Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Może poplotkujemy? ;)
Odpowiedz

Może poplotkujemy? ;)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia wrote:
    A tam nie ma co opowiadać ;)

Byłoby duzo lepiej, gdybym w przeddzień wyjazdu nie dostała plamienia i nie utrzymywałoby sie ono cały wyjazd...:/ Liczyłam na serduszkowanie pełną gębą a tu dupa blada :/

Oprócz tego wyjazd udał się wspaniale :D Zaliczyliśmy m.in. Giewont, jaskinie Mroźną, Smerczyński Staw, Jezioro Czorsztyńskie, Gubałówkę itp.
    Góry to nasze miejsce na Ziemi...<3
    Dałoby się więcej zobaczyć jakby nie po 1) POGODA- była mega h..jowa, nie pozwalała na dalsze wypuszczenie się w góry! 2) Moje biedne stopy! Tzn po 1 wędrówce porobiły mi sie takie odciski i pruszcze, ze ledwo dotarłam do auta i w związku z tym w dłuższe wędrówki też później się nie wybieraliśmy i termy przez to też odpadły, bo aż mi sie rany na nogach porobiły :/ Jak to mój mąz stwierdził- mam lewe stopy hehhe :D

Urlop minął cudownie-tylko jak zwykle za krótko :/ Poznaliśmy wspaniałych ludzi, opiliśmy się róznych specyfików itp hehhe :P

Jakbyście szukały noclegu w górach chętnie polece miejsce w którym byliśmy! Świetni właściciele, jedzenie i dobry punkt wypadowy- a to wszystko w parze z korzystną ceną :D

No to super że wyjazd się udał a co do pogody to w górach zawsze zmienna tak jak nad morzem ważne że odpoczęłaś:)my tez mieliśmy w tym roku w maju jechać do zakopanego ale wyszło inaczej robiliśmy remont pod dzidziusia mam nadzieje że w przyszłym roku we trojkę pojedziemy:) Teraz trzymam za nas kciuki żeby nam sie udało od następnego cyklu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:06

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusiu wspolczuje tej wrednej @ akurat w urlop;/ ale fajnie, ze urlop i tak byl udany:-) zazdroszcze, my cale wakacje w domu:/

Evell ja tez odpoczywam ale nie po pracy
    Farbowalam te wlosy drugi raz, wyszlo w miare ok na szczescie:-)

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    No to super że wyjazd się udał a co do pogody to w górach zawsze zmienna tak jak nad morzem ważne że odpoczęłaś:)my tez mieliśmy w tym roku w maju jechać do zakopanego ale wyszło inaczej robiliśmy remont pod dzidziusia mam nadzieje że w przyszłym roku we trojkę pojedziemy:) Teraz trzymam za nas kciuki żeby nam sie udało od następnego cyklu:)
    Pierwszy raz nam sie taka wredna pogoda trafiła a bylismy już wcześniej 2 razy... Zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz hehe

Ja też ściskam mocno ♥

To widzę, że u Was już wszystko naszykowane... ;)
    Ja też sie zastanawiałam nad remontem ale stwierdziłam, że poczekam do ciąży bo tak na prawdę to nie wiem kiedy w niej będę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia93 wrote:
    Niusiu wspolczuje tej wrednej @ akurat w urlop;/ ale fajnie, ze urlop i tak byl udany:-) zazdroszcze, my cale wakacje w domu:/

Evell ja tez odpoczywam ale nie po pracy
    Farbowalam te wlosy drugi raz, wyszlo w miare ok na szczescie:-)

Jak na złość sie pojawiła :/
    W domu też można troszkę podpoczywać albo wybrać sie nawet na 1-2 dni gdzies nie daleko ;)
    My tez co roku nie jeździmy na wakacje niestety :(

To coś Ty nakombinowała z tymi włosami? :P

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia wrote:
    Pierwszy raz nam sie taka wredna pogoda trafiła a bylismy już wcześniej 2 razy... Zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz hehe

Ja też ściskam mocno ♥

To widzę, że u Was już wszystko naszykowane... ;)
    Ja też sie zastanawiałam nad remontem ale stwierdziłam, że poczekam do ciąży bo tak na prawdę to nie wiem kiedy w niej będę :/

Tzn.. taki mały remont nie akurat tylko pod dzidziusia ale wymiana paneli w pokoju, malowanko itd bo jeśli się uda zajść to na remont by było za późno w przyszłym roku a na wakacje jeszcze pojedziemy;)

25.png
    Mili <3
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia wrote:
    Jak na złość sie pojawiła :/
    W domu też można troszkę podpoczywać albo wybrać sie nawet na 1-2 dni gdzies nie daleko ;)
    My tez co roku nie jeździmy na wakacje niestety :(

To coś Ty nakombinowała z tymi włosami? :P

Farbowalam w poniedzialek odrosty bo w sobote ide na wesele i nic a nic sie chwycilo:/ byla to inna farba niz zawsze bo z mojej nie bylo koloru;/ poszlam poszukac innej farby i kupilam taka za 20 zl wrr bo jedynie z tej kolor mi w miare sie spodobal i na szczecie zlapalo:-)

ZGWAp2.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Tzn.. taki mały remont nie akurat tylko pod dzidziusia ale wymiana paneli w pokoju, malowanko itd bo jeśli się uda zajść to na remont by było za późno w przyszłym roku a na wakacje jeszcze pojedziemy;)

My panele wymienilismy z ponad miesiac temu ale malowanie tez by sie przydalo:-)

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia dobrze, że chociaz 2 farba wzięła :P
    Ja maluję L'oreal Casting Cream Gloss albo czasem L'oreal Preference i jestem zadowolona ale swoje kosztuje niestety :/

Truskaweczka ale to 2 pieczenie na 1 ogniu :D My panele położyliśmy od razu po slubie (pod dziecko własnie) a teraz też malowanie by sie przydało, ale czekam najpierw na radosną nowinę :D
    Na wakacje czas jest zawsze gorzej z funduszami :P

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ja też niedługo dzisiaj jadę do mojej prywatnej fryzjerki żeby mi włosy pomalowała bo takie odrosty mam że masakra hehe:) Ja maluje Olia od garniera znalazłam fajny kolor bo malowałam tez tą co ty ale nie ma koloru dla mnie :/

Niusia my musieliśmy wymienić panele bo kupiliśmy niby dobre ale wytarły się w niektórych miejscach w pokoju i brzydko to wyglądało i tym razem szukaliśmy jeszcze lepszych i się udało :)A Wy kiedy zaczynacie już serduszkowanie o fasolkę?:)

25.png
    Mili <3
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciesze sie, ze ta druga chwycila bo teraz jest ciezko z kasa przez to wesele;/ a jakim koloem farbujecie??

ZGWAp2.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam kiedyś canstangus ale bardziej na uciążliwy okres, na stymulację brałam closbiget ale teraz bardziej bym wolała w miarę naturalnie no ale jak nie będzie się wiodło to znowu zacznę łykać.

A propo farbowania włosów moje tak rozjaśniły się po wakacjach że jak nałożyłam tą sama farbę to w ogolne nie złapało grzywki i musiałam powtarzać czynność ale za to teraz zajebisty kolor wyszedł a pomimo że ciągle brałam tą sama farbę z garniera olia.

Isia93 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada to fajnie, ze kolor ci ladny wyszedl:-)

A ten closbiget lekarz przepisduje?

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka sorry ale nie rozumiem pytania ;) Mam czasem takie zaćmienia hehe
    No nasze też już trochę zniszczone ale męzowi sie nie chce brać za dodatkową robotę- tym bardziej że nie planujemy tam mieszkać forever :P

Isia ja maluję mroźnym kasztanem ♥ hehe Taki rudy brąz ;)

Czekolada a mi znowu po ostatnim farbowaniu wyszły jaśniejsze niż zawsze. Tez przypuszcza, że od słońca ;)

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kiedys takim farbowalasm:-)

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jakim malujesz? ;)

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mialamczerwona czern z palette ale nie umialam jej znalezc nigdzie wiec wzielam ciemny braz:-)

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerowny mi sie podoba ale moja mama maluje na taki rubinowy i mnie odrzuca wypróbowanie tego koloru hehhe

A zadowolona jesteś z palette?
    Może tego musu używałaś?

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takjest ok:-)

Nie uzywalam musu, mialam palette deluxe:-) dosc rzadka konsystencja ale dosc wydajna:-)

Moze kiedys kupie ten mus na probe:-)

ZGWAp2.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczesniej taki ciemy a pod swiatlo mieni sie na czerweien:-)

Nie chcesz takiego koloru jak mama? Hehe

ZGWAp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne co?! hehhe :D

Słyszałam, ze te musy są dobre ale jakoś boje się zaryzykować :P
    Ja lubię ciemne ale mam jasną karnację i mi taki średnio pasuje... Kiedyś malowałam na czekoladowy brąz i bardzo mi sie podobał, ale trochę za ciemny niestety :/

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ