Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasienka22 wrote:Całkowicie Cie rozumiem ☹ ja całe dnie mogłabym przeleżeć a jak na złość mnóstwo nadgodzin w pracy ☹ w domu syf ze sie patrzeć nie da, mąż na budowie, a ja po pracy nadaje się tylko do spania i leżenia ☹ zastanawiałam się nawet dzis nad wcześniejszym l4, ale wtedy całymi dniami bym tylko leżała w łóżku
-
Belie wrote:Dziewczyny jak się czujecie?
Ja mam dzisiaj zły dzień. Miałam plany na dziś a wszystko bierze w łeb. ☹️ Po prostu do niczego się się nadaje. Jakby i ktoś kamień na żołądku położył. Ostatnio moje popołudnia tak wyglądają, że muszę je przeleżeć. ☹️ Mam przez to wyrzuty sumienia.
Dip piękna dzidzia ❤️Belie lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Rozumiem że w praxy nie wiedzą o ciąży? Ogolnie to przed nadgodzinami chroni Cię kodeks pracy ale musiałabyś im to powiedzieć
U mnie w pracy nie opłaca się mówić o ciąży bo od razu jest się skreślonym 🤷🏽♀️ chcialam zaczekać z l4 do października bo możliwe, ale nie pewne niestety, ze dostane awans i z początkiem października wchodziłaby w życie nowa umowa, ale to jeszcze cały lipiec, sierpień i wrzesień 🙈
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka22 wrote:U mnie w pracy nie opłaca się mówić o ciąży bo od razu jest się skreślonym 🤷🏽♀️ chcialam zaczekać z l4 do października bo możliwe, ale nie pewne niestety, ze dostane awans i z początkiem października wchodziłaby w życie nowa umowa, ale to jeszcze cały lipiec, sierpień i wrzesień 🙈
-
nulka_23 wrote:A da Ci coś ten awans? L4 będziesz miała (w uproszczeniu) płacone w wysokości średniej z ostatnich 12 miesięcy. Chyba że awans zagwarantuje Ci możliwość powrotu do pracy później?
Tak, chodzi o powrót na wyższe stanowisko, wiem że do wynagrodzenia nic mi nie da niestety
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nulka_23 wrote:Aa no to chyba że tak
To może zadam optymistyczne pytanie (bo podobno jestem bardzo pesymistyczna w ciąży 😂). Myslałyście już o imieniu?
Ja myślałam, ale nic nie wymyśliłam 🤦🏽♀️
Dla córeczki podoba mi się za dużo, a dla chłopca żadne 😂Kasiekkk lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasiekkk wrote:Rosalie, nie martw się, to nic takiego, dostaniesz może leki lub będziesz musiała częściej kontrolować, żeby pilnować, czy jeszcze bardziej nie wzrośnie i będzie dobrze
A jak pozostałe wyniki? U mnie bez zaskoczeń, może poza tym, że nie chorowalam nigdy na toxoplazmozę, myślałam, że przy tylu kontaktach z bezdomnymi zwierzętami to będzie bardziej, niż oczywiste.
Dipp, jakie to Twoje dzieciątko już duże jest! 😍 Jestem zachwycona! ❤️
No i w ogóle żeby było śmieszniej to wchodzę dziś na to usg, gadamy sobie z lekarką, a ja szybko w między czasie czmychnęłam obok do rozbierania się, zdjęłam buta, a ta do mnie żebym wyszła… ja zdziwiona wychodzę w jednym bucie i do mnie mówi, że już nie trzeba, bo robimy usg już przez brzuch 🙈😂😂 No i faktycznie już fajnie wszystko było widać tak 😅Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:A z ciekawości jak jest u Was, musicie chodzić w maseczkach też na ulicach czy tylko w pomieszczeniach?
Trzymam kciuki i czekam na relacje!
Ps. Cofam brak objawów, popłakałam się na widok ⏸️ na grupie czerwcowej😂nulka_23 lubi tę wiadomość
02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
nick nieaktualnyKasienka22 wrote:Ja myślałam, ale nic nie wymyśliłam 🤦🏽♀️
Dla córeczki podoba mi się za dużo, a dla chłopca żadne 😂
Mam to samo! Dziewczęce podobają mi się dużo bardziej! Zuzia, Emilia, Eliza, Aurelia.
Chłopięce póki co tylko Nikodem, ale też nie jesteśmy jeszcze przekonani do niego na 100%nulka_23 lubi tę wiadomość
-
Kasoenka to mi się podoba dużo imion zarówno dla chłopca jak i dziewczynki ale mój mąż wszystkie neguje 😂
Dip to wcześnie! Czytałam że od 12 tygodnia robią przez brzuch, ale dla mnie to genialna wiadomość że i wcześniej widać! A jak zniosłaś dzisiejsze upały? Ochłodziło już się trochę? -
Kasiekkk wrote:Mam to samo! Dziewczęce podobają mi się dużo bardziej! Zuzia, Emilia, Eliza, Aurelia.
Chłopięce póki co tylko Nikodem, ale też nie jesteśmy jeszcze przekonani do niego na 100%Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Ja nawet usg telefonem nagrałam sobie 😂 Trochę na tym zdjęciu kiepsko widać ,ale ta jakby kula po lewej to głowa, a reszta po prawej to tułów 😅
No i w ogóle żeby było śmieszniej to wchodzę dziś na to usg, gadamy sobie z lekarką, a ja szybko w między czasie czmychnęłam obok do rozbierania się, zdjęłam buta, a ta do mnie żebym wyszła… ja zdziwiona wychodzę w jednym bucie i do mnie mówi, że już nie trzeba, bo robimy usg już przez brzuch 🙈😂😂 No i faktycznie już fajnie wszystko było widać tak 😅
A to ciekawostka, kompletnie się tego nie spodziewałam na tak wczesnym etapie!
To tym bardziej będę na następne usg starała się wciągnąć męża! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w ogóle na razie nie myślę o imionach. Będę o tym myślała jak nam powiedzą kto mieszka w brzuszku 🙂 ale nie wiem jak my znajdziemy jakiś punkt wspólny 😉
Dip, ale szybko masz już USG przez brzuch.
Mój R po wizycie wczoraj pytał kiedy zaczynają się te USG przez brzuch 😁
-
nick nieaktualny
-
nulka_23 wrote:Aa no to chyba że tak
To może zadam optymistyczne pytanie (bo podobno jestem bardzo pesymistyczna w ciąży 😂). Myslałyście już o imieniu? -
nick nieaktualnyGender reveal party 😁
Ja z moim brakiem cierpliwości chyba bym nie dała rady tak, żeby się dowiedzieć dopiero później a nie od razu 🙂 chociaż cała idea tego wszystkiego brzmi naprawdę super☺️
Te balony to mi się podobają. Takie które trzeba przebić i wtedy wiadomo jaka płeć. 😃