Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kwietniowe starania czas zacząć
Odpowiedz

Kwietniowe starania czas zacząć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    no mam taką nadzieje:)
    a widzę, że Ty równolatko również ze śląska jesteś :)

i też Kasia jestem :P nio to jakie okolice ? Ja okolice Raciborza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    maximka84 wrote:
    kasiaks wrote:
    podczytuje sobie was dziewczyny i stara to chyba ja jestem 30 na karku i starania o pierwsze dziecko dopiero. W okól podobnie jak u Was same matki i ciężarne.
    Ale cierpliwie czekam na swoją kolej bo kiedyś nadejdzie :))

:) jak miło że nie ja jedyna mam to 18tkę na karku :P

no kiedyś musi nadejść nasz czas . . .

Ty maximka nie narzekaj, patrz jak masz wykres ładny :) Mamusia :)

:P wiesz, w zeszłym cyklu miałam bardzo podobnie ... tyle że te jajniki nie rwały , a miałam tempke ładną i nagle buch z 37,10 do 36,38 ...i @ przyszła, więc i w tym miesiącu może być podobnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Oczywiście że nadejdzie. Na każdego przyjdzie czas :) stara? no co Ty ważne że się młodo czujemy:)Ja sie czuje tak na 19 latek :P

maximka84 zerknęłam na wykresik naprawdę bardzo ładny jest :)więc trzymam kciuki za nas :)

kaarolaa ja nigdy temperatury nie mierzyłam w w tym cyklu mierzyłam i nawet na usg byłam na obserwacji owu. i 12 kwietnia pęcherzyk miał 21 mm a w poniedziałek już go nie było. Więc owu miałam między 12 a 15 kwietnia pomimo że ovufriend mi zaznaczyło na 16 co jest nie prawdą :)

Lekarz w piątek powiedział by przez weekend z łóżka nie wychodzić ciężko było nam to zrealizować bo gości mieliśmy z okazji naszej 5 rocznicy ślubu :)

wow 5 latek, super :) my we wrześniu 3 :D

Kochany Mężuś ... tak bardzo chciałabym mu podarowac ten największy skarb ... Boże jakby się cieszył . . .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja spadam na maj! wlasnie dostalam okresu... no nic bedzie dobrze pozdarwaim was i rzyczę wam wspaniałych i sybkich fasolek :)

• Iwka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to super :) 3 latka to też ładnie:)

Mój to się cieszył jak dziecko jak pierwszy raz zaszłam w ciąże, skakał z radości:) no ale radość trwała krótko. Teraz widzę, ze coś w nim przygasło i nawet ciężko mu się mówi o dzieciach...

Dziewczyny chyba zaraz polece po test jak wy wytrzymujecie w tej niepewności

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:
    kochane ja spadam na maj! wlasnie dostalam okresu... no nic bedzie dobrze pozdarwaim was i rzyczę wam wspaniałych i sybkich fasolek :)

:***

• Iwka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mikusia i również życzę majowego za fasolkowania :*

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:

Mój to się cieszył jak dziecko jak pierwszy raz zaszłam w ciąże, skakał z radości:) no ale radość trwała krótko. Teraz widzę, ze coś w nim przygasło i nawet ciężko mu się mówi o dzieciach...

... a byłaś w ciąży... ?

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    mikusia wrote:

<3

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    mikusia wrote:

<3

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Iwka wrote:

... a byłaś w ciąży... ?

Tak w 2011 ale poroniłam w 11 tygodniu ciąży

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wywiało Was babki ... jesteście ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    maximka84 wrote:
    Iwka wrote:

... a byłaś w ciąży... ?

:( :( :(
    Aniołeczek ... na pewno czuwa nad Wami ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Oczywiście że nadejdzie. Na każdego przyjdzie czas :) stara? no co Ty ważne że się młodo czujemy:)Ja sie czuje tak na 19 latek :P

maximka84 zerknęłam na wykresik naprawdę bardzo ładny jest :)więc trzymam kciuki za nas :)

kaarolaa ja nigdy temperatury nie mierzyłam w w tym cyklu mierzyłam i nawet na usg byłam na obserwacji owu. i 12 kwietnia pęcherzyk miał 21 mm a w poniedziałek już go nie było. Więc owu miałam między 12 a 15 kwietnia pomimo że ovufriend mi zaznaczyło na 16 co jest nie prawdą :)

Lekarz w piątek powiedział by przez weekend z łóżka nie wychodzić ciężko było nam to zrealizować bo gości mieliśmy z okazji naszej 5 rocznicy ślubu :)

dlatego ja wiem ze mogłam miec owulacje 31 marca, a to akurat były moje urodziny i strasznie zamarzyłam sobie, zeby sie udało i bach udało sie. ja tez nie mierzyłam, dopiero tu na owu zaczełam :)głownie odliczałam dni od pierwszego dnia @, przy regularnych cuklach to nie problem, zaczynałam serduszkowac w 11 dc a konczyłam w 15 dc. raz byłam tylko na usg podczas dni płodnych i był pecherzyk 23 mm.u mnie nawet sluzu nie było, musiałam sie wspomagac wiesiołkiem co nie przynosiło zbyt duzego rezultatu.

• Iwka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Iwka wrote:
    maximka84 wrote:
    Iwka wrote:

... a byłaś w ciąży... ?

:( :( :(
    Aniołeczek ... na pewno czuwa nad Wami ...

Czuwa nad każdą z nas :*

maximka84 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest przynajmniej to , że ''robienie dzieci'' jest takie kuźwa przyjemne :P :D :)

Iwka, kate38, Gośśśka, Konwalia lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Iwka wrote:

dlatego ja wiem ze mogłam miec owulacje 31 marca, a to akurat były moje urodziny i strasznie zamarzyłam sobie, zeby sie udało i bach udało sie. ja tez nie mierzyłam, dopiero tu na owu zaczełam :)głownie odliczałam dni od pierwszego dnia @, przy regularnych cuklach to nie problem, zaczynałam serduszkowac w 11 dc a konczyłam w 15 dc. raz byłam tylko na usg podczas dni płodnych i był pecherzyk 23 mm.u mnie nawet sluzu nie było, musiałam sie wspomagac wiesiołkiem co nie przynosiło zbyt duzego rezultatu.

Fajnie taki prezent na urodzinki :) teraz już tylko z górki :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewuszki muszę kończyć bo my tu gadu gadu a robota moja sama się nie robi ;) do wieczorka

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Dobra dziewuszki muszę kończyć bo my tu gadu gadu a robota moja sama się nie robi ;) do wieczorka

papapapapa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikusia wrote:

Mikusia bardzo mi przykro! A jesteś pewna że to okres a nie plamienie????

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ