trzeba szukać w swoim życiu pozytywów. Mamy skłonność do narzekania, ale jak się oczy otworzy na problemy "wagi ciężkiej" to łatwiej docenić co się ma..
Dziewczyny, uszy do górybiedronka1982, Anoolka, Fedra, adk_1989 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokladnie Elinn! To chyba cecha narodowa jest to narzekanie! I zeby inni mieli gorzej niz ja, wtedy jest mi lepiej! A ja mojemu zawsze powtarzam, ze ma sie w gore porownywac, tzn. szukac tych, co lepiej maja i starac sie im dorownac!
Elinn, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzisiejszy cytacik
"Sukces odniesiesz tylko wtedy, gdy sam poszukasz okoliczności, jakie ci odpowiadają; Jeśli nie zdołasz ich znaleźć, stwórz je sobie."- George Bernard ShawElinn, biedronka1982, Fedra, MalutkaEve, Anulkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja plusy na dziś:
- wciąż mogę spać na brzuchu, bo nie przeszkadza mi ogromny ciążowy brzuch
- mogę sobie bezkarnie pić alkohol
- mogę jeść wszystko na co mam ochotę bez obawy, że będę miała mdłości, albo że dziecko będzie miało kolkę bo mama zjadła coś niestrawnego
- mogę spokojnie lecieć na urlop i nie martwić się, że zaszkodzę tym fasolce, czy że cały urlop spędzę uczepiona kibelka
- mogę się kochać z mężem bez zamartwiania czy aby na pewno to nie szkodzi fasolce
- nie muszę wydawać kasy na ciuchy, które będą służyć tylko przez kilka miesięcy
Chociaż, kogo ja oszukuję?... Przecież zrobię wszystko i wszystko poświęcę, żeby urodzić dziecko...biedronka1982, Veri, migotka, Amaranta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
przecież było pozytywnie:P nie wiem jak Wy, ale ja naprawdę doceniam taką kluczową rzecz w życiu jak możliwość spania na brzuchu ;P A co do pamiątki to wylatujemy dopiero 1.11 więc ewentualną pamiątkę zmajstrujemy będąc jeszcze na polskiej ziemi Aczkolwiek nie wierzę, że teraz się uda
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja sie ciesze na urlop w Polsce Bez mierzenia temperatury, myslenia o dniach plodnych itp... )) Chwila spokoju dla psychiki
Plus na dzis: moge ruszyc tylek z lozka, dac sobie porzadny wycisk na rowerku i zadbac o figure! Zdrowsze cialo przed ciaza, szybszy powrot do formy po porodzie!
biedronka1982 lubi tę wiadomość