X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A da Ci coś ten awans? L4 będziesz miała (w uproszczeniu) płacone w wysokości średniej z ostatnich 12 miesięcy. Chyba że awans zagwarantuje Ci możliwość powrotu do pracy później?

Tak, chodzi o powrót na wyższe stanowisko, wiem że do wynagrodzenia nic mi nie da niestety

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Tak, chodzi o powrót na wyższe stanowisko, wiem że do wynagrodzenia nic mi nie da niestety
    Aa no to chyba że tak :)

To może zadam optymistyczne pytanie (bo podobno jestem bardzo pesymistyczna w ciąży 😂). Myslałyście już o imieniu?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

To może zadam optymistyczne pytanie (bo podobno jestem bardzo pesymistyczna w ciąży 😂). Myslałyście już o imieniu?

Ja myślałam, ale nic nie wymyśliłam 🤦🏽‍♀️
    Dla córeczki podoba mi się za dużo, a dla chłopca żadne 😂

Kasiekkk lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Rosalie, nie martw się, to nic takiego, dostaniesz może leki lub będziesz musiała częściej kontrolować, żeby pilnować, czy jeszcze bardziej nie wzrośnie i będzie dobrze :)
    A jak pozostałe wyniki? U mnie bez zaskoczeń, może poza tym, że nie chorowalam nigdy na toxoplazmozę, myślałam, że przy tylu kontaktach z bezdomnymi zwierzętami to będzie bardziej, niż oczywiste.

Dipp, jakie to Twoje dzieciątko już duże jest! 😍 Jestem zachwycona! ❤️
    Ja nawet usg telefonem nagrałam sobie 😂 Trochę na tym zdjęciu kiepsko widać ,ale ta jakby kula po lewej to głowa, a reszta po prawej to tułów 😅
    No i w ogóle żeby było śmieszniej to wchodzę dziś na to usg, gadamy sobie z lekarką, a ja szybko w między czasie czmychnęłam obok do rozbierania się, zdjęłam buta, a ta do mnie żebym wyszła… ja zdziwiona wychodzę w jednym bucie i do mnie mówi, że już nie trzeba, bo robimy usg już przez brzuch 🙈😂😂 No i faktycznie już fajnie wszystko było widać tak 😅

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • maciejka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    A z ciekawości jak jest u Was, musicie chodzić w maseczkach też na ulicach czy tylko w pomieszczeniach?

Trzymam kciuki i czekam na relacje!

Ps. Cofam brak objawów, popłakałam się na widok ⏸️ na grupie czerwcowej😂
    Czyżby to było na widok moich soczystych kresek? 🤔

nulka_23 lubi tę wiadomość

02.2021 ⏸
    03.2021 7 tydz 💔
    15.06.2021⏸ 12 dpo
    21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
    24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64

w57vs65gi8metzy8.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasoenka to mi się podoba dużo imion zarówno dla chłopca jak i dziewczynki ale mój mąż wszystkie neguje 😂

Dip to wcześnie! Czytałam że od 12 tygodnia robią przez brzuch, ale dla mnie to genialna wiadomość że i wcześniej widać! A jak zniosłaś dzisiejsze upały? Ochłodziło już się trochę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka22 wrote:
    Ja myślałam, ale nic nie wymyśliłam 🤦🏽‍♀️
    Dla córeczki podoba mi się za dużo, a dla chłopca żadne 😂

Mam to samo! Dziewczęce podobają mi się dużo bardziej! Zuzia, Emilia, Eliza, Aurelia.

Chłopięce póki co tylko Nikodem, ale też nie jesteśmy jeszcze przekonani do niego na 100%

nulka_23 lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maciejka wrote:
    Czyżby to było na widok moich soczystych kresek? 🤔
    Tak! 😂😂 Ale one są tak wyraźne że widocznie potrzebowałam popłakać 😂

maciejka lubi tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Mam to samo! Dziewczęce podobają mi się dużo bardziej! Zuzia, Emilia, Eliza, Aurelia.

Chłopięce póki co tylko Nikodem, ale też nie jesteśmy jeszcze przekonani do niego na 100%
    Oo Eliza mi się podoba! O tym imieniu nie myślałam (bo ja z głowy wymyślam na razie). Dla chłopca podoba mi się Leon, Edmund i Gabryś 😃😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja nawet usg telefonem nagrałam sobie 😂 Trochę na tym zdjęciu kiepsko widać ,ale ta jakby kula po lewej to głowa, a reszta po prawej to tułów 😅
    No i w ogóle żeby było śmieszniej to wchodzę dziś na to usg, gadamy sobie z lekarką, a ja szybko w między czasie czmychnęłam obok do rozbierania się, zdjęłam buta, a ta do mnie żebym wyszła… ja zdziwiona wychodzę w jednym bucie i do mnie mówi, że już nie trzeba, bo robimy usg już przez brzuch 🙈😂😂 No i faktycznie już fajnie wszystko było widać tak 😅

A to ciekawostka, kompletnie się tego nie spodziewałam na tak wczesnym etapie!

To tym bardziej będę na następne usg starała się wciągnąć męża!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to ja mam może ekstremalnie głupie pytanie, ale naprawdę mnie to męczy. Czy podczas porodu naprawdę krzyczy się jak na amerykańskich filmach?

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dla chłopca podobają mi się Franciszek i Stanisław ale tyle się Franków i Stasiów wysypało 🙄 sama mam nazbyt popularne imię więc dziecku tego nie zrobię 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle na razie nie myślę o imionach. Będę o tym myślała jak nam powiedzą kto mieszka w brzuszku 🙂 ale nie wiem jak my znajdziemy jakiś punkt wspólny 😉
    Dip, ale szybko masz już USG przez brzuch.
    Mój R po wizycie wczoraj pytał kiedy zaczynają się te USG przez brzuch 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Oo Eliza mi się podoba! O tym imieniu nie myślałam (bo ja z głowy wymyślam na razie). Dla chłopca podoba mi się Leon, Edmund i Gabryś 😃😃

Gabriel całkiem ładne, ale mój mąż mówi, że zbyt biblijne 😁

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Ja kompletnie nie myśle o tym ani nie mamy żadnych typów jeszcze. Wcześniej podczas starań też w ogóle nie zastanawialiśmy się nad tym 🤷🏻‍♀️ Jutro chyba zapisze się już na rozpoznawanie płci, bo u nas na takie coś to trzeba prywatnie w zupełnie innym miejscu. Tutaj są takie małe prywatne przychodnie tylko do usg ciążowego i tam robią 3/4 d, rozpoznawanie płci, nagrywają filmy, zdjęcia pamiątkowe, torty, balony na imprezy związane z ogłoszeniem płci itp itd Nie wiem jak to po polsku nazwać coś w stylu usg dla zabawy, tam np nie sprawdzają nieprawidłowości u dziecka czy coś takiego, oczywiście jak coś zauważą to kontaktują się z lekarzem prowadzącym, ale to jest w formie zabawy żeby popatrzeć i mieć pamiątki z ciąży 😊 Z Nifty nie będę mieć wyników płci, bo tutaj jest to zakazane ze względu na zbyt dużą ilość aborcji 🤷🏻‍♀️

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gender reveal party 😁

Ja z moim brakiem cierpliwości chyba bym nie dała rady tak, żeby się dowiedzieć dopiero później a nie od razu 🙂 chociaż cała idea tego wszystkiego brzmi naprawdę super☺️
    Te balony to mi się podobają. Takie które trzeba przebić i wtedy wiadomo jaka płeć. 😃

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip ale mnie zaskoczyłaś. Świat niby ten sam a jakie różnice są w prowadzeniu ciąży. To tak marketing ciążowy 😂 Hm ludzie decydują się na aborcję jak im płeć nie odpowiada?

Gabryś jest faltycznie imieniem biblijnym ale w naszym przypadlu to alurat plus 😃

Kasienka rozumiem w 100% bo na imię mi Anna😂😂

Belie też bym nie myślała ale to było jednym z zaleceń żebym chociaż trochę się zaczęła cieszyć zamiast przejmować i martwić 😂

Belie lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    No dobra, to ja mam może ekstremalnie głupie pytanie, ale naprawdę mnie to męczy. Czy podczas porodu naprawdę krzyczy się jak na amerykańskich filmach?
    😂😂😂 … Różnie to jest, przy pierwszym porodzie trochę zaczęłam krzyczeć, ale myśle że to raczej ze stresu, bo to były już ostatnie mega skurcze kilka minut przed partymi i to też nie było jakieś mega darcie tylko hmm … bardziej jęko-krzyk ??? 🤷🏻‍♀️🤣🤣 Przy drugim porodzie ani razu nie krzyknęłam, bolało ostro, ale nie czułam takiej potrzeby, bardziej zaciskałam oczy, zęby i nie wiem co jeszcze z bólu 😂 Choć 2 godz zanim urodziłam jeszcze rozwiesiłam pranie i oglądaliśmy tv mimo skurczów 🙈 Tutaj można jechać dopiero do szpitala jak skurcze są min co 3 min, inaczej jak położna cię nie zgłosi że jedziesz to cię nie przyjmą nawet, ale za to przyjeżdża do domu i sprawdza tętno, rozwarcie itp Mi odeszły rano wody, to co 4 godz przyjeżdżała na kontrole, akurat skurczy nie miałam, jakby do rana się nie pojawiły to wtedy odrazu szpital, chyba że właśnie skurcze są już co 3 min to wtedy dzwoni się do niej i przyjeżdża w 5 min i wtedy razem do szpitala. U mnie skurcze o 23 zaczęły się pojawiać, po 24 już byłam w szpitalu, a o 1:20 już mój synuś był na świecie 😅 A po 3 w nocy byłam już z nim w domu. Tutaj zazwyczaj jak wszystko jest w porządku to wychodzi się po 2-3 godz do domu albo po pierwszym siku 😅 Później przez 8 dni codziennie przychodzi taka opieka poporodowa do domu i codziennie badają dziecko, mierzą, ważą, sprawdzają mamę czy wszystko dobrze się goi, pomagają zająć się młodszym rodzeństwem żeby mama mogła pospać, coś ugotują, posprzątają, pościel zmienią, tatę uczą opieki, kąpieli itp itd A ta położna też przychodzi z 2-3 razy na kontrole po porodzie, do tego ze szpitala też do domu przychodzi pielęgniarka i pobiera krew z piętki na wszystkie choroby, bada słuch, sprawdza żółtaczkę itd Czy coś jeszcze … nie pamietam 🙈
    Się rozpisałam 🤣🤣🤣

Kasiekkk, Rosalie lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Dip ale mnie zaskoczyłaś. Świat niby ten sam a jakie różnice są w prowadzeniu ciąży. To tak marketing ciążowy 😂 Hm ludzie decydują się na aborcję jak im płeć nie odpowiada?

Gabryś jest faltycznie imieniem biblijnym ale w naszym przypadlu to alurat plus 😃

Kasienka rozumiem w 100% bo na imię mi Anna😂😂

Belie też bym nie myślała ale to było jednym z zaleceń żebym chociaż trochę się zaczęła cieszyć zamiast przejmować i martwić 😂
    Dokładnie tak, aborcja ze względu na płeć, ale czy faktycznie tak jest to nie wiem, bo każdy tu się dziwi z tego powodu 🤷🏻‍♀️ Może kiedyś tak coś tu było, nie mam pojęcia 🤨

A jeszcze co do usg przez brzuch też byłam w szoku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 21:59

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dokładnie tak, aborcja ze względu na płeć, ale czy faktycznie tak jest to nie wiem, bo każdy tu się dziwi z tego powodu 🤷🏻‍♀️ Może kiedyś tak coś tu było, nie mam pojęcia 🤨

A jeszcze co do usg przez brzuch też byłam w szoku 😂
    Dla mnie to brzmi jak słaba wymówka bo przecież jakby ktoś chciał to by sprawdził płeć w tym marketingowym miejscu...
    Z jednej strony macie super rozwiniętą opiekę po porodową a z drugiej słabe zainteresowanie w czasie ciąży 🤔

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ