X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dzisiaj cichutko :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, która następna do testowania?

f08af289ff.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

f08af289ff.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • mikka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry :)
    Co tu tak cicho?
    U mnie słoneczko- aż chce się od razu żyć :)
    Kurde pojechałabym gdzieś choćby na 1 dzień, zresetować mysli, pozwiedzać, ale wykańczanie domu... Coś za coś, ale jednak trochę smutno...
    W dodatku czekam na @ i jak wiadomo nastrój nie najlepszy...
    A co u Was?

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się posty zdublowały.

Monia a w luxmedzie to badania czy usg? Jak się czujesz masz już jakieś objawy?

Mikka ale jak miło będzie usiąść w wykończonym wysprzątanym domu i zobaczyć efekty pracy. Nie mogę się doczekać kiedy i my pójdziemy na swoje ale narazie dorabiamy się u rodziców;)

Najbardziej mnie stresuje że chciałabym karmić dziecko pół roku i to w ciszy, spokoju i samotności ewentualnie przy mężu a znając życie to pewnie będę miała towarzystwo widownie typu mama, czy siostra która często jest u nas. Obawiam się że nerwy zaburzą mi laktacje. I druga sprawa pewnie rodzinka w dobrej wierze będzie od 3 msca podtykać dziecku nowe smaki a to niech poliże ogórka a to marchewkę czy cytrynkę. Brrr.

Co do płci to mój dr nie puści pary z ust dopuki nie będzie wiedział na 100% a na ostatnim usg dziecko odwróciło się do nas tyłkiem a potem skakało jak pchła i ledwo dało się pomierzyć. Jakiś pędziwiatr.
    Mąż mówi że chłopak a ja trochę na przekór że dziewczynka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 10:00

Kamilka, hewa81 lubią tę wiadomość

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wiecie może jaki mniej więcej jest czas oczekiwania na wizytę do TW ?

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie witam w słoneczny poranek :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej w fammedzie chcę iść. No i we wrześniu będzie w sam raz. To dzwonię.

• mikka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek- niby wiem, że to wszystko przeciez zebysmy byli na swoim, ale czasem czlowiek ma tak po prostu ochote odetchnąć, a nie tylko Castorama, Lerloy Merlin, Obi itd... :)

Ja sobie zakłądałam ze będę karmila swoja córkę przynajmiej przez 6 ms, ale plany planami a życie życiem... Mała z powodu żóltaczki została w szpitalu a mnie wypuszczono, ja w domu kiedy patrzylam na puste łożeczko wyłam jak głupia. Po kolejnym dniu bez dziecka ( a był remont na Staszica więc mogłam przyjeżdzac tylko na chwile na karmienie i wychodzic..) po wypłakaniu morza łez dosatałam gorączki, dreszczy, dostałam zapalenia piersi- mimo ze starałam się odciagac mleko... Małą dokarmiano butelką, bo ja przeciez nie moglam byc non stop i karmnic na rządanie i po powrocie do domu zczeła się batalia o karmienie piersią... Ja mimo bólu staralam się przystawiac, mała nie chciala ssac z piersi, ciagle plakala, naprawde tamte chwile były straszne i tak po 2 tygodniach przeszlismy na ..butelkę... i tak włąsnie moje plany karmienia piersią poszły w dal..

Co do płci- nam dr nie był pewien nawet na kolejnym usg (to chyba jest ok 24 tyg- ja miałam tylko 3 usg..), bo mała się wierciła i odwracała dupką :)-ale to chyba zalezy od temperamentu dziecka a nie plci, więc nie sugeruj się :) Czy to będzie chłopak czy dziewczynka- życzę Ci żeby bylo przede wszystkim zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 10:22

Dotek lubi tę wiadomość

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)
    Dotek. Nie stresuj się niepotrzebnie zawczasu. U nas rodzina się obraziła bo mąż im nie pozwolił przyjść w odwiedziny zaraz po powrocie do domu ze szpitala. Przyszli po około tygodniu hihihi ale potem im przeszło... chcieliśmy pobyć sami razem naszą rodziną...
    I to myślę był krok milowy i danie całej rodzinie do zrozumienia że to MY teraz decydujemy o Naszej Rodzinie :)
    Małą ja karmiłam długo... bo 2 lata ale to był od razu mały ssak. Miałam cc i jak mi położna ją przyniosła jak już mogłam karmić i jak się wybudziłam z narkozy to powiedziała że jeszcze nie widziała takiego odruchu ssącego u dziecka po cc. Ale i z odstawianiem była męka ;)
    Także każdy etap i ciąży i życia dziecka niesie jakieś stresy... na wszystko przyjdzie pora! Tymczasem pachnij :)
    U mnie szanowna @ zapowiadała się od kilku dni a dzisiaj cisza.....
    Zobaczymy kiedy łaskawie zawita.
    Miłego dnia dziewczynki!!

Dotek, hewa81 lubią tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam 2,5 miesiąca. Ja nie lubiłam młody też. Jakoś żyje i ma się dobrze.
    Ale widze Dotek że ty się lubisz stresować i denerwować. Zawsze jakiś powód do stresu znajdziesz. W 14 tc boisz sie ze matka cię będzie podgladała przy karmieniu?
    Dziewczyno ciesz się ciążą póki co, śpij ile wlezie i odpoczywaj. Bo potem wbrew pozorom różowo nie jest a powodów i zmartwień będziesz miała pod dostatkiem. I to na każdym etapie życia dziecka. Uszy do góry.

• AnnaQ Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam. Poszłam dziś na badania bo miałam od endo skierowanie juz jakiś czas temu i konczyła sie ważność, zrobilam tsh, prolaktyne i progesteron. A przy okazji zrobiłam bete. Beta 2769 czyli regularnie co 72h przyrasta o 400%. Tylko martwi mnie prolaktyna wysoka-53, a norma do 30 i jest na czerwono i wykrzyknik:/ Mam dzis wizyte u gin-endokrynologa zeby euthyrox ustawic, bo jyz mam tsh 2.09. Martwi mnie ta prolaktyna- to groźne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 11:22

AnnaQ
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Hej, ja dzisiaj zaspałam, tzn wstałam po 5, wyszłam z psami i wróciłam do łóżka :)
    Dziewczyno z lipca co z Twoją stymulacją? urosło coś?
    Orbitka przerwałaś stymulację czy znalazłaś jakiegoś lekarza gdzieś indziej?
    Ja od dwóch dni uczę dziewczynę na zastępstwo więc lepiej żeby było dobrze...
    Dzisiaj mam w planach paznokcie, jutro luxmed i drobny szoping, a w pon już znowu wizyta :)
    Dotek bardzo się cieszę, że wszystko dobrze wyszło na usg, a dzięki drobnym wyrzeczeniom bardziej poczujesz, że jesteś w ciąży. Za pieniądze zaoszczędzone na wakacjach możecie kupić coś dla dzidziusia. Są już jakieś podejrzenia co do płci? Niektórym dziewczynom lekarze mówią już ok 12 tyg.
    Może u Migotki na 3D będzie widać?
    W tym miesiącu robię przerwę nie wiem jak w nastepnym bo też będę miała masę rzeczy na głowie i nie wiem czy dam radę się wyrwać do lbn . Ale czuję że jest mi potrzebna ta przerwa by odpoczac psychicznie. Bede sie starac alE bez clo , monitoringu itp.

w4sqyx8db6pby0vm.png

• AnnaQ Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    a ta norma to dla kobiet w ciąży? bo w ciąży i jak się karmi prolaktyna jest podwyższona. Miałaś już wcześniej problemy z prolaktyną? To hormon bardzo stresogenny więc taka burza hormonalna jak na początku ciąży robi swoje.
    Narazie mam tylko wyniki on line i tam są tylko widełki od 1.2 do 28.93. Po poludniu jak sie pojawi wersja do wydruku to tam troche więcej jest napisane, wiec nie wiem narazie czy to norma w ciąży czy nie. No właśnie miałam hiperprolaktynemie i brałam bromka przed ciążą a teraz odstawiłam. A tu taki wynik:(

AnnaQ
  • mikka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Dotek u Ciebie chyba hormony buzują, że tak martwisz się na zapas. Ale dobrze, że już tak śmiało wybiegasz w przyszłość :)
    Ja to bym nie chciała długo karmić, max do pół roku, bo zaraz chce zachodzić w kolejną ciążę, ale wszystko wyjdzie w praniu. Jeszcze daleko do tego czasu...

Monia- i bardzo dobrze- nie ma co odkladać zbyt daleko planów na kolejne dziecko bo im dłużej tym ciezej się zdecydowac, a po drodze wyskakuja -jak to w zyciu- jeszcze inne problemy- jak widac na moim przykładzie...

PS. mój inteligentny kalendarzyk w tel. oznajmił mi ze spóźniami się @ 2 dni i byc moze powinnam zrobić test... Dobre sobie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:49

Jan Paweł II
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaQ wrote:
    To i ja się witam. Poszłam dziś na badania bo miałam od endo skierowanie juz jakiś czas temu i konczyła sie ważność, zrobilam tsh, prolaktyne i progesteron. A przy okazji zrobiłam bete. Beta 2769 czyli regularnie co 72h przyrasta o 400%. Tylko martwi mnie prolaktyna wysoka-53, a norma do 30 i jest na czerwono i wykrzyknik:/ Mam dzis wizyte u gin-endokrynologa zeby euthyrox ustawic, bo jyz mam tsh 2.09. Martwi mnie ta prolaktyna- to groźne?
    Prolaktyna sama z siebie rośnie w ciąży. I mi lekarz też zalecił odstawić bromka. A te normy do dla kobiet nie w ciąży podane, także może prolaktyna rosnąć a tak jak pisze Monia ze stresu też może urosnąć :)
    Ale lepiej to faktycznie skonsultować.

AnnaQ lubi tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do TW na 26 sierpnia. Miałaś rację Monia :) Ale to termin idealny dla mnie.

Monia85 lubi tę wiadomość

• Dotek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona to nie szukanie powodów do stresu tylko wolę wybiegać na przód, założyć scenariusz który zwykle się sprawdza i mieć czas na opracowanie strategii działania:) zwykle wychodzi mi to na dobre;)
    Dobrze że udało Ci się załapać na termin do TW, jest całkiem nieodległy.

Monia fajny plan z kolejną ciążą. Ja chyba nie mam tyle odwagi żeby tak od razu:) zwłaszcza z moimi przebojami pewnie nie mogłabym dziecka dźwigać na rękach. Ale kto wie, od początku ciąży mam zakaz przytulania to jak się później dorwiemy to machniemy rodzenstwo:)

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie Was wszystkie :)

Dołączam do grona staraczek z lubelskiego - pochodzę z okolic Lublina.

Chodzę na wizyty do Dr A. Kondrackiej - mogę polecić - bardzo zaangażowana, pomocna.

Przyjmuje w luxmedzie (od lipca tylko wizyty prywatne) i pracuje w Klinice na Staszica.

Ja jestem bardzo zadowolona i liczbę na to, że pod jej opieką uda mi się zajść w ciąże.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ