Może poplotkujemy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykejt90 wrote:hej. jestem wróciłam
dla tych co nie wiedzą poroniłam 11.04.2014r.
teraz nie koniecznie chciałabym usilnie zajść w ciążę wiec leczenia nie podejmowałam. aleee okres powinnam mieć 2.08 czyli się spóźnia, robiłam test i bhcg 0,90 gdzie norma to 0.50. co to oznacza? dziś idę do lekarza ale nie wiem czy się dostanę a zwariuję zaraz
owulację miałam naturalną "odziwo" i z mężem poszaleliśmy 4 dni z rzędu i tydzień po owulce miałam godzinne plamienie. Pewnie i tak nici prawda??
Spokojnie nie prorokuj zobaczysz co powie lekarz!
Skoro była owulacja to już połowa sukcesu
Hi!
Ja już dziś jestem na 'urlopie' i latam jak kot z pęcherzem- nie wiem w co mam najpierw ręce włożyć -
hejka.
Isia93 byłam u lekarza, nie zamazał nadziei na ciąże co prawda nic nie widać jeszcze ale UWAGA cuda się zdarzają pierwszy raz w życiu miałam "własną naturalną" owulację bez użycia clo ciałko żółte jest w lewym jajniku.
Macica jest ciut większa, i skręcona ku przodowi, a ja mam tyłozgięcie, i śluzówka macicy jest powiększona, tak jakby chciała być do miesiączki ale nie odrywa się więc kazał przyjść za 7 dni myślę że nic z tego nie będzie ale cieszę się że naturalna była owulacja
martwi mnie temp. bo mam tylko 36.5 niby podstawowa moja to 35-36. alee trudno8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
kejt również nie dziękuję
Hej truskaweczka;) U mnie wszystko ok, już po obiedzie, popołudniowa kawa wypita, posprzątane więc jest czas żeby posiedzieć na forum;)
A jak tam u Ciebie?
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIsia93 wrote:Hej Evell;)
Jasne, że możesz;)
A gawędzimy o wszystkim co nam do głowy przyjdzie hehe;)
Może powiesz coś o sobie?
Witam i dziękuje o przyjęcie mnie do grona ;)na of jestem od chyba dwóch miesięcy staram się o fasolke już długo bo prawie rok niestety bez skutecznie staram się o tym nie myśleć,mam nadzieje że w koncu ujrze te 2 kreseczki. -
Evell wrote:Witam i dziękuje o przyjęcie mnie do grona ;)na of jestem od chyba dwóch miesięcy staram się o fasolke już długo bo prawie rok niestety bez skutecznie staram się o tym nie myśleć,mam nadzieje że w koncu ujrze te 2 kreseczki.
A miałaś wykonane jakieś badania? Hormony itp?
Ile macie lat jeśli mogę zapytać?
nick nieaktualnyTak miałam badanie hormonalne wykonywane jest wszystko w normie,niby ale nie stwierdzam u sb owulacji, cykle mam nieregularne i długie po 35-38 teraz zażywam htz do pół roku na wyregulowanie cykli dodatkowo pije inofolic olej z wiesiolka i olej lniany. A ty ? mam 28 lat mój mąż 30.
-
A mierzysz sobie temperaturę?
Ja mam w miarę krótkie cykle, ok 24 dni, owulację chyba też mam, teraz jest pierwszy cykl w którym zwracam uwagę na swój organizm;)
Nie miała żadnych badań jeszcze.
nick nieaktualnyIsia93 wrote:A mierzysz sobie temperaturę?
Ja mam w miarę krótkie cykle, ok 24 dni, owulację chyba też mam, teraz jest pierwszy cykl w którym zwracam uwagę na swój organizm;)
Nie miała żadnych badań jeszcze.
Jeszcze nie mierzę bo narazie się nie bardzo znam na tym a jaka powin na byc podstawowa temp ciałą ? musze sobie kupić termometr owulacyjny -
Każda z nas ma inną podstawową temperaturę ciała, jedna może mieć 36 inna 36.8, nie można się sugerować temperaturami innych;)
Najlepiej zacząć mierzyć temperaturę od pierwszego dnia cyklu zawsze o tej samej porze przed wstaniem z łóżka.
Temperatura wzrasta po owulacji i spada przed miesiączką, podczas ciąży dalej jest wysoka i nie spada;)
Dopiero po całym zmierzonym cyklu będziesz mogła wiedzieć jaką masz podstawową tempkę więc kupuj termometr i do dzieła;)
Od lipca 2014 na ovufriend.