X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee nigdy nie badałam szyjki. A w szczęśliwym cyklu to nawet nie mierzyłam temperatury...

7470gov3xicgdrhg.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera też juz zapowiedziałam, że kiedyś bede miała zmywarke w domu :)

Ja akurat w tym szcześliwym szyjki nie badałam, w ogole rzadko to robilam..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zmywarkę a i tak się kłócimy kto pakuje/rozpakowuje :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja nie posiadam zmywarki , zmywam sama i lubię to ! :D haha
    Choroba głowy: p ?! Haha chyba tak , większość mówi do mnie ... Jak można lubi zmywac hahaha
    Fakt jak gora zmywania jest to szlak trafia ale zmywam raz Ja raz D: D

Ja na 12 mam dziś Hera lekarza , udało się pozalatwiac .
    Ja badalam każdy cykl szyjke :) w szczesliwym tez a
    E to z ciekawości mimo ze wiedziałam ZS ma nie być owulacji hehe a jednak

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i jakie było jej położenie po owulacji?

Szukałam informacji na ten temat i są sprzeczne. Wydaje mi się, że w tym cyklu też się nie udało, ale cholernie kłucie jajnika daje mi do myślenia. Szyjka nisko, miękka i zamknięta - jak zazwyczaj przed @.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee ja też nigdy szyjki nie badałam.

Zakręcona to musisz do nas przyjść pozmywać:p Ja tam jakoś mocno nie nienawidzę zmywać, już wolę naczynia niż np podłogę albo prasować nie cierpię. Ale jak codziennie widzę górę naczyń to mam dość:/ Wcześniej to gdzieś co 3 dni zmywałam taką górę i było spokój.

A jeszcze mam pytanie do Was bo teraz zażywam Pregnę Plus. A kupiłam sobie przez internet taki dziennik ciążowy z resztą po okazyjnej cenie tylko 20 zł plus 8 wysyłka a babka gratis dała mi 2 opakowania witamin femibion. Myślicie że jak skończę Pregnę to mogę zacząć brać ten femibion ? Tam tez jest kwas foliowy w takiej samej dawce, nawet więcej witamin jest tyle że nie ma żelaza tak jak w Pregnie. Z jednej strony to takie mieszanie trochę ale z drugiej oszczędność bo jednak 2 opakowania za darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:08

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee generalnie to każda kobieta ma inna szyjkę ale ogólnie w ciąży w udanym cyklu miałam z tego co pamietam wysoko szyjkę aż ledwo ja dotykalam , zamknięta i twarda lub średnia ale tez zmieniala się na średnie ułożenie twarda lub mnieksza ale zamknięta . Najgorsze jest to , ze szyjka z dnia na dzień może się zmienić . Po owulacji juz najlepiej nie podrazniac jej i nie obserwować bo i tak co ma buc to będzie: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera możesz spokojnie zjeść ten femibion, nic się nie stanie, ale Pregna ma DHA na mózg malucha, a femibion jak dobrze kojarzę nie ma tego.

Heathera lubi tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz Hera , możesz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • justjestem Znajoma

Wysłany: 14 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mogę dołączyć? Mam 22 lata i to mój pierwszy cykl starań, chyba nieudany :(

ZakręconaOna, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Ja mam zmywarkę a i tak się kłócimy kto pakuje/rozpakowuje :P
    ja bym mogła pakować i rozpakowywać, bo to mi nie wadzi, byle mi ktoś sprezentował zmywarkę:D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jujestem witaj :)

hera myślę, że możesz. Ja też bede zmieniac witaminy, bo tu nie ma tych co z Pl przywiozlam

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Pregnę mam jeszcze na 22 dni to do ok końca 12 tygodnia a pozniej moze wezme ten femibion (14 tabletek wiec 2 tygodnie) a pozniej moze gin zaleci jakies inne w bardziej zaawansowanej ciązy a jak nie to wrócę do pregny :)

Aaaa i przyszedł jeszcze mój kuferek na biżuterie co sobie zamówiłam na urodziny i jeszcze moja sukienka na wesel. Dzieki bogu że wzięłam rozmiar większy bo jest akurat. Miałam wstawić zdjecie ale kurde aparat mi siadł, a w telefonie mam słaby, niby zrobiłam zdjęcia ale zaraz zobaczę czy w ogole coś widać :p fajny dzień mam dzisiaj :D

justjestem Witaj :) czemu twierdzisz, że nieudany? Kiedy masz termin @ ?

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to u mnie już stracony. Szyjka nisko, miękka - no typowo na @.
    Powoli brakuje mi zapału.. wszystkie wyniki mamy ok, owulki są, a ciąży nie ma ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 dzien tempka rosnie, jutro 10 dpo.
    Czekac jeszcze czy leciec na bete? bo test na pewno jeszcze nie wyjdzie a beta juz chyba powinna.

a na wykresie ovu mi zle zaznacza owulke ktora byla 5 albo 6...:/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney Ja na bete bym poszła w dzień spodziewanej miesiaczki , mimo , ze tempka rośnie bo do 13 dpo dochodzi do zagnieżdżenia wiec wiesz:) polecam iść za 4 dni np. :)
    Jujestem hej , witamy:) opowiedz cos o sobie , o Was:) i powodzonka

Asmee no wiec jak wszystko jest ładnie to na spokojnie musicie się starać , może takie napieranie na ciążę tez działa ?? U wielu kobiet z wielkimi problemami się to sprawdza ze psychika mega działa , odpuszczaja i bach ! :*
    Dopóki okresu nie dostaniesz nic nie przekreslaj , czekaj na spokojnie ale bez nakręcania się tez .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie napieranie pojawia się dopiero, gdy już mam świadomość porażki. Serduszkowanie przychodzi nam naturalnie, nic na siłę. Jak się widzimy, jak mamy ochotę.. i raczej starania to ostatnia rzecz o jakiej wtedy myślimy :P

Kourtney, czasem ovu się myli w wykresach, gdzie temp nie jest mierzona regularnie. U mnie w tym cyklu też tak było, gdy zapomniałam odnotować temp z 12dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:11

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney tez bym na Twoim miejscu trochę poczekała, chociaż wiem jak ciężko jest czekać :/

Asmee może na razie niczego nie przekreślaj, nie masz jeszcze @ więc wszystko jest możliwe :)

Aj a ja sie namęczyłam trochę bo pilnowałam córki znajomych i o 15 poleciałam z nią do sklepu bo się umówiłam z babką bo kurtkę od niej kupowałam. Później zaszłyśmy do sklepu a później biegiem z zakupami i z małą w wózku na stację bo teściowa zadzwoniła że jedzie autobusem ze szkoły i kierowca zgodził się wyrzucić wiktora przy stacji (bo mąż dzisiaj do późna pracuje i nie mógł go odebrać) i że za 5 minut już będą. Na szczęście zdążyłam ale jak wróciliśmy do domu to ręce mi drżały póki nie odsapnęłam i nie zjadłam.

Mam jakieś zdjęcia tej sukienki, słabe to słabe ale sukienkę widać, tylko nie patrzcie na twarz i włosy bo oczywiście strasznie wyglądam :p

http://zapodaj.net/b977a7d319dff.jpg.html
    http://zapodaj.net/d776bc83c188b.jpg.html
    http://zapodaj.net/14eae1dd22bd5.jpg.html
    http://zapodaj.net/85bab89c4ec3b.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:21

• Asmee Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna sukienka, taka wiosenna. Mi się kwiatowe motywy zawsze kojarzą pozytywnie :)

O, a ja jutro idę na urodziny - setne! - nie mówiłam Wam. Zakupy zrobione, kiecka nowa. Pochwalę się jutro :P

Heathera, ZakręconaOna, Carmen1724 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee dzięki :) mój mąż chciał żebym kupiła w kwiatki i mi też się bardzo spodobała szczególnie jak przymierzyłam. Nooo pochwal się jutro też kiecką :) Setne urodziny ? o ja fajny wiek, u nas to tylko moja babcia najstarsza jest 88 lat ma. I jeszcze sąsiad rodziców ma 90coś lat a tak to nikogo takiego nie znam. hehe tylko trzeba śpiewać 200 lat a nie 100 lat :P

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ