Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Całkowicie Cie rozumiem ☹ ja całe dnie mogłabym przeleżeć a jak na złość mnóstwo nadgodzin w pracy ☹ w domu syf ze sie patrzeć nie da, mąż na budowie, a ja po pracy nadaje się tylko do spania i leżenia ☹ zastanawiałam się nawet dzis nad wcześniejszym l4, ale wtedy całymi dniami bym tylko leżała w łóżku
    Rozumiem że w praxy nie wiedzą o ciąży? Ogolnie to przed nadgodzinami chroni Cię kodeks pracy ale musiałabyś im to powiedzieć :(

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Dziewczyny jak się czujecie?

Ja mam dzisiaj zły dzień. Miałam plany na dziś a wszystko bierze w łeb. ☹️ Po prostu do niczego się się nadaje. Jakby i ktoś kamień na żołądku położył. Ostatnio moje popołudnia tak wyglądają, że muszę je przeleżeć. ☹️ Mam przez to wyrzuty sumienia.
    Kiedy jak kiedy, ale teraz korzystaj ile wlezie. Byle na środku salonu nie było nas...ane 😂 dom to nie muzeum 👍 ja generalnie lubię mieć czysto ale jak mi się nie chce to tak sobie mówię. A już w ciąży... Nie miałabym wyrzutów sumienia. A na wszelki zadaje się tylko z ludźmi, których nie jest mi wstyd wpuścić do syfu, bo nic nie powiedza, bo do nich też w taki "syf" (wg nich) czasami wchodzę 😂🙈
    Dip piękna dzidzia ❤️

Belie lubi tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rozumiem że w praxy nie wiedzą o ciąży? Ogolnie to przed nadgodzinami chroni Cię kodeks pracy ale musiałabyś im to powiedzieć :(

U mnie w pracy nie opłaca się mówić o ciąży bo od razu jest się skreślonym 🤷🏽‍♀️ chcialam zaczekać z l4 do października bo możliwe, ale nie pewne niestety, ze dostane awans i z początkiem października wchodziłaby w życie nowa umowa, ale to jeszcze cały lipiec, sierpień i wrzesień 🙈

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    U mnie w pracy nie opłaca się mówić o ciąży bo od razu jest się skreślonym 🤷🏽‍♀️ chcialam zaczekać z l4 do października bo możliwe, ale nie pewne niestety, ze dostane awans i z początkiem października wchodziłaby w życie nowa umowa, ale to jeszcze cały lipiec, sierpień i wrzesień 🙈
    A da Ci coś ten awans? L4 będziesz miała (w uproszczeniu) płacone w wysokości średniej z ostatnich 12 miesięcy. Chyba że awans zagwarantuje Ci możliwość powrotu do pracy później?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A da Ci coś ten awans? L4 będziesz miała (w uproszczeniu) płacone w wysokości średniej z ostatnich 12 miesięcy. Chyba że awans zagwarantuje Ci możliwość powrotu do pracy później?

Tak, chodzi o powrót na wyższe stanowisko, wiem że do wynagrodzenia nic mi nie da niestety

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Tak, chodzi o powrót na wyższe stanowisko, wiem że do wynagrodzenia nic mi nie da niestety
    Aa no to chyba że tak :)

To może zadam optymistyczne pytanie (bo podobno jestem bardzo pesymistyczna w ciąży 😂). Myslałyście już o imieniu?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

To może zadam optymistyczne pytanie (bo podobno jestem bardzo pesymistyczna w ciąży 😂). Myslałyście już o imieniu?

Ja myślałam, ale nic nie wymyśliłam 🤦🏽‍♀️
    Dla córeczki podoba mi się za dużo, a dla chłopca żadne 😂

Kasiekkk lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Rosalie, nie martw się, to nic takiego, dostaniesz może leki lub będziesz musiała częściej kontrolować, żeby pilnować, czy jeszcze bardziej nie wzrośnie i będzie dobrze :)
    A jak pozostałe wyniki? U mnie bez zaskoczeń, może poza tym, że nie chorowalam nigdy na toxoplazmozę, myślałam, że przy tylu kontaktach z bezdomnymi zwierzętami to będzie bardziej, niż oczywiste.

Dipp, jakie to Twoje dzieciątko już duże jest! 😍 Jestem zachwycona! ❤️
    Ja nawet usg telefonem nagrałam sobie 😂 Trochę na tym zdjęciu kiepsko widać ,ale ta jakby kula po lewej to głowa, a reszta po prawej to tułów 😅
    No i w ogóle żeby było śmieszniej to wchodzę dziś na to usg, gadamy sobie z lekarką, a ja szybko w między czasie czmychnęłam obok do rozbierania się, zdjęłam buta, a ta do mnie żebym wyszła… ja zdziwiona wychodzę w jednym bucie i do mnie mówi, że już nie trzeba, bo robimy usg już przez brzuch 🙈😂😂 No i faktycznie już fajnie wszystko było widać tak 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A z ciekawości jak jest u Was, musicie chodzić w maseczkach też na ulicach czy tylko w pomieszczeniach?

Trzymam kciuki i czekam na relacje!

Ps. Cofam brak objawów, popłakałam się na widok ⏸️ na grupie czerwcowej😂
    Czyżby to było na widok moich soczystych kresek? 🤔

nulka_23 lubi tę wiadomość

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja myślałam, ale nic nie wymyśliłam 🤦🏽‍♀️
    Dla córeczki podoba mi się za dużo, a dla chłopca żadne 😂

Mam to samo! Dziewczęce podobają mi się dużo bardziej! Zuzia, Emilia, Eliza, Aurelia.

Chłopięce póki co tylko Nikodem, ale też nie jesteśmy jeszcze przekonani do niego na 100%

nulka_23 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasoenka to mi się podoba dużo imion zarówno dla chłopca jak i dziewczynki ale mój mąż wszystkie neguje 😂

Dip to wcześnie! Czytałam że od 12 tygodnia robią przez brzuch, ale dla mnie to genialna wiadomość że i wcześniej widać! A jak zniosłaś dzisiejsze upały? Ochłodziło już się trochę?

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Czyżby to było na widok moich soczystych kresek? 🤔
    Tak! 😂😂 Ale one są tak wyraźne że widocznie potrzebowałam popłakać 😂

maciejka lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Mam to samo! Dziewczęce podobają mi się dużo bardziej! Zuzia, Emilia, Eliza, Aurelia.

Chłopięce póki co tylko Nikodem, ale też nie jesteśmy jeszcze przekonani do niego na 100%
    Oo Eliza mi się podoba! O tym imieniu nie myślałam (bo ja z głowy wymyślam na razie). Dla chłopca podoba mi się Leon, Edmund i Gabryś 😃😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja nawet usg telefonem nagrałam sobie 😂 Trochę na tym zdjęciu kiepsko widać ,ale ta jakby kula po lewej to głowa, a reszta po prawej to tułów 😅
    No i w ogóle żeby było śmieszniej to wchodzę dziś na to usg, gadamy sobie z lekarką, a ja szybko w między czasie czmychnęłam obok do rozbierania się, zdjęłam buta, a ta do mnie żebym wyszła… ja zdziwiona wychodzę w jednym bucie i do mnie mówi, że już nie trzeba, bo robimy usg już przez brzuch 🙈😂😂 No i faktycznie już fajnie wszystko było widać tak 😅

A to ciekawostka, kompletnie się tego nie spodziewałam na tak wczesnym etapie!

To tym bardziej będę na następne usg starała się wciągnąć męża!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to ja mam może ekstremalnie głupie pytanie, ale naprawdę mnie to męczy. Czy podczas porodu naprawdę krzyczy się jak na amerykańskich filmach?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dla chłopca podobają mi się Franciszek i Stanisław ale tyle się Franków i Stasiów wysypało 🙄 sama mam nazbyt popularne imię więc dziecku tego nie zrobię 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle na razie nie myślę o imionach. Będę o tym myślała jak nam powiedzą kto mieszka w brzuszku 🙂 ale nie wiem jak my znajdziemy jakiś punkt wspólny 😉
    Dip, ale szybko masz już USG przez brzuch.
    Mój R po wizycie wczoraj pytał kiedy zaczynają się te USG przez brzuch 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Oo Eliza mi się podoba! O tym imieniu nie myślałam (bo ja z głowy wymyślam na razie). Dla chłopca podoba mi się Leon, Edmund i Gabryś 😃😃

Gabriel całkiem ładne, ale mój mąż mówi, że zbyt biblijne 😁

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Ja kompletnie nie myśle o tym ani nie mamy żadnych typów jeszcze. Wcześniej podczas starań też w ogóle nie zastanawialiśmy się nad tym 🤷🏻‍♀️ Jutro chyba zapisze się już na rozpoznawanie płci, bo u nas na takie coś to trzeba prywatnie w zupełnie innym miejscu. Tutaj są takie małe prywatne przychodnie tylko do usg ciążowego i tam robią 3/4 d, rozpoznawanie płci, nagrywają filmy, zdjęcia pamiątkowe, torty, balony na imprezy związane z ogłoszeniem płci itp itd Nie wiem jak to po polsku nazwać coś w stylu usg dla zabawy, tam np nie sprawdzają nieprawidłowości u dziecka czy coś takiego, oczywiście jak coś zauważą to kontaktują się z lekarzem prowadzącym, ale to jest w formie zabawy żeby popatrzeć i mieć pamiątki z ciąży 😊 Z Nifty nie będę mieć wyników płci, bo tutaj jest to zakazane ze względu na zbyt dużą ilość aborcji 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gender reveal party 😁

Ja z moim brakiem cierpliwości chyba bym nie dała rady tak, żeby się dowiedzieć dopiero później a nie od razu 🙂 chociaż cała idea tego wszystkiego brzmi naprawdę super☺️
    Te balony to mi się podobają. Takie które trzeba przebić i wtedy wiadomo jaka płeć. 😃

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ