Kraków, okolice. Jest ktoś??;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wstyd się przyznać ale w pierwszych i drugich staraniach poszłam do lekarza dopiero jak zaszłam w ciążę i to w drugiej koło 11 tc bo gin był na urlopie. Chodzę regularnie raz w roku i puki starania nie trwały dłużej niż rok uważałam że nie ma po co się spieszyć. Teraz byłam pierwszy raz w zeszłym miesiącu i tylko się zdenerwowałam bo oprócz jednego mięśniaczka którego mam od drugiej ciąży doszedł kolejny. Przez to i te plamienia w tym cyklu muszę się z kimś jeszcze skonsultować. A darmowe badania przyjmę chętnie, czemu nie. Nie wiem tylko czy nie przełożę wizyty bo przesunął mi się okres.
Mnie ktoś z luxmedu polecał Gołąbek.
Dziewczyny fajny wątek nam się zrobił.
Kinga: pokaż link dl termometru?
Jakie macie dziewczyn?
Idę kupić testy na allegro? Tylko jakie? -
Ja mam zwykły z Rossmana za 10zł. W sumie to mieliśmy kupować komputer owulacji z mężem. Byłam na tabletkach anty, potem NuvaRing. Mój organizm strasznie się zachowywał po jakimś czasie. Zaczęły się plamienia, spadek libido, w sumie to było już tak źle, że mogłoby stado nagich facetów wkoło mnie tańczyć, a mnie by to nie ruszyło. I wszystko odstawiłam. A że jestem leniuszkiem, to nie chciało mi się uczyć metod npr. Komputer wydawał się być idealnym rozwiązaniem. Nowoczesne urządzenie a jednocześnie zgodne z nauką Kościoła. Mieliśmy kupić zaraz po ślubie. Ale mówię mężowi poczekajmy, zobaczymy, czy ja w ogóle jestem w stanie mierzyć ta temperaturę codziennie, bo jeśli nie to szkoda kasy. Kupiłam w rossmanie ten za 10zł, sciagnelam aplikacje na telefon i już tak ze mną został. Teraz jedynie zbieram się od 3 miesięcy żeby kupić termometr ale w zestawie z tym mini mikroskopem do badania śluzu. Moja mama taki miała, korzystali z tatą przez całe życie i chwalila go bardzo.
-
krisi:przepraszam ze tezaz odp ale nie przeladalam wczesniejszych stron,z badan histopatologicznych z lozyska wykazalo ze bylo zapalenie,a po wywiadzie lekarzy w szpitalu to podejrzewali ze to moglo byc od rumienia zakaznego mojego starszego synka,bo plud mial duza anemie i zaczela mu sie woda zbierac w brzuszkuMikołaj [*]30.08.2014....19tc
https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
-
Ja zaznaczam głównie w nim, a potem przenoszę dane tutaj i już 2 razy mi się zdarzyło, że wyznaczył mi dzień owulacji dobrze, OF wyznaczyła źle a dzień później poprawiala tak jak ovuview. Tak, że do niego mam największe zaufanie. Poza tym trochę znam zasady metody Rotzera i wiem kiedy mam dobrze wyznaczone a kiedy nie.
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanessa wrote:O widzę że wątek ozywa
Też byłam u tej Pani ale odniosłam inne wrażenie co do jej kompetencji. Chciała mi zrobić HSG bez JAKICHKOLWIEK badań nawet bez wymazu!!! i była oburzona jak wspominałam o wymazie. Oczywiście nie poszłam już do niej i po czasie jak zmieniałam lekarza dowiedziałam sie że gdybym jej posłuchała i zgodziła sie na HSG to pewnie wąchałabym już kwiatki o spodu bo w wymazie wyszły mi takie dziwactwa że obecny lekarz powiedział że nie mogę mieć w takiej sytuacji HSG bo mogłabym dostać sepsy.
Ale może komuś pomogłaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 03:52
-
nick nieaktualny
-
peppapig wrote:Dziewczyny ja tez chodze do Dr Krukowicz..wydaje się być ok, ja robiłam badania..progesteron, dała mi drugi cykl clo..mam monitoring..czekam jeszcze,jak się nie uda jeden cykl. Powodzenia wszystkim
U nowego obecnego lekarza pierwsza wizyta trwała 3,5 godz. z DOKŁADNYM wywiadem ze mną i mężem (oczywiście badanie i usg) i nie stawiał żadnych diagnoz bez badań tylko najpierw je zlecił
Jak mam porównanie z obecnym lekarzem to jego poprzednicy są dla mnie niekompetentni
Ale oczywiście życzę aby Tobie pomogła i nie popełniła podstawowych błędów jak było w moim przypadku -
Witam sie i ja - od roku mieszkanka Krakowa o dzidziusia pierwszego staram sie juz dluuuugo i lecze sie od pol roku. Prolaktyne doprowadzilam do porzadku a teraz stymulacja mnie czeka .... Sciskam wszystkie Krakowianki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 19:45
Nona, Kinga1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kinga1 u mnie zachowuje się podobnie po @, a potem po owulacji ładnie podskakuje do góry. To Twój pierwszy cykl w którym mierzysz temp? Trzeba poobserwowac swój organizm przez kilka cykli. Moja mama mówi, że dopiero po roku można powiedzieć, że poznało się dobrze swój organizm.
Kinga1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny