X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee nigdy nie badałam szyjki. A w szczęśliwym cyklu to nawet nie mierzyłam temperatury...

7470gov3xicgdrhg.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera też juz zapowiedziałam, że kiedyś bede miała zmywarke w domu :)

Ja akurat w tym szcześliwym szyjki nie badałam, w ogole rzadko to robilam..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zmywarkę a i tak się kłócimy kto pakuje/rozpakowuje :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja nie posiadam zmywarki , zmywam sama i lubię to ! :D haha
    Choroba głowy: p ?! Haha chyba tak , większość mówi do mnie ... Jak można lubi zmywac hahaha
    Fakt jak gora zmywania jest to szlak trafia ale zmywam raz Ja raz D: D

Ja na 12 mam dziś Hera lekarza , udało się pozalatwiac .
    Ja badalam każdy cykl szyjke :) w szczesliwym tez a
    E to z ciekawości mimo ze wiedziałam ZS ma nie być owulacji hehe a jednak

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i jakie było jej położenie po owulacji?

Szukałam informacji na ten temat i są sprzeczne. Wydaje mi się, że w tym cyklu też się nie udało, ale cholernie kłucie jajnika daje mi do myślenia. Szyjka nisko, miękka i zamknięta - jak zazwyczaj przed @.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee ja też nigdy szyjki nie badałam.

Zakręcona to musisz do nas przyjść pozmywać:p Ja tam jakoś mocno nie nienawidzę zmywać, już wolę naczynia niż np podłogę albo prasować nie cierpię. Ale jak codziennie widzę górę naczyń to mam dość:/ Wcześniej to gdzieś co 3 dni zmywałam taką górę i było spokój.

A jeszcze mam pytanie do Was bo teraz zażywam Pregnę Plus. A kupiłam sobie przez internet taki dziennik ciążowy z resztą po okazyjnej cenie tylko 20 zł plus 8 wysyłka a babka gratis dała mi 2 opakowania witamin femibion. Myślicie że jak skończę Pregnę to mogę zacząć brać ten femibion ? Tam tez jest kwas foliowy w takiej samej dawce, nawet więcej witamin jest tyle że nie ma żelaza tak jak w Pregnie. Z jednej strony to takie mieszanie trochę ale z drugiej oszczędność bo jednak 2 opakowania za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:08

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee generalnie to każda kobieta ma inna szyjkę ale ogólnie w ciąży w udanym cyklu miałam z tego co pamietam wysoko szyjkę aż ledwo ja dotykalam , zamknięta i twarda lub średnia ale tez zmieniala się na średnie ułożenie twarda lub mnieksza ale zamknięta . Najgorsze jest to , ze szyjka z dnia na dzień może się zmienić . Po owulacji juz najlepiej nie podrazniac jej i nie obserwować bo i tak co ma buc to będzie: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera możesz spokojnie zjeść ten femibion, nic się nie stanie, ale Pregna ma DHA na mózg malucha, a femibion jak dobrze kojarzę nie ma tego.

Heathera lubi tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz Hera , możesz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • justjestem Znajoma

Wysłany: 14 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mogę dołączyć? Mam 22 lata i to mój pierwszy cykl starań, chyba nieudany :(

ZakręconaOna, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Ja mam zmywarkę a i tak się kłócimy kto pakuje/rozpakowuje :P
    ja bym mogła pakować i rozpakowywać, bo to mi nie wadzi, byle mi ktoś sprezentował zmywarkę:D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jujestem witaj :)

hera myślę, że możesz. Ja też bede zmieniac witaminy, bo tu nie ma tych co z Pl przywiozlam

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Pregnę mam jeszcze na 22 dni to do ok końca 12 tygodnia a pozniej moze wezme ten femibion (14 tabletek wiec 2 tygodnie) a pozniej moze gin zaleci jakies inne w bardziej zaawansowanej ciązy a jak nie to wrócę do pregny :)

Aaaa i przyszedł jeszcze mój kuferek na biżuterie co sobie zamówiłam na urodziny i jeszcze moja sukienka na wesel. Dzieki bogu że wzięłam rozmiar większy bo jest akurat. Miałam wstawić zdjecie ale kurde aparat mi siadł, a w telefonie mam słaby, niby zrobiłam zdjęcia ale zaraz zobaczę czy w ogole coś widać :p fajny dzień mam dzisiaj :D

justjestem Witaj :) czemu twierdzisz, że nieudany? Kiedy masz termin @ ?

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to u mnie już stracony. Szyjka nisko, miękka - no typowo na @.
    Powoli brakuje mi zapału.. wszystkie wyniki mamy ok, owulki są, a ciąży nie ma ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 dzien tempka rosnie, jutro 10 dpo.
    Czekac jeszcze czy leciec na bete? bo test na pewno jeszcze nie wyjdzie a beta juz chyba powinna.

a na wykresie ovu mi zle zaznacza owulke ktora byla 5 albo 6...:/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney Ja na bete bym poszła w dzień spodziewanej miesiaczki , mimo , ze tempka rośnie bo do 13 dpo dochodzi do zagnieżdżenia wiec wiesz:) polecam iść za 4 dni np. :)
    Jujestem hej , witamy:) opowiedz cos o sobie , o Was:) i powodzonka

Asmee no wiec jak wszystko jest ładnie to na spokojnie musicie się starać , może takie napieranie na ciążę tez działa ?? U wielu kobiet z wielkimi problemami się to sprawdza ze psychika mega działa , odpuszczaja i bach ! :*
    Dopóki okresu nie dostaniesz nic nie przekreslaj , czekaj na spokojnie ale bez nakręcania się tez .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie napieranie pojawia się dopiero, gdy już mam świadomość porażki. Serduszkowanie przychodzi nam naturalnie, nic na siłę. Jak się widzimy, jak mamy ochotę.. i raczej starania to ostatnia rzecz o jakiej wtedy myślimy :P

Kourtney, czasem ovu się myli w wykresach, gdzie temp nie jest mierzona regularnie. U mnie w tym cyklu też tak było, gdy zapomniałam odnotować temp z 12dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:11

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney tez bym na Twoim miejscu trochę poczekała, chociaż wiem jak ciężko jest czekać :/

Asmee może na razie niczego nie przekreślaj, nie masz jeszcze @ więc wszystko jest możliwe :)

Aj a ja sie namęczyłam trochę bo pilnowałam córki znajomych i o 15 poleciałam z nią do sklepu bo się umówiłam z babką bo kurtkę od niej kupowałam. Później zaszłyśmy do sklepu a później biegiem z zakupami i z małą w wózku na stację bo teściowa zadzwoniła że jedzie autobusem ze szkoły i kierowca zgodził się wyrzucić wiktora przy stacji (bo mąż dzisiaj do późna pracuje i nie mógł go odebrać) i że za 5 minut już będą. Na szczęście zdążyłam ale jak wróciliśmy do domu to ręce mi drżały póki nie odsapnęłam i nie zjadłam.

Mam jakieś zdjęcia tej sukienki, słabe to słabe ale sukienkę widać, tylko nie patrzcie na twarz i włosy bo oczywiście strasznie wyglądam :p

http://zapodaj.net/b977a7d319dff.jpg.html
    http://zapodaj.net/d776bc83c188b.jpg.html
    http://zapodaj.net/14eae1dd22bd5.jpg.html
    http://zapodaj.net/85bab89c4ec3b.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:21

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna sukienka, taka wiosenna. Mi się kwiatowe motywy zawsze kojarzą pozytywnie :)

O, a ja jutro idę na urodziny - setne! - nie mówiłam Wam. Zakupy zrobione, kiecka nowa. Pochwalę się jutro :P

Heathera, ZakręconaOna, Carmen1724 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee dzięki :) mój mąż chciał żebym kupiła w kwiatki i mi też się bardzo spodobała szczególnie jak przymierzyłam. Nooo pochwal się jutro też kiecką :) Setne urodziny ? o ja fajny wiek, u nas to tylko moja babcia najstarsza jest 88 lat ma. I jeszcze sąsiad rodziców ma 90coś lat a tak to nikogo takiego nie znam. hehe tylko trzeba śpiewać 200 lat a nie 100 lat :P

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ