X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!
Odpowiedz

LIPIEC 2013! I BĘDĘ MAMĄ!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko, Kochana przenieśmy się do wątku "Zoatńmy mamami 2014" będzie nam łatwiej., skoro i tak tam tez rozmawiamy...a i Puszek pewnie chętnie nam pomorze :)

Puszysta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam do mądrzejszych ode mnie. Czy progesteron dopochwowo mogę wziąć bez porozumienia z lekarzem. Kupiłam bez recepty utrogestan i chce go brać do czasu wizyty - poniedziałek. Martwią mnie te plamienia i ból pleców a przede mną długa podróż pociągiem:/

Andzia33 lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mocno za mnie kciuki...ten miesiąc miał być mój - taki był plan...temperatura podskoczyła ale im bliżej końca cyklu tym bardziej się denerwuje czy się udało...

6fb56cce32bf89a252baed1c203762c2.png

doris85, Aga_Andzia, Gośśśka, Mikusia2, Andzia33 lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Pytanie mam do mądrzejszych ode mnie. Czy progesteron dopochwowo mogę wziąć bez porozumienia z lekarzem. Kupiłam bez recepty utrogestan i chce go brać do czasu wizyty - poniedziałek. Martwią mnie te plamienia i ból pleców a przede mną długa podróż pociągiem:/

doris85 zrobisz jak uważasz, ja nie wzięłabym sama progesteronu bez porozumienia z lekarzem. To nie witamina C, tylko hormon.

W rzeczywistości ja nawet zestaw witamin mam dobrany przez lekarza na podstawie wyników badań laboratoryjnych i zapotrzebowania mojego organizmu w danym momencie.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    Dziewczyny trzymajcie mocno za mnie kciuki...ten miesiąc miał być mój - taki był plan...temperatura podskoczyła ale im bliżej końca cyklu tym bardziej się denerwuje czy się udało...

6fb56cce32bf89a252baed1c203762c2.png

Trzymam mocno :) Powodzenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:

Zgadzam się z Matyldą, zrobisz jak będziesz uważała. Ja osobiście również nie wzięłabym nic bez porozumienia z lekarzem, a jeśli te dolegliwości sa na tyle silne i CI bardzo przeszkadzają to skonsultuj się z lekarzem.

Matylda36, Andzia33 lubią tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po fakcie - wzięłam. Też mam zasadę ,żeby nie brać samemu, ale mam cykora. Nie mogłam się tutaj dostać dziś do lekarza. Czeka mnie dziś wieczorem całonocna podróż pociągiem z walizą i bardzo się boje co będzie jutro... Już sam fakt przyjęcia tabletki mnie uspokoił. W zeszłym miesiącu miałam podobna sytuacje wiec nie chce powtórki.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Już po fakcie - wzięłam. Też mam zasadę ,żeby nie brać samemu, ale mam cykora. Nie mogłam się tutaj dostać dziś do lekarza. Czeka mnie dziś wieczorem całonocna podróż pociągiem z walizą i bardzo się boje co będzie jutro... Już sam fakt przyjęcia tabletki mnie uspokoił. W zeszłym miesiącu miałam podobna sytuacje wiec nie chce powtórki.
    słońce na przyszłość lepiej tak nie robić,nie chcę Cię straszyć ale branie jakichkolwiek leków bez konsultacji z lekarzem może przynieść w efekcie fatalne skutki szczególnie w pierwszych 3 miesiącach płód wchłania wszystko jak gąbka,coś mi się zdaje że dostaniesz za to kuksańca od lekarza na wizycie :P :P......buziaki i dbajcie tam o siebie z kruszynką :)

Aga_Andzia, Matylda36, doris85, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie mi się oberwie. No nic byle z dzidzią było dobrze. Na razie leże i mniej plamię. Jak dojadę jutro do domu i nie będzie plamień to odstawie.

Dzięki za odp. Zmykam się pakować.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteronu w ciąży ABSOLUTNIE nie wolno odstawiać bez porozumienia z lekarzem. Brać również nie powinnaś, ale odstawiać tym bardziej :-(

juicca, doris85, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny i gratuluje wszystkim zafasolkowanym i zarazem wam mega zazdroszczę :) dawno nie pisałam ale tak jak już kiedyś wspominałam czytam was na bieżąco. W tym miesiącu nie prowadzę wykresu trochę sobie odpuściłam jedynie dla siebie zaznaczam <3 i sprawdzam śluz ale nie mam większych nadzieji na ten miesiąc ponieważ nie mamy za bardzo czasu <3 i szczerze jestem już podłamana tymi staraniami

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    ;oniqa co tam słychać? jejku nie było mnie tu z 1,5 miesiąca i miło zobaczyć znajomego nica, ja dziś zrobiłam test i jak zwykle negatywny....chyba czas najwyższy zrobić badania bo jutro mam 1 rocznice ślubu a brzdąca jak nie widać tak nie widać :/ :)
    A wisztko wporządku kochana maleństwo rosnie plamienia póki co ustapiły na dobre a więć nic tylko się cieszyć od poniedziałku zaczynam 12 tydzień ale ten czas leci :)

Gośśśka, Andzia33 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Hej słoneczka kochane :)
    Ja dzisiaj przeżywam koszmar. Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam. Zaczęło się lekkim kłuciem w jajnik później drugi, ból macicy promieniujący aż do odbytu. Nie mogłam siku zrobić bo ból był tak mocny , że robiło mi się słabo. Zastanawiam się czy dopadł mnie ból owulacyjny czy dzieje się coś złego?. Wzięłam nospe forte troche pomogło ale znów się zaczyna. Jest sobota i nie mam zbytnio jak iść do gina. Nie mam żadnych krwawień tylko ten cholerny ból...:(
    ja bym na Twoim miejscu gdyby ból nadal był jutro rano albo w nocy się nasilił to bym pojechała na pogotowie ze zdrowiem nie ma żartów

Jaga, Andzia33 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ja bym na Twoim miejscu gdyby ból nadal był jutro rano albo w nocy się nasilił to bym pojechała na pogotowie ze zdrowiem nie ma żartów
    Słonko pobolewa mnie ale już jest o wiele lepiej niż było. Ale masz racje jak znów się nasili to pojade na pogotowie. Zrobiłam test owulacyjny i jest dodatni więc możliwe ze to owulacja z prawego jajnika aczkolwiek nigdy nie miałam takich bóli. Jak wszystko będzie dobrze to w srode powiem o tym lekarzowi bo ide do szpitala...

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Słonko pobolewa mnie ale już jest o wiele lepiej niż było. Ale masz racje jak znów się nasili to pojade na pogotowie. Zrobiłam test owulacyjny i jest dodatni więc możliwe ze to owulacja z prawego jajnika aczkolwiek nigdy nie miałam takich bóli. Jak wszystko będzie dobrze to w srode powiem o tym lekarzowi bo ide do szpitala...
    trzeba wszystko mówić lekarzom niech szukają przyczyn od tego są :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj si esłonko dużo odpoczywaj i nie przemęczaj się <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2013, 11:33

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! Zrobiłam dzisiaj test (@ spóźnia się 2 dni) i niestety negatyw. A byłam prawie pewna, że się udało :( Wszystko mi mówiło, że będą II kreseczki, a tu klops :(

20110812580114.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dzisiaj pecha Makak mamy dziś z mężem pierwszą rocznice ślubu i przyszła @ miała przyjść dopiero jutro ...... masakra kurczę że akurat dziś ta franca :P się pojawiła :( :( :/ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2013, 10:18

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    ja też mam dzisiaj pecha Makak mamy dziś z mężem pierwszą rocznice ślubu i przyszła @ miała przyjść dopiero jutro ...... masakra kurczę że akurat dziś ta franca :P się pojawiła :( :( :/ :/

Gratuluję rocznicy :)
    Ja już dzisiaj opadłam z sił. Nie wiem czy jest sens się dalej łudzić.

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam aż mnie zaleje wolała bym już im szybciej tym lepiej szyjka otwarta czekam ba @ nie mam już siły na starania jestem załamana

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ