LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wróciłam ja tam Postawskiego nie lubię poszłam do niego kiedyś a on zobaczył jakieś wyniki i zamiast zlecić powtórkę powiedział że szans na naturalne pocięcie nie ma bo rezerwa mi wygasła jakiego miałam stresa a okazało się że błąd laboratorium...Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
lady_pink wrote:Tak, bo to mój cykl naturalny, bez wspomagaczy medycznych więc muszę dobrze zobaczyć te pęcherzyki i nie dopuścić do przerośnięcia. A tak intensywny monitoring pozwoli mi idealnie wstrzelić się z pregnylem gdyby same nie chciały pęknąć
A kiedy planowo powinnaś mieć ovu?? Bo wiesz co, ja jeszcze nigdy nie monitorowałam, bo raczej mam ovu jak w zegarku 14dc (testy ovu i odczucia bólowe niestety lub stety zależy jak patrzeć), ale jakoś tak sobie pomyślałam żeby może z raz zrobić. No i mam takiego plana żeby pójść 8dc, 11 dc i 13 dc. Co myślisz?? -
hewa81 wrote:A kiedy planowo powinnaś mieć ovu?? Bo wiesz co, ja jeszcze nigdy nie monitorowałam, bo raczej mam ovu jak w zegarku 14dc (testy ovu i odczucia bólowe niestety lub stety zależy jak patrzeć), ale jakoś tak sobie pomyślałam żeby może z raz zrobić. No i mam takiego plana żeby pójść 8dc, 11 dc i 13 dc. Co myślisz??
plan dobry a do kogo się wybierasz? na monitoringi?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Dzięki wielkie Lady, a teraz spadam bo pracę czas skończyć i weekend zacząć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 15:19
-
lady_pink wrote:Ja za miesiąc
:D
Ty bierz się za męża bo w listopadzie zachodzimyNa tym się skup i działaj kobieto, działaj
tylko dwarazy no ktora bab by to wytrzymala ja nie cierpi e na przyslowiowe bole glowy potrzebuje mojego ogiera ech ...
matylda -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Magdziulla u mnie zastój w planach.
Właśnie, a gdzie noemi?
Dziewczyny, które mają niedoczynność tarczycy. Badałyście insulinę? Ja mam problem z cukrami a to podobno normalka przy niedoczynności, tj. Jak coś zjem to cukier skacze więc organizm produkuje nadmiar insuliny która za bardzo zbija cukier. Jestem na diecie ograniczającej gluten i węglowodany.
Widzę że zbiorowe zachodzenie w lipcu się szykuje:)
U mnie by wypadało w 11 listopada dopaść małża ale nie wiem czy jestem gotowa.
-
nick nieaktualnySzczerze powiedziawszy cały czas nie zakładam, że będę miała okazję testować. Mam w domu jakiegoś starego Pinka, a wiadomo jak Pinki działają, a raczej nie działają.
Póki co zakładam, że jutro dopadnie mnie @. Może dla rozrywki siuśnę na niego jutro.
Choć muszę przyznać, że zawsze jak wyliczam dzień owu to po 15 dniach przychodzi @ a dziś jest 16 dzień, no, ale cycki bolą no i mam humory dziś, więc pewnie będzie jutro. -
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Dotek ja insuliny nie badałam. Póki co planuję pójść do dr Tkaczuk z tarczycowych to z tsh, ft3, ft4 anty TPO.
A wysoka glukoza też się wiąże z tym o czym piszesz?
Ja pamiętam, że Ty miałaś coś wyrównać, kiedy będziesz mogła wrócić do starań? -
nick nieaktualnyDobrze, że przynajmniej już masz jakiś trop. A dostałaś jakieś leki na wyrównanie?
Czyli teraz się wstrzymujesz, żeby znowu nie przechodzić przez to samo?
Ja glukozę badałam i o dziwo wyszła mi spora, bo 93 przy normie do 99. A ja nie jestem słodyczolubna. -
Nie dostałam. Pani prof. Leszczyńska wysłała mnie do terpy do doc. Matuszek żeby może włączyła mi metformine ale doc stwierdziła że narazie mam dietą poprawić swoją sytuację i dostałam tylko jodid na zbicie tsh. Więc biorę jodid, acard, folik i witamine d3 bo mam jej niedobór. Tsh mam teraz 2,455 i zastanawiam się czy spróbować w tym miesiącu czy czekać do stycznia.
To rzeczywiście masz spory cukier. Warto zbadać. Jak miałaś diagnostyke u dr Tkaczuk to pewnie badana była insulina po obciążeniu. Jakie masz tsh?
-
nick nieaktualnyByłam tylko raz u dr Tkaczuk, a teraz idę 17.11 terminy w Zaglu to masakra.
Powiem Ci szczerze, że jak byłam u niej miałam tego dnia owu dostałam Pregnyl i skierowanie na naprawdę podstawowe badania. Mówiła, że warunki idealne, chyba myślała, że wyjdzie.
Myślę, że teraz podejdzie bardziej sceptycznie do tematu. I skieruje mnie na badania.
TSH mam w kosmos 3,64 mam nadzieję, że w końcu znalazłam przyczynę. -
nick nieaktualny
-
W sumie to i przez tsh i nadwage bo bardzo dużo utyłam po pierwszym #, straciłam kontrole. Doc kazała mi schudnąć i zbić tsh do 1-1,5. Schudłam narazie 8 kg i jeszcze z 10 musze. A tsh spadło po jodid z 3,26 na 2,445. Może spróbujemy szczęścia. Ale Magdziulla zapytaj dr o ten cukier może jakieś badania.
-
Ja już po pazurkach;-) odrazu lepiej
teraz już pieka się babeczki czekoladowe mniam. A @ nie ma więc zobaczymy co będzie przez weekend.
Monia85 lubi tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
nick nieaktualnyIdę do niej ze wszystkimi badaniami i jestem bardzo ciekawa co powie. Będę ja błagała.żeby coś na mnie wymyśliła:) Robiłam też morfologię wyszły mi bardzo niskie neutrofile i eozynofile, słabo leukocyty ciekawa jestem czy to też może mieć na coś wpływ.
Dużo schudłaś! Masz silną motywację, chociaż mi pewnie trudno byłoby się zmotywować. Moja forma leży.
Na szczęście wagę mam ok.