Majowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:jak się czujesz?
widzę że masz już jedno dziecko? długo sie o niego staraliście? to możliwe że po 1 dziecku stałyśmy nie niepłodne?
O syna staraliśmy się pół roku. Poród cc wiec równo po roku zaczęliśmy starania o 2. I kicha. Trwa i trwa... tez się zastanawiam co z ta wtórna nieplodnoscia
Tak dziś wszystkie zapachy czuję przez ta chorobę ze tragedia... waham wszystko i wszystkich. Stale sprawdzam czy ktoś w kupę nie wszedłWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 19:40
-
miśka1987 wrote:Lepiej mi nawet zaliczyłam spacer pies+dziecko na rowerku i żyje
O syna staraliśmy się pół roku. Poród cc wiec równo po roku zaczęliśmy starania o 2. I kicha. Trwa i trwa... tez się zastanawiam co z ta wtórna nieplodnoscia
Tak dziś wszystkie zapachy czuję przez ta chorobę ze tragedia... waham wszystko i wszystkich. Stale sprawdzam czy ktoś w kupę nie wszedł -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiśka mnie na takie rewolucje pomaga zawsze Nifuroksazyd i probiotyki Btw: jestem starsza od Ciebie i nie mam jeszcze dziecka, więc i tak jesteś można powiedzieć "w lepszej sytuacji", bo masz już jedną pociechę
Ja już po HSG! Wszystko drożne jejejejejeeeee!! Normalnie tak się ucieszyłam, że aż łzy w oczach miałam i myślałam, że jej się tam poryczę Ogólnie to tak...cudem zrobiłyśmy to badanie. Przez 15min nie mogła mi założyć cewnika, bo jak stwierdziła mam malutką szyjkę (co ponoć nie jest niczym złym), probowała się do jamy macicy przebić dwoma różnymi sondami w końcu za którymś razem jej się udało uff! Bo już była wizja, że jak się nie dostanie, to trzeba będzie zrobić laparo. Jak mi założyła ten cewnik, to stwierdziła, że jest ryzyko, że wypadnie i próbowała sprzętem do usg podjechać do tego fotela, ale kable za krótkie biedna co się namęczyła! W końcu przelazłam z tym cewnikiem na łóżko, ale zakładała go jeszcze raz tam Udało się w końcu (cała się pospinałam od tego wszystkiego) i zaczęła wpuszczać piankę. Jama macicy ładna, nic tam nie ma i jajowody obydwa drożne idealnie Trwało to moze z 20 sekund! szok! Nic a nic nie czułam, tylko to zakładanie cewnika niezbyt fajne było, ale jakimś bólem bym tego nie nazwała, luzik, jak na początku @
Troszkę krwawiłam po tym. Aaa na prawym jajniku jest 20mm pęcherzyk i kazała się już od dziś starać do końca tygodnia mąż uradowany że hej W poniedziałek wieczorem idę jeszcze na monitoring czy aby na pewno pękło
Powiem szczerze, że zostanę chyba przy tej lekarce (bo byłam u niej 1szy raz teraz na tym badaniu). Jest prze miła, delikatna, wszystko opowiada, bardzo kontaktowa i jakoś tak od razu zaufanie do niej poczułam nooo i wreszcie trafiłam na kobietę Także jestem mega zadowolona po dzisiejszym dniu i czekamy na efektyAJA_S, miśka1987, srebrzysta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam właśnie od lekarza z dobrymi wiadomościami:)pęcherzyk dominujący na lewym jajniku 19mm na prawym dwa 15i16mm w środę mam miec podany zastrzyk z peregnylu i we wtorek mam sprawdzić na usg czy pękły . Pierwszy cykl w ktorym mamy taka dużą szanse. Dostałam od lekarza skierowanie o zrobienie zastrzyku mam iść z tym na pogotowie ale nie jest pewny czy będą chcieli zrobic a najlepiej byłoby jak bym sama nauczyła sie.miśka1987, AJA_S, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość
-
BitterSweetSymphony wrote:Mój prog w 8dpo - 14,03ng/ml.
Nie wiem sama co myśleć. Raczej nie jest ciążowy. Gin z kliniki po IUI kazał brać duphaston jeśli prog wyniesie mniej niż 15 więc wynik jest kiepski03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
Hmmm... to u mnie już 16dc, wczoraj rano było ... i z moich rozmyślań wychodzi na to że owu albo jutro albo max 10... mam pierwsze zmiany... więc by zachować jak największe szanse to dziś musimy sobie darować ? Mogłabym jutro rano... Ale budzić się specjalnie 30min wcześniej?? (Mamy pierwsze zmiany)
Weźcie coś poradźcieMeginka lubi tę wiadomość
17.11.17-poronienie całkowite -
Selina aile kosztuje ten rodzaj USG? Mój doktorek kazał mi zrobić "super zaawansowane USG", zgaduję, że mówił o tym. Ja słyszałam, że to cena ok 800 zł, a to mnie przeraża...
Welonka ale super pęcherzyki! Najlepiej, jakby wszystkie zaskoczyły trzymam kciuki!
AJA_S ja bym jutro po pracy wzięła wspólny prysznic i jazda z tematem
Czy kiedyś Was po owulce bolało biodro/krzyż? Taki ból z krzyża po jednej stronie promieniujący na biodro... Martwić się czy to normalne? Może iść na jakiś masaż? Ehh ta praca biurowa... -
nick nieaktualnyAJA_S wrote:Hmmm... to u mnie już 16dc, wczoraj rano było ... i z moich rozmyślań wychodzi na to że owu albo jutro albo max 10... mam pierwsze zmiany... więc by zachować jak największe szanse to dziś musimy sobie darować ? Mogłabym jutro rano... Ale budzić się specjalnie 30min wcześniej?? (Mamy pierwsze zmiany)
Weźcie coś poradźcieKrokodylica, AJA_S lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Wróciłam właśnie od lekarza z dobrymi wiadomościami:)pęcherzyk dominujący na lewym jajniku 19mm na prawym dwa 15i16mm w środę mam miec podany zastrzyk z peregnylu i we wtorek mam sprawdzić na usg czy pękły . Pierwszy cykl w ktorym mamy taka dużą szanse. Dostałam od lekarza skierowanie o zrobienie zastrzyku mam iść z tym na pogotowie ale nie jest pewny czy będą chcieli zrobic a najlepiej byłoby jak bym sama nauczyła sie.
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
nick nieaktualnyMiśka najpierw musiałam wyczilować przy winie i pizzy hehe
AJA polecam badanie naprawdę Niby wszystko drozne mam, ale plamiłam trochę po badaniu i takie jakies hm skrzepy/resztki skóry jakby (moze to endo?) ze mnie schodziły, moze pozostałości po @ Zawsze lepiej jak się te jajowody przepłuka no i upewni, że jest wszystko ok. Będę spać spokojniej
Calza tak, to pewnie o tym mówił, to było hsg metodą HyFoSy czyli za pomocą usg i pianki. Pani doktor przy mnie tak fajnie 2 rodzaje plynu mieszala w 2 strzykawkach az uzyskała białą piankę. Mnie to kosztowało 500zł, ale są miejsca gdzie kosztuje duzo wiecej a nawet ponad 1tys., co dla mnie jest przegięciem...
miśka1987, AJA_S lubią tę wiadomość
-
"Znów przyjdzie maj, a z majem..."
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3db9e35b5c6.png
Staraczki
Rucola
jiwa
Czekamy na WAS!
Paula.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5350b15cdb82.jpg
Majowe testowanie
01.05.2017 - Aneczka12@, waszka88@, moniczko + , GiveMeFive@
02.05.2017 - mania_@, myszkaka@, Agusia_pia +
03.05.2017 - Emerald_m + , Auricomka ? , Kamelkowo ?
04.05.2017 - Karolinams ? , misiak17 ?
05.05.2017 - krokodylica + , Luccecita ? , amarta +
06.05.2017 - majzu ?
07.05.2017 - Alicja 81 ? , Ewka90@,
08.05.2017 – madzioszka ? , malinowaemi@
09.05.2017 - słońca łan, ktosiowa + , joyce
10.05.2017 - meggi90
11.05.2017 - Ewi28, Zagubiona..., Marlena88
12.05.2017 - KolorowyBalonik
13.05.2017 - BitterSweetSymphony, srebrzysta, Sarrrra, yvonneSW
14.05.2017 - Klaudiia87, miśka1987, Ancyś, GabrielaeSz, Whoosie, Taliana85, Aenu
15.05.2017 - Meginka, Doti87, ŚwinkaMinka, K01
16.05.2017 - mamusiamajeczki
17.05.2017 - effy-02, Mania93
18.05.2017 - kate88:), casteams, Paula¬¬_29, calza
19.05.2017 - Katiś
20.05.2017 - nadzieja73, moonik, floreczka
21.05.2017 - Gigi
22.05.2017 - Agness12
23.05.2017 - Octavia_
24.05.2017 – Makowa_Panna
26.05.2017 - Selina, Zuza_22, Biała Azlia, k91, Sirin, waszka
28.05.2017 – welonka, szamanka, Asiafaj
29.05.2017 - Bimbo, CzeresniowaMama, monia10291
30.05.2017 - Dag_Mara, Emiilka, szatynkowato
31.05.2017 - olka89, Agnesia, malgosia82
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69742506db4e.jpg
ZIELONE KROPKI
Mamy już 6 majowych fasolek!
krokodylica
Moniczko
Agusia_pia
amarta
ktosiowa
Emerald_m
BASIK TULIMY!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 23:26
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
AJA_S wrote:Hmmm... to u mnie już 16dc, wczoraj rano było ... i z moich rozmyślań wychodzi na to że owu albo jutro albo max 10... mam pierwsze zmiany... więc by zachować jak największe szanse to dziś musimy sobie darować ? Mogłabym jutro rano... Ale budzić się specjalnie 30min wcześniej?? (Mamy pierwsze zmiany)
Weźcie coś poradźcieAJA_S lubi tę wiadomość
-
U mnie negatyw tak jak się spodZiewała. Wiem że jest troszeczkę za wcześnie. Ale myślę że jeżeli coś by się działo to bym coś czuła. Czekam na @ i później wpisuje się na czerwiec Trzymam kciuki za resztę
Auricomka lubi tę wiadomość
-
witam z rana
Auricomka tulę
meggi90 jeszcze z dwa trzy dni i będziesz miała pewność czy nic z tego cyklu nie wyszło, 10 dp to rzeczywiście trochę wcześnie, jeszcze nic straconego, trzymam kciuki
miśka współczuję jelitówki ale może to wcale nie jelitówka była ja i w pierwszej i w drugiej ciąży podłapałam jakieś świństwo, wymiotów nie miałam, ale biegunki a i owszem a mdlić to mnie zaczęło w drugiej ciąży od 9-10 dp, reagowałam mdłościami na zapachy
u mnie dopiero 6 dp i już zaczyna się schiza, znając siebie i mój brak cierpliwości zatestuję jeszcze przed weekendem :)dziś temperatura 37,2, piersi ciężkie i rozpalone (ciepłe w dotyku), mdłości już w weekend mnie dopadły (raczej z głodu, ale jak się pojawiły to już do myślenia dały) - ehhh no i weź tu nie świrujAuricomka lubi tę wiadomość