SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria hejo własnie dawno Cię u nas nie było. Ale pewnie czas teraz strasznie szybko Ci leci

Kurczę ja już od godziny na nogach a śniadania jeszcze nie zjadłam ale dobrze się czuję. A normalnie już byłoby mi słabo i brało na mdłości. Już panikuje, że coś jest nie tak :/

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera mi z 3 tygodnie temu zupełnie przeszły mdłości ;) Także to chyba już czas i u Ciebie na ustępowanie takich sensacji :)

Oj tak, szybko mi teraz leci dzień za dniem ;)
    Na razie spokojnie daje radęm bez problemu. Ciekawe jak dalej...

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Hera mi z 3 tygodnie temu zupełnie przeszły mdłości ;) Także to chyba już czas i u Ciebie na ustępowanie takich sensacji :)

Oj tak, szybko mi teraz leci dzień za dniem ;)
    Na razie spokojnie daje radęm bez problemu. Ciekawe jak dalej...
    No to mam nadzieję że to to. Dobrze, że w środę mam wizytę to serduszka posłucham i się uspokoję :)

Na pewno i później dasz sobie radę :) No to w sumie fajnie, że tak Ci szybko leci przynajmniej szybciej do spotkania z maluszkiem :)
    Ja bym z chęcią w tym roku na magisterkę poszła ale czekam aż otworzą w mieście obok bo teraz bym musiała dojerzdzać ponad 100 km do Białegostoku. No i druga sprawa finansowa bo teraz maż musi skończyć swojego inżyniera, więc ja zacznę za 2 lata

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera ale Ci dobrze, ja mam dopiero 29 października wizytę... I oczywiście świruję już...
    Ale za to nie wiem czy moje dziecko nie zaczyna powoli i nieśmiało bulgotać w brzuchu :P
    Wczoraj i przedwczoraj takie nowe wrażenia z brzucha miałam, to raczej nie były jelita, więc może, może.... :)

Co do szkoły - rozumiem w zupełności. Ja teraz mam ostatni rok i jednolite studia, to trochę inna sytuacja. Miałam od razu rekrutować się na doktoranckie, ale chyba też ze względów finansowych będę musiała to odłożyć... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 11:14

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria no tak ! Ty tez juz do szkoły wrocilas :D
    A no u mnie ok , jeszcze nie rodze chociaż bym bardzo juz chciała haha.
    Hera albo przechodzą albo cisza przed burza: P
    Hera nie boj się kochana drogi , najwyżej weź buleczke , wodę i sprobuj przetrwać a jak nie to nie wiem co moze Ci pomoc , jakbys była u lekarza wczesniej to byś poprosić go mogła o leki na mdłości na trasę .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria dokładnie jakbym ja miała jednolite to tez dalej bym się uczyła ale mam rozbite na licencjat i magisterkę. Najważniejsze że pomimo ciąży/dzieci chcemy się uczyć dalej :)
    No u Cb już 16 tydzień to możesz powoli coś zaczynać czuć :)

Zakręcona bardziej mi chodzi że osłabienia z powodu niejedzenia nie czuję ale może faktycznie już zaraz drugi trymestr wiec wszystko się zmienia.
    A co do drogi to będę siedziała oczywiście na przodzie, wezmę sobie poduszkę i będe musiała na drogę patrzeć. A jak będzie źle to trudno najwyżej zwymiotuje. Na szczęście zakręty są tylko do połowy drogi więc może nie będzie tak źle. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 11:41

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera ja w chyba 10 czy 11 tygodniu wrcałam z mężem z wakacji 500km i mimo mdłości było całkiem nieźle... :)
    Gdzie się wybierasz?

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieram się na chrzciny synka mojego brata do Olsztyna i własnie najgorzej bo od nas do nich połowa drogi to masa zakrętów i nawet nie będąc w ciąży ta trasa nie byłą dla mnie przyjemna. Więc już się nastawiam że trzeba dużo reklamówek ze sobą wziąć :P

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będzie dobrze ;)
    Ja się trochę bałam zakopianki, bo tam też jest trochę zawijasów, ale okazało się w porządku :)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy jak będzie :) Zdam relację w poniedziałek pewnie albo w niedziele wieczorem :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera nie śpij w nocy: p przespisz drogę i będzie po sprawie hahaha .
    Ja najdalej w ciąży lecialam samolotem 2 tys km hahaha w 13 tyg 21 tyg 31 tyg: p a rzygalam ciągle a na drogę akurat się uspokajalo , autem jak jezdzilam to makabra ... Tez nie mogę patrzeć na drogę jak jade autem normalnie a w ciąży to juz wgle ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo autem chyba najgorzej jest niestety hehe chyba sobie samolot zamówię :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samolotem z mdlosciami tez nie jest łatwo , wnoszenie , schodzenie w dol , turbulencje , cisnienie w głowie hahaha. Także wiesz: D ale mimo wszystko lepiej mi się samolotem leci bo kocham latać niż autem: p

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ona a ja mam wizytę w środę :)
    To dzień po dniu będziemy czekały na kolejne wieści :)

NAwet mi nie mówicie o drodze i mdłościach, bo ja mam chorobę lokomocyjną, która teraz sie tylko spotęgowała..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona Ja to samo właśnie ... :( w ciąży kosmos normalnie się robi... Trzy razy gorzej .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w grudniu jadę autem 1200 km mam nadzieje ze bedzie ok,ogolnie jak jeżdzę to jest ok gorzej jak na tyle siedze :) moja Sofijka chuba nie lubi na tyle jeździć :) ostatnio siostra sie śmiała ze Sofijka z tatusiem beda na przodzie podróżować a ja z tylu Hahahahaha

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ja ogólnie zawsze wolę jeździć na przodzie niż z tyłu bo też trochę tej choroby pewnie mam. Najgorzej było własnie jak wiktor był malutki bo trzeba było z nim z tyłu siedzieć, na szczęście daleko nie wyjeżdżaliśmy. I jak miał już jakieś 7/8 miesięcy to został z tyłu a ja na przód się przerzuciłam

• ona. Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z tyły z miejsca wymiotowała. Ciężko mi sobie drogę do Polski wyobrazić z Malutką na tyle. Będę się faszerowała tabletkami bo innej opcji nie ma..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo , na tyle w życiu nie mogę siedzieć czy w ciąży czy bez bo odrazu mam odruchy wymiotne . Ta choroba lokomocyjna jest okropna

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi siedzenie z tylu nie służy jak jestem w ciąży :) tak to mogłam normalnie jeździć, Boshe jakie nudy :/ maz dzis cały dzien w pokoju robi a ja sie nudzę jak mops :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ