Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja własnie przez moja cholerną niecierpliwość i zryty berecik płakałam jak głupia bo za wczesnie testy zrobiłam potem ta ujemna beta a to poprostu owu sie przesunęło :P

dlatego teraz bede twarda i poczekam do 26 lipca :)
    ja akurat wiem kiedy owu była, bo miałam monitoring, test pozytywny wyszedł we wtorek po południu, w piątek już było ciałko żółte, więc gin powiedział, że owu najprawdopodobniej była w środę i tak też wyznaczył mi ovufriend, ale najwidoczniej owu była w czwartek czyli okres przyjdzie dzisiaj

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Biedroneczka83 wrote:
    Rocznik 83 musi trzymac sie razem :)

ROCZNIK 83 rządzi!!!!
    nawet wykresiki lekko podobne :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Miu95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Co sie dzieje kochana z twoim cyklem bo sie pogubilam z denia :-(
    :) robota lekarza, a tak na serio to dostałam leki, miały coś zmienić i jest jak jest :D. Teraz jestem na cyclo-progynovie i innych, więc wiem że @ będzie niedługo. Ale ja bym tak chciała co miesiąc ;).

W ogóle to bardzo produktywny wątek, od rana kilkanaście stron :D

Katjaa lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Biedroneczka83 wrote:

ROCZNIK 83 rządzi!!!!

Ba nawet owulke miałysmy razem hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    :) robota lekarza, a tak na serio to dostałam leki, miały coś zmienić i jest jak jest :D. Teraz jestem na cyclo-progynovie i innych, więc wiem że @ będzie niedługo. Ale ja bym tak chciała co miesiąc ;).

W ogóle to bardzo produktywny wątek, od rana kilkanaście stron :D

oby watek był tak płodny w dzieci :) jak w stronki zapisane :)

Tamka, CzaryMary, Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    oby watek był tak płodny w dzieci :) jak w stronki zapisane :)
    Oby oby!
    Smoczyca1 wrote:
    Oj tam oj tam przywitala sie ;-)
    Moze jakas nagła sprawa jek wyskoczyla ;-)
    Taaak, wrócił mąż z pracy, zażądał grilla na balkonie (elektryczny :P), przyniósł wino no i potem <3 ;).

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hej dziewczynki :)

po pierwsze primo: wszystkiego co najlepsze dla solenizantek i jubilatek, i samych groszków i fasolek :-*
    po drugie primo: jakoś przeżyłam ten upalny dzień w pracy wczoraj i nawet psychicznie mi się troszkę lepiej zrobiło, co prawda trochę smutno mi było jak przyszła w odwiedziny 18-to letnia, była podopieczna pokazać jak jej ładnie brzuszek rośnie i stwierdziła " a pani, pani Ago na co pani czeka? niech sobie pani też taki zrobi" - cóż chciała dobrze, ale mimo tego ukłuło jakoś ...
    po trzecie primo: stwierdziłam że pieprzę, będę mierzyć temperaturę, owulację sprawdzę testem i na tym koniec, żadnego zaznaczania objawów, bo się potem nakręcam niepotrzebnie, no i po okresie zaczynam miesiąc prowokowania małża, mając na celu zwiększenie liczby serduchów i wprowadzenie spontanu, a małżowi ani nie powiem kiedy wypadają płodne :D

Arienna - takie pytanie jest naprawdę niemądre. Ja jestem nauczona nikogo nie pytać "na co czekacie / czekasz?" ale to trzeba mieć jakikolwiek problem ze spłodzeniem dziecka żeby się zacząć nad tym zastanawiać czy powinno się o coś takiego pytać.
    Jeśli ktoś jest moim mega dobrym znajomym to mogę ew. zapytać czy już coś myślą nad dzieckiem czy nie. A tak to nie pytam.

Nenaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha co do wysokosci bety do jest różnie ja wam powiem moja kumpela miała robiąną 8 dzien po iiii miała wysoką bardzo nawet lekrka przewracała oczami i sie okazało blizniaki :) teraz maja po 4 lata i sa super parka :)

Tamka, Asha, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ja akurat wiem kiedy owu była, bo miałam monitoring, test pozytywny wyszedł we wtorek po południu, w piątek już było ciałko żółte, więc gin powiedział, że owu najprawdopodobniej była w środę i tak też wyznaczył mi ovufriend, ale najwidoczniej owu była w czwartek czyli okres przyjdzie dzisiaj
    No to czekamy ;-)

Tamka lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Nenaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Biedroneczka83 wrote:

ROCZNIK 83 rządzi!!!!
    Co to za kumoterstwo, hę? 742480mp87kxcxgu.gif

Asha, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię takiego pytania, kiedyś skończyło się to przerwaniem rozmowy i ucieczką do toalety w celu opróżnienia paczki chusteczek ;). Dlatego sama też nie pytam, jak ktoś chce to temat sam zaczyna.

Krokodylica lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Co to za kumoterstwo, hę? 742480mp87kxcxgu.gif

duzy zbieg okoliczności :P a nie kumoterstwo hehehe

Lili83 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już po tajfunie. Wiatr miejscami przekraczał 200km/h. Pozwalało kilka drzew i szyldów reklamowych. Wszystkie sklepy pozamykane. Prądu nie mieliśmy od 6 rano, ale po południu, jak tajfun ucichł, to włączyli. Najgorsze było to siedzenie w tej dusznej klitce, zwanej naszym mieszkaniem, bez prądu i klimatyzacji. Strasznie gorąco było.
    Teraz ulice wyglądają jak jakieś Ghost Town ;)

• Nenaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    duzy zbieg okoliczności :P a nie kumoterstwo hehehe
    No!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Arienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem kochane, ja też nie pytam (a mam kogo bo moja koordynatorka już ponad rok walczy o dzidzię) :) ale to dziecko 18to letnie, z patologicznej rodziny, trochę upośledzone społecznie więc wiecie, oni często nie myślą - a palną głupotę, więc wybaczyłam jej :), obróciłam w żart że mam za dużo służbowych dzieci żeby myśleć o ciąży i tym samym ucięłam temat ;)
    a z drugiej strony gdybym zwróciła jej uwagę że tak nie wypada to by zaczęli się zastanawiać i dociekać czy aby się nie staram, a potem z czystej głupiutkiej głupotki i dobrych serduch kibicowali by mi przy każdym okresie a ja nie nie potrzebuję audytorium i kibiców w pracy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:18

CzaryMary, Asha, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    U nas już po tajfunie. Wiatr miejscami przekraczał 200km/h. Pozwalało kilka drzew i szyldów reklamowych. Wszystkie sklepy pozamykane. Prądu nie mieliśmy od 6 rano, ale po południu, jak tajfun ucichł, to włączyli. Najgorsze było to siedzenie w tej dusznej klitce, zwanej naszym mieszkaniem, bez prądu i klimatyzacji. Strasznie gorąco było.

wow dobrze ze nie było tak żle i szybko sobie przeszło :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Oj cholera to nie zazdroszcze klimatu...nie nudzicie sie tam z takimi jazdami :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Asha, bardzo chętnie, nie miałabym nic przeciwko tylko sama powiedz czy możliwa jest ciąża przy tempce 36,51 ???? no przecież nie
    Kochanie, bardzo Ci kibicuję. Zachęcam przejrzeć wykresy ciążowe. Widziałam takie zakończone ciążą przy niskich temperaturach. Nie wszyscy są wysokotemperaturowi Tamciu. Póki okresu nie ma, jest nadzieja. Trzymam kciuki i nie myśl o tym. Zajmij się czymś, żeby nie czekać na @. Do testu Cię nie namawiam i rozumiem decyzję, bo sama nie mogę znieść widoku jednej kreski i również bym nie testowała jeszcze na Twoim miejscu. :*

Tamka, momo1009 lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wiem kochane, ja też nie pytam (a mam kogo bo moja koordynatorka już ponad rok walczy o dzidzię) :) ale to dziecko 18to letnie, z patologicznej rodziny, trochę upośledzone społecznie więc wiecie, oni często nie myślą - a palną głupotę, więc wybaczyłam jej :), obróciłam w żart że mam za dużo służbowych dzieci żeby myśleć o ciąży i tym samym ucięłam temat ;)
    Najwazniejsze to sie nie dolowac takimi komentarzami bo czlowiek jak bierze sobie takie rzeczy do siebie to pozniej to wszystko sie odbija i na cyklu i na zwiazku i bez sensu...a ktos moze nie mial nic zlego na mysli i tyle :-)... To tak jakby zapytac kogos czy ma samochod...no niby normalne pytanie...a przeciez sa osoby , ktore nie stac na samochod i byc moze marza o samochodzie odkladaja na niego przez lata i nadal go kupic nie moga i tez byc moze a nawet napewno byloby im przykro chociaz my zadajac takie pytanie nie mamy nic zlego na mysli prawda....tak mi sie wydaje bynajmniej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:21

Lili83 lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Najwazniejsze to sie nie dolowac takimi komentarzami bo czlowiek jak bierze sobie takie rzeczy do siebie to pozniej to wszystko sie odbija i na cyklu i na zwiazku i bez sensu...a ktos moze nie mial nic zlego na mysli i tyle :-)
    ach na pewno nic złego, to było z czystej sympatii i trochę dla żartu, na tyle ją znam.................ale za to pomacałam sobie 4 miesięczny brzuchol- może się zarażę :P

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ