Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe Starania
Odpowiedz

Marcowe Starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    będzie dobrze pozytywne nastawienie wywołuje pozytywne zdarzenia i odwrotnie pamiętaj

wiec myśl tylko i wylącznie zawsze pozytywnie :)

kurcze okaze sie hehe niema co pózniej płakać nie zamierzam albo wóz albo przwóz hihi
    przed @mam takie dziwne ciągniecia krocza teraz tego niemam nic!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    ale to jeszcze nic nie oznacza, niektórym dziewczynom zamykała sie szyjka dopiero w dniu planowanej @ także czekamy narazie :)
    a na kiedy masz?

22marca

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide kochane trzymjcie sie do pózniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat84 wrote:
    skrzat84 wrote:
    Libra wrote:
    skrzat84 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was bada szyjkę macicy?

ja np. badam

co oznacza ja jest wysoko nie dosiegam jej palcem,zamknieta a scianki opuchniete?

bo na @miałam nisko i twardą szyjkę-dosiegałam ja bez problemu

ja tak mam w okresie płodnym i w dzień przed @

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libra kochana czekam bo szyjka szyjce nie równa:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec czekamy spokojnie
    ja juz idę żeby sie nie nakręcac niepotrzebnie
    trzymajcie sie pa

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat84 wrote:

jasne... przy rozpulcheniu pochwy, uniesienie szyjki i pojawienie się wodnistego śluzu u mnie sygnalizuje nadejście @... progesteron u mnie wtedy spada... stąd wiem już o zbliżającej się @... tyle zdążyłam już zaobserwować z moich cykli...

a szyjka szyjce nie równa... jak kobieta kobiecie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam tak.. poczytajcie sobie wczesniejsze starania. Każda z nas jest inna. Bywało, że miałyśmy takie same objawy, a niektóre dostały @, a niektóre lada chwila zobaczyły dwie kreseczki. :) Nie ma co sie uprzedzać i zawsze sugerować innymi. :)

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    skrzat84 wrote:

jasne... przy rozpulcheniu pochwy, uniesienie szyjki i pojawienie się wodnistego śluzu u mnie sygnalizuje nadejście @... progesteron u mnie wtedy spada... stąd wiem już o zbliżającej się @... tyle zdążyłam już zaobserwować z moich cykli...

skomplikowane to wszystko strasznie,wole ciąże z zaskoczenia wtedy człowiek ma zaoszczedzony stres i zmartwień:)libra przeraza mnie to ze 3raz w tym cyklu mam płodny sluz:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 10:22

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no wiec czekamy spokojnie
    ja juz idę żeby sie nie nakręcac niepotrzebnie
    trzymajcie sie pa

pa miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat84 wrote:
    Libra wrote:
    skrzat84 wrote:

skomplikowane to wszystko strasznie,wole ciąże z zaskoczenia wtedy człowiek ma zaoszczedzony stres i zmartwień:)libra przeraza mnie to ze 3raz w tym cyklu mam płodny sluz:(

dlatego nie ma co gdybać... trzeba czeka... i lepiej psychicznie jest nastawić się na @... a ciąże potraktwać jak dar losu... dzięki temu można ominąć depresję miesiączkową i przygotować się z optymizmem do kolejnej owulki... bo stres niewskazany...
    takie jest meje osobiste spojrzenie na ten temat... ja się nie będe nakręcać i nakręcać innych nie mam zamiaru... wolę się pozytywnie zaskoczyć... niż boleśnie rozczarować

Effcia28, skrzat84, karoam, martula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :) Jestem tu nowa. Zaczynam ostrą obserwację siebie :) Mam może głupie pytanie ... czy podczas owulacji MUSI być śluz ??? Śluz płodny wystąpił u mnie w piątek jak dobrze pamiętam, a owulacja prawdopodobnie ma być dziś lub jutro :/ nie wiem ... na tych testach owulacyjnych są 2 kreski i prawie takie same... Wiem, że plemniki sa w stanie przetrwać do 3 dni, no ale ... pomóżcie... już rok się staramy, ale wydaje mi się że może wcześniej źle interpretowałam oznaki owulacji - dla mnie śluz płodny oznaczał owulację a to chyba tak niekoniecznie jest ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Powiem Wam tak.. poczytajcie sobie wczesniejsze starania. Każda z nas jest inna. Bywało, że miałyśmy takie same objawy, a niektóre dostały @, a niektóre lada chwila zobaczyły dwie kreseczki. :) Nie ma co sie uprzedzać i zawsze sugerować innymi. :)

DOKŁADNIE!!! nie ma co się nakręcać na ciążę z objawami przed @... bo może być ciąża a może i być @... resztę w tym temacie można doczytać w poście powyżej:)

dodam jeszcze, że skoro każda z nas w cyklu ma 20% na zajście w ciążę...
    czyli na 80% każda z nas dostanie @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2013, 10:36

Brava lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    skrzat84 wrote:
    Libra wrote:
    skrzat84 wrote:

dlatego nie ma co gdybać... trzeba czeka... i lepiej psychicznie jest nastawić się na @... a ciąże potraktwać jak dar losu... dzięki temu można ominąć depresję miesiączkową i przygotować się z optymizmem do kolejnej owulki... bo stres niewskazany...
    takie jest meje osobiste spojrzenie na ten temat... ja się nie będe nakręcać i nakręcać innych nie mam zamiaru... wolę się pozytywnie zaskoczyć... niż boleśnie rozczarować

jak ja Cię Libruś za to Lubię:)))))

Libra lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie co ma byc:)i klapa

• karoam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librus- swiete slowa :)

Libra lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś mi odpowie ... mozliwa owulacja bez śluzu ... ? :( ...wczesniej był śluz płodny - jakieś 3 dni wczesniej ...

• alexis Autorytet

Wysłany: 18 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 może śluz masz tylko...głębiej...mi się też raz zdawało że nie mam śluzu, ale jak głębiej "sięgnęłam" to śluz był...

km5shdges7mhg8ze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmn ... alexis dziękuję za odp... a jak to własciwie jest ... czytam, buszuje po necie ... czy największe szanse na zajście w ciąże jest współżycie przed owulacją czy w dzień owulacji... ? im więcej czytam tym mniej wiem ... około czwartku miałam śluz płodny-ślisko, wilgotno, ale już w weekend i dziś kiepsko ze śluzem a owulacja najprawdopodobniej ma być dziś lub jutro ;/ dziś - sucho, ból w podbrzuszu. nie wiem co o tym myśleć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Ja mam dostac okres 28 marca wiec jeszcze troszke ;)
    a co do okresu w ciazy to ja uwazam ze jest ;)
    Moja mama przy ciazy z moja siostra miala okres 3 miesiace!!!I to taki fest ;)
    A moja lekarka opowiadala mi,ze przyszla do niej babka i gada,ze strasznie ja brzuch boli,ze niewie co robic bo bol niesamowity :) okazalo sie ze zaczela rodzic!!!
    nie wiedziala,ze jest w ciazy a ze byla grubsza osoba to nawet nie zwrocila uwagi na kolejne kilogramy.Okres miala do samego konca dlatego nie przypuszczala,ze moze byc w ciazy :)

OVU przesuna mi owulacje z 15 na 18 dc :/ masakra.
    Zle sie czuje,mdli mnie,w buzi mam jak w trampku :/ sucho dziwny smak i strasznie mnie suszy :/ dzisiaj moja temp wyniosla 38,4 C.Strasznie wysoka :o

A co do objaw niby ciazowych.To w moim przypadku przed okresem mam objawy typowo ciazowe :P Np.Jem kotlety mielone z czekolada,sernik z majonezem,ogorki konserwowe z nutella :D ja naprawde mam smaki typowo ciazowe przed okresem :) Dlatego jak zajde w ciaze to dopiero uwierze w objawy jak zobacze || kreski :P ja jestem okropna jak mam te smaki! jak rozpieszczony dzieciak sie zachowuje!musze to zjesc i koniec :P

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ