Majowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ŚwinkaMinka wrote:trzymam kciuki za wszystkie dziś testujące już 7 rano, testy na pewno osikane, proszę mi się tu chwalić i podnosić majowe statystyki
A ja dziś lecę na zakupy po sukienkę na wesele mam nadzieję że coś kupię -
Aja_s mój lekarz tez mi wczoraj kazał codziennie wiec cos w tym jest ze nie ma przeciwskazań do częstego
zawsze zastanawiałam sie jak boli brzuch przed owulacją (nie doświadczyłam tego wcześniej) 8-9dc czułam kłucie jajnika lewego co sie sprawdziło bo jest dominujący ale teraz czuje bol jal przed @ czuje brzuch i plecy. -
Hej dziewczyny
Marlena88 nie doszukuj się objawów bo czasem jest tak, że na początku ciąży ich nie ma. Mnie zawsze przed okresem bolały piersi a w drugiej ciąży wcale, więc nie jest to wyznacznikiem że jak nie bolą to nie udało się
U mnie w pierwszej ciąży objawem były np zimne stopy ( w życiu bym się nie domyśliła)
Makowa Panna a dlaczego przez wstawanie nie możesz mierzyć temperatury? Ja też wstaje w nocy do dziecka, nie raz po kilka razy ale mimo wszystko mierzę i nawet to wychodzi. Wystarczy, że dwie godziny przed mierzeniem nie wstanę a czasem nawet 1,5 tylkoMarlena88, Meginka lubią tę wiadomość
-
Swinka Minka mnie też w drugiej ciąży zaczęło mdlić 9 dni po owu i byłam pewna, że się zatrułam, bo w pierwszej ciąży mdłości miałam gdzieś dopiero 7-8 tydzień i byłam pewna że to za wcześnie. Tym bardziej, że widziałam się z koleżanką która miała jelitówkę, więc myślałam, że złapałam coś od niej
-
ŚwinkaMinka wrote:u mnie dopiero 6 dp i już zaczyna się schiza, znając siebie i mój brak cierpliwości zatestuję jeszcze przed weekendem :)dziś temperatura 37,2, piersi ciężkie i rozpalone (ciepłe w dotyku), mdłości już w weekend mnie dopadły (raczej z głodu, ale jak się pojawiły to już do myślenia dały) - ehhh no i weź tu nie świruj
meggi90 jeszcze chwile i się okaże
Auricomka tule kochanaAuricomka lubi tę wiadomość
-
"Znów przyjdzie maj, a z majem..."
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3db9e35b5c6.png
Staraczki
Rucola
jiwa
Czekamy na WAS!
Paula.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5350b15cdb82.jpg
Majowe testowanie
01.05.2017 - Aneczka12@, waszka88@, moniczko + , GiveMeFive@
02.05.2017 - mania_@, myszkaka@, Agusia_pia +
03.05.2017 - Emerald_m + , Auricomka@, Kamelkowo ?
04.05.2017 - Karolinams ? , misiak17 ?
05.05.2017 - krokodylica + , Luccecita ? , amarta +
06.05.2017 - majzu ?
07.05.2017 - Alicja 81 ? , Ewka90@,
08.05.2017 – madzioszka ? , malinowaemi@
09.05.2017 - słońca łan, ktosiowa + , joyce
10.05.2017 - meggi90
11.05.2017 - Ewi28, Zagubiona..., Marlena88
12.05.2017 - KolorowyBalonik
13.05.2017 - BitterSweetSymphony, srebrzysta, Sarrrra, yvonneSW
14.05.2017 - Klaudiia87, miśka1987, Ancyś, GabrielaeSz, Whoosie, Taliana85, Aenu
15.05.2017 - Meginka, Doti87, ŚwinkaMinka, K01
16.05.2017 - mamusiamajeczki
17.05.2017 - effy-02, Mania93
18.05.2017 - kate88:), casteams, Paula¬¬_29, calza
19.05.2017 - Katiś
20.05.2017 - nadzieja73, moonik, floreczka
21.05.2017 - Gigi
22.05.2017 - Agness12
23.05.2017 - Octavia_
24.05.2017 – Makowa_Panna
26.05.2017 - Selina, Zuza_22, Biała Azlia, k91, Sirin, waszka
28.05.2017 – welonka, szamanka, Asiafaj
29.05.2017 - Bimbo, CzeresniowaMama, monia10291
30.05.2017 - Dag_Mara, Emiilka, szatynkowato
31.05.2017 - olka89, Agnesia, malgosia82
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69742506db4e.jpg
ZIELONE KROPKI
Mamy już 6 majowych fasolek!
krokodylica
Moniczko
Agusia_pia
amarta
ktosiowa
Emerald_m
BASIK TULIMY!
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
Paula, bo podobno temperatura, żeby była wiarygodna, powinna być mierzona o stałej porze i sen nie powinien być zaburzony. Od czasu do czasu zmierzę jak się obudzę w nocy. Dziś np mierzyłam chwilę przed drugą i było 36,84 a o 6.00 36,91. I teraz się zastanawiam czy ta temperatura jest taka podwyższona, przez to, że gardło mnie bolało w niedzielę (choć teraz czuję się dobrze,a el ma lekki katar) czy przez to wstawanie. A taka temp to u mnie oznaczałaby ciąże, ale to raczej niemożliwe.
-
welonka wrote:Aja_s mój lekarz tez mi wczoraj kazał codziennie wiec cos w tym jest ze nie ma przeciwskazań do częstego
zawsze zastanawiałam sie jak boli brzuch przed owulacją (nie doświadczyłam tego wcześniej) 8-9dc czułam kłucie jajnika lewego co sie sprawdziło bo jest dominujący ale teraz czuje bol jal przed @ czuje brzuch i plecy.
Też mnie zastanawia ten ból brzucha. Nigdy go nie miałam przed owu, nigdy też nie czułam pracy jajników, nawet nie jestem pewna czy to one. Ten cykl jest jakiś inny. Kobietki jak to jest u Was?
Auricomka przutulam CięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 09:19
65cs, 30 lat -
Makowa_Panna wrote:Paula, bo podobno temperatura, żeby była wiarygodna, powinna być mierzona o stałej porze i sen nie powinien być zaburzony. Od czasu do czasu zmierzę jak się obudzę w nocy. Dziś np mierzyłam chwilę przed drugą i było 36,84 a o 6.00 36,91. I teraz się zastanawiam czy ta temperatura jest taka podwyższona, przez to, że gardło mnie bolało w niedzielę (choć teraz czuję się dobrze,a el ma lekki katar) czy przez to wstawanie. A taka temp to u mnie oznaczałaby ciąże, ale to raczej niemożliwe.
Makowa Panna teoretycznie tak jest, ale nawet na owu są rady jak mierzyć temperaturę jak się wstaje w nocy. I właśnie jest napisane że nawet jak się wstaje kilka razy mierzyć można tylko trzeba o tej samej godzinie ( mniej więcej oczywiście ) i po 2 h snu nieprzerywanego. Ja sobie po prostu nastawiam zegarek na 6,50 i wtedy mierzę a jak młoda się budzi np o 5 to wysyłam już do niej męża żeby nie wstawać. Ty wstajesz tak często, że nie dasz rady 2 h spać ciągiem? -
Mogę się dopisać w ostatniej chwili? Aktualnie mam 12/13 dzień po owu (wg ovufriend 10 dpo) testowałam wczoraj, dzisiaj i nic a nic nie widać nawet jak gały wytrzeszczę
Liczę na to, że jeszcze coś wyskoczy, tym bardziej, że nie mam jeszcze plamień, które zawsze zaczynały się 3 dni przed @. Biust mnie bolał, ale powoli schodzi z niego ciśnienie i tak cykam się, że to nie TO, a może jednak TO
Będę z Wami cierpliwie czekać'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
...
Dziewczyny nie uwierzycie co dziś zrobiłam...
Zamieniłam się z "koleżanką" na zmiany, nawet przyszła w niedzielę do sklepu by mi przypomnieć... co ja dziś zrobiłam ? Wstałam razem z B, ubrałam się i poszłam do pracy xD
No tak wszyscy zdziwieni a ja patrze jak ten osioł na cukier xD
Także tak... rozkojarzenie lvl Expert powiedziałam do 8 by mi pocztę otworzyli i wróciłam do domu
Taa i dziś jeszcze tam wrócę o 14 "Fuck you understand my logic" -.-'k91 lubi tę wiadomość
17.11.17-poronienie całkowite -
AJA_S wrote:...
Dziewczyny nie uwierzycie co dziś zrobiłam...
Zamieniłam się z "koleżanką" na zmiany, nawet przyszła w niedzielę do sklepu by mi przypomnieć... co ja dziś zrobiłam ? Wstałam razem z B, ubrałam się i poszłam do pracy xD
No tak wszyscy zdziwieni a ja patrze jak ten osioł na cukier xD
Także tak... rozkojarzenie lvl Expert powiedziałam do 8 by mi pocztę otworzyli i wróciłam do domu
Taa i dziś jeszcze tam wrócę o 14 "Fuck you understand my logic" -.-'